QL.túra

Kulturális smörgåsbord Esterházytól Wass Albertig, a gumicsizmától az iPad-ig, a Teletabiktól Sexpírig, a makrofágtól a mikrokontrollerig, miazmás...

Címkék

2000 (20) 2001 (6) 2002 (16) 2003 (164) 2004 (61) 2005 (40) 2006 (31) 2007 (28) 2008 (33) 2009 (175) 2010 (188) 2011 (201) 2012 (86) 2013 (40) 2014 (36) 2015 (26) 2016 (10) adáshiba (91) android (1) animáció (93) cygwin (3) film (410) gezarol (13) hájtek (159) hangoskönyv (32) ipad (17) klip (12) könyv (191) linux (29) színház (169) vers (17) windows (37) zene (111) Címkefelhő

+jegyzések

Most ...

... múlok .osan

bmi_tiny.png


... hallgatom
Szabó Magda: Régimódi történet
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqTmZEqlCRFgojyt52Q2n_qiMTyVlt-zJu-DpbNKVY6OQbBh4u


... olvasom
Alexander Steele (szerk.): Kezdő írók kézikönyve


... (Kik ezek? Kik ezek az embek? Kik ezek?)
profile for TrueY on Stack Exchange, a network of free, community-driven Q&A sites
free counters

[Adáshiba] Gumicsizma #2 (the revenge of the rubber boots)

2011.07.11. 11:00 | TrueY | 4 komment

Címkék: adáshiba 2011

Vannak dolgok, amikkel egy férfiúnak (és magamat jobbára idesorolom) nem feltétlenül jó, ha behatóbban foglalkozik. Ilyen példul a női divat. Na jó, ez a megállapítás manapság, a metroszexualitás előretörésével meglehetősen konzervatívnak hangzik. De azért mégis.

Véletlenül találkoztam a gumicsizma őrülettel és akkoriban volt is pár gondoltam e tárgykörben (>itt<). Úgy látom, hogy életem fontos részévé vált. A minap az utcán egyszer csak szembe jött velem egy rövid szárú gumicsimma. Mivé fejlődhetik ez a kultikus tárgy? Ezen a nyomon elindulva találtam rá pár kincses banyára: gumicsizmabolt.hu, gumicsizmaaruhaz.hu. Rá kellett jönnöm, hogy sokat kell még tanulnom ebben a tárgykörben (is). Először is nem rövid szárú a gumicsizma, hanem boka. E nyomon haladva leletem rá végül is a mellékelt párducmintás-masnis darabra. Egyszerűen ennivaló! (boa... és ez most nem az állatról szól, hanem hangutánzó szeretne lenni). Az eredeti megoldás faluhelyen az szokik lenni, hogy a már lerongyolódott csizma szárát ollóval, vagy szikével lenyesik. Kb. hasonló a hatás, csak nem párducmintás.

Nézegettem a felhozatalt és csuda dolgokat lehet ám látni! Először is itt a viking gumicsizma! Talán Eriké, vagy Bluetooth Haralddé lehetett. Vagy a nejéé.  És lássanak csodát, fűzős! Mintegy amortizálja a csizma immanenes tulajdonságát, hogy intakt. Vagy ez csak egy feltét és nincs is semmi funkciója, csak egyszerűen szemet gyönyörködtet? És a brutálisan csúnya rózsaszín alapon piros csigák? Mi köze ennek a vikingekhez? A pantone skálán nem tudtak volt egy kicsit odább skálázni?

Milyen csizmák vannak még a felhozatalban?

  • Magassarkú. Női divatterméktől mit is várhatna mást az ember?
  • Rövid szárú. Na ugye, hogy van rövidszárú! Ja, hogy ez nem egészen az, amire gondoltam. Szóval az a boka gumicsizma.
  • Széles szárú. Ez vajh mit fed? Van cső szárú?
  • No és a magyar szíveket külön megkecsegteti, a luxus(!!!) kategória! "Étted! Luxus gumicsimma!". Miről is beszélünk? A 30 ezres csizmákat értem. De mit keres ebben a kategóriában 9 900-as csizma? Magyar luxus. Ez olyan, minta  magyar tenger. Vagy a "kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk."
  • És persze mindezekből van egyszínű és mintás is. Mint kategória.
  • És mindjárt össze csokizom magam! Vannak kiegészítők is! Mert nehogy ne legyen a csizmához egy gumiból készült nerc boa. (már megint ez a boa. Visszatérő motívum!) Csizmára szerelhető túlélő szett! Gondolom rúzs, pillangós csattocska, tampon, miazmás. Hogy hová fejlődik a világ!
    Persze vannak fani sapók, sálak, kéztyűk. De miért kötöttek! Én valami fétis csillogású nem szellőző borzadványra gondoltam. Ha már gumi! És kapaszkodunk meg! Törülköző, barátaim az Úrban! Törülköző! Nem kevesebb! Arra a sűrűn előforduló esetre, ha gumicsizmába mennénk tussolni.
  • És még ezt lehet fokozni! Mert lehet többféle bélést is venni hozzá, amit kihajtva tovább lehet fokozni az összhatást. Minden alkalomra más és más színű bélés! Hiánypótló!
  • Na, most kapaszkodunk meg, mert olyan jön, amitől elhagyjuk az agyunkat! Hunter gumicsizma polírozó! Ízlelgessük a szavakat egyenként! Hunter ... gumicsizma ... polírozó! Nem ám slaggal lesprickolni a sárhegyeket! Nem! Felpolírozzuk! Had kölcsönözzek egy ideillő kifejezést a a Csoportterápia című mjúzikelkomediből: (előre is bocs) "Lefosom a bokámat!"
  • És amikor már azt hinnénk, hogy nincs tovább, akkor elibénk topan, mintegy véletlenül, a semmiből, a nagyágyú, a csizmák T-Rex-sze, az erdeti, az utánozhatatlan, a vér profi, az elnyűhetetlen, a Dunlop gumicsizma!
    Na jó, bevallom, hogy itt csaltam egy kicsit, mert ez tényleg az, ami. Egy munkaruházati bolt honlapján találtam 4000 + harácsért. Én nem látok nagy különbséget a divatcikkektől. Talán, hogy ez funkcionálisan szép.
  • Minden esetre az előző tétellel szerettem volna bevezetni a következő darabot, ami a divatvilág kifacsart lelkületére egy intő példa. Ha a divat ráteszi valamire a kezét, akkor addig nem hagy minket békét,  amíg az életünk minden kis zugába be nem pofátlankodik. Szóval van még egy olyan kategória, amit nekem nem sikerült józanul feldolgoznom (pedig nem szoktam külső segítséghez folyamodni): Esküvői gumicsizma!!! Ilyen nincs! És mégis van! Ugye, hogy felértünk a csúcsra, ahonnan már nincs tovább! Megpihenhetünk, hogy innen újúlt erővel álljunk neki a mindennapok túlélésének.
  • (Csak azt tudnám, hogy mi az az UGG csizma. Eredeti merinói gyapjú? Mit keres a gumicsizma.hu kínálatában? Mi köze ennek a gumicsizmához? Osztályidegen!)

Legyünk csizmáskandúr minden nap!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://qltura.blog.hu/api/trackback/id/tr932991469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manapság nem lehet akármiben tyúkszarba lépni.
Az ugg meg levágott jetiláb, tessen csak jobban megnézni.
@deb.: Ez valami bőrös-szőrös csimma. Mit keres az asztalon és a gumicsizma.hu-n? Teljesen osztályidegen!
Viszont, azt írják róla, megvédi a lábat a túlmelegedéstől is. Ez egy vitathatatlanul fontos vívmány. 35 fok külső hőmérsékletig 22 fokon tartja a lábat.
Már csak az a kérdés, kell-e hűteni annak a lábát, aki ilyen csizmát vesz fel 35 fokban.
@szobaisten: Hogy a fenébe hűtené le a lában 22 fokra, ha kint is és bent is 35 fok van??? Minimum hurrikánnak kellene keringenie és a lábadnak úgy izzadni, hogy patakokban csorogjon. Bár ez utóbbi szerintem megvan, ha 35 fokban felveszed. :)
süti beállítások módosítása