QL.túra

Kulturális smörgåsbord Esterházytól Wass Albertig, a gumicsizmától az iPad-ig, a Teletabiktól Sexpírig, a makrofágtól a mikrokontrollerig, miazmás...

Címkék

2000 (20) 2001 (6) 2002 (16) 2003 (164) 2004 (61) 2005 (40) 2006 (31) 2007 (28) 2008 (33) 2009 (175) 2010 (188) 2011 (201) 2012 (86) 2013 (40) 2014 (36) 2015 (26) 2016 (10) adáshiba (91) android (1) animáció (93) cygwin (3) film (410) gezarol (13) hájtek (159) hangoskönyv (32) ipad (17) klip (12) könyv (191) linux (29) színház (169) vers (17) windows (37) zene (111) Címkefelhő

+jegyzések

Most ...

... múlok .osan

bmi_tiny.png


... hallgatom
Szabó Magda: Régimódi történet
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqTmZEqlCRFgojyt52Q2n_qiMTyVlt-zJu-DpbNKVY6OQbBh4u


... olvasom
Alexander Steele (szerk.): Kezdő írók kézikönyve


... (Kik ezek? Kik ezek az embek? Kik ezek?)
profile for TrueY on Stack Exchange, a network of free, community-driven Q&A sites
free counters

[Hájtek] Galaxy Mini 2 (GT-S6500)

2014.11.11. 11:00 | TrueY | Szólj hozzá!

http://www.telefonguru.hu/keszulekek/images/big/Samsung_S6500_Galaxy_mini_2.jpgwww.telefonguru.hu

Bár a MobilTárca alkalmazás tesztelése június 30-án véget ért, a kapott teszt telefon még nálam maradhatott. Már vagy egy éve halogatom a készülékkel való barátkozásom leírását. Lassan, de eljött az idő, hogy megosszam meglehetősen vegyes tapasztalataim a mélyen tisztelt publikummal.

A Galaxy Minim egyetlen évével ellentétben a Galaxy Mini 2-re két év garancia van. Regisztráció után még +2 hónap. Az eszköz nem rossz, de azért van nehány nagyon idegesítő hibája, hiányossága. Hívás felvételnél néha baromira belassul. Alig lehet felvenni, vagy letenni téves hívás esetén. Az sem igazán jó, hogy a hozzáadott mp3 lejátszó nem tudja megfelelően kezelni a jack kihúzogatását. Ha bedugva beállítom, hogy legyen több basszus, akkor viszonylag jól szól. Ha kihúzom a jack-et, akkor az extra basszust elveszi, de ha visszadugom, akkor újra be kell állítani. Idegesítő! De ami még rosszabb, hogy ha nem használom a lejátszót (mert mondjuk dolgozom), akkor egy idő után kilövi a memóriából az alkalmazást, de nem jegyzi meg, hogy hol tartottam, ezért mindig meg kell jegyeznem, hogy hol hagytam abba. Azért ez gázos. Megpróbáltam több lejátszót is (pl. winamp), de mindegyik szaggatott a lejátszás közben.

A GPS-t gyorsabban megtalálja, mint kistestvére. Még épületen belül is viszonylag jól működik. Cserébe viszont sokszor elveszi a jelet. Gugli navigáció közben egyszer csak közli, hogy elvesztette a GPS jelet. Piszok idegesítő! Vezetés közben kell kilépni és újra belépni az app-ba. Ez a másik is csinálta. De még ennél is van nagyobb hibája! Néha teljesen lefagy navigáció közben. Még kikapcsolni sem lehet! Menet közben ki kell venni az elemet! Ilyet azért a kistesó nem csinált! Balaton felé menet többször is újra kellett indítani és 6 km-re a céltól (amikor a legnagyobb szükség lett volna rá) lefagyott!

Vannak persze kisebb problémák is. Pl. nem értem, hogy energia takarékosság módosítása után a status-ban miért jelenik meg egy ikon a felső sávban? Az is zavaró, hogy a kilockolás nem egy határozott irányú húzásra megy (mint a kistesóban). Ezért többször kilockolódott a zsebemben. Anyukám hívott vissza, hogy miért nem szóltam bele. Végül kénytelen voltam jelszóval lezárni.

Persze vannak jó dolgok is. A Mini-hez képest nagyobb a a belső memóriája és a CPU is jobban pörög (800 MHz 600 helyett). Nehezebben lassul be. A Swype nagyon jó, és bár képernyő nagyobb, a billentyű virtuális gombjai még mindig kicsik. Hihetetlen nagy fejlesztés, hogy végre alul van a töltő, így autós tartóban nem törik meg a kábel.

Előrehaladás, hogy már magától is kiírja töltéskor, hogy hány százalékon áll az aksi töltöttsége. Így nem kell ehhez a piszlicsáré dologhoz egy uszkve 1,5 MB-os alkalmazást letölteni. De miért nem tudja ezt az eredeti elem ikonon? Miért kell egy másik ikon ehhez? Azt sem értem, hogy töltéskor miért nem tudja kijelezni! Az aksi egy kicsit combosabb, így tovább bírja a gyűrődést. De néha 20% után jön a hirtelen halál.

Sajnos itt is "Media error"-t kapok, ha rádugom a kocsim fejegységének usb-jére. Velszeg azért van ez így, mert több eszközt mount-ol be. Vajon meg lehet oldani valahogy, hogy csak egy meghajtót mutasson magáról?

Az eltelt egy év persze nem repült el nyomtalanul az eszköz felett. A fényezés a készülék körül itt-ott lekopott, de a legnagyobb gond, hogy haldoklik a mikroUSB csatlakozó. Már az egyáltalán nem használt eredeti töltővel sem megy. Szerencsére találtam egy régi USB-mikroUSB átalakítót és az ADSL router-ről tudom tölteni. Viszont nem tudom szervizbe vinni, mert a telefon nem az enyém, hanem tesztkészülék. Ezért nincs se jótállási papírom, se számlám. Most költözhetek vissza a régi telefonomra... Bár úgy emlékszem, hogy pár óránál nem vett el többen és az SMS másolgató program már fel van installálva a készülékre.

Fonáljunk tele minden nap!

A bejegyzés trackback címe:

https://qltura.blog.hu/api/trackback/id/tr895687510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása