QL.túra

Kulturális smörgåsbord Esterházytól Wass Albertig, a gumicsizmától az iPad-ig, a Teletabiktól Sexpírig, a makrofágtól a mikrokontrollerig, miazmás...

Címkék

2000 (20) 2001 (6) 2002 (16) 2003 (164) 2004 (61) 2005 (40) 2006 (31) 2007 (28) 2008 (33) 2009 (175) 2010 (188) 2011 (201) 2012 (86) 2013 (40) 2014 (36) 2015 (26) 2016 (10) adáshiba (91) android (1) animáció (93) cygwin (3) film (410) gezarol (13) hájtek (159) hangoskönyv (32) ipad (17) klip (12) könyv (191) linux (29) színház (169) vers (17) windows (37) zene (111) Címkefelhő

+jegyzések

Most ...

... múlok .osan

bmi_tiny.png


... hallgatom
Szabó Magda: Régimódi történet
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqTmZEqlCRFgojyt52Q2n_qiMTyVlt-zJu-DpbNKVY6OQbBh4u


... olvasom
Alexander Steele (szerk.): Kezdő írók kézikönyve


... (Kik ezek? Kik ezek az embek? Kik ezek?)
profile for TrueY on Stack Exchange, a network of free, community-driven Q&A sites
free counters

[Hájtek] Samsung Galaxy Mini (GT-S5570) #4

2012.11.20. 11:00 | TrueY | Szólj hozzá!

Címkék: 2012 hájtek

samsung.com/hu, előző rész...

Alámerültem a zavaró részletek kiküszöbölésében. És persze kipróbáltam pár új gámát is.

nk kartárs segített egy problémát megoldani. Mit tegyünk, ha olyankor jön a hívás, amikor nem tudjuk felvenni, de letenni sem akarjuk? Ilyenkor használhatjuk a kikapcs gombot. Utána simán vissza lehet kapcsolni a cuccot és felvenni a telefont, de legalább már nem csilingel. De még egyszerűbb, ha a hangbeállító gombok valamelyikét nyomjuk meg! Ekkor még ki sem kapcsol.

Érdekes, hogy a Navigáció a 3G alapján meg tudja határozni a kiindulási hely környékét, de nem lehet kikapcsolni akkor, ha a GPS nincs bekapcsolva. Bugocska???

Sajnos a GPS vevővel sok baj van. A navigáció rendszeresen jelzi, hogy nincs vétel. Ilyenkor le kell állítani az appot és újraindítani. Mindig egyből megtalálja a GPS jelet. Vezetés közben nagyon zavaró! Korábban azt hittem, hogy csak autópályán csinálja, de városban is simán tudja. Persze lehet, hogy csak a naivgációs app nem tud valami hibát lekezelni.

2G-3G OnOff [CurveFish] - Mivel az OS és appok ha kell, ha nem használják a hálózatot, ezért jól jön, ha teljesen kikapcsoljuk a 3G hálózatot és csak akkor kapcsoljuk be, ha tényleg használjuk is. A Beállítások > Vezeték nélküli és hálózati beállítások > Mobilhálózatok > Csomagkapcs. haszn. ki/be kicsit hosszadalmas. Némi borzolás után találtam ezt az appot. Kitéve a képernyőre egy gyors linket ad a 3G ki/be kapcsoláshoz két tapizásra redukálva a beállítást..
Még mindig nem értem, hogy miért visz el a Self Test Mode 2-5 MiB-ot, Tárcsázó 1-3MiB-ot és az OS Services sok MiB-ot. A Hálózati hely (kb. 1 MiB) még érthető, de miért nem elég a GSM a pozíció megtalálásához?
Minden esetre az ingyenes játékoknál a netet (wifi-t, 3G-t meg pláne) érdemes teljesen kikapcsolni és akkor nincs reklám. Néhány játék nem csak a pálya kiválasztás alatt mutatja a reklámokat, hanem effektíven játék közben is. Zavaró!

Skype [Skype]: Feltettem. Így a munkahelyemről ingyen tudok telefonálni. Sajnos ha sokat vált a hálózatok között, akkor néha a wifi-t szétbarmolja és újra kell indítani a telefont, hogy újra csatlakozni tudjon. Keresni fogok egy másik app-pot, mert nagyon idegesítő!
Sajnos videó hívást nem lehet a Galaxy Minivel kezdeményezni, mert nincs elöl kamera. Ehhez valami másik program kell, hogy iPad-re tudjak video stream-ot küldeni... De ez egy másik projekt...

Android Speedometer [x-droid]: Egy egyszerű sebességmérőt szerettem volna biciklizéshez. Ez jónak tűnik. Nem tud túl sokat, de azt legalább stabilan. A TTS nem tudom, hogy miért kell hozzá, de nem is engedem, hogy feltegye. A karaktereket nem sikerült lekezelniük. Egymásba lógnak.

Megnéztem még néhány gámát is.

Tiny Robots [Runner Games]: Runner Games nem sokat foglalkozik az új grafikai elemek megtervezésével. Inkább átveszi a máshol már bevált grafikákat. Ez például mennyire Machinarium! Persze maga a játék inkább egy Space Invaders jellenű játék. Érdekessége, hogy jobbra-balra döntéssel irányíthatjuk a robotot, ami folyamatosan lő. Ezzel legalább nem kell foglalkozni. Néha erősebb fegyverek is leesnek nekünk. De az utolsó szörnyet nem tudtam legyőzni. Inkább le is töröltem.

Jewels Legend [ITREEGAMER]: a zenéje tiszta Machinarium. Egyébként hexagonosított klasszikus Jewels star. Elszáll néha a betöltésnél.  A casual sokkal gyorsabb játék. Jobban tetszik. Végre kis innováció.

Basketball [Runner Games]: Nincs túlspilázva. Kosárra kell dobni. Küldetések vannak, amik megmondják, hogy hány pontot, vagy kosarat kell elérnünk egy új labda megszerzéséhez. Ez, annak ellenére, hogy mennyire egyszerű, mégis érdekessé tesz a dolgot. A dobás ívét kirajzolja, de ahogy egyre nehezedik az ív rövidül. A WiFi-t is érdemes kikapcsolni nem csak a 3G-t, mert akkor nem jelenik meg a képernyő szélén a reklám! Egyszerre 3 feladat közül választhatunk, de a játék nem túl változatos. A teljesített feladat után egy új jön. A Clean dobás a csont nélkülit jelenti.

Robot Adventure [Runner Games] - Ismét egy "kölcsönvett" főhős. A Robotok című film főszereplője repülni szeretne. A helikopter konzervek a Machinarium játékból vették át. Az alap felszereltséget a játék közben szerzett pénzel fokozatosan fel lehet turbózni. A végén, amikor már mindent megvettünk, akkor már nem nagyon van értelme tovább játszani, de nagyon nehéz is lesz. Néha van gond az irányítással is.

Marble Saga [ITREEGAMER]: Elég jó, bár néha idegesítő játék. Jó, hogy végre nem csak az utcsót lehet játszani, hanem háromból választhatunk. Legalább három agyag golyót kell egymás mellé lőni és akkor azok eltűnnek. Néha trükkös golyók is vannak.

Meglepő módon néha frissítik a játékokat és újabb pályákat is adnak. Mondjuk én inkább rövid időn belül letöröltem őket.

Csak egészség legyen és térerő! Minden nap!

A bejegyzés trackback címe:

https://qltura.blog.hu/api/trackback/id/tr144584376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása