QL.túra

Kulturális smörgåsbord Esterházytól Wass Albertig, a gumicsizmától az iPad-ig, a Teletabiktól Sexpírig, a makrofágtól a mikrokontrollerig, miazmás...

Címkék

2000 (20) 2001 (6) 2002 (16) 2003 (164) 2004 (61) 2005 (40) 2006 (31) 2007 (28) 2008 (33) 2009 (175) 2010 (188) 2011 (201) 2012 (86) 2013 (40) 2014 (36) 2015 (26) 2016 (10) adáshiba (91) android (1) animáció (93) cygwin (3) film (410) gezarol (13) hájtek (159) hangoskönyv (32) ipad (17) klip (12) könyv (191) linux (29) színház (169) vers (17) windows (37) zene (111) Címkefelhő

+jegyzések

Most ...

... múlok .osan

bmi_tiny.png


... hallgatom
Szabó Magda: Régimódi történet
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqTmZEqlCRFgojyt52Q2n_qiMTyVlt-zJu-DpbNKVY6OQbBh4u


... olvasom
Alexander Steele (szerk.): Kezdő írók kézikönyve


... (Kik ezek? Kik ezek az embek? Kik ezek?)
profile for TrueY on Stack Exchange, a network of free, community-driven Q&A sites
free counters

[Adáshiba] Holtel Marina, Balatonfüred

2013.03.05. 11:00 | TrueY | 10 komment

Címkék: 2012 adáshiba

*** http:/danubiushotels.hu

Ne légy nyuszi, McFly! (tecső)

Bevallom, hogy véletlenül vetődtünk el ide. Valami TECSÓs utazási kedvezménnyel indult és a kenesei Hotel Marina Port után azt hittem, hogy ez is valami hasonló történet. Hát nem! Már a foglalás is homárra esélyes történet, sok telefonálással, idegeskedéssel és némi fenyegetőzéssel. Persze lehet, hogy ez nem a szállodán, hanem a Neckerman utazási irodán múlott. Szerencsénkre végül is viszonylagos hepiend lett belőle.

A történet tehát ott indul, hogy valamikor tavasz tájékán a feleségem belefutott egy TECSÓs kedvezménybe, ami 25%-kal kecsegtetett. Felhívta a megadott számot, ami a Neckerman utazási irodára mutatott. Kért egy ajánlatot 2 felnőtt, egy 1 és egy 5 éves gyerek elszállásolására egy hétre. Az ár kicsit magasabb volt, mint amit a négy csillagos Hotel Marina Port-ban elköltöttünk, de nem sokkal. Így megreszkíroztuk a dolgot. Még úgy sem voltunk all-inclusive ellátással. Mondjuk én semmiben sem szeretem az ilyen kvázi ingyenes szolgáltatásokat, mert pazarlásra ösztönöz. De egyszer ki lehet próbálni, gondoltam.

Előre kellett fizetni, ami után postán kaptunk is vócsert (milyen szép szó!), meg mindenféle hivatalos papírt (ékes német nyelven). Megnyugodtunk, vártuk a nyaralást... Utólag látom, hogy butaság volt így tenni! Piszok mázlink volt, hogy a leutazás előtt a feleségem megkérdezte a szállodát, hogy vigyünk-e a babaágyába ágyneműt. És itt kezdődtek a problémák!

Ezek után könnyű kitalálni, hogy nem is tudtak rólunk, hogy vasárnap érkeznénk. Telefon az utazási irodába, hogy mi a csuda van. Végül visszahívtak a szállodából, hogy megvan a szoba. És ekkor a feleségem ismét feltette a kérdést, hogy a babaágyba vigyünk-e lepedőt? A letaglózó választ az volt, hogy oda a pótágyon kívül még egy babaágy nem fér be. A feleségem újra telefonált az utazási irodába. Ők kiderítették, hogy egy nem francia ágyas buli, hanem egymás támlájához tolt két egyes ágy és ők úgy gondolták, hogy a baba majd a mamával alszik. Ekkor delegálta nekem az ügy rendezését a feleségem.

Telefon az utazási irodába. Mondták, hogy persze van nagyobb szoba "szuprém" néven. Apartman felárral. De ez olyan 30%-kal emelte volna meg az árat. Kb. 10 mp-es gondolkodás után mondtam, hogy felejtsék el. Már az is kiverte a biztosítékot, hogy a szoba le sem volt foglalva. Mi lett volna, ha vasárnap Balatonfüreden szembesülök az üggyel? No erre mondták, hogy a mindenféle pótlékok kb. negyedét átvállalnák. Erre én felhívtam a figyelmüket, hogy ez már nem keresleti piac és felejtsék el az ügyet. Akkor inkább nem utazunk. Mire azt feszegették, hogy hát az emberek hibázhatnak. Ezzel viszont már ők kezdték a béketűrésem határait feszegetni. Azt válaszoltam, hogy persze lehet hibázni, de akkor a felelősséget is vállalni kellene. Minden szükséges információt megadtunk az ajánlat megbarkácsolásához és ennek megfelelően az ajánlati árért kérem a megrendelt szolgáltatást. Mondtam, hogy ha nem sikerül megoldaniuk az ügyet, akkor egyrészt nem utazom le és kérem vissza a pénzt, másrészt rittynetek egy cikket a homárra. Azt legalább jó sokan olvassák.

Végül is valahogy sikerült rendezni az ügyet, mert lett normális szobánk és csak a szokásos idegenforgalmi adót kellett leperkálnunk a távozáskor. Az ügy tanulsága, hogy ha utazási irodán keresztül foglalunk, akkor érdemes közvetlenül a szállodát is meginterjúvolni, hogy tudnak-e rólunk! No és itt jön a képbe a McFly idézet...

Kicsit felpaprikázva indultunk hát útnak vasárnap. A szálloda elég jó helyen van, mert Balatonfüred az M7-hez viszonylag közel van. Szépen siklottunk a Balaton irányába. Pici bökkenőt csak a megérkezés okozott, mert a gugli a Hotel Füredre navigál. Ami bezárt. De egy felesleges indexelés és kb. 50 m előregurulás után be tudtunk fordulni a megfelelő kapun. A sorompó kezelő meglepően kedvesen fogadott minket. De, mint kiderült ő volt a legkedvesebb alkalmazott a szállodában. Sokáig kerestem a szót az alkalmazottakra és azt tudom mondani, hogy "korrekt". Ennyi. Valahogy a "nem gazsulálunk a vendéggel" érzésem volt. Milyen dolog, amikor egy recepciós hölgy még csak el sem mosolyodik egy 1 éves, fülig mosolygó gyerekre? No mindegy. Persze azért később kiderült, hogy vannak még kedves alkalmazottak, de a bejelentkezési affér már eléggé megalapozta a rossz kedvemet.

Főbejárat, hordár, bejelentkezés, kulcs. Némi veszekedés a hordárral, hogy miért oda álltunk, ahova. Mondtuk, hogy azt mondták, hogy oda álljunk. Morgás. Felpakolunk a kézi kocsira és elállok a bejárat elöl a fűre, mert a parkoló eléggé kicsi.

Balaton Füred, Marina.jpgAz épület maga megdöbbentő, valahol Lendvay Ildikó és Makovecz Imre között. Szocreál neobarakk stílus fával(!) burkolva, az organizmus (sic!) jegyében. Ugye a beton azért lenne jó, mert abszolút igénytelen. Ha ezt le lambériázzuk, akkor egyrészt nem lesz szebb, de legalább a fát is kezelgethetjük minden évben, hogy nem rohadjon szét. Ez utóbbi viszont nem teljesen sikerült. Az épületet éjjel megvilágító fényszórókat iszonyat rusnya, 1,5 méter magas, 10-15 cm vastag betonba burkolták (l. mellékelt melléklet). Néhány helyen ezeket - a környezet tudatosság jegyében - beültették virággal. Kiderült, hogy az épületet 1969-ban építették. Ez azért sok mindent megmagyaráz. Lendvay Ildikó nem véletlenül jutott eszembe, mert ő is éppen akkor ott nyaralt. Autogrammot azért nem kértem tőle.

A kb. 12 emeletnyi fehér obeliszk messzire látszik. Mint egy méhkaptár. Benne iszonyat embertömeg, amihez a 4 lift határozottan kevés. Hosszú perceket lehet várni, amíg lejön a teljesen dugig levő felvonó. A lejövetel még trükkösebb, mert a 2-2 lift nem egy lépcsőházból hívható, még jobban csökkentve a lift kapacitását. Általában elmondható, hogy nagyon sokan mozognak egy-egy jelesebb alkalomkor (reggeli, ebéd, vacsora). Az egészre talán a legjobb szó a futószalag turizmus. Piszok sok ember nyomul. Újak jönnek, régiek mennek.

A szoba eléggé rendben volt. Látszott, hogy nemrég volt felújítva. A szobai nyílászárók vadonás újak. Csili-vili bukó-nyíló ablakok szúnyog hálóval. Azt csak pár nappal később vettem észre, hogy az erkélyajtó is beszúnyoghálózható. Nagyon kafa! Van légkondi is a szobában. Távirányítója 2000 pénz / nap. Erre is lenne ötletem (közel a TESCO), de inkább nem használjuk, mert szerencsére nem volt annyira hideg és különben sem vagyok a száraz levegő nagy barátja.

Persze itt is érződik az elröppent idő vasfoga. A feredőszobában igazi, békebeli öntöttvas kád, szürkére festett furnérral burkolva. Zuhanyozni necces, mert a takaró függöny a felszálló meleg levegő hatására belibben. Viszont van 2 mosdó is, ami nekem egy kicsit feleslegesnek tűnik. No meg a folyosók végén levő 1 rétegű fa keretes, kilincstelenített ablakok. Cserébe akadálymentesített. Szerencsére az ágy is, ugyanis nincs ágytámla. Ami 180 cm felett nem hátrány. Én kifogtam, mert az ágy egyik lábának görgője még előttünk kitört. Ettől egy hétig olyan volt, mint egy tengeri utazás, mert végighullámoztam az éjszakát.

Van WiFi is. A bejáratnál ingyen, a szobákban fizetős. Megkérdeztem. 1800 Ft/óra!!!??? Ez micsoda??? Ennyiért majdhogy korlátlan mobil internet előfizetést veszek akármelyik szolgáltatónál! Hát pukkadjanak meg cipőben! Különben is a szomszédos camping WiFi-je is odalátszik. Már csak a jelszót kellett volna megszerezni. Mivel annyira azért nem volt fontos, inkább ezt kihagytam.

A kaja ingyé van. Kicsit érződik is rajta. Pl. 3 féle nem bugyborékos üdítőt lehet egy gépből tőtteni: piszok édes barack, piszok savanya grape fruit és kicsit savanya narancslé. A lányom találta meg a tutit. Összekeverte némi vízzel a narancslevet és úgy már egész iható lett. Lehet mindenféle gépi szénsavasat is szedni, de azt vallási okokból inkább kerültük. Azt hiszem, hogy sör és bor is volt, de mivel egyikkel sem élünk, ezért annak minőségéről nem tudok nyilatkozni. A főétkezéseken a választék elég jó és a minőség is elmegy. A gyerekek is ették.

A strandon is van kajálda. A lángos eléggé nem rossz. Lehet krumplit, szendvicseket és a már korábban megismert italválasztékot ízlelgetni. Persze van valami kis husi is mellé (kolbász, sült csirke miazmás). Magyarosan zsíros. Az asztaloknál nagy kártyázás, az asztalok mellett szétdobált kajamaradványok, kiöntött italok, leesett fagyik. Hát igen, ingyé van. Meg is látszik. Persze azért nem ennyire durva, de engem nagyon zavar, ha szét van hajigálva a kaja. Mi annyit profitáltunk ebből, hogy a lányommal sokáig figyeltük hogyan lefetyelnek az asztalon kiöntött kólából a darazsak.

Az all inclusive, nevével ellentétben csak majdnem az. A strandon sok a játék, de jórészt fizetősek. Ez jó, mert nincs tömeg, de 300 Ft / 5 min egy trambulinért, vagy baba légvárért gáz! Van mellette elektromos go-kart és minigolf is. Hasonló aranyárért. Ez nem írható fel szobaszámra és csak kp és csak számla nélkül! Na ja!

A strand nagyon jó! Piszok nagy. Van röplabda és focipálya is. Sok a nagy fa, ami árnyék szempontjából előnyös. Van pár csúszda, mászóka, hinta mindenféle méretű gyerek részére. A babahinta kicsit gázosan volt rögzítve. Jó, hogy van kialakítva homokos lagúna a kicsiknek.

A szállodában található fedett uszoda is, de nagyon hideg a vize. Csak úszóknak. Viszont nagy pozitívum, hogy van egy külön kijelölt úszósáv is.

A szálloda előtt terül el a bicikli út. Nagy okosan a járda belső oldalán fut. A gyalogos része meg persze kint. Gyerekekkel necces, mert a kismotorral száguldó srácokat az autók is és a biciklisták is veszélyeztetik. Gratulálok a tervezőnek! Szerencsére a Flamingó Hotelnél cserélődnek a szerepek. A promenád viszont szép. Éppen bornapok voltak és a gyerkőcök nagyot pogóztak a szabadtéri fúvós koncerten. Hazafelé "vonattal" jöttünk. Illetve ezzel a vonatnak álcázott traktor vontatta izével. A gyerekek minden esetre nagyon élvezik. A sofőr persze nem állja meg, hogy ne szóljon be a kedves vendégeknek, amikor azok jeleznek, hogy le szeretnének szállni. Ugyanis többször is jelezni mertek, mert hát nincs visszajelzés! Persze, a magyaros vendégszeretet...

Voltunk egy nap cirkuszban is. Épp a görög faluban vert sátrat az Eötvös Cirkusz. De erről egy további cikkben emlékeznék meg.

Bár volt bennem némi félsz, de fizetéskor szerencsére nem merül fel probléma. Mellettem éppen egy külföldi csapat reklamált. Hmmm... csak nem Neckerman?

Röviden összefoglalva, azt mondhatom, hogy a személyzet készséges, de többnyire nem kedves (tisztelet a kivételnek) és engem nagyon zavart az iszonyatos embertömeg. Nem hiszem, hogy még egyszer megpróbálom.

Tömegjünk minden nap!

A bejegyzés trackback címe:

https://qltura.blog.hu/api/trackback/id/tr84720713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Friss témájú poszt... : )

Ezer éve dolgoztam szállodaláncnak pár évet, belülről láttam pár problémát. Szégyen, hogy 2012-ben nincs free wi-fi szállodai szobában. Tudom, sokaknak botrányosan hangzik, de én például nyaralás közben is kénytelen vagyok az üzleti dolgaimat megnézni pár percben. Most ezért vonuljak le a hallba? Vicc.
A légkondi használat fizetőssé tétele még valahol érthető is, bár az árát sokallom. A foglalás érvényesítése komédia, végén a telefonköltség elviszi a kedvezményt...
A tömeggel nincs mit kezdeni. Rövid a szezon, mindent 60-70 nap alatt kell begyűjteni... utána már csak a konferenciák meg az ünnepnapok maradnak. Sosem akartam ebbe a szállodába menni, de elolvasva a posztodat nem vesztettem semmit. A feleségemmel mi találtunk egy édes kis panziót pár száz méterre a strandtól, (free wifivel!), olcsó és tökéletes volt.

Azért azt a cirkuszos témát elolvasnám. Sejtem mi lesz benne...
@NYJetsTD: "Friss témájú poszt"

Ja, közeleg a nyár! Ha tudnád, hogy vannak 2-5 éves cikk kezdeményeim is! :)

"bár az árát sokallom"
Vegyünk egy átlagos 2,4 kW-os légkondit. 50 Ft/kWh az áram ára, azaz ha egész nap pörög, akkor az kb. 2880 Ft. De legyen a fele. Az már alapban 1500 HUF körül van. A 2000 Ft nem is olyan sok.

"A feleségemmel mi találtunk egy édes kis panziót"
Mi ide szoktunk menni: qltura.blog.hu/2012/12/11/_adashiba_hotel_marina_port_balatonkenese

Egyébként meg megvagyok sértődve! Direkt csináltam neked egy smoncás posztot és arra meg nem is reagáltál! ;)
qltura.blog.hu/2013/01/22/_adashiba_palmer_robert_addicted_to_love
@TrueY: a smonca hadoválós mellébeszélést jelent, ezért nem értem miért a palmeres posztra írtad. Bár lehet, hogy csak a háttér véleményezésére voltál kíváncsi? Mert ha igen, elárulom, ez még a munkaszintem 0,05%-át sem üti meg ; )
Palmer pedig a szórakozási szintem 0,0001%-át sem.. : )
@NYJetsTD: "a smonca hadoválós mellébeszélést jelent,"

Aha! Akkor fel vagyok világosodva! Egy kabaréban hallottam és úgy értelmeztem (rosszul), hogy bigét jelent. Kösz!

Pedig szerintem az addikted to love egy jó szám... :)
@TrueY: "Aha! Akkor fel vagyok világosodva! Egy kabaréban hallottam és úgy értelmeztem (rosszul), hogy bigét jelent. Kösz!"

Szívesen. Tudod, ebben a témakörben verhetetlen vagyok... : )))

"Pedig szerintem az addikted to love egy jó szám..."
Háttérzenének mindenevő vagyok, de én más zenéken nőttem fel. Ezért is lettem ilyen szép és okos : )
@NYJetsTD: "de én más zenéken nőttem fel"

Tudom, tudom Moder Talking és C.C. Catch! ;)
@TrueY: : )

BoneyM, Abba, Hungária, Edda, Szűcs Judit, Első Emelet, Rick Astley, Bros, Jacko, kettőtől-ötig, poptarisznya, zenebutik.... hi-hi, volt minden...
@NYJetsTD: Tudtam! Tudtam, hogy a kör közepén állsz és, hogy megcsókoltam a tanárnődet. ;)

Ötödik sebesség? Én abban még szerepeltem is! ;)
@TrueY: mint micsoda? True Blue?
@NYJetsTD: Legfeljebb Bad Boys Blue. Hamár...
süti beállítások módosítása