QL.túra

Kulturális smörgåsbord Esterházytól Wass Albertig, a gumicsizmától az iPad-ig, a Teletabiktól Sexpírig, a makrofágtól a mikrokontrollerig, miazmás...

Címkék

2000 (20) 2001 (6) 2002 (16) 2003 (164) 2004 (61) 2005 (40) 2006 (31) 2007 (28) 2008 (33) 2009 (175) 2010 (188) 2011 (201) 2012 (86) 2013 (40) 2014 (36) 2015 (26) 2016 (10) adáshiba (91) android (1) animáció (93) cygwin (3) film (410) gezarol (13) hájtek (159) hangoskönyv (32) ipad (17) klip (12) könyv (191) linux (29) színház (169) vers (17) windows (37) zene (111) Címkefelhő

+jegyzések

Most ...

... múlok .osan

bmi_tiny.png


... hallgatom
Szabó Magda: Régimódi történet
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqTmZEqlCRFgojyt52Q2n_qiMTyVlt-zJu-DpbNKVY6OQbBh4u


... olvasom
Alexander Steele (szerk.): Kezdő írók kézikönyve


... (Kik ezek? Kik ezek az embek? Kik ezek?)
profile for TrueY on Stack Exchange, a network of free, community-driven Q&A sites
free counters

[Zene] Kelemen kabátban: Nyári dallam

2011.07.21. 11:00 | TrueY | 4 komment

Címkék: zene klip 2011

BOCS! BOCS! BOCS! BOCS! BOCS! BOCS!

Mindenkitől előre is elnézést kérek ezért a bejegyzésért! Tudom, hogy médiahekk áldozata vagyok (l. Pratkanis, Anthony; Aronson, Elliot: A rábeszélőgép), de egyszerűen nem tudom feldolgozni a látottakat! Ilyenkor csak a verbalizáció segít! Szűmet sajdítón erős Uhrin Benedek érzés kasulja keresztül. Annyira sz*r, hogy az már jó!? De tényleg? Ubi bácsi legalább őszintén volt béna. Hosszan töprengtem azon is, hogy egyáltalán zene kategóriába soroljam-e, de ha már Ubi bácsi ide került, akkor legyen nekik is jó napjuk.

Hogy valahogy el ne tévedjünk, van blog-ja is (kelemenkabatban.blog.hu). Remélem, hogy a Goldenblog 2011-en elviszi az első, a második és harmadik helyet is. Mind a szakmai zsűrinél, mind a közönség szavazatok terén!

Ez az eredménye, ha az ember felesége kezeli a TV kapcsolót. Először az A38 koncertet néztük, ahol a Tudósok együttes lépett fel. Tök jó jazz-es undernatív (underground és alternatív :) ) számokat játszottak (pl. ilyeneket: Gyere be a diszkóba). Mennyit fejlődtek ezek az Apa kocsit hajt kult szong óta! És egy új kifejezéssel gazdagodtam: art-rock! Hoppácska! De ez majd egy másik poszt lesz! Vissza az eredeti felvetéshez.

Szóval adva van egy Aqua együttes semmit mondó számain felnevelkedett csapat, aki mellé - általam nem ismert és nem értett okokból - odaállt pár szponzor. És írtak egy semmitmondó számot és mellé rittyentettek egy borzasztó klippet, amit viccesnek szántak, de inkább csak szánalmas sikeredett.

A klipp elején a forgatás kulissza titkai mögé sasolhatunk befele csak úgy viccesen. Majd a ghetto blaster beizzítása után megjelenik egy műmájer műpárduc műmintás műkabátban és virítja az ideológiát két igen velős mondattal megadván az alaphangot:

"Kelemen kabátban betör a bizniszbe!"

Tehát nem a zenei életbe, vagy ilyesvalami, hanem a bizniszbe! Egy zenélő ember szájából legalábbis furcsán hangzik.

"Tök profi kis nyári dal, és neked szól, hogyha kúlfész vagy!"

Tehát már tudjuk, hogy miért készült a dalocska (dől majd a zsé) és ha nem teccik, akkor ergya vagy, mer' hát ez egy faja kis szám. Tehát akkor, gyerünk teccen! És e közben ilyen rímekben gyönyörködhetünk:

"Balaton part, napsütés
a szerelem íze bennem ég
"

"Tűzbe hoz a vágy,
ez a buli csak rád vár!
"

"Bébi, édes gyere már,
táncoljuk át az éjszakát!
"

Babits, Faludy, Kosztolányi, Karinthy, ... piha. Faludy szerint a magyar nyelvben 2 milliárd rím van (hozzávetőlegesen). Hát nekik nem sikerült ezeket megtalálni. Vagy csak elromlott a versíró szoftver. A refrént viszont nem sikerült értelmeznem, Úgy látszik, hogy az én VRS-emben is van pár bug. Megköszönném, ha valaki segítene értelmezni!

"láv, szex, <sut the kúl> újra
együtt érünk fel a csúcsra
"

Kedvencem: "Fílinges ez az érzés". Ja, hát az érzés az érzéses. Tiszta tautológia. De ez sem gyengusz:

"Boldogság end tugedör
áj láv jú bébi forervör!
"

Mély és örök igazságok!

Az első igazi probléma 2:11-kor jön egy képi poén feltűntetésével. A srácon Zohanos feredőgatyesz van. Boa... De az igazi sokk 2:31-kor következik. Amikor már azt hinnénk, hogy 319-szer is meghallgattuk a refrént és végre vége, akkor transzponálás következik és még kétszer lenyomják. Mindösszesen 6*!

Csak ok(k)ulásul: L'art pour L'art Társulat - Hányszor lehet büntetlenül énekelni egy refrént: >Tecső#1<, >Tecső#2<, >Tecső#3< >TeCső#4<

Andy Warhol szerint ebben a században öt percre mindenki sztár lehet. Nekik ez az öt perc adatott meg és ennyit sikerült kihozniuk belőle. Kár érte, kár értünk!

Kabátlopási ügy minden nap!

A bejegyzés trackback címe:

https://qltura.blog.hu/api/trackback/id/tr943085484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A legrosszabb, amikor valaki direkt akar vicces lenni, ehelyett indirekt lesz egyszerűen szar, hogy az együttes szintjéhez igazodjak.
A L'art pour l'art link igen találó lett :)
@Versember: Az a gondom, hogy zenei paródiákból kiváló elődök vanna. Pl. a Voga-Turnovszky duó, vagy az Irigy Hónalajmirigy.
Szóval ebben a műfajban lehet jót alkotni. De a fijjugnak ez nagyon nem sikerült. Marad az Uhrin Benedek effektus.
@TrueY: Persze. Én még kiegészíteném a sort és megemlíteném a Belga-t vagy az Open Stage-et vagy Soerii & Poolek-et is. A baj az, hogy olyanhoz nyúltak, amihez nem értenek.
@Versember: Vagy amiben pénzt látott valaki ész mexerezte sponzornap a Vodát.
süti beállítások módosítása