QL.túra

Kulturális smörgåsbord Esterházytól Wass Albertig, a gumicsizmától az iPad-ig, a Teletabiktól Sexpírig, a makrofágtól a mikrokontrollerig, miazmás...

Címkék

2000 (20) 2001 (6) 2002 (16) 2003 (164) 2004 (61) 2005 (40) 2006 (31) 2007 (28) 2008 (33) 2009 (175) 2010 (188) 2011 (201) 2012 (86) 2013 (40) 2014 (36) 2015 (26) 2016 (10) adáshiba (91) android (1) animáció (93) cygwin (3) film (410) gezarol (13) hájtek (159) hangoskönyv (32) ipad (17) klip (12) könyv (191) linux (29) színház (169) vers (17) windows (37) zene (111) Címkefelhő

+jegyzések

Most ...

... múlok .osan

bmi_tiny.png


... hallgatom
Szabó Magda: Régimódi történet
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqTmZEqlCRFgojyt52Q2n_qiMTyVlt-zJu-DpbNKVY6OQbBh4u


... olvasom
Alexander Steele (szerk.): Kezdő írók kézikönyve


... (Kik ezek? Kik ezek az embek? Kik ezek?)
profile for TrueY on Stack Exchange, a network of free, community-driven Q&A sites
free counters

[Hájtek] Mobil pénztárca teszt #2

2013.08.01. 11:00 | TrueY | Szólj hozzá!

Címkék: hájtek 2013

Előzmények
Mobiltárca teszt GYIK: tesztelj.mobiltarca.com

A történet folytatásaként a T-nél leadott virtuális számla szerződés szépen visszakúszott az OTP berkeibe, ahol is jóváhagyták és kaptam egy SMS-t, amiben volt egy az androidos csomagra (apk) mutató URL. Előtte persze be kellett állítani, hogy a Google Play-en kívüli csomagot is elfogadja a telefonom.

Letöltöttem a cuccost és meglepően gyorsan be is konfiguráltam. Minden NFC-s virtuális kártyát be lehet állítani, hogy mindig be legyen kapcsolva, vagy csak amikor mi engedélyezzük. Minden kártyáról lekérdezhetjük az aktuális egyenleget és az utolsó 10 tranzakciót is. Én folyamatos bekapcsoltra állítottam mind a két kártyát. Ha elmegyek úszni, akkor letiltom mind a kettőt és a telefonra is beállítok egy ideiglenes kódot.

Első vásárlás: A sikeres install után nekiindultam a közeli SPAR-nak, hogy kipróbáljam a dolgot. Egy közepesen meleg barna cola 219 Ft-ért. Sajnos sokan vannak és egy kicsit izgulok, mert nem használtam még paypass kártyát. Végre sorra kerülök. Mondom, hogy fizetni és SuperShop kártyázni is paypass-szal szeretnék. Odatartom, de túl rövid ideig. A pénztáros hölgy mondja, hogy 4 zöld LED-et meg kell várni (így jár, aki nem olvassa el rendesen a GYIKot). Megvártam és tudtam fizetni. Megpróbáltam a SuperShop kártyát is, de az két próbálkozásra sem ment. A hölgy azt mondta, hogy a mobil fizetésről kaptak tájékoztatót, de a SuperShop-ról nem (de utána fog nézni). No mindegy. Gyors volt a fizetés a bénázásomtól eltekintve.

Megjegyzés: Kicsit nézegettem a programot. Az app installálása után az SD kártyára kerül. Ez elég kényelmetlen, mert így folyton újra kellene installálni, ha cserélni szeretném az SD kártyát. Áttettem hát a telefon belső memóriájába, ami a Galaxy Mini 2 esetén meglehetősen jónak mondható 1,8 GB. Utána megpróbáltam elindítani, de valami hiba jelzéssel mindig leállt. Kiderült, hogy a belső memóriáról nem tud futni. Ez eléggé gáz, szerintem.

Második vásárlás: Kellett egy úszószemüveg, ami nem nyomja az orrnyergemet. Felkerekedtem hát kicsiny családommal az egyik Decathlon áruházba. Sajnos egyedi orr berendezésem van és piszok nehéz olyan úszószemüveget találni, ami nem nyomja teljesen szét az orrnyergemet. Nagy örömömre találtam egy megfelelőt. Meglepetésemre csak 990 Ft volt a szokásos 4-5000 helyett. Itt más típusú a leolvasó volt. Nincs 4 LED, hanem az üzenéseket egy LCD kijelzőre írja ki. Amit és nem látok, mert ippeg fölé tartom a telefonomat. De végül sikerült gyorsan fizetnem. Rögvest utána sima kártyával is fizettem, ami sokkal lassabb volt. Egy kérdés merült fel bennem, hogy miért nem lehet letiltani a blokk nyomtatását? Én gyorsan ki szoktam dobni, mivel jön róla SMS. Amit persze le szoktam törölni.

Harmadik kísérlet: Az eddigi sikereken felbuzdulva átugrottunk a közeli Auchan-ba, ahol egy , Inmedio kisboltban próbálkoztam. Ugyanolyan leolvasó van, mint a Dechatlon-ban. Felismerte, a kártyát de nem hagyta jóvá. Végül kp.-val fizettem.

Megjegyzés: A mobil tárca app-ban a sikeres cola vásárlás és a nem sikeres kétszeri lehúzás látszik, de a Decathlon-os sikeres fizetés nem. Vajh miért? Kicsit gond, hogy a részletezőben nem látszik, hogy melyik sikerült és melyik lett visszautasítva. Ezen jó lenne változtatni. SMS-t kaptam mindkét sikeres tranzakcióról.

Negyedik kísérlet: Burger King: Sajnos fel sem ismerte, hogy odatartottam a telefont. Nem rossz tranzakció volt, hanem semmi. Ez egy kicsit lelombozott. A SuperShop kártyával nem is kísérleteztem.

Ötödik vásárlás: OBI. Nézzük meg, mit csinál 5000 Ft felett (alatta nem kér PIN kódot a terminál). Hát persze, hogy kérte a PIN kódot. Hurrá! Fizetés pipa, PIN kód kérés pipa, SuperShop kártya ismét bukta. Levelezgettem a teszt@mobiltarca.hu-val az ügyről Kiderült, hogy valami integrációs probléma volt az OBI-ban, ezért náluk még nem megy a SuperShop NFC-sítése. Pech.

Hatodik kísérlet: Egy lottózó. 3 pult van. Persze nekem az egyetlen olyanhoz sikerült állni, ahol nem lehet kártyával fizetni. Teszt ugrott.

Hetedik vásárlás: A megszokott Spar. Fizetésnél a pénztáros hölgy tájékoztat, hogy még nem lehet az NFC-s SuperShop-pot használni. A fizetéssel viszont nem volt gond (elsőre csak két zöld lámpát kaptam, de egy kis forgatás a telefonon és megkaptam a 4 zöld lámpát. Sikeres kísérlet). Marad a Burger King, vagy az OMV SuperShop próbálkozási helyként.

Szóval itt tartok most. Tapasztalataim vegyesek. A vásárlási kísérleteim egyelőre 4:2-re, a SuperShop ügy pedig 0:3-re, vesztésre áll. Summa summárum, ha sikerül felismernie a cuccost, akkor sokkal gyorsabb, mint a normál kártyás vásárlás, de sajnos kevés helyen van paypass-os kártya elfogadására alkalmas berendezés és ha van is, akkor is 70% az esély, hogy tudok fizetni.

Ne csüggedjünk el minden nap!

A bejegyzés trackback címe:

https://qltura.blog.hu/api/trackback/id/tr435417853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása