QL.túra

Kulturális smörgåsbord Esterházytól Wass Albertig, a gumicsizmától az iPad-ig, a Teletabiktól Sexpírig, a makrofágtól a mikrokontrollerig, miazmás...

Címkék

2000 (20) 2001 (6) 2002 (16) 2003 (164) 2004 (61) 2005 (40) 2006 (31) 2007 (28) 2008 (33) 2009 (175) 2010 (188) 2011 (201) 2012 (86) 2013 (40) 2014 (36) 2015 (26) 2016 (10) adáshiba (91) android (1) animáció (93) cygwin (3) film (410) gezarol (13) hájtek (159) hangoskönyv (32) ipad (17) klip (12) könyv (191) linux (29) színház (169) vers (17) windows (37) zene (111) Címkefelhő

+jegyzések

Most ...

... múlok .osan

bmi_tiny.png


... hallgatom
Szabó Magda: Régimódi történet
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqTmZEqlCRFgojyt52Q2n_qiMTyVlt-zJu-DpbNKVY6OQbBh4u


... olvasom
Alexander Steele (szerk.): Kezdő írók kézikönyve


... (Kik ezek? Kik ezek az embek? Kik ezek?)
profile for TrueY on Stack Exchange, a network of free, community-driven Q&A sites
free counters

[Adáshiba] Blog.hu új adminfelület problémái (frissítve#5)

2012.05.22. 10:00 | TrueY | Szólj hozzá!

Az új admin felületet nézegetve találtam pár problémát. Össze is gyűjtöttem egy posztba, mert @caddix kért pár szkrín-sotot. Általam megtalált problemákok listája tehát alant. Szépen nő a számuk, ahogy egyre jobban használom. Egy probléma oldódott meg és van olyan, ami rajtam kívül sokaknak okoz gondot. Jó lenne, ha megoldás születne rájuk is! Előre is köszike!

    2012-08-28: Ha új vázlat posztot csinálok és úgy marad vázlatban, akkor miért jelenik meg a blog-omon, ha én vagyok bejelentkezve? Tehát simán a qltura.blog.hu-t ha megnézem, akkor csak nekem a vázlatok lesznek az elsők és nem a tényleg kiposztolt cikkek. De nem is az összes, csak egy bizonyos időtől... Miért? Ez bug, vagy fícsör?
    2012-08-28: A bejegyzés lista nézetben, ha sok a többsoros cím, akkor az utolsó lista címek kicsúsznak a nézetből.
    2012-07-03: Beállítások / Általános / "Írd le 1-2 mondatban, miről szól a blog!" - ez nem a blog neve alatti szöveg, hanem a bal oldalon a legfelső oldaldoboz szövege. Szerintem nem annak kellene lenni!
    2012-06-07: Régi problémám, hogy a poszt írása közbeni mentés mindig visszadob a lap tetejére. Nem lehetne megoldani, hogy azt a szövet lássam mentés utáni, ahol éppen tartottam? Hosszabb posztok esetén nagyon zavaró!
    2012-06-07: Néha nem lehet elmenteni a beírt posztot. Mentéskor teker-teker, majd kisvártatva kiírja, hogy
    502 Bad gateway
    nginx on blfr6

    Elkerülő megoldás: A tekerés közben mentsük el a posztot a clipboard-ra és a bejegyzést újra betöltve másoljuk vissza. Egészen addig ismételhető, amíg végre nem menti el a szöveget.
    2012-06-06: Ha egy listában back-et nyomok, akkor nem az utolsó karaktert törli, hanem a teljes listát. Ha ^Z-vel visszahozom a törlést, akkor a teljes utolsó sort törli.
    Elkerülő megoldás: HTML nézetben kell írni és akkor jól műxik!
    Ha link másolással beszúrok egy képet, akkor nem ad hozzá class="imgleft-et", ezért a kép aljánál kezdődik a szöveg.
    Elkerülő megoldás: kézzel bele kell tenni a class="imgleft-et" és akkor normálisan körülfolyja.
    Bizonyos esetekben nem működik a shift+del! Reprodukció: Kezdjünk bele egy sorba. Menjünk az elejére. Shift+lenyíllal jelöljük ki a teljes sort. Shift+del, shift+ins és nem adja vissza a kitörölt szöveget! Eltüntetni, de már nem lehet visszahozni a shift+Ins-rel. A Ctrl+X, Ctrl+V működik!
    Elkerülő megoldás: Használjuk a ctrl+x-et!
    Nem lehet a vázlatot időzíteni! Nekem sok vázlatos posztom van (50+) és hogy rendet tudjak tartani korábban idő szerint sorba rendeztem őket. De ezt most nem lehet.
    Elkerülő megoldás: @caddix: javaslata: Időzített poszt (ez publikussá teszi), majd visszaminősíteni vázlattá. Tényleg műxik! Kösz és hála!
    A bejegyzéseknél nem választódik el a időzített vázlat és a már élesre került publikus posztok színe (halovány kék-fehér csíkozásúak)! Az időzített publikus piros, az időzítés nélküli vázlat meg zöld.
    A Statisztikában az új felületen nincs olyan, hogy melyik posztot hányszor nézték meg. Van olyan, hogy Toplista, de az csak nagyon magas szintű adatokat mutat. A régiben az URL statisztika alatt posztra lebontva is meg tudtam nézni a statisztikát.
    Van már egy új elem is. Az URL statisztika. Az utolsó lett a listában.
    A bejegyzések listában a bejegyzések nevét nem lehet kijelölni! De legalább a linket ki lehet szedni a cím melletti kis ikonról.
    A bejegyzések keresésénél csak a címben keres, a cikkekben nem!
    A csatolt képek a beépített szerkesztő zavaróan széttördelt megjelenítését mutatja (első kép). Összehasonlításként az alatta levő előnézeti kép sokkal emészthetőbben tördelve. A harmadik kép a régi admin felületet mutatja.
    @cadix válasza alapján ez így normális. Régen ha az <IMG ...> tag-ben nem colt definiálva a class="imgleft", akkor tudta, hogy balra igazított jön. Egyrészt most már a beszúráskor definiálja az editor, másrészt, ha beteszem kézzel, akkor jó lesz.
    Elkerülő megoldás: kézzel bele kell tenni a class="imgleft-et" és akkor normálisan körülfolyja.
    Zavaró, hogy mindig visszaáll 25 tételre a bejegyzés szám. Legalább a lista tetején (is) lehetne állítani!
    Úgy látom, hogy ez megoldódott!

A bejegyzés trackback címe:

https://qltura.blog.hu/api/trackback/id/tr145622863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása