QL.túra

Kulturális smörgåsbord Esterházytól Wass Albertig, a gumicsizmától az iPad-ig, a Teletabiktól Sexpírig, a makrofágtól a mikrokontrollerig, miazmás...

Címkék

2000 (20) 2001 (6) 2002 (16) 2003 (164) 2004 (61) 2005 (40) 2006 (31) 2007 (28) 2008 (33) 2009 (175) 2010 (188) 2011 (201) 2012 (86) 2013 (40) 2014 (36) 2015 (26) 2016 (10) adáshiba (91) android (1) animáció (93) cygwin (3) film (410) gezarol (13) hájtek (159) hangoskönyv (32) ipad (17) klip (12) könyv (191) linux (29) színház (169) vers (17) windows (37) zene (111) Címkefelhő

+jegyzések

Most ...

... múlok .osan

bmi_tiny.png


... hallgatom
Szabó Magda: Régimódi történet
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqTmZEqlCRFgojyt52Q2n_qiMTyVlt-zJu-DpbNKVY6OQbBh4u


... olvasom
Alexander Steele (szerk.): Kezdő írók kézikönyve


... (Kik ezek? Kik ezek az embek? Kik ezek?)
profile for TrueY on Stack Exchange, a network of free, community-driven Q&A sites
free counters

[Film] Míg végül semmid sem marad

2011.11.11. 11:11 | TrueY | 155 komment

Címkék: film 2011

(Bis nichts mehr bleibt)
német filmdráma, 90 perc, 2010
port.hu, IMDb: 6,9 (nem túl erős film)
m1, 2011-10-30 21:30

Németországban, Franciaországban és még sok más országban próbálják betiltani a Szcientológia Egyházat. Ez a film főként arról szól, hogy miért.

Az "egyház" alapvetése kb., egy Xenu nevű gonosz tetán 79 millió évvel ezelőtt ide száműzött egy csomó tetánt. De végül is L. Ron Hubbard (közepesen gyenge sci-fi író volt, paranoiás és mániás depressziós)  ezt a "varázst" megtörte. És most terjeszti a hitet és gyűjti a zsét (illetve ő már nem. De Tom Cruise és Travlota igen). Az erről szóló South Park részt le is tiltották (Cruise befenyegedte a Comedy Central-t). Ezt a filmet is megpróbálták betiltatni Németországban azzal a felkiáltással, hogy nem toleráns. Hubbard életének rejtegetett oldaláról egy érdekes sorozatot láthatunk a tecsőn (1, 2, 3, 4, 5) angolul, magyar felirattal. Jellemző a "vallásra", hogy pszichológia ellenes. Elsősorban az lehet az oka, hogy Hubbard paranoiája miatt ilyen kezelésben részesült. A használt technikáik miatt elsősorban állásközvetítő cégeket üzemeltetnek. Vigyázzunk az olyan cégekre, ahol a tesztlap alján az olvasható, hogy (c) Ron L. Hubbard. Én már találkoztam ilyen állásközvetítő céggel! Érdemes nézegetni az alábbi honlapot: antiszcientologia.hu.

A film középpontjában egy fiatal pár áll. A férj végzős építész hallgató, az feleségnek gazdag szülei vannak, akik többet várnak, mint amit a férj nyújtani tud. Van egy kislányuk. Az ő megszerzéséről szóló perrel kapcsolódunk be a történetbe. Lassan kibontakozik előttünk, hogyan zabálja meg az életüket ez a pénz-vallású egyház, amit egy közepes sci-fi író alapított elsősorban pénzügyi megfontolásból.

Az egész a Dianetikával kezdődik. Ha olyannal találkozunk, hogy "Tudja-e ön, hogy az agyi kapacitásának csak 10 százalékát használja?", akkor azonnal kezdjünk erősen gyanakodni, hogy Dianetikáról van szó. És ha Dianetikáról van szó, akkor ott áll mögötte a Szcientológia. A filmben az após ügyvédje ajánlja fel az első felmérést. Ha itt sikerül megfogni a delikvens, akkor elkezdik az auditálásokat. Persze gigantikus pénzekért. A clear-ság (belépő szint) gyenge 100 000 márka. Szépen felépített szekta, ami elszakítja az embereket a valóságtól és főleg a pénzüktől.

Először a férj próbál szerencsét velük. De neki nincs elég pénze. Majd a feleséget szipkázzák be, aki a végén már a lányával sem törődik. Beíratják a szcientológus óvodába a gyereket (inkább ne tudjuk meg). A feleség egyre több pénzért egyre több tanfolyamon vesz részt. Az örökségének nagy részét előre elkölti. A férj feladja építészmérnöki diplomáját és ingyen dolgozik nekik, hogy fizetni tudja az auditálásokat. Végül egy csomó belső információt kiderítenek a férjtől, amivel prímán lehet zsarolni a családtagokat. Végül a lánya feljelenti az aggódó nagypapát, hogy szexuálisan zaklatta(!). A fiú pedig elveszíti a lehetőség, hogy legalább a lányát kimentse. Nincs hepiend... :(

A film érdekes, de nem túl jó. Viszont meglehetősen nyomasztó. Egy érdekes dolgot tudtam meg belőle! Eddig nem tudtam, hogy ez is egy Multilevel Marketing (MLM) biznisz. Csak itt nem mosószereket, vagy kencéket tukmálnak ránk, hanem egy vallást. Nagyon fontos, hogy az auditálásból befolyó zsé 10%-át a beszervező kapja. Így már érthetővé vált, hogyan épülnek be mindenhová. Főleg a gazdagabb delikvenseket vadásszák.

Nagyon katonás. Itt-ott Orwell 1984 könyve jutott eszembe, az újbeszélllel. Mindenféle tudásjelentéseket kel írni és egy csomó belső megnevezés van, amit a filmben az ügyvédnő fordít a bírónőnek. "Bűneinkért" pedig ingyen munkával, építkezéseken lehet vezekelni.

Brrr...

Németül tudóknak itt látható a teljes film. Nagyon megköszönném, ha az elején levő bemondást valaki leferdítené nekem magyarra és bekommentezné! Előre is köszöm!

Egy kis számmisztika: '11. 11. 11. 11:11-kor került posztolásra. :)

Ne hagyjuk magunkat minden nap!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://qltura.blog.hu/api/trackback/id/tr723341233

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sz'ientológusok 2011.11.16. 02:03:17

  "A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy. Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." Orwell: 1984   Az 1949-ben kiadott mű Orwell legnépszerűbb munkája, szerintem ez a mű is "in...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Attilajukkaja: A német juhásznak valami bűzmirigy rákja van. De azt mondta az állatorvos, hogy nem operálható.
@TrueY:
A buzmirigy a vegbel tajekan van. Amugy nem veszelyes. De ha gondolod, ranezhet egy allatonkologus baratom. Sajnos az allatoknal kemenyen fizetni kell minden vizitnel.
Inkabb megerdeklodom elobb, hogy ilyenkor mi az eljaras.
@Attilajukkaja: A fizetés kevésbé érdekel... De esetleg megkérdezhetnéd, mi a protokoll. Megköszönném!
@Attilajukkaja: valóban forralt bort ittam... de rohadtul megbántam, reggel rohadtul fájt a fejem. Vagy lehet a félkiló fokhagymás tepertő krémtől...? Naaaa mindegy.

Szóval, azzal kezdeném, imádom az állatokat, de azért módjával tartom őket. Gyerekkoromban is volt mindig valami otthon, de még az utóbbi években is nyuszik, tengerimalacok, cicák. A kutyákat különösen kedvelem, de mivel a munkám nem tette lehetővé az egyenletes életmódot, így maradtak a cicák.
Két elképesztő kis mocskunk van, bengáliak. Négy és öt évesek. Ajtónyitás, apportírozás, folyamatos kommunikáció, féltékenység, mindenből játékot csinálni és persze az összes kajáért éhező koldusként könyörögve sírni, na ezek ők. A nagyobbik nyolc kiló, a kicsi hat, csupa izom mindkettő. De ami a legjobban jellemzi a kapcsolatunkat velük, az mindent elmond: családtagok.

Szerencsére a társasház kertjében van még három kutyus is, akik imádnak minket, azt hiszem így kerek az "állatos" életünk.

A humor bon-bont köszönöm, remélem lesz még cserébe pár jó poénom.
@TrueY:
"esetleg megkérdezhetnéd, mi a protokoll. Megköszönném"
Nem egy ritka tumor fajta. Me'g varom az onkologus valaszat!

@NYJetsTD:
Bengali cicaid vannak? Wow! Nem semmi! Nagy ritkasag!
Nyolc es hat kilosak? Mar vago sulyban vannak :o)
Magyarul oriasiak!!!!! Ez elkepeszto! Lehetek a baratod? :o))))

Az is jo hir, hogy nem utalod a kutyusokat. Bevallom, sohasem ertettem meg azokat az "allatbaratokat", akik csak egy fajta allatert rajongtak.
En egyes rovarokon kivul minden allatot kedvelek. A kedvenc haziallatom pedig a ...., ah, inkabb el sem arulom :o)

"remélem lesz még cserébe pár jó poénom"
En is! Csak konyorgom, hogy ne eroltesd, mert az eroltetett humornal nincs rosszabb!
@Attilajukkaja: ok! Kösz!
Azt mondják, hogy a nagytestű kutyák rövidebb ideig élnek. Ő már lassan 13 éves. Szép kor. És ő 50+ kg-os.
@Attilajukkaja: "A kedvenc haziallatom pedig...."
Csak nem a törpemalac?

"Csak konyorgom, hogy ne eroltesd, mert az eroltetett humornal nincs rosszabb!"
Remélem még mindig megvolt a határ. Az viszont többször előfordult, hogy nem jött át a cinizmusom. Sebaj, akik ismernek, tudják, egy jó röhögésért a végletekig elmegyek. Viszont csak azokkal viccelődöm, akiket kedvelek. Akiket nem, azokról viszont bármikor...

A bengáli eszméletlenül érdekes fajta, még a macskákon belül is. Például a kicsi, ha felhúzza magát, olyan őrjöngő, félelmetes hangot tud kiadni, úgy felfújja magát és a szőrét, rajtam kívül senki sem meri megközelíteni. A nagyobbik maga a kíváncsiság, érdeklődés, felfedezés. Eszméletlen jó érzés látni a gondolkodást, a megoldóképesség növekedését. Most éppen azt tanuljuk, melyik ruhámon szabad "dagasztani" melyiken nem...

@TrueY:

Kutyusból mindig is magyar vizsla és német juhászkutya hódoló voltam, ha egyszer lesz lehetőségem és miért ne lenne, akkor valamelyiket biztosan tartani fogom. Meg egy keveréket. Meg egy foxit. Meg egy labradort. Meg egy...
@TrueY:
"a nagytestű kutyák rövidebb ideig élnek"
Ez nem mindig igaz,...de a sulyfelesleg biztosan nem tesz jot neki. 13 ev az tenyleg szep :o)
Az onkologus ismerosom valaszat meg varom.

@NYJetsTD:
"Csak nem a törpemalac?"
Jaj, azok nagyon edik (zabalnivalok, he-he),...de nem!

"Remélem még mindig megvolt a határ. "
Nalam eddg meg igen ;o)
Egyelore meg kedvelem a humorodat!

"A bengáli eszméletlenül érdekes fajta, még a macskákon belül is"
Azon kivul, hogy gyonyoru, nem a legbaratsagosabb fajtak koze tartozik (picit tobb van benne a vad genekbol, mint a hazi cirmosban), ahogy a Maine Coon sem. Ilyen cicakat barmikor elfogadnek, ...de inkabb megsem. Ahogy te sem vallalkozol egy olyan allat tartasara, amely sok idot es odafigyelest, de legfokepp rendszeresseget igenyel, ugy en sem. Talan majd egyszer :o)
Az allatok pedig ugyanolyan egyenisegek, mint az emberek: mindegyik mas. Szamomra nem ketseges, hogy az emberek kozott is vannak genetikailag meghatarozott kulonbsegek a kepessegeket illetoen, de a lenyeg megis a nevelesuk. Sok torodest igenyel egy kiegyensulyozott ember/allat.

"a kicsi, ha felhúzza magát, olyan őrjöngő, félelmetes"
Alarendelt statuszban nott fel, de dacos termeszetu. Osztonos vedekezesi mechanizmus. Nem gondolod?

"Eszméletlen jó érzés látni a gondolkodást, a megoldóképesség növekedését."
Uff. Nemregiben komoly vitaba bonyolodtam Kene egy nick nevu pajtassal a neten arrol, hogy az allatok gondolkodnak-e. Mindent osztonosen csinalnak, vagy inteligenciaval is rendelkeznek? Kitalalhatod, en melyik allaspontot kepviseltem!

"Meg egy keveréket. Meg egy foxit. Meg egy labradort. Meg egy... "
En sokaig a parvallasztassal is igy voltam. Aztan az elet megadta a valaszt!
Igaz, a valasztottamnak se pedigreje, se kutyabore, de legalabb nem vonit, ha nem tetszik neki valami!
@Attilajukkaja: "Ez nem mindig igaz,.."
Persze, a kutyán alomjából is pár hetesen meghalt egy kutyus. Nem szoptatta a mama...

", hogy az allatok gondolkodnak-e"
Nem csak, hogy gondolkodnak, de kultúrájuk is van bizonyos fajoknak (pl. hollók, makákók, csimpánzok stb.)!
@TrueY:
"a kutyán alomjából is pár hetesen meghalt egy kutyus. Nem szoptatta a mama."
Ne legy cinikus! Tudod, hogy nem erre gondoltam, amikor a tulsulyrol beszltem. Vagy nem erre reflektaltal?

Az allatok biztos, hogy gondolkodnak, de hogy intelligens lenyek-e? Ez volt a kerdes. Vagy valami hasonlo. Es szerintem is van kulturajuk.
Mar nem emlekszem pontosan az egesz vitara,...de igerem, hogy utananezek, mert az emberi faj olyan fensobbrenusegerol volt szo, ami szerintem nem allja meg a helyet.

...Most kezdodik a TV-ben a Showder Klub. Megyek, de utana folytatom :o)
@Attilajukkaja: A kutyám nem túlsúlyos. Nem verseny kutya, tehát nem annyira gizda, de 70 cm fölötti marmagassághoz az 50 kiló nem olyan rettenetesen sok. Gondolom diszpláziás is, mert az alomból a 3 testvére mind olyan lett. Az én kutyámon valszeg azért nem látszik annyira, mert nem munkakutyának neveltük és elég jó tápot is kapott.

Az intelligencia nagyon vékony jég, mert nem is tudjuk, hogy mit jelent. A kedvencem az egyik Attenborough sorozatban van. Japán, vajú. A probléma: hogyan törjünk meg egy diót? 1. magasról valami keményre ejteni (alap). 2. az úttestre ejteni, ahol az autók széttörik (első csavar). 3. a zebrára ejteni, megvárni, amíg a lámpa zöldre vált és betotyogni a széttört dióért, így nem fogják elgázolni az autók.

Ez azért a probléma megoldás elég magas szintje.

Sokáig próbálkoztak olyan valamilyen értékkel, amiben az ember egyértelműen jobb, mint a Föld összes állata, de nem igazán sikerült ilyet találni. A lényeg inkább az, hogy mi egy elég jó generalista faj vagyunk. Mint a varjak...
@Attilajukkaja: Showder Klub... Imádtam, de mostanában már nem nézem. Nem tetszenek az új srácok erőltetett történetei.

Az állatok pedig intelligensek, az enyém például okosabb mint egy ötödikes...
@NYJetsTD: Én szeretem a sóder klubbot. Ha már a Heti hatos kihal. Érdekel, hogy áprilisban tényleg folytatják-e, vagy csak figyelem elterelés. Én két műsorért néztem az RTL-t: XXI. század és heti hetes. Mind a kettőt megszüntetik. :(
@TrueY: Pár éve a Savoya Park mellett volt szerencsém látni egy ilyet. A járda mellett áll egy holló. Megvárta hátha elüti valaki a diót, amikor mégsem, beljebb tolta pár centit. Mázlija volt, a kanyarodó sávból egy furgon trancsírozott. Gyorsan felszedte a dióbelet, az egész nem tartott fél percnél tovább. Én tátott szájjal azóta is ott...
@TrueY: Nekem is a két kedvenc műsorom volt a retek klubon. Sajna már megint egy szánalmas döntést hoztak. A Tv2 már hónapok óta nézhetetlen, marad egy remek blog a neten, valami TrueY írja, az én igazságaimat vélem benne felfedezni.
@TrueY: @Attilajukkaja: Amíg sódereztek, addig én picit dolgozom, de holnap újra itt leszek..és ezt vegyétek fenyegetésnek.... ; )
@TrueY:
"Gondolom diszpláziás"
Nemet juhasznal nem ritka a diszplazia. Tenyleg genetikai eredetu. Hogy az 50 kg nem tul sok? Hm. Megegyeztunk.

"a probléma megoldás elég magas szintje"
A madar videojat, amely a zebrara dobja a diot, megvarja, mig atmegy rajta az auto, es amikor a gyalogosoknak zoldre valt a lampa, akkor szedi fel , en is ismerem :o)
www.youtube.com/watch?v=BGPGknpq3e0
Ez tenyleg magas megoldaskepessegre vall. A kerdes, hogy a dolog mennyire betanult folyamat, vagy mennyire atgondolt, tudatos cselekves.

"Sokáig próbálkoztak olyan valamilyen értékkel, amiben az ember egyértelműen jobb, mint a Föld összes állata, de nem igazán sikerült ilyet találni."
Ezen meg gondolkozom.

"Én két műsorért néztem az RTL-t: XXI. század és heti hetes. Mind a kettőt megszüntetik."
Mi van?
A Heti hetest szuneteltetik. OK. De tenyleg meg is szunik?
Na de a XXI. szazaddal a mi a baj?
@NYJetsTD:
"Nem tetszenek az új srácok erőltetett történetei."
Nem baj. Akkor is jo :o)
Amugy kik azok az uj sracok, akiket nem birsz?

"az enyém például okosabb mint egy ötödikes"
En is gyakran igy erzek feloluk :o)

"a Savoya Park mellett volt szerencsém látni egy ilyet."
Ez komoly? Eeeeh. Csak huzol minket! Ezek csak az Attenborough filmekben leteznek. Nem tudtad? :o)))
Animacios trukk az egesz! He-he!

"holnap újra itt leszek"
Jo munkat (barmi is legyen a dolgod) es aludj jol!
@Attilajukkaja: Hát a mostani elég gyengusz volt. A szóvivő monnyon le. Hú, de erőltetett volt a srác! :( Gondolom megadták neki az esélyt...

"mennyire betanult folyamat, vagy mennyire atgondolt, tudatos cselekves."
Biztos, hogy próbálkozással "jöttek" rá, de a populáción belül "öröklődik", tehát a helyi varjú populáció kultúrája.
Japánban volt ilyen "zseni" makákó is. Őket édesburgonya héjjal és rizzsel etetik a tengerparton. Volt egy nőstény, aki nem a homokról szedte fel, hanem bedobta a tengerbe és utána a fennmaradó héjat lefölözte. Később ugyanígy tett a rizzsel is. Az érdekesség, hogy csak a rangban alatta állók tanulták el. Viszont ott mindenki. Most már mindenki így eszi ebben a populációban. Ez egy makákó kultúra.

"Ezen meg gondolkozom." - Ilyen volt az agytréfogat, de a delfinek beelőztek. Akkor jöttek a relatív agytérfogattal. Ott a selyemmajmocskák győztek. :)

"tenyleg meg is szunik?"
Én meglepődnék, ha áprilisban visszakerülne. Ezekben a különadós időkben szerinted mennyibe kerül beijeszteni őket? A szünet meg azért kell, hogy lecsillapodjanak az emberek. Áprilisban lesz egy 3 soros hír, hogy bocs, de megszűnik. Csak hogy ne legyen taxi blokád effektus. Nem legyen így...
Szerinte lehet annál olcsóbban műsort készíteni, hogy 7 ember leül beszélgetni?
@Attilajukkaja: "Amugy kik azok az uj sracok, akiket nem birsz?"

Ha tudnám a nevüket... Kiss Ádámékat néztem sokáig, de a két megakedvencem Búcsúszentlászló oroszlánja: Bödőcs Tibi és Kőhalmi Zoli.
Viszont amit Lorán Barnabás (Trabarna) művel az utóbbi időben, az kritikán aluli.
Mindegy, nekem az utóbbi időben gyenge ez a szint, jobban felépített műsorok kellenek, ez a "tegnap történt a haverommal" történetek elfáradtak.
Gyerekként csak Hofit nyomtam vénásan, na az humor volt.

A hollós történet valós, ha arra jársz, integess, még mindig ott állok tátott szájjal...

"barmi is legyen a dolgod"
ha nyomsz egy e-mailt a címemre, megtudod.
@NYJetsTD: Azért Trabarnát ne hasonlítsad össze Hofival. :) Hofit egyébként is már kitárgyaltuk Attilajukkakával. ;)
@TrueY:
Ezt irta az onkologus baratom arra, hogy mit lehet kezdeni a kutyad daganataval:
"Ez attól függ, hogy mekkora, van-e áttét, milyen a kutya állapota stb.
Ha alapvetően, nem akadályozza semmi egyéb a műtétet, akkor mind a daganatot, mind az áttétet lehet műtenei, ill. kezelni."

"A szóvivő monnyon le."
Szegenyke :o)
Nagyon kellett fulelnem, hogy ertsem, mit mond. Nem volt egy vilagbajnok, de en meg adnek neki egy masodik eselyt. Es hogy guvadtak a szemei, amikor beszelt!!! :o))))

"Ez egy makákó kultúra."
Igen, a megfigyeles es a tanulas egy valos folyamat az allatoknal is. A kerdes, hogy amit csinalnak, az mennyire tudatos, vagy mennyire tudnak elvonatkoztatni? Vegiggondoljak-e a cselekedeteiket? Amugy szerintem a rizzsel rosszul jart a makako, mert az nem uszik a sos viz felszinen. Az en labasomban biztosan nem :o)
A TV-ben lattam, hogy Tanzaniaba (vagy Ugandaban?) pl. a csimpanzik rajottek, hogy a palmadio feltoresehez szukseguk van egy nagy, lapos kohoz, ami eleg vizszintes ahhoz, hogy ne guruljon le rola a dio. Aztan szukseguk van egy kisebb, nem tul puha kore, ami eppen elfer a tenyerukben, es amivel kello csapast kell merni a diora, hogy azt feltorjek, de ne menjen szarra (nem tul kicsit, de nem is tul nagyot). Megtanultak az ullo es a kalapacs hasznalatat. Raadasul kiderult, hogy egy csoporton belul mindenki mindig csak a sajat “felszereleset” hasznalja. Az ifjak csak megfigyelhettek az oregek tevekenyseget, de az eszkozeiket nem mertek hasznalni.
Hasonlo eszkozhasznalatrol beszelhetunk meg, amikor “pecabotot” hasznalnak a vizbol valo hinarok kihorgaszasara, vagy a termeszek kiszedesere egy benyalazott fu segitsegevel. Nem csak a majmok hasznalnak ilyesmit.
Nalam a csucs, amikor nem csak hasznaljak az eszkozoket, hanem el is keszitik azokat. A csimpanzok rajottek, hogy ha bizonyos leveleket jol osszecsocsalnak es osszepodornek, akkor a fak keskeny reseibe azokat benyomogathatjak, es igy kiihatjak az ott osszegyult nedvesseget. Vagyis szivacsokat keszitettek.
Bamulatos! A kerdes szamomra inkabb az, hogy hol huzzuk meg a hatart az osztonok es a tudatossag kozott?

"amiben az ember egyértelműen jobb, mint a Föld összes állata"
En nem is fizikai tulajdonsagra gondolnek elsosorban, hanem valamilyen kepessegre, mint pl. az absztrakcio, az olvasas vagy szamolas tudomanya. Az allatok is kepesek minderre valamilyen szinten, de nem biztos, hogy tovabbgondoljak a jelentesuket. Az ember megteszi.

"Áprilisban lesz egy 3 soros hír, hogy bocs, de megszűnik."
Ettol en is tartok. Taxisblokadtol nem annyira :o) Ennek komolyabb dolgokert sem mennek ma mar ki az emberek az utcara. Es valoban nem tudom, mennyibe kerul pl. a Heti Hetes, csak azt hallottam, hogy a reszvevok eleg komoly gazsit kapnak erte (?).
@NYJetsTD:
"két megakedvencem Búcsúszentlászló oroszlánja: Bödőcs Tibi és Kőhalmi Zoli."
Oket en is nagyon kedvelem. De masokat is. Kohalmi, Badar, Hadhazi, Szomszedneni, stb. Ahogy TueY irta, ezt egyszer vele mar kitargyaltuk.
O is szereti Hofit, csak kisse elfogultnak (vonalasnak) tartotta az utolso eveiben. En meg aszondom, hogy Hofi sohasem volt egy benyalos tipus (csak amennyire feltetlenul szukseg volt), minden rezsimben (abban a kettoben) odamondogatott minden oldalnak. De nyilvan baloldali beallitottsagu volt, es ezt soha nem is tagadta.
En igy vagyok Fabryval, akinek imadtam a regebbi szamait, de mostanra mar tul sok nekem. Minden szempontbol.

"ha arra jársz, integess, még mindig ott állok tátott szájjal... "
:o))))
Amugy a hollo latvanya tenyleg megdobbento, barhol is tortent. A fekete hollo mara kb. olyan, vagy majd' olyan ritka, mint a feher holloe kis hazankban. Foleg a Savoya Parknal!
Nem varju volt az?

"ha nyomsz egy e-mailt a címemre, megtudod."
Ha lettel volna olyan kedves, akkor mar te nyomtal volna nekem egyet, hogy megvalaszold a kerdesemet ;o)
De most kibabralok veled es azert is nyomok egy e-mailt :o)))
@NYJetsTD:
"Mi lenne, ha írnál egy közös blogot, mert szétesek"
Ezt TrueY-nak irtad egy masik poszton, de most megis en, es itt reagalok ra. TrueY nagyon lelkiismeretesen es rendszeresen posztol, mert fel akarja dolgozni a velt lemaradasat. Ez valoszinuleg sohasem fog sikerulni neki,...de ez maradjon kettonk kozott! Nem o, illetve nem csak o tehet a kommentek zilaltsagarol. Majd en is igyekszem jobban fokuszalni!
@Attilajukkaja: babrálás visszaadva... : ))))
@Attilajukkaja: "Nem varju volt az?" Nem vagyok ornitológus, de biztosan holló volt, mert az oldalán a márkajelzésén ez állt...

"Ahogy TueY irta, ezt egyszer vele mar kitargyaltuk."

mocskok vagytok, most derült csak ki, hogy szánalomból vettetek be magatok közé, ti ketten már a teljes wikipédiát feldolgoztátok...
Most mi lesz így velem??? OMBUDSMANT!
@NYJetsTD:
"az oldalán a márkajelzésén ez állt"
Picit utananeztem az adatoknak. Eloszor is a hollo (Corvus corax) a verebalakuak rendjebe tartozik, de elerheti a 70 cm hosszat es az 1,6 kg-ot :o)))
Bazi nagy vereb!
A varju (Corvus frugilegus) joval kisebb. A nalunk gyakori vetesi varju (tiszta fekete) kb. 45-50 cm-es es 35 dkg-os.
A kerdes, hogy te mekkora fekete madarat lattal? Egy jo nagy rigot vagy egy kisebb ludat? :o)))
Ha a ludnal is nagyobb volt, az egy Corvus kisrepulo lehetett, amivel Besenyei Peter is repul!
www.corvus-aircraft.com/en/models/racer-540/introduction/

"szánalomból vettetek be magatok közé"
Mi tagadas, en egy picit gyanusnak talaltalak az elso beirasod utan. De a masodiknal (az albanosnal) picit elpityeredtem. Akihez ennyire kozel all az alban gasztronomia, azt nem szabad kitaszitani magunk kozul. Elszegyeltem magam es konyorogve kertem TrueY-t, hogy engedjen teged is a blogjara. Nem baj, hogy kicsit tudatlan vagy, egyaltalan nem vicces, de megsza'ntalak. Nem, nem ekevel szantalak meg, hanem a hofeher lelkemmel. Hat igy tortent. Nem kell ide ombudsman (apropo, Viktor ezt az intezmenyt meg nem szuntette be?), mert mi mindent megtettunk erted. Ennel tobbre mas se lett volna kepes, te ha'la'tlan dog! :o)))

Visszaterve Hofira. Orommel lattam, hogy az m1-en penteken 20:15-kor lesz egy TV musora. Nem mintha a neten nem lehetne orakig nezni, hallgatni Hofit, de megis jo erzes, hogy nem felejtettek el. TrueY mar tudja, de puszta szanalombol (mi masbol?) veled is megosztom azt az infot, hogy nekem a legelso Hofi LP-tol az utolsoig mind megvan. A Rozsa Sandoros (bakfitttty!) cucc is az elson volt, de latni csak az elmult evek folyaman lathattam :o)
www.youtube.com/watch?v=6Bjf9RYO_dc

Ennel jobbat? :o)))))))
@Attilajukkaja: A kerdes, hogy te mekkora fekete madarat lattal? Egy jo nagy rigot vagy egy kisebb ludat? :o)))

Most így visszagondolva, inkább fekete gólyára hajazott és béka volt nála.... ; ) ebből már úgysem jövök ki jól...

Köszönöm hogy irántam érzett szánalmadból megkegyelmeztél írásaimnak és méltónak találtál udvari bolondnak lenni ql.túrális kastélyotokban. Kérlek továbbra is taposs lelkembe, szánj hóekével, hullámat pedig köpdösd meg idomított legyekkel... : )

Nekem is komoly Hofi gyűjteményem volt, magnókazettán- olala de rég volt-, míg az öcsém 85 körül el nem adta titokban. Már nem emlékszem, mi volt a bosszúm, de biztos jól esett...
@NYJetsTD:
"ebből már úgysem jövök ki jól..."
De gyorsan feladtad! :o)))

"méltónak találtál udvari bolondnak lenni ql.túrális kastélyotokban"
A kastely nem az enyem,...csak elobb talaltam ra, ezert ideiglenes elsobbseget elvezek. Amig TrueY seggbe nem rug es a helyemre nem tesz. Ha nem O, akkor te. Mindegy. A lenyeg, hogy addig meg razom egy kicsit a hatsomat az orrod elott :o))
A blogon ugyanolyan vendeg vagyok, mint te.

"Kérlek továbbra is taposs lelkembe"

Minden aljassagra vevo vagyok, de masok lellkebe beletaposni NEM. Ha barmikor ezt tettem volna, azt nagyon banom.
Az alapfilozofiam, hogy csak annyira bantsak masokat, amennyi bantast en is elviselek. Ez eleg nagy mozgasteret biztosit szamomra (he-he),...de a lelekbetaposast mar nem.

"szánj hóekével"
Ez mekkora duma! Elso olvasasra elsiklottam felette, de masodikra mar eszrevettem az apro szojatek/ironia kombot!
Te jobb vagy, mint hittelek!

Hofi szamomra nem egy isten, csak valami olyan, amibol/akibol egy volt es talan megismetelhetetlen. A szatira Puskas Ocsije.
Ennyi.
@Attilajukkaja: "Ha alapvetően, nem akadályozza semmi egyéb a műtétet, akkor mind a daganatot, mind az áttétet lehet műtenei, ill. kezelni."
Köszi! A doki azt mondta, hogy azért nem érdemes műteni, mert a végbeléből kellene kivenni egy darabot a záróizommal együtt. Ennek eredményeként nem fogja tudni szabályozni az ürítését és összetrutymákol mindent, magát is. Ezért nem mertünk belevágni két nagyon kiskorú mellett...

"Vegiggondoljak-e a cselekedeteiket?"
Ez nagyon emberi felvetés. Próbálkoznak, megfigyelnek, levonják a következtetéseket, továbbadják. Ez eléggé tudatosnak tűnik!

No persze az állatok nem olvasnak, de ez csak egy viszonylag kis lépés és azt is csak nem olyan rég tettük mi is meg. Én nem dimenzionálnám túl... :)
De pl. nézzük meg, amikor a csimpik videojátékot játszanak. Feregetes! Te hány pontot érnél el? :)
www.youtube.com/watch?v=_yxoXuSRhm8
De pl. gorillákat jelnyelvre tanítottak:
www.youtube.com/watch?v=Po2JGdx9WBI
@NYJetsTD: "OMBUDSMANT"
Szexista! Ombutswoman nem is jó neked? :)
@Attilajukkaja: @NYJetsTD:
Nem akarom a korábbi Ponyvaregényes részt beidézni, de ez már kezd nagyon nyálassá válni... :) Kinevezlet titeket Luszaszitának és don Armandónak. :) Vagy izé...
@TrueY:
"Próbálkoznak, megfigyelnek, levonják a következtetéseket, továbbadják. Ez eléggé tudatosnak tűnik!"
Valahol en is ezen az allasponton vagyok.

"az állatok nem olvasnak, de ez csak egy viszonylag kis lépés"
Szerintem nem kis lepes.
Foleg, ha nem csak egy nyelven tennek.
A csimpanzos videot mar lattam. Nagyon jo :o)))
A gorillas viszont nekem is uj. Tenyleg fantasztikus!

"Luszaszitának és don Armandónak"
Nem ma lattam a Ponyvaregenyt, de ilyen szereplokre nem emlekszem. Azt sugallod, hogy egy brazil szappanopera szereploire hasonlitunk? Akkor viszont megolom NYJets-et, mielott meg meg merne csalni minket egy harmadik/negyedik szereplovel!
Mi legyen a harmadik neve? Senyor Diego, te mondod meg!

De ha tenyleg zavar evodesunk NYJets-szel, akkor termesztesen veget vetunk neki.
@TrueY: Leoncio úr! Erre a linkre valami magyarázatot is kérek. www.youtube.com/watch?v=_yxoXuSRhm8
Gyors fotó memória vagy mi ez? Döbbentem.
@NYJetsTD:
"Gyors fotó memória"

Ha engem kerdezel, akkor az.
Persze tudom, hogy nem engem kerdeztel :o)
@NYJetsTD: @Attilajukkaja: A "gyors fotómemória" akkor lenne igaz, ha egy képet kellett megjegyeznie. De itt az egyes jelképek között is tudott sorrendet felállítani! Tehát ez annál több!

"Szerintem nem kis lepes"
Helyesbítek! Az állatok is tudnak olvasni! A piktogramokra meg lehet őket is tanítani. Már bizonyos fokig. Még galambokat is. A csimpánzokat, gorillákat jelnyelvre is. Szóval olvasás kiesett.
@TrueY: @Attilajukkaja: Ami kiakaszt, az a gyorsasága.
@TrueY: @NYJetsTD:
Ammondo vagyok, hogy egy majomnak be lehet tanitani, milyen szimbolumok sorrendje alapjan kap jutalmat. Ez memoriajatek, mert a szam is csak egy kep a majom szamara. Nevezhetjuk fotomemorianak is, de inkabb vizualisnak. A gyorsasag pedig a gyakorlason mulik. A csimpanz se elsore volt ilyen gyors.

"Szóval olvasás kiesett."
Akkor lepjunk egyet: mi van az irassal?
Ugy emlekszem erre is voltak kiserletek, hogy a majmok ugyanolyan szimbolumokkal valaszo;janak az embernek, mint amit O hasznalt az uzenete tovabbitasahoz. De erre sajnoj niincs forrasom.

(TrueY! Valahol en is azt akarom kihozni, hogy az allatok igenis rendelkeznek intelligenciaval, de itt most az ordog ugyvedje szerepet jatszom. Ellenkezem, mert magam sem vagyok teljesen meggyozodve az igazamrol, es szeretnem, ha valaki ugy dontene meg az ellenkezesemet, hogy ahhoz ketsegem se ferjen!)
Allitolag minden no ezt akarja,....de nalam az egy masik sztori ;o)
@Attilajukkaja: "Akkor viszont megolom NYJets-et, mielott meg meg merne csalni minket egy harmadik/negyedik szereplovel!"

meeeegööölssszzzz eeeeeennggeeeeeeeemm? Hát az a pár másik nő nem volt komoly, csak szex volt, érzelem semmi... ; ))))))
Te a szemednek hiszel, nem nekem????
@Attilajukkaja: @TrueY:
kezdek aggódni, még a a végén tényleg eljön a majmok bolygója.

"Ellenkezem, mert magam sem vagyok teljesen meggyozodve az igazamrol, es szeretnem, ha valaki ugy dontene meg az ellenkezesemet, hogy ahhoz ketsegem se ferjen!)
Allitolag minden no ezt akarja,....de nalam az egy masik sztori ;o)"

Erről ez jut eszembe:
Egy házaspár a kerthelyiségben vacsorázik. Váratlanul egy feltűnően szőke, érzéki csaj lép az asztalhoz, csókkal üdvözli a férjet, majd tovaszökken.
- Ki volt ez? - rivall a férfira a felesége.
- Bevallom, drágám - mondja higgadtan a férj -, a szeretőm...
- Micsoda? Azonnal beadom a válópert!
- Jól meggondoltad, drágám? Lemondanál a kaliforniai nyaralásról, a luxusvilláról, a Mercedesről, a bundáidról, az ékszereidről?
Csöndben esznek tovább. Egy idő után az asszony meglöki az urát:
- Te, nem Roger az ott a szomszéd asztalnál? Ki az a nő, akivel van?
- A szeretője...
- Aha - mondja engesztelő hangon a feleség.
Egy perc múlva újra megszólal: - Szerintem a mienk sokkal csinosabb.
@NYJetsTD:
"meeeegööölssszzzz eeeeeennggeeeeeeeemm? "
Siiiiiiman kinyirlak, picinyem! Persze a rinyalos, bocsanatkeros, onmarcangolos, asztmasan kohogos, 3D jatekban ongyilkolos, es a "ha nagyon akarod, ezentul mindig en porszivozok" c. kulcsszavak meg segithetnek rajtad!

"Hát az a pár másik nő nem volt komoly, csak szex volt, érzelem semmi... "
Nem hiszek neked! Amugy milyen nokrol van szo? Eddig azokrol nem is tudtam!
Hoppa!
@Attilajukkaja: : DDDDDD
ez nagyon tetszett, még a végén kiderül, jobb vagy nálam humorban....

"Amugy milyen nokrol van szo?" Izé, öööö nőket mondtam?
A termelési átalány juttatásról akartam írni...
@NYJetsTD:
"még a végén kiderül, jobb vagy nálam humorban"
Ezt ketlem!!!
De azert aranyos vagy! :o)
@Attilajukkaja: Pedig az állatok igen is rendelkeznek intelligenciával. Csak sokszor ez nem emberi intelligencia! Maginkat akarjuk viszontlátni bennük. Vagy fordítva?

Az ember egy jó generalista ( mindenevő, alkalmazkodó) faj. Semmiben sem nagyon jó, de összességében mégis mindenhol meg tud élni. Az állatvilág öttusa bajnoka. Mint a holló a madarak között.
@NYJetsTD: Inkább a kutyák bolygója. Csányi elmélete volt, hogy a kutyák ott tartanak intelligenciában, mint az ember a beszéd megjelenése előtt. Sok kísérletet végzett valamiféle jelbeszéd megtanítására. Kb. 140 szót tudtak megtanulmi, de a szórend nem ment nekik. Egyelőre...
@Attilajukkaja: @NYJetsTD: Örülök, hogy így 1másra találtatok! Azt hiszem én már felesleges is vagyok! Megyek blog-ot írni, mert gigantikus elmaradásban vagyok!
@TrueY: Igen, a kutyás kísérleteket én is olvastam. Akkor az ember után jön a kutya vs. majom csata. Bár, mivel én azt gondolom, hogy az emberiséget egy rohadt vírus vagy baktérium fogja kinyírni, lehet hogy az az állat marad toppon, aki immúnis rá. Esetleg atomtól pusztulunk el és akkor lesz csótány city...

"én már felesleges is vagyok!"
Csak szeretnél. Erre már akkor rákúrtál (bocs), amikor beengedtél minket a blog teredbe. Most már nem engedünk el, nem menekülhetsz, ha megpróbálod, utánad megyünk, ha külföldre költözöl, ott is mi leszünk a szomszédaid, a lecsódban mi leszünk a paprika, a tejedben a laktóz, a kávédban a zacc, úgyhogy add fel...

@Attilajukkaja:
Légyszíves te is ad neki egy web pofont... köszi.... : )
@NYJetsTD: A vírusban én nem reménykednék! A legdurvábbak sem dolgoznak 30-40%-os mortalitási ráta fölött. Marad a polgárháború! :)

Te meg ne bujtogasd az olvasókat, mert odaküldöm a vrtuális ügynököm és beránt a mátrixba. Vagy a tenzorba. Kinek, hogy!
@TrueY: "Marad a polgárháború!" ahogy haladunk, jövöre az már meglesz...

beránt a mátrixba: Te tényleg elhitted, hogy élő személy vagyok? üdv Neo.
@NYJetsTD: Bakker! Én is egy bot vagyok! Most bottal üthetem a nyomodat! ;)
@NYJetsTD: @TrueY:
"Légyszíves te is ad neki egy web pofont... köszi...."
Nem vagyok az a pofozkodos fajta, inkabb az a legyintos, rahagyos :o)

"Örülök, hogy így 1másra találtatok! Azt hiszem én már felesleges is vagyok!"
Jol van, nnnnna! Tobbe nem levelezgetunk az ora alatt, nehogy szetultess minket! Kulomben is a huje NYJetsD kezzte. Meghuzta a szunetben a coffomat!!! :o)

"Pedig az állatok igen is rendelkeznek intelligenciával. Csak sokszor ez nem emberi intelligencia! "
Igen, valahogy en is igy gondolom. Marmint, hogy a dolgokat nem siman CSAK osztonbol muvelik. Nemely allatfaj nagyon is kepes vegiggondolni, merlegelni, mit miert csinal. Az evolucio soran mas-mas iranyba fejlodott az intelligenciank, de nem biztos, hogy attol magasabb az egyik, mint a masik, mert pusztitobbnak bizonyult.

"Akkor az ember után jön a kutya vs. majom csata."
Nem hiszem, hogy Csanyi arra gondolt volna, hogy a kutya okosabb a majomnal, de mivel foleg kutyakkal dolgozik(zott), ezert roluk irta ezeket. Jane Goodall vagy Dian Fossey biztosan hasonloakat mondana az emberszabasuakrol is.

"A legdurvábbak sem dolgoznak 30-40%-os mortalitási ráta fölött."
Mert csak az ember olyan hulye, hogy kepes mindent 100%-ban "felfalni" maga korul. A virus nem hulye, tudja, ha mindenkit kinyir, abba o is belepusztulna :o)
@Attilajukkaja: "Mert csak az ember olyan hulye, hogy kepes mindent 100%-ban "felfalni" maga korul. A virus nem hulye, tudja, ha mindenkit kinyir, abba o is belepusztulna"

Ebben nem tudom, hogy igazad van-e. Vannak K és r típusú fajok. Ez a logisztikus görbe két paramétere. Az r típusú fajok gyorsan szaporodnak, mindent felfalnak maguk körül és kihalnak. És kezdik újra máshol. Ilyenek a tetvek. A K típusú fajok lassan szaporodnak és nem szokták túlszaporodni a környezetet (pl. elefánt). Még nem világos, hogy az ember melyik ezek közül. Ha neked van igazad, akkor "r". Én remélem, hogy K.
@TrueY:
Ha lehetne szavazni, en is a K-akra szavaznek :o)))
@Attilajukkaja: Rossz vagy! :) Még ha nekem jutott volna eszembe! Vagy N.-nek! :)
@TrueY:
Miert? Meg a K-k is jobbak, mint a balfaszok! :o)
@Attilajukkaja: @TrueY:
kötelező megnézni:
www.indavideo.hu/video/Csak_tetteti
nagyon jó!

más:

én r vagyok...rettegjetek!!! : ))) tetűűűű vagyok!

de különben K-kal veszem magam körbe... : DDDD
@Attilajukkaja: @NYJetsTD:
Nektek csak a pisi-kaki szexről lehet írni? Írjon nektek populáció genetikáról a Csányi Vilmos! ;)

Hofi: Mi a különbség a jobb f* és a bal f* között?
Mind a kettő föláll, de a bal f* hozzá is szól! :)
@TrueY: @NYJetsTD:
Mind a ketto jo!!!! :o)))))
Marmint a video es a Hofi vicc.

Kakit nem szeretem, de a szex johet! Pisis video pedig itt:
www.youtube.com/watch?v=OlCe0VIL0Eg

"különben K-kal veszem magam körbe"
Miert? Ki nem?
@Attilajukkaja: Jó a videojáték! De már megint kizárták a nőket a jóból... :) Vagy van guggolós változat is? :)
@TrueY: "Nektek csak a pisi-kaki szexről lehet írni? Írjon nektek populáció genetikáról a Csányi Vilmos! ;)"

Látom megdöbbentél, milyen magas szinten vagyunk. Ne aggódj, hamarosan csatlakozhatsz... : ))))
@TrueY:
"Vagy van guggolós változat is?"
Angol WC-ben nehez lenne megoldani :o)))
Talan Japanban vagy Kinaban....

@NYJetsTD:
"Ne aggódj, hamarosan csatlakozhatsz... "
Szerintem mar megtette ;o)
@Attilajukkaja: @NYJetsTD:
Úgy látom felérünk a hegycsúcsra! Innet már csak lefele van... :)
@TrueY: Dehogy is. Most pihentünk, kifújtuk magunkat, picit trollkodtunk. Erre továbbra is lesz igény, de a hegyi menetet is szeretnénk folytatni. Sőt, most még jobban bírunk, mert türelmes voltál ilyen sokáig...
@NYJetsTD: De vigyázz! Minden hegynek van egy csúcsa! Ha onnan is felfelé szeretnél menni, akkor annak nagy pofára esés lehet a vége... :)
@TrueY: Na ja, de mi még csak a hegy lábánál pakolgatunk, te pedig mint jó hegyi vezető türelmesen megvárod, míg elkészülünk, sapka, sál, kesztyű... ez fontos mert különben:

www.origo.hu/egeszseg/20111129-bekeritettek-az-emberiseget-a-bakteriumok-antibiotikum.html

bár számomra nem világos, a baktériumok azok "r" típusúak lennének?
@TrueY: @NYJetsTD:
Alattad a föld, feletted az ég, benned a létra. (Weöres Sándor)

...Mindig van feljebb :o)
@NYJetsTD:

"rossz vagy : ))) "
Ne hizelegj!!! :o)
Amugy is mindketten tulzottan elkenyeztettek. Nem mintha nem esne jol!

Amugy Weores Sandor sem volt egy szent. Igaz, o megtehette...

A bacik pedig egyelore nyeresre allnak. Emlekszel Jim Henson nevere, aki a Muppet Show-t csinalta? Egy husevo bakterium tamadta meg es 1990-ben az elso tunetek eszlelese utan kb. 2-3 nappal meg is halt. Az orvosok fel sem tudtak ocsudni, olyan gyorsan tortent a dolog. A bacik nem vicceltek.
Nalunk a TBC uti fel ujra a fejet, Romaniaban pedig a lepra. Hihetetlen, de ujra itt vannak!
@Attilajukkaja: ".Mindig van feljebb "
LGT: Mindig magasabbra
www.youtube.com/watch?v=d3Mt-CnWhwM

A Román lepráról nem hallottam. Az t tudom, hogy van lepra telep (talán egy Frei műsorban mutatták be), de ott már nem akut betegek voltak, csak akik anno megkapták.
@TrueY:
Nagy LGT fan voltam hajdanan :o) Koszi a zenet!

Hogy Romaniaban van lepratelep, az nem eleg? Tobb tucat lepras embert apolnak (?) ott a 21. szazadban. Szamomra mar ez is megdobbento.
(Off. A leprarol mindig a Pillango c. film jut az eszembe Dustin Hoffmannal es Steve McQuennel. Nem tudom, megvan-e az a jelenet, amikor menekulni probalnak es az oreg leprastol kernek segitseget? Annak mar ujja sincs sok a telepen, de a csonkokkal fogja a szivart, amit nagy nyalasan, elvezettel sziv. Mikor segitseget kernek tole, atnyujtja a szivarjat McQuennek, azzal, hogy szivjon bele o is. Amaz 2 masodpercnyi, alig erzekelheto hezitalas utan teliszajjal belesziv a szivarba. Az oreg elamul es csak annyit kerdez: "Honnan tudtad, hogy szaraz lepram van?"
Vagyis nem fertozo.
Wow!)

A masik az europai kanyarojarvany. Igaz, itt egy reszt a szulok felelotlensegen mulik, mert nem oltatjak be a gyerekeiket (van, ahol nem kotelezo), masreszt pedig, hogy az oltas sem mindenkinel hatasos.
drinfo.hu/betegsegek/betegseg-abc/gyermekbetegsegek/14770-kanyaro-jarvany-europaban
@Attilajukkaja: Ok, hogy van lepra telep, de már nincsenek benne leprások. Csak volt leprások. Az én nagymamám 34 évesen halt meg epegyulladásba. Édesanyámnak is ez volt, de neki simán kivették a kövét. Fejődik a todomány...

A Papillon-t én is szeretem. A jelenetre emléxem. Bár én először könyvben olvastam és az még megrázóbb volt. A filmben nem részletezték, hogy a végbelükben tárolják a rabok a cuccaikat (l. Butch karórája a Ponyvaregényben) és hogy az ujjukat is lereszelték a kaparászáskor az egyik börtönben.

Hülye, mindenkinél okosabb emberek mindig vannak. Elég a gazdasági híreket megnézni nálunk és egyből találunk egy tucatot... :(
@TrueY:
"van lepra telep, de már nincsenek benne leprások. Csak volt leprások. "
Ezt nem egeszen ertem.
Uj lepras esetek talan nincsenek, de meg mindig ott elnek a regiek. Enyhen hatasvadasz riport, de megteszi:
hvg.hu/egeszseg/20110127_romania_szegyene_betegek_lepratelep

Lehet, hogy a Pillango konyvben meg borzalmasabb (nem olvastam), de igy is eleg megrazo volt a film. Regen lattam, de mar akkor beleszerelmesedtem Dustin Hoffmanba. Igaz, a szerelem azt hiszem a Kis Nagy Emberrel kezdodott ;o)))
www.youtube.com/watch?v=wBZkS0uYrpo
Vagy a Graduate-ttal?
www.youtube.com/watch?v=-3lKbMBab18
@NYJetsTD:
"Aranyoskám"
En is imadlak, de Hoffman abban sem volt rossz! ;o)
Tootsie: www.youtube.com/watch?v=smTXkhM6v-Y
Es a Kramer kontra Kramer?
@Attilajukkaja: @TrueY: A pillangót egyszer egy éjszakai otthoni mozizáskor láttam, hajnali háromig tartott, de nem lehetett otthagyni. Hihetetlen mekkora színészi teljesítmények voltak.

A rendező, Franklin J. Schaffner óriási figura, ö rendezte a Majmok Bolygóját, a Tábornokot, a Legjobb embert, mind zseniális...
@TrueY:
A nemet juhasszal kapcsolatban kaptam most ezt a levelet:
"Bocs, hogy csak most válaszolok.
A végbél záróizmának 1/3-ára való csökkentése (kimetszés miatt) sem okoz ürítési zavart!!!!
A beteget látnom kell ahhoz, hogy meg tudjam ítélni, mi a legjobb megoldás. Minden esetre egy hasi UH, mindenképp kell, hogy van-e már áttét a hasűri nyirokcsomókban, ill. a májban. Mellkasi rtg sem ártana, az esetleges mellkasi áttétek kizárása érdekében."
@Attilajukkaja: Dustin Hoffman és a kutya végbél...
Méghogy nem megyünk a hegyre... : )

Látom a magas labdát imádod leütni... : )))
@NYJetsTD:
Igen, igen! Es talan meg Az ejfeli cowboy,....aztan jonnek a feledheto vagy szar filmjei. En Az elnok embereit is untam.
Arrol persze nem o tehet.
@Attilajukkaja: Utoljára a Parfümöt láttam tőle, bár abban a főszereplő srác, Ben Whishaw mindent vitt..
@NYJetsTD:
Ne keverjuk a filmbeli dolgokat a vegbeliekkel, kerem szepen :o)
@NYJetsTD:
Pfuuu. A Parfumrol sok jot hallottam,...de nem lattam. Tenyleg erdemes megnezni?
@Attilajukkaja: azért ahogy írtad, Kramer kontra Kramer is szuper volt. Az utolsó tíz évben már belassított, de azt hiszem már megteheti...
@Attilajukkaja: A parfüm zseniális. Eszméletlenül különleges történet, mindenképpen nézd meg.
@NYJetsTD:
Tul sok a feltorekvo uj sztar. Dustin Hoffman pedig nem nagyon illik bele a mai mumias, transzformeres, vilagmegvaltos, robotos trendbe. Neki olyan Woody Allenes szerepek valok, amik nelkulozik a Woody Allenes fordulatokat. Remelem, ertheto voltam :o)))
Robert de Nirot vagy Al Pacinot se sokat latom mostanaban a filmvasznon. Az emberek mar nem vevok az ilyen uncsi szineszekre.
@NYJetsTD:
Sejtettem, hogy ezt mondod a Parfumrol :o)
Aki latta, mindenki dicserte. Nem is tudtam, hogy Dustin Hoffman is jatszik benne!
@Attilajukkaja: bizony, ő is parfüm készítő mester.

Én imádom ezeket az "uncsikat" ugyanakkor megnézem a -
terminátoros-kibelezős, mire az összes családtagunk meghal hősök leszünk -filmeket is.
Soha nem szorítom az ízlésemet korlátok közé, így azután a Sörgyári capriccio-tól az Alien-ig mindent bezabálok...
@NYJetsTD:
En sajnos mar nem vagyok mindenevo. Az Alien tenyleg jo volt,...de azota mar keves hasonlo jellegu jo filmet lattam. Mar nem bukok se a vampiros, se a fureszes filmekre. Mit tegyek? Kioregedtem a szornyusegekbol...
A baj, hogy a romantikabol is. Nem is tudom, mi maradt?
@NYJetsTD:
Tudod mi a bajom ezekkel a "terminátoros-kibelezős" filmekkel? Hogy a csihi-puhin kivul nem is emlekszem masra, miutan megneztem oket.
Hogy valaki benyogi nemet akcentussal a film vegen, hogy "I'll be back", az mara mar keves. Meg akkor is, ha fantasztikus trukkokkel latjak el a filmet. Es a trukkok egyre latvanyosabbak es fantasztikusabbak. Nem erdekel. Akkor sem, ha 3D-ben adjak (vagy hany D-ben is, TrueY?). A benyogesek egyre gyatrabbak.
Tudod melyik filmet elveztem igazan utoljara?
A Venuszt! Kegyetlenul jo film volt: egy aggastyan szinesz es egy tinedzser lany kozotti kapcsolat. Tele nagy szineszekkel es eletszeru helyzetekkel.
www.youtube.com/watch?v=_5NfQyiHEoI
Na, az ilyen filmeket szeretem :o)
@NYJetsTD:
Kar, hogy szo nelkul itthagytal, mert kozben eszembe jutott meg egy film: Scent of a Woman (Egy asszony illata), amelyben Al Pacino egy oregedo vakot jatszik, aki a vilagot es a noket mar csak az illatuk alapjan ismeri fel. Oscart kapott erte.
www.youtube.com/watch?v=dBHhSVJ_S6A
@Attilajukkaja: Bocsánat, először meglocsoltam a saját jukkámat, utána 10 óra körül bekapcsoltam a gépem, de rossz a laptopom egérpadja, a külső egeret pedig sikeresen levertem, összetört darabokra. Hegylakó effektus.... Kb. 40 perc alatt valahogy felvánszorogtam ide, holnap veszek egy új jerry-t. Addig stand by üzemmódra kell kapcsolnom, pedig...
@NYJetsTD:
Semmi gond. Jol elvagyok magamban is :o)
Nem tudom, mi az a Hegylako effektus, de fajdalmas lehet. En is sokszor levertem mar a sajat kulso Jerry-met, de o nem veszi zokon. Torhetetlen. Raadasul farka sincs. Nem tudom miert, de igy sokkal kenyelmesebb az elet :o))))
Azert kedves, hogy irtal....Joccakat!
@Attilajukkaja: "dal" - nem vagyok egy nagy "énekes" Kern fan. Inkább mint színész. De úgy nagyon!

"Egy asszony illata" - A vicc, hogy ez eredetileg egy olasz film. Voittorio Gassman-nal a főszerepben. :) Kicsit más hangsúlyokkal.

"Hegylako effektus" - csak egy maradhat :)

"Parfüm" - nekem nem tetszett annyira a vége: qltura.blog.hu/2009/03/21/film_parfum_egy_gyilkos_tortenete
Egyébként egy szépen filmezett, majdnem korrekt film.
@Attilajukkaja: köszi a számot, kimentem a Lövölde térre meghallgatni...

Meg van Jerry Neu 2.0 és már írtam is vele...bezony... Ősz New Yorkban... hálás téma... : )
Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a
süti beállítások módosítása