QL.túra

Kulturális smörgåsbord Esterházytól Wass Albertig, a gumicsizmától az iPad-ig, a Teletabiktól Sexpírig, a makrofágtól a mikrokontrollerig, miazmás...

Címkék

2000 (20) 2001 (6) 2002 (16) 2003 (164) 2004 (61) 2005 (40) 2006 (31) 2007 (28) 2008 (33) 2009 (175) 2010 (188) 2011 (201) 2012 (86) 2013 (40) 2014 (36) 2015 (26) 2016 (10) adáshiba (91) android (1) animáció (93) cygwin (3) film (410) gezarol (13) hájtek (159) hangoskönyv (32) ipad (17) klip (12) könyv (191) linux (29) színház (169) vers (17) windows (37) zene (111) Címkefelhő

+jegyzések

Most ...

... múlok .osan

bmi_tiny.png


... hallgatom
Szabó Magda: Régimódi történet
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqTmZEqlCRFgojyt52Q2n_qiMTyVlt-zJu-DpbNKVY6OQbBh4u


... olvasom
Alexander Steele (szerk.): Kezdő írók kézikönyve


... (Kik ezek? Kik ezek az embek? Kik ezek?)
profile for TrueY on Stack Exchange, a network of free, community-driven Q&A sites
free counters

[Hájtek] Samsung Galaxy Mini (GT-S5570)

2012.01.04. 11:00 | TrueY | 10 komment

Címkék: android 2011 hájtek

samsung.com/hu

Mivel kedvelt Nokia E51-esem lassacskán kiöregedett és a sok előfizetésem optimalizációja során hordoztam is párat, ezért megérett az idő, hogy új mobiltelefonra tegyek szert. Viszonylag rövid gondolkodás után erre a telóra esett a választásom. Ezt hozta előzetesen karácsonyra a nyuszi. ;)

Új előfizetéssel 17 rugó, 10 hóra elosztva. Szerencsére a tarifa csökkenésből kigazdálkodható. Sajnos régi mobil leadási kedvezmény erre a cuccra nem volt a T-nél. Pedig kár, mert szívesen csökkentettem volna otthonomban az iHulladék mértékét. Két cuccost vettem. Egyet a feleségemnek (fehérben, Chic White :)), egyet magamnak (feketében, Steel Gray). Nagyon jó, hogy közösen tudjuk majd a töltőt használni. További előny, hogy a kocsiban elég 1 kihangosító, tartó, autós töltő. Szabványosítás rulez!

Micro USB töltő van hozzá és PC USB-ről is tölt. 3,5"-os jack van benne, ami ismét nem hátrány. A gombok nem hemzsegnek rajta, de azért van pár. A középső nagy gomb (vajh mi lehet a neve?) mellett van egy menü és back gomb is, ami hasznos, bár meg kell szokni. Továbbá van egy bekapcsoló gomb és kép hangosító/halkító gomb is.

Teszik, hogy gmail-es box-ra (@gmail.com, @mailbox.hu) lehet szinkronizálni! (naptár, contact-ok). Az is nagyon jó, ahogyan az SMS-eket kezeli. Számonként csoportosítva sárgával (kaptam) és kékkel (küldtem) rajzolja ki az SMS párbeszédeket. Sajnos a naptárban nincs hét számozás kijelzés. :( És a jegyzetre nem lehet időt beállítani. :( Csak Meeting (tól-ig) naptár bejegyzés van. Keresek majd valami jobb naptárat az Android maket-en.

Gugli Navigátor egészen jó! Sajnos az NNG nem erőlteti az Androidos platformot. Bár korábban fejlesztettek és talán egyszer mégis újra rászánják magukat. A HW-ben van iránytű, ezért már beüléskor tudja, hogy merre áll az autó! Így nem kell a navigáció indulásakor tippelni, hogy a jó irányban induljunk el. A hang is egészen jó, bár kicsit direkt fakóra vették a figurát.

Opera Mobil-t tettem még rá. Ebben sajnos a menü gombot nem implementálták. De azért kikapcsolás gombot elő lehet csalogatni benne.

Azért van pár probléma is:

  • Hogy fogok éjszaka is hallgatni? A korábbi telefonon vaktában is tudtam, hogy milyen gombokat kell nyomkodnom, hogy kikapcsoljon, megálljon, előre/hátra lépkedjen. Mivel itt csak kevés gomb van, ezért ez problémás lesz egy érintőképernyős mobilon.
  • Kicsit gyengusz az aksija. Max 2 nap (de inkább 1), nem túl intenzív használat mellett. Problémás, főleg a feleségem régi kinyithatós Samsungja után, mai 1 hetet is kibírt.
  • Néha nem világos, hogy miért nem tud a navigáció GPS-t találni! Talán a magas házak zavarják? A Madách Színház környékén parkoltunk és alig talált jelet. Pedig még ki-be is kapcsoltam és a GPS hozó imát is elmormoltam!
  • A Wi-Fi vevőkéjének érzékenysége is gyengének tűnik...

Telefonálódjunk minden nap!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://qltura.blog.hu/api/trackback/id/tr803457194

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: cryptocurrency market live 2018.04.16. 21:23:04

is-100.b final exam answers - How to shoot a oxycodone 224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én Samsung Galaxy Ace-t szeretnék ( vagyis már meg is rendeltem). Arról mi a véleményed?
@Diamia8: Nem ösmerem. Annyian vannak, hogy nosza. Nekem ennyiért ez megérte... A feleségem meg nem power user és neki is tetszik. :)

Az Ace-re rápillantottam ( www.telefonguru.hu/keszulekek/keszulek-guru_Samsung_S5830_Galaxy_Ace.asp ). Ezen nincs menü és back gomb, de a felbontása dupla akkora. Az ára is (kedvezmény nélkül). Gondolom nagyobb aksi van benne. Akár jó is lehet. :)
Köszi, h megnézted. Majd kiderül akkor, h milyen.
Már nagyon várom, hogy megjöjjön!
@Diamia8: Nincs mit. A Mini olcsó volt és nem vagyok egy nagy kütyü fetisiszta. :)
A menü gombot nem implementáltákot nem értem.
De amúgy Opera Minit mindenre, még 800x480-ra is azt tenném.
@nk: A Galxy Minin van egy HW gomb a menünek. Ha az Opera Minit (Bocs Opera Mobile) elindítom, akkor hiába nyomom meg a hard key-t nem jön fel a menü. Persze a jobb-alsó sarokban ott a menü ikon a képernyőn. De mégis... :)
Na, kipróbáltam. Ha a beállításoknál kikapcsolod az állapotsávot, meg a címmezőt, akkor a menü-re azokat hozza fel.
Ha csak nem lényeges a minél helyesebb rendering, akkor továbbra is a minit javasolnám. Kisebb, egyszerűbb, és szerver oldalon tömörít. Bár most már van turbó is a mobile-ban, tudom.
@nk: Aha, kösz! Nekem a Mobile-ban nem sikerült kikapcsolni a cím mezőt. Az állapot sávot igen. De a menüre semmit sem csinál.

Nem tudom, hogy mi a különbség a Mini és a Mobile között. A Mobile nem szerver oldalon tömörít?
@TrueY: A Mobile szabványhűbb renderelést végez. A Mini nem tud mindent kezelni. Én úgy szoktam, hogy alapból Mini, és ha nem jó, akkor meg a gyári browsert használom.
A Mobile-nál kikapcsolható a Turbo mód, ez a szerver oldali tömörítés.
@nk: Köszi!

Én maradok a Mobil-nál, mert jól jön néha a Turbó mód.

Jött valami frissítés a Mobile-ból és a menü gombra feljön az alsó menüsor. Egy megoldásnak elfogadom! :)
süti beállítások módosítása