QL.túra

Kulturális smörgåsbord Esterházytól Wass Albertig, a gumicsizmától az iPad-ig, a Teletabiktól Sexpírig, a makrofágtól a mikrokontrollerig, miazmás...

Címkék

2000 (20) 2001 (6) 2002 (16) 2003 (164) 2004 (61) 2005 (40) 2006 (31) 2007 (28) 2008 (33) 2009 (175) 2010 (188) 2011 (201) 2012 (86) 2013 (40) 2014 (36) 2015 (26) 2016 (10) adáshiba (91) android (1) animáció (93) cygwin (3) film (410) gezarol (13) hájtek (159) hangoskönyv (32) ipad (17) klip (12) könyv (191) linux (29) színház (169) vers (17) windows (37) zene (111) Címkefelhő

+jegyzések

  • törzsmókus: az első tecső link Chopint ad, nem Mahalát :( a másodiknál meg biztos van azóta jobb minőség… (2016.11.11. 13:27) [Zene] Besh o droM: Macsó hímzés
  • TrueY: @NYJetsTD: Hidd el, nem örülök ennek annyira. :) Sajnos csak 1 napot nyaraltam. A többit kórházban... (2016.10.12. 23:00) [Adáshiba] Achilles-ín
  • NYJetsTD: Ronaldoooooo.... milyen ügyes vagy. Mostantól egész életedben mondhatod, hogy sportsérülésed volt,... (2016.10.11. 21:01) [Adáshiba] Achilles-ín
  • TrueY: @NYJetsTD: Én a vereshagymás-zsíros kenyeret szeretem. Legutóbb Mikulás-futáskor ettem. De mostaná... (2016.03.21. 01:33) [Adáshiba] Futás...
  • NYJetsTD: @TrueY: Akkor majd' egy súlyban vagyunk... 824 N voltam öt perccel ezelőtt, de azóta lement két sz... (2016.03.02. 17:09) [Adáshiba] Futás...
  • Utolsó 20

Most ...

... múlok .osan

bmi_tiny.png


... hallgatom
Szabó Magda: Régimódi történet
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqTmZEqlCRFgojyt52Q2n_qiMTyVlt-zJu-DpbNKVY6OQbBh4u


... olvasom
Alexander Steele (szerk.): Kezdő írók kézikönyve


... (Kik ezek? Kik ezek az embek? Kik ezek?)
profile for TrueY on Stack Exchange, a network of free, community-driven Q&A sites
free counters

[Hájtek] Mobil pénztárca teszt

2013.07.25. 11:00 | TrueY | Szólj hozzá!

Címkék: hájtek 2013

Benne vagyunk a nyári uborka szezonban és máris két új rovatot nyitottam. A fogyókúrám mellett most beindul a manapság elindult mobil pénztárca teszttel kapcsolatos tapasztalataim billentyűbe vésése.

Évekkel korábban (uszkve 10) felmerült bennem, hogy milyen jó lenne ha a csupán a mobillal lehetne fizetni. Az SMS-es útdíj és parkolási díj fizetést csak gyors hekkelésnek tartottam és alig vártam, hogy megszűnjön a kártyák burjánzása. Mondjuk én még egy lépéssel előre lépnék. Jó lenne, ha a honlapokon a mobil virtuális kártyákkal a mobiltelefonról közvetlenül is lehetne fizetni. Ha már a telefon is fent van a neccen, jóvá hagyhatná a fizetést. Sőt várom már, hogy automatáknál is lehessen NFC-s mobilokkal fizetni. Továbbá minden egyéb jogosultság ellenőrzésre is lehetne használni (személyi, jogsi, útlevél, digitális aláírás). Még az is eszembe jutott, hogy a pénz felvételt is lehetne NFC-s mobillal csinálni, de ez igazából fából vaskarika lenne.

Pár hete kaptam egy SMS-t, hogy jelentkezzek mobil pénztárca tesztelőnek és én egyből meg is ragadtam az alkalmat. A teszt legalább fél évig fog tartani és a felgyűlt élményanyagot megosztom veletek és teszt koordinátor csapattal is.

Nosza hát, táncra fel!

A teszt lényege röviden: Létezik már NFC képes telefon, azaz a mobilba integráltan megvan az NFC antenna és a van olyan SIM kártya, ami egyben paypass kártyaként is tud üzemelni. A telefonra le kell tölteni egy alkalmazást, ami (elméletileg) több bankkártyát és pontgyűjtő vackot is nyilván tud tartani. Első körben az OTP által kibocsátott virtuális Mobil Master Card PayPass kártya és a SuperShop által kibocsátott virtuális pontgyűjtő kártyát lehet felpakolni.

Bővebben az egész ügyről: napi.hu, index.hu, hvg.hu.

Kell tehát egy OTP számla. Irány egy fiók. A banki ügyintézővel közösen próbáljuk a kiküldött teendőkkel teli levelet értelmezni. Arra jutottunk, hogy mivel nekem nem kell valódi kártya, tehát "alap" csomag. Menet közben persze kiderül, hogy valódi kártya nélkül nem lehet virtuális kártyát igényelni. Tehát alap csomag + Master Card. A Master Card éves díja valami 2000 körüli fabatka, de ha megkapom a virtuális kártyámat, akkor vissza is adhatom és visszakapom a pénzt (később azt mondták, hogy az első év ingyenes. Itt most bizonytalan vagyok némileg). Minden esetre kell hozzá egy netbank (OPTDirekt) szolgáltatás is kb. 500Ft/hó-ért.

Mivel ez volt leírva, a számlaszerződéssel elmentem egy T-Pontba, hogy megszerezzem az új SIM kártyát és az ingyenes NFC képes teszt készüléket (Samsung Galaxy Mini 2). Mivel nekem eddig Galaxy Minim volt, nem nagy ugrás. De kiderült, hogy igazából nem az OTP számlaszerződésre volt szükségük, hanem a virtuális kártya szerződésre. Kopp. Akkor ezt a kört később kell újra futnom.

Interneten nekiálltam SuperShop kártyát igényelni. Minden gond nélkül ment. Meg kell várni a postán kiküldött kártyát és annak regisztrációja után a honlapjukon rendelhetek egy virtuális kártyát is.

5 nap múlva a postás bácsi pakkot hozott, amiben ott csücsült a bankkártya. Rögtön elindítottam az virtuális kártya igényt az OTP honlapján. Egy hét múlva hívtak, hogy alapcsomag esetén nem lehet virtuális kártyát igényelni. Visszautasították. (Gratulálok!) Új csomagot persze csak OTP fiókban lehet. És ha sikerült a váltás, akkor csak 24 óra múlva lehet újra kérni a virtuális kártyát. Újra becsattogtam hát egy OTP fiókba, hogy váltsak. Megállapodtunk a "Tempó" számlacsomagban, de pár percnyi heveny billentyűzet bűvölés után ismét megakadtunk. Még nem zárták le az igényt, ezért nem lehet módosítani. Telefonálgatás. Javasoltam, hogy akkor nyitnék egy másik számlát, ezt meg majd jól bezárják. Közben újra hívtak az OTP-től. Mondtam, hogy pont jókor, mert éppen az ügyfélszolgálaton záratom be az eredeti számlámat. Kiderült, hogy a "Tempó" sem lett volna jó, mert a "NET" a nyertes. Szóval hagytam egy meghatalmazást, hogy áttehessenek a "Net" csomagra. Ezzel el is ment jó másfél óra.

Két pozitívumot mindenképpen meg kell említenem: az üf szolgálatos hölgy nagyon rendes volt; és az új szerződést ELEKTRONYOS úton küldték át a fiókba, így pár perc várakozás után nekem csak alá kellett írnom és mehettem a T-hez, amit még aznap meg is ejtettem.

A T-nél már minden nagyon flottul ment. Átadtam a szerződést és megkaptam a telefont és az új SIM kártyát, amit azonnal be is aktiváltak, tehát a régi telefonom már nem működött, az új meg még nem, mert nem szereltem össze azon melegében.

Még egy hét elteltével végül kaptam egy SMS-t, hogy megvan a virtuális paypass kártya és tölthetem le az app-ot. Hurrá! Pici döccenővel sikerült is mind a virtuális MasterCard paypass kártyát, mind a SuperShop kártyát beaktiválni.

Folyt. köv.!

Kutyuljunk minden nap!

A bejegyzés trackback címe:

https://qltura.blog.hu/api/trackback/id/tr665399285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.