QL.túra

Kulturális smörgåsbord Esterházytól Wass Albertig, a gumicsizmától az iPad-ig, a Teletabiktól Sexpírig, a makrofágtól a mikrokontrollerig, miazmás...

Címkék

2000 (20) 2001 (6) 2002 (16) 2003 (164) 2004 (61) 2005 (40) 2006 (31) 2007 (28) 2008 (33) 2009 (175) 2010 (188) 2011 (201) 2012 (86) 2013 (40) 2014 (36) 2015 (26) 2016 (10) adáshiba (91) android (1) animáció (93) cygwin (3) film (410) gezarol (13) hájtek (159) hangoskönyv (32) ipad (17) klip (12) könyv (191) linux (29) színház (169) vers (17) windows (37) zene (111) Címkefelhő

+jegyzések

Most ...

... múlok .osan

bmi_tiny.png


... hallgatom
Szabó Magda: Régimódi történet
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqTmZEqlCRFgojyt52Q2n_qiMTyVlt-zJu-DpbNKVY6OQbBh4u


... olvasom
Alexander Steele (szerk.): Kezdő írók kézikönyve


... (Kik ezek? Kik ezek az embek? Kik ezek?)
profile for TrueY on Stack Exchange, a network of free, community-driven Q&A sites
free counters

[Adáshiba] A Csótányroppantó

2011.05.20. 12:00 | TrueY | Szólj hozzá!

Címkék: adáshiba 2011

Amikor megírtam a gumicsizmáról szóló posztomat, akkor még nem gondoltam, hogy az imperializmus fizetett ügynöke leszek. Második divattal (?) foglalkozó írásom. Külön elnézést érte!

Történt, hogy (nem egészen önszántamból) nézegettem a Mulan II. filmet. A stáblista alatti első szám lett lányom jelenlegi kedvence (a szám elhangzik a filmben is, de ott magyarítva). Amint meghallja, egyből táncolni kezd. Vagy huszadik visszapörgetés után úgy gondoltam, hogy megpróbálom elemezgetni a szöveget. Megütötte a fülemet a "no platform shoes" kifejezés. A muzax egyébként az Atomic Kitten együttes "(I Wanna Be) Like Other Girls" című száma (szöveg és zene). Utána néztem, hogy mi is lehet az a platform shoes? A wikipedián csodálkoztam rá, hogy ez biza a jó öreg, sokat szidott csótányroppantó! Persze a cikkből az is kiderül, hogy már a régi görögök is... És Japánok, és Kínaiak. No meg persze Velece, mert akkora volt a trutyi a városokban, hogy valamivel felül kellett emelkedni. Egymáson. Is. A legnagyobbak 50 cm-t is elérték. Akkor már inkább a gólyaláb, vagy hordszék.

Tovább kutakodtam és találtam egy igen érdekes honlapot, ahol brutális női lábtyűket lehet látni. Ennek felhozatalából szemezgetek kicsinykét a fenti gondolati ösvényen tova libbenve: 

Bemelegítő kép. Semmi extra. Arra az esetre, ha végre megtaláltuk Némót és nem szeretnénk újfent elveszíteni. Vagy még nem futottunk ki a három kívánságból. A műfű pedig műoxigént állít elő. Kizárólag műtyűr rajongóknak!.
Egyszerű new york-i hétköznapi használati tárgy. Csivava sétáltató háziasszonyoknak elengedhetetlen! Otthonkával. Hát nem cuki? Ez nyilvánvalóan egy Photoshop csoda, mert a hölgy jobb lábfeje kicsit hiányos. Vagy kínai. Bár a lábfej kicsinyítés kegyetlen szokását már ott is betiltották jó évtizedekkel korábban.
Egy metál-brutál-fétis-szex darab. Egy joko-gerivel hosszú hónapokig tartó munkát tudna adni egy ügyes szájsebész csapatnak. Valszeg a mozgást csábosan terminátorossá teszi (l. még Gáspár Sándor csimmája A hetvenkedő katonában). A piros soha nem megy ki a divatból, így nem kell évente lecserélni a készséget. Legfeljebb a lábunkat. Fel(sz)állás pedig létráról.

Nerd plázacicák túlélő kit-je. Ha már minden műkörmünket tizedszer is átfestettük, akkor jöhet a Nintedó és Pikacsú.

Erősen gyanítható, hogy a nerd-ök és a plázacicák metszete null elemű halmaz, ezért nem biztos, hogy a nagy szériában kellene gyártani ezt a sorozatot. De pölö mobiltelóra még esélyes. Vagy Nerd milliomosok plázacica barátnőinek. Hogy a nerd-öknek legyen mit csinálniuk bevásárlás közben...

Bevallom ezt az alkotást nem sikerült agyilag feldolgoznom! Csak valami transzgénikus melléktermék lehet. Legyen ez a kakukktojás. Hasonlít rá. Esetleg Ripley hadnagy belelépett a nyolcadik utas szájába és még nem egyértelmű, hogy ki nyert. Bár van a cuccban a pillangók bábból való kikelése előtti harmatcseppek csillogásából is. Örök darab! Ne zavarjon össze, hogy az összetett szitakötő szemek meredten bámulnak a miniszoknyánk alá (már akinek van).

Arachnofóbikus házinénik elriasztására alkalmas cipellő. Csak egyszer kell kint hagyni az előszobába és másnap fél méter chemotox rétegen kell átbontanunk magunkat. Plusz a szobájába bemenekült főbérlő szanatóriumi kezeltetésének költsége. Megéri?

Ezen a vonalon elindulva lehetne még egeres-patkányos, vagy gyíkos megoldás is.

Mi jobb egy magas sarkú cipőnél? Két magas sarkú cipő! Főleg, ha két magas sarka van. Mekkorát lehet erről esni?

Kezdőknek van giroszkópos kivitelű is. Abban viszont nem lehet kanyarodni. Hja, a szépségért meg kell senyvedni!

 

Méláztam egy kicsit a dolgoN és angolra talán úgy kellene fordítani, hogy "cockroach crasher", vagy esetleg "cockroach crakcer". Levédetem a domain nevet... Hátha valamely agyament divatguru ismét terndet (vagy brandet) csinál belőle... Ezen a vonalon indulva levédetem még a harang-gatyát és a Máté-Péter-szemütyőt is. A barkót sajna nem lehet...

Hökkenjünk minden nap!

A bejegyzés trackback címe:

https://qltura.blog.hu/api/trackback/id/tr292909780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása