QL.túra

Kulturális smörgåsbord Esterházytól Wass Albertig, a gumicsizmától az iPad-ig, a Teletabiktól Sexpírig, a makrofágtól a mikrokontrollerig, miazmás...

Címkék

2000 (20) 2001 (6) 2002 (16) 2003 (164) 2004 (61) 2005 (40) 2006 (31) 2007 (28) 2008 (33) 2009 (175) 2010 (188) 2011 (201) 2012 (86) 2013 (40) 2014 (36) 2015 (26) 2016 (10) adáshiba (91) android (1) animáció (93) cygwin (3) film (410) gezarol (13) hájtek (159) hangoskönyv (32) ipad (17) klip (12) könyv (191) linux (29) színház (169) vers (17) windows (37) zene (111) Címkefelhő

+jegyzések

Most ...

... múlok .osan

bmi_tiny.png


... hallgatom
Szabó Magda: Régimódi történet
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqTmZEqlCRFgojyt52Q2n_qiMTyVlt-zJu-DpbNKVY6OQbBh4u


... olvasom
Alexander Steele (szerk.): Kezdő írók kézikönyve


... (Kik ezek? Kik ezek az embek? Kik ezek?)
profile for TrueY on Stack Exchange, a network of free, community-driven Q&A sites
free counters

[Adáshiba] Kolping Hotel, Alsópáhok

2011.04.26. 12:00 | TrueY | Szólj hozzá!

Címkék: adáshiba 2011

Kis családom úgy döntött, hogy elmegyünk 3 nap szabadságra. Olyan helyet kerestünk, ahová a nagyszülőkkel is együtt tudunk lenni és lehetőleg minél kevesebb babacuccot kell magunkkal cígölni (vajh ezt így kell írni? Vagy rövid i-vel? Gondolom németből átvett szó. A netlexikon szerint jól írtam...). Hosszas válogatás és mérlegelés után az Alsópáhokon fellelhető Kolping Hotelre esett a választás.

Interneten keresztül foglaltunk szállást. Nagyon gördülékenyen ment minden. Visszaigazolták és a megérkezésünk előtt még az adott időszakra vonatkozó programot is el-e-mail-ozták. Látszik, hogy odafigyelnek a részletekre! Nem vittünk biciklit, kismotort, babakocsit, etetőszéket, cumisüveg melegítőt (volt mikro), babakaját.

GPS nélkül is oda lehet találni Budapestről. Csak a legvégén tévedtem el, amikor a templom előtt a Fő utcáról be kellett volna ferdülnöm az udvarra. Egy könnyed Y kanyarral megoldottam.

A recepción nagyon kedvesek voltak. A Szent István házban kaptunk egy összenyitható szobát. A térkép kicsit félrevezető, mert a sétáló ösvények is úgy néznek ki, mint ha autóutak lennének. Távol parkoltam le, mert a ház bejárata előtti összes helyet már elfoglalták. Pedig a ház mögött annyi volt a hely, hogy csak na. A kipakolás idejére keresztbe megálltam a bejárat előtt parkoló autók mögött. Szerencsére nem jött senki. A házban van poggyász talicska. Sajnos csak egy. De az éppen foglalt volt. Pedig mi vasárnap mentünk le, tehát viszonylag kevesen voltak. Szóval vállon cuccoltam be. Majd felálltam a ház mögötti parkolóba.

A Szent István ház nagyon sci-fi-s belülről. Az ajtók különböző színűre vannak festve, hogy a csemeték is felismerjék. Az ajtók mellett kívülről piros, meg zöld lámpák világítanak. Ezek szerepére nem sikerült rájönnöm. A folyosók falain forgatható kerekek vannak áttételekkel összekötve. Lehet tekergetni. A falon nyomógombok, amik megnyomásával mindenféle propellerek pörögnek. A folyosón még egy benzinkút is van, ahol a gyerekek megtankolhatják a motorjaikat.

Nem egyszerű a tájékozódás, mert szinte az összes épület össze van kapcsolva fedett folyosókkal. Így negyed órákig bolyonghatunk az épület komplexumban az egyik végitől a másikig. A feliratozás néha kicsit hiányos.

Sajna WiFi nincs, csak az étterem környékén. A szobában van egy RJ-45 (100Base-T?) csatlakozónak tűnő csatlakozó. Kábel nem volt nálam, hogy kipróbáljam. Van óvodai foglalkozás is. Naponta kétszer jön Bobó, a víziló. Az én lányom nagyon örült neki, de voltak félősebb babák is. A fürdőszobában van babakád, kihúzható tartóval, külön zuhanyrózsával. Egy gond van vele, hogy a víz kiöntése kicsit problémás.

Az uszodában van egy nagy medence némi akciókkal felszerelve (buzgárok, bugyorgók), két gyerekmedence és van egy 15 m-es felnőtt medence. Valahol, mert ott nem jártam. Az uszodában 3 járóka is található, az egészen piciknek. A medence nem csempézett, hanem hegesztett rozsdamentes acél. Furcsa érzés és kiválóan lehet dobogtatni.

Az étteremben nagyon sok a baba etetőszék. A kicsiknek külön alacsonyabb asztalon van a étek kirakva. A legkisebbek számára babatáp a menü.

A mondás szerint lehet kismotort, futóbiciklit bérelni. Végül is mi nem néztünk ennek utána. Lehet, hogy van, lehet, hogy nincs.

Van külön autómosó. Ezt nem vettem igénybe, mert némileg sokallottam, hogy minimum 5000 ficcs. De akár 25 rugóért is ki/le mosathatnánk a verdát. Inkább eltúrórudizzuk.

Kellemes 3 napot töltöttünk el hatosban. Egy probléma van, 10 óráig ki kell költözni. Ezt kicsit nehezen abszolváltuk. Főleg, mert ismét szembe kellett sülni a ház előtt elfoglalt parkolók kérdésével. Viszont a kiskocsi szabad volt, ami jelentősen megkönnyítette a cipekedést.

Találtam egy másik blog bejegyzést, ahol azt írja a szerző, hogy valami bacit (vagy vírust) szedtek össze itt. Az az érdekes, hogy pár nappal később nálunk is végigsöpört hasonló betegség. Talán még én úsztam meg a legjobban a dolgot, de a feleségem és a két csemete lázas lett. Lehet, hogy az oviból importáltuk, de azért furcsa.

Pihenjük ki magunkat minden nap!

A bejegyzés trackback címe:

https://qltura.blog.hu/api/trackback/id/tr462780344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása