QL.túra

Kulturális smörgåsbord Esterházytól Wass Albertig, a gumicsizmától az iPad-ig, a Teletabiktól Sexpírig, a makrofágtól a mikrokontrollerig, miazmás...

Címkék

2000 (20) 2001 (6) 2002 (16) 2003 (164) 2004 (61) 2005 (40) 2006 (31) 2007 (28) 2008 (33) 2009 (175) 2010 (188) 2011 (201) 2012 (86) 2013 (40) 2014 (36) 2015 (26) 2016 (10) adáshiba (91) android (1) animáció (93) cygwin (3) film (410) gezarol (13) hájtek (159) hangoskönyv (32) ipad (17) klip (12) könyv (191) linux (29) színház (169) vers (17) windows (37) zene (111) Címkefelhő

+jegyzések

Most ...

... múlok .osan

bmi_tiny.png


... hallgatom
Szabó Magda: Régimódi történet
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqTmZEqlCRFgojyt52Q2n_qiMTyVlt-zJu-DpbNKVY6OQbBh4u


... olvasom
Alexander Steele (szerk.): Kezdő írók kézikönyve


... (Kik ezek? Kik ezek az embek? Kik ezek?)
profile for TrueY on Stack Exchange, a network of free, community-driven Q&A sites
free counters

[Adáshiba] Machinarium (gáma)

2012.01.02. 11:00 | TrueY | 80 komment

Címkék: windows linux adáshiba 2011 ipad

Amanita Design, 2009

Ilyet is régen csináltam. Napi 10-20 perces etapokban megkíséreltem végigjátszani egy gámát. Éppen a Neverhood-ról  folyt az eszmecsere és Flex szólt, hogy van ez az izé (hu.wikipedia.org). A cseh Amanita design stúdió készítette. Nagyon szépen kidolgozott point and klikk logikai gáma. Legalábbis többnyire az.

Ha ki szeretnénk próbálni, akkor nézzük meg a demóját. Flashplayer kell hozzá! A letöltött verzióhoz is, de mintha az bele lenne integrálva a programba.

Van Linux, Win, Mac verziója is. 10$-ért letölthetjük. De van iPad2(!) verziója 4€-ért. Én nem olvastam el a leírását, hanem az appstore-ból letöltöttem. De indítás után szólt, hogy csak iPad2-esen megy! Vajh miért? Mindegy. Megszereztem a linux-os verziót. Ezen sajnos az egér néha elkalandoz. Mintha csak késve érezné, hogy irányt változtattunk. De a honlapjukon szólnak is, hogy lehet vele gond. Igaz a demóban nem volt semmi ilyesféle effekt. Ezt a problémát némi guglizással sikerült megoldani. Linux alatt a full screen: off-ot kell beállítani (a képernyő alján jön fel a menü).

A történet dióhéjban: Szegény, szemétre hányt robot gyerek behatol a köcsög robotok uralta meglehetősen leszottyant városba és kimenti onnan a játszótársát. Töredezett beton, rozsdás vas érzés és csöpögő olaj mindenfelé.

Vannak ajtók, amik nem nyílnak. Illetve lehet, hogy csak én nem használtam, mert nem kellett. És van ajtó, amiről azt hittem, hogy majd egyszer nyitható lesz, de nem. Pár dolgot többször is fel kell használni és nehány dolog többször is igényelhető. Bár nem kellenek. Nekem a végén két fiók, egy marék szotyi és egy lupe maradt. Kell hozzá egy kis hallás is a végére. Vicces, hogy nem mindig a jó megoldás a jó megoldás. Van pár ügyességi játék is (Invaders, Fő tudós fejében lövöldözős). Ezeknél nagyon zavaró, hogy egérrel kell klikkolni a gombokra! De végül is nem túl nehézre vannak írva. A játékok többségénél nyilvánvaló, hogy mi a megoldás, de van pár ismeretlen logikai játék is, aminél ki kell találnunk, hogy mi is a megoldandó feladat.

Ajánlom a hátterek letöltését is, mert nagyon szépek a képek! Mondjuk éppen a beillesztett kép biztos, hogy nem a játék menetéből van, mert olyan állapotot ábrázol, ami nem lehetséges a játékban.

Nem értem, hogy miért van német, olasz és orosz verzió is a játékból! Mi lehet a CD-n? Az egészben köbö 3 mondat, ha van. Több szövegre nincs benne szükség...

Nagyon kellemes, szépen megrajzolt világ jó kis fejtörőkkel. A pici negatívum a lövöldözős játékok irányítása nem jó az egérrel.

Robotoljunk minden nap!

A bejegyzés trackback címe:

https://qltura.blog.hu/api/trackback/id/tr213428698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Te nagyon fegyelmezett jatekos lehetsz, ha napi 10-20 perccel beerted! En tegnap ebed utan letoltottem (Windows-ban, ingyen) es keson este fejeztem be. Nem is tudom, hogy megkoszonjem az otletet, vagy inkabb atkozzalak erte? :o))) Tenyleg nagyon aranyos jatek es annyi sokfele feladat van benne, hogy egy pillanatig sem unalmas. Eleg sok kis pokot le kellett lonom, hogy vegig tudjam jatszani ;o)

"van ajtó, amiről azt hittem, hogy majd egyszer nyitható lesz, de nem"
Nekem kifejezetten tetszett, hogy nem minden annyira trivialis benne.

"Nekem a végén két fiók, egy marék szotyi és egy lupe maradt"
Nekem egy fiok maradt (a masikat a vetitoben hagytam), az osszes szotyibol olajat preseltem, es a nagyitot is felhasznaltam a vetitonel.

"Az egészben köbö 3 mondat, ha van"
En eszre sem vettem ezeket. A nyelvezet pedig valoszinuleg a fooldal (cim, irott parancsszavak) es a vegen megjeleno leiras miatt volt fontos.

"pici negatívum a lövöldözős játékok irányítása nem jó az egérrel"
Hat igen! Az a franya Linux. ;o)))))

Lattam, azota mar van Machinarium 2 is,...de le sem merem tolteni. Kulonben ma mar ebed sem lesz!
"En tegnap ebed utan letoltottem (Windows-ban, ingyen) es keson este fejeztem be. "
Ugye milyen jópofa? Nekem a macska megszerzése okozta a legnagyobb nehézséget! Amíg rájöttem, hogy a madárral mit kell csinálni... :)

"Eleg sok kis pokot le kellett lonom, hogy vegig tudjam jatszani ;o)"
??? Ezt nem értem...

"nagyitot is felhasznaltam a vetitonel"
Persze, különben én sem tudtam volna tovább menni. De utána kiszereltem, hátha jó lesz még valamire! :)

"En eszre sem vettem ezeket."
Amikor a legelején jön a szemétszállító izé, akkor kiírja, hogy klikk a kádra (egy robot minek fürdik?), meg hogy olyan dolgokat tudsz felvenni, amit el tudsz érni. Ez kb. 3 mondat.

"Hat igen! Az a franya Linux"
Miért, neked nem okozott nehézséget az invaders játszása? ;)

Nem is láttam, hogy van 2! Na majd megnézem! Kösz!

Van még két kis játék, azokat is végignyomtam, de azok tényleg rövidek és a grafikájuk inkább érdekes, mint szép...
@TrueY:
A kepernyo jobb felso sarkaban volt egy vilagito villanykorte, ami egy otletet adott arra, mi is a feladat az adott helyszinen. Ha ez nem volt eleg, bele lehetett lapozni a villanykorte melletti naaaagy konyvbe, ami reszletesebb segitseget nyujtott. De a konyv kulcsra volt zarva, es a kulcsot sok-sok kis fekete ozvegy orizte. Ahany konyvlapot meg akartal tekinteni, annyiszor kellett lelovoldoznod oket :o)
A jatek elejen meg nagy turelemmel, minden feladatot magam oldottam meg, de ahogy (egyre gyorsabban!) multak az orak, egyre tobb pokot irtottam ki. Igazi arachnofobiam lett :o))
A pokok tetemhalma nelkul valoszinuleg en sem, - pontositok: en NEM - jottem volna ra, hogyan szedjem le a madarat a drotrol. De az utolso szamkodott sem tudtam volna megfejteni, mert vegig lenemitott modban jatszottam ;o)

"Ez kb. 3 mondat."
Ja, az elejen az instrukciok. Mar nem is emlekeztem ra. De erre mondtam, hogy az elejen es a vegen van nehany felirat, amiert erdemes volt minimalis ido- es erobefektetessel tobb nyelven is arulni a jatekot!

"neked nem okozott nehézséget az invaders játszása?"
Mi az az "invaders"? ;o)
En annyira gyakorlatlan es bena vagyok az ilyen lovoldozos jatekokban, ...mintha XX kromoszomakkal rendelkeznek a kariotip terkepem 50%-ban. Igaz (+18), nincs annyi mellbimbom :o)
De a kis genetikai-szexista-minimalista (ha-ha, mondana Galla Miklos) viccem utan, tenyleg neheznek talaltam minden lovoldozos jatekot. De nem az eger miatt. Nem is ertettem, miert pont az egeret nevezted ki bunbaknak! :o)))
Pontosabban, eger nelkul miert lett volna jobb?

Amugy kedvelem a szamitogepes jatekokat. Tul vagyok mar a klasszikusokon, es mara betajoltam magam. Nagyon kedvelem a point&click/adventure jatekokat es kulonbozo logikai feladvanyokat. Kar, hogy ritkan toltheto le beloluk ingyen olyan, amit en is szivesen jatszom vegig. A Machinarium egy abszolut pozitiv elmeny volt,....csak a ferjem velemenyet ne kerdd ki!!!
De azert koszonom az otletet. Mara mar nem vaclilalok, hogy jo volt-e ez nekem, avagy sem. Nagyon jo volt. Kell neha az ilyen, akarcsak egyeseknek a thaifoldi kiruccanas (vagy az azori szigetek).
Vegszo: Koszonom az otletet!!! Nekem bejott.
@Attilajukkaja: "A kepernyo jobb felso sarkaban "
Ja, hát úgy nem ér! :) Ezért nem láttam én a pókokat! Illetve egyszer megnéztem, hogy mit csinál, de ismét az a buta irányítás volt, hogy egérrel kell gombokat nyomkondi. Ha a nyilakkal lehetne, sokkal könnyebben menne...

"De az utolso szamkodott sem " - a zene megtalálása nem volt olyan nehéz, mert ilyen feladat a Neverhood című másik kedvencemben is volt. :)

"Mi az az "invaders"? ;o)"
A játéktermi játékok egyik őse. Én nagyon szerettem játszani, csak nem nagyon lehetett. Egy (nem túl szépen megcsinált)
példa: www.youtube.com/watch?v=7LQWvbxtTf4

"mintha XX kromoszomakkal rendelkeznek a kariotip terkepem 50%-ban"
Bocs, de ezt nem értem. Nem 100%-ában? Miért csak 50%? Egyébként pedig lehet valaki XX kromoszómával férfi és XY-nal nő fenotípusú. A heremeghatározó faktor letörhet az Y-ról és átragadhat az X-re. Fogjuk inkább az inaktíb X kromoszómára (alias Barr-test)! :)

Örülök, hogy tetszett! Próbáld ki a Neverhood-ot. Szerintem az még aranyosabb. De nincs tipp... :)
@TrueY:
"Ja, hát úgy nem ér! :)"
Ki mondja????? :o))))
Kulonben is, akkor hogy tudtam volna az egeszet vegigjatszani ropke 10-12 ora alatt? En, aki lovoldozni is alig tudok? Kulonben is, sokkal tobb segitseget is igenybe vehettem volna, de en "csak" a jatekban megadottakhoz folyamodtam. Ezt is meltanyolhatnad. ;o)

"a zene megtalálása nem volt olyan nehéz"
Hidd el, neked sem ment volna, ha hang nelkul (lenemitva) jatszol!

"Ha a nyilakkal lehetne, sokkal könnyebben menne..."
En eleve nem jatszom olyat, ahol csak nyilakat lehet hasznalni. Mar az a jatekos generacio vagyok, aki egerrel tanult meg iranyitani ;o) Van azon minden (fej-tor-potroh), ami kell.
A commodore 64-et csak messzirol nezegettem, illetve azt a gepet, amit az akkor meg leendo parom rakott ossze maganak Becsbol beszerzett alkatreszekbol.
Az elso igazi jatekelmenyem a Leisure Suit Larry volt (DOS alatt futott). Fuuuu, de jo volt!!!! Lehet, hogy az elso verzional meg nyilak voltak?
www.youtube.com/watch?v=VSGqnzK7xYg

Mostansag pedig a Siberiada volt egy kellemes jatek. Abbol is van vagy ketto, ...es semmi tipp. A Neverhood-nak majd utananezek. Koszi.

""Mi az az "invaders"? ;o)"
Ez inkabb olyan koltoi kerdes akart lenni. Termeszetesen tudom, mi az, de igazabol sohasem jatszottam. Ezert aztan nekem is az egyik legnehezebb feladat volt,...de nem az eger tehetett rola.

"Nem 100%-ában?"
Hoppa! Most lebuktam :o)))
Termeszetesen a sejtmagban talalhato 23.-ik parra gondoltam, nem az autoszomalis kromoszomakra. Vagyis az XX faktorra, ahogy azt a koznyelv hasznalja. De ez valoban nem tul tudomanyos megfogalmazas. :o/

"lehet valaki XX kromoszómával férfi és XY-nal nő fenotípusú"
Nem tudom, a valos eletben talalkoztam-e mar ilyen emberrel (talan igen, csak nem tudtam rola), de volt egy tanarom, aki Klinefelter szindromaban szenvedett: XXY-os ferfi. Az sem volt semmi. A szorzete es a hangja abszolut ferfias volt, de nyaktol lefele inkabb noies vonasai voltak: szeles csipo, feminin zsireloszlas a testen (mellein, csipojen, stb.). Nem volt csaladja, meg felesege sem, pedig egy nagyon jo ember volt :o[
@Attilajukkaja: "Ki mondja????? :o))))"
Én modom, Lópici Gáspár, az utca hírmondója! Úgy is mondhatnám, hogy én irányítom a közvéleményt! :)

"En, aki lovoldozni is alig tudok?"
Kipróbáltam a pókokat. Azokat sem volt könnyű legyilkolni. :)

"Leisure Suit Larry"
Az mekkora kiráj (sic!) játék! Én a Larry2-vel játszottam! "Ken sent me" volt a jelszó (amit a WC falán lehetett megtalálni), amivel a smasszer beengedett a nőhöz, de előtte egy pornó filmet kellett betenni a videóba, hogy azt nézze és elálljon a lépcső elől. :)

"Siberiada" - ezt nem ismerem. Én is megnézem, hogy mit tud... :)

"igazabol sohasem jatszottam"
Én mindig nagy irigykedéssel néztem a játéktermekben. Készőbb a HT-1080Z-re is volt egy hasonló program. A gimiben nagyon sokat játszottunk vele!

Értem én ezt! Ezért nem értettem a ezt a mondatodat: "mintha XX kromoszomakkal rendelkeznek a kariotip terkepem 50%-ban"
Nem 100%-ában rendelkezel XX kromoszómákkal? Ha nő(stény) vagy, akkor így kellene lenni. Nem?

"talalkoztam-e mar ilyen emberrel"
Én csak genetika tankönyvben (Rédei P. György: Genetika). Az XXY elvileg férfi, mivel a heremeghatározó faktor benne van. Az egyik X-nek meg kutya kötelessége lenne Barr-testként inaktív X-et játszania. Bár gondolom nem ennyire egyértelmű. Az XY-os nők is meddők, mert nincs petefészkük (ha jól emléxem gyerekkori olvasmányaimból). :)

"Nem volt csaladja," - hát igen, ez nehéz lehet, de nem lehet tudni, hogy mi van övön alul ilyen esetben. Csak a boncnok fogja meglátni...
Szerintem az Syberia akart lenni. Egész szép, de azért nem fergeteges. És ha már ötletelés van : The longest journey, hangulatos, klassz. Amúgy én is LSL-lel kezdtem anno pc-n, monokróm cga-n. :) Persze előtte a kötelező körök c64-en: Bosszú, Új vadnyugat.
@nk: Nekem ez a Syberia egy kicsit túl kifinomult. :) Én az Alone in the Dark 1, 2, 3-at játszottam végig. Talán a 2-ben volt 1 segítségem, mert egy pici pénz nem találtam meg a "kockás" padlón. :)

A Bosszú és az Új vadnyugat nem ismerős. Raid over Moscow, Wizard of Wor. Nagyon kemény! ( www.youtube.com/watch?v=LYJ5_bMLwpU )
@TrueY:
Na tessek! Kicsit nem vagyok itt, azonnal beindul a bolt: kommentek ozone. :o)

"Kipróbáltam a pókokat. Azokat sem volt könnyű legyilkolni."
Hat nem, de megerte!

"Az mekkora kiráj (sic!) játék!"
Ja, nagyon a'lat volt! ;o)
"de előtte egy pornó filmet kellett betenni a videóba, hogy azt nézze és elálljon a lépcső elől."
Dehat eppen ezt a jelenetet linkeltem be elozoleg!!! Azt hittem, ez az 1. volt, de akkor rosszul emlekeztem. En annak idejen vegigjatszottam az osszest.

""mintha XX kromoszomakkal rendelkeznek a kariotip terkepem 50%-ban"
Na jo, akkor meg egyszer. En ugy tudom, hogy minden kromoszoma X alaku (meg az Y is!), de az autoszomalis kromoszomakat nem nevezzuk annak. A valodi XX kromoszoma elnevezes csak a szex-kromoszomakra vonatkozik, es csak igy parban hatarozzak meg a nemet. Illetve meg igy parban sem mindig, ahogy te is irtad. Ezert valojaban azt akartam eredetileg irni, hogy olyan ugyetlen vagyok a lovoldozos jatekokban, mintha a kariotipusom 11-12 par autoszomalis kromoszomabol allna, a masik "fele" pedig XX szex-kromoszomabol. Talan igy pontosabb (?) :o)

"Az XXY elvileg férfi"
Emberben igen. A muslincaknal peldaul nosteny.
"Az egyik X-nek meg kutya kötelessége lenne Barr-testként inaktív X-et játszania."
Nem vagyok genetikus, de feltetelezem, hogy nem eleg, ha csak az egyik X van elnemitva. De a Klinefelteres ferfiak altalaban tenyleg streilek. Ezert nem is csodalkoztam azon, hogy a tanaromnak nem volt gyermeke. Csak azt sajnaltam, hogy felesege sem. A gyermekaldas persze fontos az eletben, de anelkul is lehet ertelmesen elni. Anelkul is lehet tarsat talalni.

"Nekem ez a Syberia egy kicsit túl kifinomult."
Fene a jo dolgotokat! Lehet, hogy a Syberia egy XX kromoszomahoz-kotott jatek???? Tenyleg szep es romantikus. A vegen teljesen olyan, mint az "Elfujta a szel"!!!!!!

@nk:
"Szerintem az Syberia akart lenni."
Valoszinuleg igazad van es a Siberiada c. filmmel kevertem. :o)
Bocsi,...mar regen jatszottam. A lenyeg, hogy tudjatok, mirol van szo.

"Egész szép, de azért nem fergeteges."
Ingyen volt. Ingyen lonak ne nezd a fogat! :o)))
Nekem tenyleg tetszett, foleg a Syberia 2. De a The longest journey-nek is utananezek, ha lesz ra idom. Koszonok minden tippet.

"Amúgy én is LSL-lel kezdtem anno pc-n, monokróm cga-n. :)"
Welcome to the club, dude!!!!!
@Attilajukkaja: "Hat nem, de megerte!"
Én inkább végignyomtam segítség nélkül és most döngethetem a mellemet! :)

"En annak idejen vegigjatszottam az osszest."
Én a Space Quest-eket kezdtem el. Meg volt Police Quest is.

"Talan igy pontosabb" - ez nekem már túl bonyolult. Pedig 3* futottam neki. :) A Machinarium jobban ment! ;)

"A muslincaknal peldaul nosteny."
Ne menjünk el az ivarmeghatározás genetikájának irányába, mert akkor jönnek a haplo-diploid hártyás szárnyúak megint és visszatértünk Z-hez! :)

"Anelkul is lehet tarsat talalni."
Hát igen. A feleségem barátnőin látom, hogy nem egyszerű a dolog. Pedig kedvesek, csinosak is. Gondolom az ismerkedési lehetőségek beszűkülése sem segít (l. táncoskola, bálok :) )

"Fene a jo dolgotokat!"
Jaja! :)

"Amúgy én is LSL-lel kezdtem anno pc-n, monokróm cga-n"
Hihi! Én még használtam teletype-ot. Ott a kimenet papír volt és telex-en kellett a kódot beadni! :)
@TrueY:
"Én inkább végignyomtam segítség nélkül és most döngethetem a mellemet!"
Nyilvan mas a vermersekletunk. En az eletben nem tudnam megtenni azt, hogy egy ilyen jatekot napi 10-20 percben jatszak le!!!! Soha, de soha!
Es a mellem is nagyobb lehet, mint a tied, mert ha elkezdenem dongetni, az nagyon fajna :o)))

"Én a Space Quest-eket kezdtem el. "
Ennyivel vagy idosebb nalam a cyber vilagban. De csak abban...

"ez nekem már túl bonyolult. Pedig 3* futottam neki. "
Most csak csupa kedvessegbol probalod elmismasolni (lezarni) a dolgot. Nagyon is erted, mirol van szo. Engem mar nem versz at! ;o)))

"Ne menjünk el az ivarmeghatározás genetikájának irányába, mert akkor jönnek a haplo-diploid hártyás szárnyúak megint és visszatértünk Z-hez!"
Ki az a Z? Csak nem a hangya, mert ot imadtam!!!!

"A feleségem barátnőin látom, hogy nem egyszerű a dolog."
Pedig roluk meg nem is tudni, hogy tenyeszkancak-e vagy sem. Mert neha ugy erzi magat egy no, mintha csak ez szamitana...

"Hihi! Én még használtam teletype-ot."
Na itt mar vegkepp kiskorunak szamitok. :o)))
@Attilajukkaja:
"Nyilvan mas a vermersekletunk."
És az időbeosztásunk... :) Én is szívesen játszanék 10-12 órát egyvégtében, de nem tehetem... :)

""Én a Space Quest-eket kezdtem el. "
Ennyivel vagy idosebb nalam a cyber vilagban. De csak abban..."
A Space Quest nagyjából egy időben futott a Larry-vel. Én legalábbis a Larry2 után kezdtem el azzal játszani.

"Most csak csupa kedvessegbol probalod elmismasolni (lezarni) a dolgot."
Nem. De tényleg. Ha azt mondod, hogy ügyetlen vagy a lövöldözős játékban és azt arra kened, hogy nő vagy, akkor a 100% XX lenne számomra a világos. Az 50%-ot nem értem. :) De lehet, hogy már a kiindulási feltevéseim is hibásak!

"Ki az a Z? Csak nem a hangya, mert ot imadtam!!!!"
De igen! Azt is kommentezted és neked írtam, hogy a hártyásszárnyúak dolgozói mind nőstények. ( qltura.blog.hu/2011/11/05/film_z_a_hangya?fullcommentlist=1#c14889038 )

"Pedig roluk meg nem is tudni, hogy tenyeszkancak-e vagy sem. Mert neha ugy erzi magat egy no, mintha csak ez szamitana..."
Nem olyan típusok.

"Na itt mar vegkepp kiskorunak szamitok. :o)))"
Csak korán kezdtem... :)
@TrueY:

"Én is szívesen játszanék 10-12 órát egyvégtében, de nem tehetem... :)"
En sem tehetem, csak minden masnap. :o)

"A Space Quest nagyjából egy időben futott a Larry-vel."
Nem is hallottam rola. Zoldfulu voltam meg akkor a szamitogepes vilagban. LSL-t is a ferjem hozta haza.

"arra kened, hogy nő vagy, akkor a 100% XX lenne számomra a világos. Az 50%-ot nem értem."
Ja!!!! Csak most ertettem meg. Na annyira azert nem lovok rosszu!l :o))))
"De lehet, hogy már a kiindulási feltevéseim is hibásak!"
Nem, azok helyesek voltak!

"neked írtam, hogy a hártyásszárnyúak dolgozói mind nőstények"
Tenyleg. Mar emlekszem.

"Csak korán kezdtem."
Jo neked!
@Attilajukkaja: "En sem tehetem, csak minden masnap."
Mondhatnám, hogy irigyellek, de nem! Jól van ez így, ahogy van! ;)

>>"A Space Quest ..."
>Nem is hallottam rola.
Nagyon hasonló az LSL-hez, csak nem a nők megdugása a cél, hanem űrküldetések végrehajtása. A Police Quest meg ugyanez zöldben. :)

"Ja!!!! Csak most ertettem meg. Na annyira azert nem lovok rosszu!l :o))))"
Jaaaaa. Tehát akkor azt mondod, hogy félig nő-félig férfi vagy! Mondhatnám hermafroditának is, de a mozaicizmus egy speciális esete is fennállhat! :) Mondjuk olyant még nem hallottam, hogy úgy mozaikos valaki, hogy a sejtek fele női, felel férfi, bár nem elképzelhetetlen. Az aktív X szokott változni így. Pölö ezért lehetnek csak nőstények a teknőctarka macskák. ;)

>"Csak korán kezdtem."
>>Jo neked!
Ennek viszont az volt az eredménye, hogy nem nagyon tanultam gimiben. 14 órától 21 óráig nyomtam egy műszakot egy nagy számítástechnikai vállalat géptermében. Szigorúan napmentes, légkondicionált terem. :)
@TrueY:
"Mondhatnám, hogy irigyellek, de nem!"
Akkor en mondom: irigyellek.

"akkor azt mondod, hogy félig nő-félig férfi vagy"
Nem, nem ezt mondom. Ha valakinek 11-12-szer tobb szex-kromoszomaja van, mint egy normalis nonek, az nem felig no. Akkor lehetnek felig ferfi, felig no, ha mondjuk 11 par XY-nom lenne es 12 par XX-em, autoszomalis meg egy sem. Teoretikusan, persze.
Gratula a teknoctarka macskakhoz! Amugy ok sem mindig nostenyek, csak nagy reszuk az.

"Szigorúan napmentes, légkondicionált terem."
Klassz lehetett!! :o/
Es hogy kerul egy gimis ilyen helyre? Nehezen tudom elkepzelni rolad, hogy nem lettel volna eminens tanulo! Vagy tanulas nelkul voltal az?
Amugy ez alapjan minimum 5 ev lehet koztunk :o) Kulonben is, ha kicsit is odafigyeltel, mit irtam mas blogokon (amiket te is latogatsz neha), mar pontosan tudhatod, hany eves vagyok. He-he.
@Attilajukkaja:
"Akkor en mondom: irigyellek."
Felesleges! Én többnyire jól érzem magam a bőrömben. És nem cserélnék, akkor sem, ha egy másik jobb bőrnek tűnik. :)

"Nem, nem ezt mondom. Ha valakinek 11-12-szer tobb szex-kromoszomaja van, mint egy normalis nonek, az nem felig no."
Akkor mégsem értettem, amit írtál. De így már igen. Bár az illető már zigóta állapotban halott lenne, mert csak a 21-es kromoszóma triszómiáját viseli el az embrió (meg van ilyen kavar a szex kromoszómáknál). Kedvencem, hogy ez a 21-es a legkisebb annak ellenére, hogy nagyság szerinti sorrendben vannak a kromoszómák, csak benézték a 22-est. :)

""Akkor lehetnek felig ferfi, felig no, ha mondjuk 11 par XY-nom lenne es 12 par XX-em, autoszomalis meg egy sem." Teoretikusan, persze."
Na ja, mert még halott sem lennél. :)

"Gratula a teknoctarka macskakhoz! Amugy ok sem mindig nostenyek, csak nagy reszuk az."
Na ez érdekelne. Genetika könyvben olvastam, hogy ők azért olyanok, mert valahánysejtes állapotban véletlenszerűen inaktiválódik valamelyik X kromoszóma és így azon a területen, amelyik abból a sejtből keletkezik foltos lesz a cica. Fiúknál ez hogy megy, amikor csak egy X van? Vagy ott is valami kromoszóma törés van?

"Es hogy kerul egy gimis ilyen helyre?"
A cég vezetője édesatyám gimis osztálytársa volt és beengedtek.

"Nehezen tudom elkepzelni rolad, hogy nem lettel volna eminens tanulo! Vagy tanulas nelkul voltal az?"
Piszok rossz tanuló voltam! Gimiben töriből, magyarból, oroszból szinte mindig a bukás szélén billegtem. Egyszer meg is buktam oroszból. Matek, fizika, biosz, kémia meg ment tanulás nélkül is. A biosz tanár pl. engem feleltetett, amikor a genetika résznél voltunk. Tudta, hogy az osztály többsége nem érti, nekem meg feküdt. :)

"Kulonben is, ha kicsit is odafigyeltel,"
:) Te mondod, amikor arra sem emlékszel, hogy mit írtam a haplo-diploid szaporodási rendszerről??? :) De az én memóriám is lukas néha.

"mit irtam mas blogokon"
Én nem olvasok más blogokat, csak kommentezem őket. De erről már írtam korábban. :)

"mar pontosan tudhatod, hany eves vagyok."
10 és 100 között. Jó valószínűséggel... ;)
@TrueY:
"És nem cserélnék"
Ugy ertettem, akkor en irigyellek teged. Biztosan van jobb dolgod, mint 12 orat jatszani egyhuzamban.

"az illető már zigóta állapotban halott lenne"
Ezert mondtam, hogy csak teoretikusan elkepzelheto az egesz.
"benézték a 22-est"
Azert az is eleg satnya.

"Fiúknál ez hogy megy"
XXY.

"Piszok rossz tanuló voltam!"
Vagyis real beallitottsagu voltal. Na es a torna?

"Te mondod, amikor arra sem emlékszel, hogy mit írtam a haplo-diploid szaporodási rendszerről???"
Attol, hogy nem figyelek mindig oda, te meg megteheted.

"Én nem olvasok más blogokat, csak kommentezem őket."
Tudom, hogy irtal rola (!), de ez nem igaz. A kommentek olvasasara biztosan nem, mert akkor en itt sem lennek. :o)

"10 és 100 között."
Nem eroltetted meg magad!
@Attilajukkaja: "Biztosan van jobb dolgod, mint 12 orat jatszani egyhuzamban."
Pl. blogot írni... :) De már hetek óta nem volt időm :(

""benézték a 22-est" - Azert az is eleg satnya."
Ehem. De azért mégis ciki. :)

""Fiúknál ez hogy megy"
XXY."
Ja, úgy könnyű! :)

"Vagyis real beallitottsagu voltal. Na es a torna?"
Nem csak voltam. :) A torna nem ment. Nem tudtam úgy fejen állni, mint ahogy a tornatanár mutatta. Viszont a jóga fejenállás megy (lótuszüléssel). :)

"Attol, hogy nem figyelek mindig oda, te meg megteheted."
Én sem figyelek... :)

"Tudom, hogy irtal rola (!), de ez nem igaz. A kommentek olvasasara biztosan nem, mert akkor en itt sem lennek. :o)"
Mondom, hogy nem olvasom, csak írok! :)

""10 és 100 között."
Nem eroltetted meg magad!"
Na jó, legyen 11 és 99 között... :)
@TrueY:
"De már hetek óta nem volt időm "
En az eddigi posztokkal is jol elvagyok! :o)

"De azért mégis ciki."
Annyira nem. Valamikor tenyleg kisebbnek nez ki a 22-es.
static.intellego.fr/uploads/1/1/1163/media/Bio/caryotype%20color__.jpg
www.centreducancer.be/assets/CARYOTYPE.png

""XXY."
Ja, úgy könnyű! :)"
Csak tenyeszteni baromi nehez oket!

"Viszont a jóga fejenállás megy (lótuszüléssel)"
Jesszusom! Jogazol is, vagy csak fejen allsz?

"Mondom, hogy nem olvasom, csak írok! "
Nem versz at! En ugy kerultem ide, hogy valaszoltal egy goldeblogos szavazassal kapcsolatos kerdesemre. Erre emlekszem!!!
vilagevo.blog.hu/2011/08/08/bevaltom_minden_remenyed

"Na jó, legyen 11 és 99 között... "
Hatareset, de....:o)
@Attilajukkaja:
"En az eddigi posztokkal is jol elvagyok!"
Igénytelen! :)

"Annyira nem. Valamikor tenyleg kisebbnek nez ki a 22-es."
Jó, hát megmagyarázni meg lehet. :)

"Csak tenyeszteni baromi nehez oket!"
Fiú, teknőctarka, akkor vagy XXY, vagy csak valami letört az X-ről és ráragadt az Y-ra. :) Miért olyan nehéz ez? :)

"Jesszusom! Jogazol is, vagy csak fejen allsz?"
Nem jógázom, csak lazák az izületeim. :)

"Nem versz at!" - Dehogynem! Csak figyelj! :)

"Hatareset, de....:o) "
Szukcesszív approximációval "int(log2(80) + 1)" lépés alatt megoldom! :)
@TrueY:
"Igénytelen! :)"
Beoszto!

"Miért olyan nehéz ez? "
A cicak neha belehalnak a sok tordelesbe/ragasztgatasba. :o)
Nem mindig ertik a genetikat!

"csak lazák az izületeim."
A lotuszt en is megcsinalom. Az en izuleteim fejjel felfele is lazak maradnak.

"Dehogynem! Csak figyelj! :)"
Majd igyekszem. Csak a kezedet nezem!

"Szukcesszív approximációval "int(log2(80) + 1)" lépés alatt megoldom! :)"
Egy szoval iteralsz?
@Attilajukkaja:
"A cicak neha belehalnak a sok tordelesbe/ragasztgatasba. :o)
Nem mindig ertik a genetikat!"
Okosabb macskákra van szükség! :) Vagy butább genetikára! :)

"A lotuszt en is megcsinalom. Az en izuleteim fejjel felfele is lazak maradnak."
Akkor a joga fejenállás neked is megy. Nem?

"Egy szoval iteralsz?"
Sőt olyan is akad, amikor iter-ülök!
@TrueY:
"Okosabb macskákra van szükség!"
Ezeknel?
www.youtube.com/watch?v=RqvjKBjrPcA
www.youtube.com/watch?v=KmBy-K9GyMU
Hogy Simon macskajarol mar ne is beszeljek!

"Akkor a joga fejenállás neked is megy. Nem?"
Az izuleteim lazak, de a fenekem tovabbra is nehezebb a fejemnel!!! :o)

"Sőt olyan is akad, amikor iter-ülök! "
Ugy lassabban talalod ki a koromat! :o)))))
@Attilajukkaja: "Ezeknel?"
Ne viccelj! 1 perc alatt nyit kii egy ajtót? És amikor bemegy a fürdőszobába be sem csukja maga mögött az ajtót.. :)

"Simon macskajarol mar ne is beszeljek!"
Az kicsoda?

"Ugy lassabban talalod ki a koromat!"
Az úgy sem érdekes, mert minden évben más és más... :)
@TrueY:
"Az kicsoda?"
www.youtube.com/watch?v=4rb8aOzy9t4

"úgy sem érdekes, mert minden évben más és más"
:o)))))) Ebben van valami!
@Attilajukkaja: Hú, ez jó! Honnan találtad? Köszi!
@TrueY:
Simon macskajanak sajat oldala van a jutyubon.
www.youtube.com/simonscat

Nekem az elso filmje a kedvencem, ami az utolso helyen szerepel. Amugy mindegyik filmje aranyos! :o)
@Attilajukkaja: Nem ismertem, majd beleásom magam. Bár poszt témával tele vagyok. Inkább az idő hiányzik, hogy formába öntsem... ;)
@TrueY:
"majd beleásom magam"
Csak eleg megnezni egyet-kettot. Nagyon rovidek, viszont rendkivul kedvesek. A karakterek eppen csak annyira kidolgozottak, amennyire kell. Viszont nagyon kifejezoek. Foleg a macsek mozgasa, tipikus cicas viselkedese. De maga Simon, a gazda es rajzolo figuraja is nagyon talalo. O egy valodi hus-ver ember es a sajat macskajarol mintazta az azota ismertte valt rajzfigurat. Szeretem az ilyen animaciot! :o)
@Attilajukkaja: "Csak eleg megnezni egyet-kettot."
Ha már posztolok, akkor megnézem mi készült eddig. :)

"Foleg a macsek mozgasa,"
Aha! Volt nekünk egy cicánk. Az is pont így vágta az ajtóüveghez a széket! :)

"Szeretem az ilyen animaciot!"
Nekem is tetszett, bár én csak egyet néztem meg.
@TrueY:
Megtalaltam a rovid (3:30) interjut Simonnal, amelyben elmeseli a macskaja tortenetet:
www.youtube.com/watch?v=DshiHJMbSEM
@TrueY:
"pont így vágta az ajtóüveghez a széket!"
Azt te nem lathattad, mert mindig akkor csinaljak, amikor elfordulsz!!!!
@TrueY:
"Rejtett kamera nincs?"
Megint jo erzekkel tapintottal ra a lenyegre! Rejtett macskamera meg keves van, de amint felszerelnek egyet, nagy turpissagok derulnek ki! Azonnal.
www.youtube.com/watch?v=ADbsqgN_G6k
@Attilajukkaja: Nagyon jó a videnyó! Én mosómedve megfigyelő kamerákat láttam valamelyik csatornán. :)
@TrueY:
"Nagyon jó a videnyó!"
Bezony. De nehogy azt hidd, hogy ez csak egy elszigetelt jelenseg. Minden macska ezt csinalja, csak meg keves a kamera!!!
:o)
A mosomedvek egy ujabb kategoria! Azokrol is lehetne irni egy (?) kulon posztot!!!
@Attilajukkaja: "A mosomedvek egy ujabb kategoria!"

A Medveparkban vannak mosómedvék és ormányos medvék is. Az ormányosok talán még jobb fejek. Nem annyira nyomulósak. :)
@TrueY:
A mosomedve is aranyos,...amig nem a te kocsidat teszi tonkre, nem a te kukadat borogatja fel, nem a te hazadba oson be. Biztosan tudod, hogy Eszak-Amerikaban duvadkent kezelik es a legnagyobb varosok kozpontjaban sem ritka latvany. Amolyan ottani patkany. Es, ahogy irod, nagyon nyomulos!
Az ormanyos medve is cuki.
De nekem szinte minden allat az. Foleg, ha szo"ros. :o)
Csak a rovarok egyike-masikaval nem vagyok kibekulve.
@Attilajukkaja: A Budai várban pl. menyétek nyomulnak. :) Az is egy autó szétszedős darab.
@TrueY:
Nem kell a Budai Varba menni ilyen elmenyert! A kulvarosokban (a XII. ker hegyvideke minek szamit?) rendszeresen felbukkannak. Rokak is. De igazad van, a varos sziveben is ott vannak.
Szegenykek. Kiszoritottuk oket a normalis lakhelyukrol. Raadasul kiirtottuk azokat a ragadozokat, amelyek kordaban tudtak volna tartani oket. Ezert mostanra mar rendszeresse valt, hogy hivatasos vadaszokat biznak meg a kulso II. keruleti telkekre betevedt vaddisznok es ozek kilovesere.
Nem tudom. Talan igy van ez rendjen.
@Attilajukkaja: "Nem kell a Budai Varba menni ilyen elmenyert!"
Nem kellett, mert ott laktam. Vagy 30 évet. Kosarazásból jöttem haza és az alagút mellett caplattam felfele a lépcsőn, amikor szembe jött velem egy menyét. Kicsit szemeztünk, majd eltűnt a dzsumbujban. ;)

"Kiszoritottuk oket a normalis lakhelyukrol."
Jaja. De ők legalább alkalmazkodnak. A Várban meg príma érintetlen területek vannak, mert az elmúlt 50 évben nem sikerült a legfrekventáltabb helyeken levő telkeket beépíteni. Ez az élővilágnak és a helyi gyerek kolóniának jó. ;)
@TrueY:
"mert ott laktam. Vagy 30 évet."
Fu, az egy nagyon elit kornyek! :o)
En meg azert emlitettem a XII. ker-t, mert en meg ott lakom majd' 40 eve. Zoldovezet. Nalunk menyettel talalkozni nem ritkasag. Mint irtam, neha rokank is van. Igaz, azt a multkor az Arpad hidon is lattam egyet ejszaka. Gondolom, kocogni volt a Margit szigeten es eppen hazafele tartott Budara. Azert picit meglepodtem rajta!
@Attilajukkaja: "Fu, az egy nagyon elit kornyek!"
Hogy lenne elit? Mondom, hogy ott laktam. :)

"neha rokank is van"
Mifelénk még őzikék is bejönnek. És néha nyulak.

"Azert picit meglepodtem rajta!"
Most valamelyik falu melletti erdőben kenguru lakik. Hogy került vajon oda?
@TrueY:
"Hogy lenne elit?"
Budapesten ott a legdragabbak az ingatlanok. Pedig neha nagyon is inog a talaj, beszakadnak a pincerendszer feletti utcak. :o)

"Mondom, hogy ott laktam. :)"
Mondtam en, hogy AKKOR elit hely volt? :o)))

"Mifelénk még őzikék is bejönnek. És néha nyulak."
Az merre van? Solymar vagy Budakeszi? Csak nagy vonalakban kerdezem.

"valamelyik falu melletti erdőben kenguru lakik"
Szegenyke!
@Attilajukkaja: "Budapesten ott a legdragabbak az ingatlanok."
És ettől elit? :)

"Mondtam en, hogy AKKOR elit hely volt?"
De én most is járok arra, mert a szüleim ott élnek! :)

"Csak nagy vonalakban kerdezem."
Nagy vonalakban Nyugat-Pest. :)

"Szegenyke!"
Állítólag jól érzi magát! Bár egyelőre még nem alapított családot! :)
@TrueY:
"És ettől elit? :)"
Hja! Muemlek es muzeum is akad boven/negyzetmeter, de az elittseg fokat valoban az ingatlanok ara hatarozza meg. De ha tudsz elitebbet, akkor szolj!

"De én most is járok arra, mert a szüleim ott élnek! :)"
Akkor megis attol elit!!!! :o)

"Nagy vonalakban Nyugat-Pest."
Hu de titokzatos vagy! Nyugat-Pest pedig nem letezik,...mert az mar Buda :o)))) De nem kerdezoskodom. Azt hittem, valahol kijjebb laksz.

"egyelőre még nem alapított családot! "
Ures erszennyel nehez is!
@Attilajukkaja: "Muemlek es muzeum is akad boven/negyzetmeter"
Ja. Gyerekként a Hadtörténeti Múzeum volt a nagy szám, mert az udvarán állt egy nyitott T-34-es és bele lehetett mászni! :) Akkoriban adták a Négy páncélos és a kutya című lengyel filmremeket! ;)
Plusz tele volt elkerített rommal. Nagyon jókat lehetett bemászni! Sajnos most már egyre jobban rendbe rakják. ;)

"Azt hittem, valahol kijjebb laksz."
Én meg azt hittem, hogy ismerem a kezeimet, pedig nem. Tudod:
"Ha előttem van észak,
Hátam mögött kelet,
Jobbra a Nap nyugszik,
Balra pedig megyek..." ;)
Szóval Kelet-Pest. :)

"Ures erszennyel nehez is! "
Mázlija, hogy még nem volt nagyon hideg... No de majd most! De honnan emigrálhatott?
@TrueY:
"Akkoriban adták a Négy páncélos és a kutya című lengyel filmremeket! ;)"
Uuuuh! Nem er! Janek volt az akkori ferfiidealom!
Ez mara mar szerencsesen valtozott,..de a sorozat akkor is meghatarozo volt az eletemben. :o)

"Nagyon jókat lehetett bemászni!"
Van egy kollegam, aki szerint egy kozszobor erteket az hatarozza meg, hogy a gyerekek mennyire tudjak megmaszni. :o))))
Szerintem is van benne igazsag!

"Szóval Kelet-Pest"
:o)
Csak annyit akartam tudni, hogy mennyire vagy kulteruleten. Persze nem fontos.

"Mázlija, hogy még nem volt nagyon hideg."
Milyen kengururol beszelunk? A sivatagban nagy hidegek vannak. A bajt nem a hideg okozza majd neki, hanem a taplalek hianya. Mindenkeppen be kell fogni szegenyket.

"De honnan emigrálhatott? "
Egyet talalhatsz! :o))))))))
@Attilajukkaja:
"Uuuuh! Nem er! Janek volt az akkori ferfiidealom!"
A feleségemnek a szőke. Nekem meg a kutya. :)

"egy kozszobor erteket az hatarozza meg, hogy a gyerekek mennyire tudjak megmaszni."
T-34, mint közszobor... :) Bár egy időben volt ennek kultusza. Kőbányát egy MIG-21 volt kiállítva egy darabig.

"Csak annyit akartam tudni, hogy mennyire vagy kulteruleten. Persze nem fontos."
Eléggé. Jó sok erdő van. De egyre kevesebb. :(

"Mindenkeppen be kell fogni szegenyket."
Valamelyik híradóban láttam. Már hetek óta ott él.

"Egyet talalhatsz!"
Az az érdekes, hogy senkinek nem hiányzik?
@TrueY:
"A feleségemnek a szőke. Nekem meg a kutya."
Janek volt a szoke, a szo"ro"s pedig a kutya :o))))))

"Jó sok erdő van. De egyre kevesebb."
Kossz!

"az érdekes, hogy senkinek nem hiányzik?"
Na ne! Biztosan eszrevette valaki, hogy egy kenguruval kevesebb van otthon! De tenyleg talanyos, hogy miert tart valaki otthon ilyen allatot. Eszem megall!
@Attilajukkaja: "Janek volt a szoke"
Akkor stimmol! ;)

"Biztosan eszrevette valaki, hogy egy kenguruval kevesebb van otthon!"
De akkor meg keresnék. Gondolom. Vagy csempész árú? ;) Nem hiszem, hogy bőröndben hozták be.

"miert tart valaki otthon ilyen allatot"
No és tigrist????
@TrueY:
"Vagy csempész árú? "
Ha legalisan jott volna be, biztosan keresnek!

"No és tigrist????"
???? Hogy megtalalja a kengurut? :o)
@Attilajukkaja: "Ha legalisan jott volna be, biztosan keresnek!"
Azért egy kenguru nem kicsi... Nehéz eldugni a repülőn. Na jó, embrió korában még kicsi, de macerás onnan felnevelni. :)

"Hogy megtalalja a kengurut?"
:)))))))
@TrueY:
En nem tudom, mekkora kengururol van szo. Azt se, hogy keresik-e. A leirasodbol kovetkeztettem arra, hogy nem keresik. Ha nem keresik, akkor vagy nem hianyzik, vagy nem merik keresni. Masra nem nagyon tudok gondolni. Esetleg arra, hogy megis keresik, csak mindig elbujik.
Az is lehet, hogy Magyarorszag nagy kenguru tenyeszettel rendelkezik. Miert? Struccot is tenyesztunk! :o)
Kostolni itt lehet:
www.programturizmus.hu/tdestination-krokodil-kenguru-capa-strucc-hus-steak-etel-kulonlegesseg-kostolo-harmaskonyv-fogado-alsopeteny.html

Nnna! Megneztem a kengururol szolo videot. Egy kisebb fajtaju, Bennett-kengururol van szo.
www.168ora.hu/tudas/nem-akartak-hinni-a-szemuknek-kengurut-lattak-gyulanal-89960.html
@Attilajukkaja: Köszi a linket. Én a tecsőn próbálkoztam, de ott nincs. :)

Struccról volt szó Parti Nagy féle A fagyott kutya lába novellás kötetben is. :)

Mit eszi? Gondolom az őzeknek kitett kajára is rájár. Minden esetre jól bírja a hideget...
@TrueY:
Mit eszik? En is ugy gondolom, hogy ugyanazt, amit a tobbi novenyevo,... es csukamajolajat. :o)
@TrueY:
A hirt talan te is olvastad az Indexen, de gondoltam, megis belinkelem, mert olyan szep dolog ilyen kis szinessel terni nyugovora pentek ejjel :o)))
index.hu/bulvar/2012/01/27/kisbaba_mart_halalra_egy_kigyot_izraelben/
@Attilajukkaja: "csukamajolajat" :)))

"te is olvastad az Indexen"
Én nem olvasok, csak írok! Ahogy azt már korábban kifejtettem. :)
Ez ismét egy jó kis bulvár hír. Biztos a Bulvár Kund írta... :) Nem olvastam. ;)
@TrueY:
"Én nem olvasok, csak írok!"
Mondtam mar, hogy nem versz at, mert en meg gyakran olvasok, de nem irok. Gyakran belefutok a kommentjeidben mas blogokon, es pontosan tudom, mire reagalsz! :o)

"Biztos a Bulvár Kund írta... :) Nem olvastam."
Akkor mar ne is olvasd. Amugy a jo bulvar titka, hogy valos alapokon nyugszik. En nem becsulom le a bulvart es nem is teszek ugy, mintha nem olvasnam a kis szineseket. Nagyon, nagyon akarnom kellene, hogy ne tudjam, mi zajlik azon a fronton (is).
@Attilajukkaja:
"Mondtam mar, hogy nem versz at"
Ezt már megtárgyaltuk. ;)

"pontosan tudom, mire reagalsz! :o)"
Én nem, mert tök esetleges. Az index jobb oldalán általában az első 3-at szoktam megkommentezni. ;)

"Akkor mar ne is olvasd. Amugy a jo bulvar titka, hogy valos alapokon nyugszik."
Ja! Dundika majdnem elesett. Nagy hír!;)

"En nem becsulom le a bulvart es nem is teszek ugy, mintha nem olvasnam a kis szineseket."
Én sem. Csak nem csinálom. ;) A feleségem is szereti a Story magazint. :) Ez inkább női műfaj. Humánetológia... :)
@TrueY:
"Ezt már megtárgyaltuk."
Igy is lehet fogalmazni. Es tudom, errol nem nyitsz vitat! :o)))

"Én nem, mert tök esetleges."
Nem azt mondtam, hogy ELORE tudom. Jeleztem, hogy a kommentjeid alapjan tudom, latom, mikre es hogyan reagalsz. Azt is tudom, hogy nagyon ragaszkodsz az "en nem olvasok, csak irok" kijelentesedhez, mert mar masnak is mondtad, nem csak nekem.
De ertem, es tema lezarva.

"Dundika majdnem elesett. Nagy hír!"
Aki a kicsit nem becsuli,...! ;o)

"Ez inkább női műfaj. Humánetológia..."
Annyira noi, mint a fodrasz.
Papir alapu bulvart azt hiszem, meg eletemben nem vasaroltam, de az Index cimlapjan elolvasom a Velvet rovat kiemelt cimjegyzeket is. Ha erdekesnek talalom, ra is kattintok.
Amig volt ra lehetoseg, oda is legalabb annyi pasi kommentalt, mint no. Talan a nok jobban bevalljak, hogy oket ez is erdekli! :o)
Apropo, honnan tudod, hogy Dundika tenyleg majdnem elesett a minap? A felesegedtol?
@Attilajukkaja: "Azt is tudom, hogy nagyon ragaszkodsz az "en nem olvasok, csak irok" kijelentesedhez, mert mar masnak is mondtad, nem csak nekem."

Úgy gondolom, hogy eléggé blikkfangos kijelentés. Jól használható, ha az ember ki akar bújni a válasz elől és mégis vicces, tehát lehet tompítani a feszültséget. :) Nem saját. Karinthy Frigyes: Erdélyi József: Piros Pünkösd:

"Volt valami Sándor,
Nem lehet ezt bírni,
Nem olvastam, 'sz nem is tudok
Olvasni, csak írni."

mek.niif.hu/00700/00718/00718.htm#71

"Annyira noi, mint a fodrasz"
Humánetológia kutatásai szerint a nőknek fontos a pletyka, mert ezzel mintegy kurkásszák a csapat többi tagját. A férfiak viszont a vadászat közben kevésbé voltak erre rászorulva.

"Apropo, honnan tudod,"
Azt gondoltad, hogy én nem tudok bulvárhírt kitalálni? ;)
@TrueY:
"Jól használható, ha az ember ki akar bújni a válasz elől és mégis vicces."
OK. Akkor nem ronditok tobbe bele a poenodba! ;o))))
Az idezetet nem ismertem. Koszi!!!!

"a nőknek fontos a pletyka, mert ezzel mintegy kurkásszák a csapat többi tagját"
Ez abban a Csermely Peter eloadasban hangzott el, amit en linkeltem be ide. :o)))) Persze o is olvasta valahol....

"gondoltad, hogy én nem tudok bulvárhírt kitalálni?"
:o))))
Oszinten? Ezt tenyleg nem gondoltam volna rolad! Foleg, hogy eppen egy olyan jo hangzasu nevet talalsz ki, mint a Dundika! Micsoda veletlen!!! :o)
@Attilajukkaja: "Az idezetet nem ismertem. Koszi!!!!"
Gálvölgyinek köszönd! Az ő Ki-Mit-Tud-os száma volt, hogy híres színészek hangján adta elő. Zseniális volt!

"Dundika"
Dundikáról effektíven hallottam, hogy egy létező keleb. Valami TV műsorban volt és inkább szőke volt, mint értelmes...
@TrueY:
Galvolgyi Ki-mit-tud-os szama remlik, de hogy ez is ott hangzott el, arra nem emlekeztem. Majd ha nekem szemelyesen is eloadja, akkor neki is megkoszonom! :o)

"inkább szőke volt, mint értelmes..."
Inkabb kebel, mint szoke.
@Attilajukkaja: Felvétel? :) Kazettán van meg. Annyiszor, hogy pár verset kívülről is tudok... ;)

"Inkabb kebel, mint szoke."
Mind1, buta mint a főd... ;)
@TrueY:
"Kazettán van meg."
Jo neked!

"buta mint a főd..."
Az ertelmi kepessegeit nem ismerem (talan nem veletlenul), de a keblei hatalmasak. Szerintem elnyomjak a szokeseget! Vegul is, ez nem baj. Rosszabb, ha valaki buta es meg a mellei is kicsik. :o)
@TrueY:
Ezek utan muszaj volt ezt is megnezni: www.youtube.com/watch?NR=1&v=t7IthjqiMtw
:o)
De most megyek kicsit dolgozni...:o/
@Attilajukkaja: "Rosszabb, ha valaki buta es meg a mellei is kicsik."
A rossz, ha valaki boldogtalan. Ez pedig nem feltétlen hajszín és egyéb méret függő... ;)

Kösz a linket. Nagyom jó. A Kernes nem tetszett annyira.
@TrueY:
Na tessek! Csak visszaneztem ide. Pedig nem terveztem, csak este 8-9 (?) utan. :o)

"A rossz, ha valaki boldogtalan."
Na neeeeee! Most ilyen foldhozragadt racionalizmussal probalod megtorni a kebel-barat-szokeseg kozott felallitando kozos elmeletunk sikjat? :o)))
Erre nem vagyok vevo!

"Ez pedig nem feltétlen hajszín és egyéb méret függő."
Ez csak a foldi halandokra igaz!

"A Kernes nem tetszett annyira."
Nem baj. :o[
Nekem mindketto nagyon tetszett. Kern egy kamasz volt, amikor ezt eloadta. Ebben is rejlett a varazsa. Latszott rajta, hogy egy ostehetseg. En legalabbis annak tartom. A Vigszinhazban is nagyon jokat alakitott annak idejen. Valoszinuleg most is,..csak en mar rendkivul ritkan jarok szinhazba. Azt sem tudom, hogy meg a Vigszinhazban van-e.
@Attilajukkaja: "Erre nem vagyok vevo!"
Fut a gyáva! Egyezzünk ki döntetlenben! ;)

"Ez csak a foldi halandokra igaz!"
Bővebben?

"Nekem mindketto nagyon tetszett. Kern egy kamasz volt, amikor ezt eloadta."
Én ezt már korábban is láttam. Azt hiszem az Önök Kértékben szokott előfordulni. Bevallom, engem idegesít. A Gálvölgyi zseniális! Főleg, mert én én még hallottam Abodit és tényleg ilyen volt. :)

Igen, a Vígszinházban. De most beteg és egy csomó előadást átütemeztek e miatt.
@TrueY:
"Fut a gyáva! Egyezzünk ki döntetlenben!"
Niiii, ni, ni. Ni!

""Ez csak a foldi halandokra igaz!"
Bővebben?"
Ugy ertettem, a normalis emberekre igaz. Azoknal nincs osszefugges a mell es a szurkeallomany merete/hasznalhatosaga kozott. De te Dundikarol beszeltel!!!

"Bevallom, engem idegesít."
Pedig az Alfonzo parodiaja tokkkkkeletes!!!! Teged mi idegesit benne?

"én én még hallottam Abodit és tényleg ilyen volt. "
Nekem mondod? :o)

"most beteg és egy csomó előadást átütemeztek e miatt."
Oh, ezt nem is tudtam. Remelem, nem komoly a baj.
@Attilajukkaja: "Niiii, ni, ni. Ni!"
Ki nem mondd! :)

"De te Dundikarol beszeltel!!!"
Mér nála van összefüggés a két paraméter között? :) Max negatív korreláció! (r=-1) :)

"Teged mi idegesit benne?"
Bohóckodik. Csak ez. :)

"Remelem, nem komoly a baj."
Nem tudom. Bérletünk van náluk és kapom a hírleveleket.
@TrueY:
"nála van összefüggés a két paraméter között? "
Igazad van, nincs. Vagyis nem tudom, de annyi biztos, hogy a megitelesen sokat emelnek a keblei!!! Persze meg az is lehet, hogy ragyogo babgulyast tud fozni, vagy nagyon jol tud hallgatni. Ezek is hosszutavu es nagyon pozitiv ertekek pl. egy hazassagban!
(Jelzem, babgulyast en is tudok fozni!!!!)

"Bohóckodik."
Egy humorosnak szant eloadasban ez talan nem olyan nagy hiba! :o)
Persze ertem, mire gondolsz, de tudd be neki, hogy meg csak egy kis kamasz volt akkor!

"Bérletünk van náluk"
Ez dicseretes. Es ki vigyaz ilyenkor a skacokra? Nagymama?
@Attilajukkaja: "annyi biztos, hogy a megitelesen sokat emelnek a keblei!!!"
Be kell vallanom, hogy én nem vagyok egy nagy kebelmustrálós darab. Én az alapján ítélem meg, amiket odanyilatkozik. Az a pár mondat, amit kiadott magából nem nyűgözött le. Szóval ment az 1ség sugarú keleb kategóriába. ;)

"csak egy kis kamasz volt akkor"
Persze. Csak ez a száma nem tetszik. A Taxi, telefon, azok az igazi nagy számai! Meg a Verebessel van egy duettjük, az Ó én édes pintes üvegem. Azon én mindig megszakadok a röhögéstől, amikor leadják!

"Es ki vigyaz ilyenkor a skacokra?"
Aha! A Vígbe és a Pestibe van bérletünk. Már többször le akartuk mondani, de végül megérte kivárni, mert Eszenyi igazgatásával nagyot változott az előadások minősége. Sokkal jobbak, érdekesebbek lettek. Még a Katonába vennék bérletet, de oda nem lehet. ;)
@TrueY:
"én nem vagyok egy nagy kebelmustrálós darab"
Nem is kell mustralni. Eleg azt megnezni. Es ha nem nezel meg ket gyonyoruen domborodo cicit, ami majd' kiszurja a szemedet, akkor te nem is vagy normalis. Noletemre is megnezem oket, pedig a hajlamaim viszonylag egyenesek!

"Én az alapján ítélem meg, amiket odanyilatkozik"
Oreg hiba. :o))))
Szoval nem csak kutyafuttaban hallottal Dundikarol, hanem a a nyilatkozataira is odafigyeltel? :o))))

"Csak ez a száma nem tetszik"
OK. Elfogadom. (Mi mast tudnek tenni?) :o)

"A Vígbe és a Pestibe van bérletünk."
Hu, de irigyellek benneteket! Nekem annak idejen sem volt soha berletem, de a Katona volt a "torzshelyunk". A vigszinhazat is nagyon szerettem. Most valahogy leszoktam a szinhazbajarasrol. Ne kerdezdd, miert, mert magam sem tudom.
@Attilajukkaja: "Noletemre is megnezem oket,"
Kinek a pap, kinek a paplan... :)

"hanem a a nyilatkozataira is odafigyeltel?"
Volt valami kelebeket sűrítő beszélgetős program. És abban mondott "okosakat". Bár lehet, hogy valamelyik másik szőkeséggel tévesztem össze... ;)

"de irigyellek benneteket!"
Régebben volt Opera és Erkel bérletünk is. Az első sorban. Az Opera bérletet (minő "pech") sajnos elkeverték, de kárpótlásul felajánlottak egyet a 72. emelet 234. sorába. Az Erkelt meg bezárták. :(

Én azért szeretem a bérletet, mert van késztetés, hogy színházba menjek és olyan darabokat is látok, amit magamtól nem biztos, hogy megnéznék.
@TrueY:
"lehet, hogy valamelyik másik szőkeséggel tévesztem össze... ;)"
Nem tudom, hany szokeseg kavarog az agyadban. Azt latom, hogy nem egy!! :o))))))

"Régebben volt Opera és Erkel bérletünk is. Az első sorban."
Oh. Ezek szerint szereted az opera mufajat?
Errol nem irok semmit, mert szerintem mar ezt is megbeszeltuk egyszer, de nekem az Operahaz egy olyan ekszerdoboz, amire barmikor buszkek lehetunk. En sajnos nem szeretem az operakat, de a balettet igen. :o)

"azért szeretem a bérletet, mert van késztetés, hogy színházba menjek "
Ebben van valami! Nekem pedig ugyanezert nem jutott volna eszembe berletet venni.
@Attilajukkaja: "Nem tudom, hany szokeseg kavarog"
Mittodumén. Olyan egyformák, mintha futószalagról ugrottak volna le. :)

"Ezek szerint szereted az opera mufajat"
Igen, ezt is már megtárgyaltuk. ;)

"Nekem pedig ugyanezert nem jutott volna eszembe berletet venni."
:)
süti beállítások módosítása