QL.túra

Kulturális smörgåsbord Esterházytól Wass Albertig, a gumicsizmától az iPad-ig, a Teletabiktól Sexpírig, a makrofágtól a mikrokontrollerig, miazmás...

Címkék

2000 (20) 2001 (6) 2002 (16) 2003 (164) 2004 (61) 2005 (40) 2006 (31) 2007 (28) 2008 (33) 2009 (175) 2010 (188) 2011 (201) 2012 (86) 2013 (40) 2014 (36) 2015 (26) 2016 (10) adáshiba (91) android (1) animáció (93) cygwin (3) film (410) gezarol (13) hájtek (159) hangoskönyv (32) ipad (17) klip (12) könyv (191) linux (29) színház (169) vers (17) windows (37) zene (111) Címkefelhő

+jegyzések

Most ...

... múlok .osan

bmi_tiny.png


... hallgatom
Szabó Magda: Régimódi történet
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqTmZEqlCRFgojyt52Q2n_qiMTyVlt-zJu-DpbNKVY6OQbBh4u


... olvasom
Alexander Steele (szerk.): Kezdő írók kézikönyve


... (Kik ezek? Kik ezek az embek? Kik ezek?)
profile for TrueY on Stack Exchange, a network of free, community-driven Q&A sites
free counters

[Adáshiba] Hotel Dzsungel, Nyíregyháza

2014.08.19. 11:00 | TrueY | 4 komment

Címkék: adáshiba 2014

http://www.hoteldzsungel.hu/kepek/index.pnghoteldzsungel.hu

Beidőzítettünk egy hosszabb hétvégét. A feleségem szúrta ki ezt a lehetőséget. Még úgy sem nyaraltunk állatkertben és azt hiszem, hogy ezt többször is meg fogjuk ismételni! Pedig az időnk nem is volt igazán jó. Nagyon lógott az eső lába és többször el is eredt.

Az utazás nagyon kényelmes, mert a gugli navigáció pontosan odavisz (Hotel Dzsungel). Egy ponton, a vége felé kellett egy picit hirtelenebbet kanyarodnom, mert nem hittem el, hogy olyan szűk az az utca. De legalább egyirányú. A szálloda a Balatonnál inkább megszokott szoc.barakk stílusú betonkocka, de szépen ki van festve és belül fel van újítva. Mellette meglehetősen nagy parkoló. Bár a szálloda csak 2 csillagos, de korrektek a szobák. Mi a Flamingó lakosztályban kaptunk elhelyezést. Nagyon szép, 2x2 férőhelyes szoba, fürdőszoba + előszoba. Egy pici furcsa szag fogadott minket, de némi gondolkodás után rájöttem, hogy diszperzit. Valszeg nem régen festettek és még érződik a szag.

Megérkezés után gyorsan kipakoltunk, mert 19:00-ig van csak nyitva az állatkert, ahová a szállodából közvetlen átjárás nyílik.

Ezt megérkezésünkkor egyből ki is használtuk és testületileg átsétáltunk. Egy kis állatkert szag fogad, de nem tolakodóan. A bejárat mellett egyből nyílik Tarzan ösvénye. Ez egy fából készült felüljáró sétány, amin az állatok feje felett végigmehetünk a kert elég tekintélyes részén. Érdekes volt, mert tök egyedül mászkáltunk az egész állatkertben. Nem volt túl jó idő, pont eső után voltunk.

Séta közben találtunk egy botanikai érdekességet, egy cumifát. Nem, nem elírás a név. A fa ugyanis tele van cumikkal. Egy kiszáradt fára a cumi elhagyás körül levő gyerekek felkötözhetik a cumijukat. Nagyon jó ötletnek tartom! A cumifa mellett található egy nagy sárga bóbitás kakadu, aki csekély unszolásra azt mondja, hogy "Helló!". Ezt a gyerekek nem tudták megunni.

Rövid felfedező sétánk után visszatértünk a szálláshelyünkre és egy kicsit jobban körülnéztem. A belső aula falát állatbőrök fedik. Zsiráf, leopárd, zebra stb. De ez nem a szokásos vadászos történet. Itt leírásokkal magyarázzák el, hogy miben múlt ki az adott állat. Vannak egészen megható kis történetek is. Az állatok bőre mellett a kávé automata lepett meg. A szokásos kávé-forró csoki-tea szentháromság mellet van vanília/csoki turmix is. Ilyet még nem láttam. A turmixokat nem tudtam megkóstolni, mert a csimoták minden aprómból kiittak.

Másnap ismét visszamentünk. A lányom szinte az egész délelőttöt az állatsimogatóban töltötte. Némileg agresszív kecskegidák több gyereket kergettek veszélyes helyzetbe. Volt, hogy az anyukának kellett kiemelnie a kislányát, aki sikongatva szorongatta a zoo csemegés zacskót. A kis kecskék egyébként simán kiszöknek a fa kerítésen és akkor a szülők a gyerekkel közösen kergetik vissza a csapatot.

Látszik, hogy sok mindent fejlesztenek. Talán ennek mellékhatása, hogy több kifutó tök kopár. Vannak előadások is. A cápaetetést sajnos kihagytuk, de a fóka show és a papagáj oktatás nagy élmény volt. Ezekre még a nap is kisütött.

Egy dolgot nem értettem. A területen meglehetősen sok, a kisebb gyerekeknek szánt pénzbedobós mozgó gép (vonat, autó, helikopter) van. A fiam nagyon élvezte ezeket. Egészen addig, amíg el nem fogytak a százasaim. Utána sehol nem lehet váltani. Nem volt váltó gép, de a büfékben sem voltak túl készségesek. Ezen szerintem lehetne fejleszteni még.

A szállóban mindenki nagyon kedves volt. Felfedeztem, hogy van wifi van, de a jelszót nem adták meg sávszélességi problémára hivatkozva. Igazából nem is tudom, hogy ez most negatívum, vagy pozitívum. De talán inkább az utóbbi.

Maga a hotel kicsit messze van a központtól, de ez benne a jó. Zöldövezet és szemben (kb. 10 m) van egy horgásztó is. A környéken pedig egészen kiváló éttermek vannak. A La Terazzában zseniális pizzákat lehet kapni. Állítólag olasz a tulaj és a pizzák valóban olyanok, amilyeneket utoljára a Taljánoknál ettem. Itt is lehet fagyit kapni, de ha elmegyünk a közelben levő víztoronyig, az Omnia gelateriáig, akkor még nagyobb választékkal találkozhatunk. Elsősorban a meggyes-mák fagyijukat ajánlom.

A közelben több hotel is leledzik. Sajnos a nagyon szép épületben levő Krúdy Hotel (vagy Vígadó) zárva volt. Pedig kár érte.

Harmadik nap az esős időt túlélendő élménfürdőbe vágytunk. Van egy nagyon közel, de azt éppen átépítették, ezért átmentünk Debrecenbe, az Aquaticum-ba. Itt kaptam a frászt, mert a 7 éves lányom minden csúszdán le akart csúszni. Fel is engedték, de csak úgy, ha együtt csúszunk. Na ettől fel is állt a hátamon a szőr, mert én nem vagyok egy ilyen csúszkálós típus.


Nagyon tudom ajánlani a helyet és a környező intézményeket is!

Tarzanjunk minden nap!

A szálloda belülről:

A bejegyzés trackback címe:

https://qltura.blog.hu/api/trackback/id/tr126195057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez volt az eddigi legszürreálisabb írásod mind közül, visítottam a röhögéstől, hova képes vagy elmenni... filmre kéne venni, az Üvegtigris fasorban sincs.... és , nem, nem megyek a Hotel Dzsungelbe sohasem... :) nincs wifi, nincs NYJets sem... :)
@NYJetsTD: Örülök, ha tetszett. Bár nem gondolnám, hogy ez volt az eddigi legjobb írásom...

WiFi nélkül elég jól lehet élni. Főleg ha van 3G. Vagy LTE...
@TrueY: Nem mondtam, hogy a legjobb... :)

Wi-fi nélkül pedig nincs élet, én már a kajámat is azon főzömm meg, a ruhámat is belőle csináltatom... Sőt a gyerekem neve is az lesz. Milyen szép is, amikor a játszótéren keresve ordítok utána: - Hol van Wifi?
@NYJetsTD: Erre csak azt tudom mondani, hogy "wifi a pifi...". Bocs!
süti beállítások módosítása