QL.túra

Kulturális smörgåsbord Esterházytól Wass Albertig, a gumicsizmától az iPad-ig, a Teletabiktól Sexpírig, a makrofágtól a mikrokontrollerig, miazmás...

Címkék

2000 (20) 2001 (6) 2002 (16) 2003 (164) 2004 (61) 2005 (40) 2006 (31) 2007 (28) 2008 (33) 2009 (175) 2010 (188) 2011 (201) 2012 (86) 2013 (40) 2014 (36) 2015 (26) 2016 (10) adáshiba (91) android (1) animáció (93) cygwin (3) film (410) gezarol (13) hájtek (159) hangoskönyv (32) ipad (17) klip (12) könyv (191) linux (29) színház (169) vers (17) windows (37) zene (111) Címkefelhő

+jegyzések

Most ...

... múlok .osan

bmi_tiny.png


... hallgatom
Szabó Magda: Régimódi történet
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqTmZEqlCRFgojyt52Q2n_qiMTyVlt-zJu-DpbNKVY6OQbBh4u


... olvasom
Alexander Steele (szerk.): Kezdő írók kézikönyve


... (Kik ezek? Kik ezek az embek? Kik ezek?)
profile for TrueY on Stack Exchange, a network of free, community-driven Q&A sites
free counters

[Adáshiba] Fogyó kúra (58. nap)

2013.08.06. 11:00 | TrueY | 2 komment

Címkék: adáshiba 2013

http://www.endlesshumanpotential.com/images/fat-man-eating-burger.jpg[<<előzmény][utózmány>>]

Hát akkor nézzük meg, hogy hol tartunk most. Uszkve 2 hónap suhant el a tömegcsökkentő projektem indulása óta. Amint említtém volt a titkos receptem szerint a legfontosabb a napi mázsálás és az eredmények mihamarabbi kiértékelése. Nosza írtam hát egy helyre kis perl szkriptet, ami a ploticus grafikonrajzoló program számára előkészíti a mért adatokat és végül pár tetszetős grafikont rajzol. A napi adatokból némileg ki kell szűrni a szezonalitást, ezért érdemes mozgó átlagokat is számítgatni. Ehhez a hét többszöröseit felhasználni jó ötletnek tűnik a táplálkozási szokásaim alapján. Hét közben üzemi koszt, a hét végén meg dőzsni. Bele applikáltam a cél-egyenest (nem tévesztendő össze a célegyenessel) is (ez a szürke szaggatott vonal). Továbbá egy első deriváltat hozzáadtam. Nem mintha az nagyon sokat mutatna.

Nézzük hát a várva várt görbéket:

bmi_20130806.png

Némi magyarázat: A felső grafikonon a piros görbe a napi mérési adatokat mutatja. A cián árnyalatai a heti, havi és negyedéves mozgó átlagokat ábrázolja (ez utóbbi még nem látszik a grafikonon, mert kevés a mérési pont). Ezekkel van egy kis metodológiai bajom. Pl. a heti átlag visszább van tolva 4 nappal, mert különben mindig felül becsülné az éppen aktuális átlagot. Viszont így az utolsó napokra nincs érték (illetve az aktuális mindig az átlag görbe vége). A ploticus önmagában tud mozgó átlagot (l. #proc curvefit, curvetype: avg), de ott a bevezető és az utolsó napokra kevesebb adattal számolja az átlagot, illetve a mérés nélküli napokra nem világos mit is csinál valójában. A 91 napos mozgó átlag esetén kifejezetten feltűnő, hogy az elmúlt 45 napra nem számol átlagot. Ergo a korrekt megoldáshoz marad a manuális számítás. Mindezeken felül van még egy cél-"görbe" (a szürke szaggatott vonal). Ezen az "arany" úton fogok ezüst cipellőimmel (és a bádog emberrel) betipegni a Smaragd városba. Amint az a jobb-felső sarokban ki vagyon számítva, majd 448 nap múlva. A felső grafikonon az ordináta tengely mellé egy "hőmérséklet" színskálát is oda rittyentettem (mert a ploricus-szal ilyet is lehet ám!). Ez 30 felett piros, 27,5-ig besárgul és 25 alatt zöld lesz. Majd ha egyszer talán tényleg odajutok. Az alsó grafikon az idő szerinti első differencia görbe, valamint egy egy hetes mozgó átlag (itt lusta voltam mozgó átlagot számolni, ezért a ploticus-ra bíztam. Látszik, hogy itt elejétől, végéig van görbe, de az első és utolsó 3 pont kevesebb adatból van átlagolva.).

A görbe elején látszik, hogy fogyókúrát elkezdeni könnyű, de utána van egy (vagy több) megtorpanás. Itt most feladjuk, vagy próbálkozunk tovább. Korábban nem említettem, de visszatartó erő persze a blog is. Nem szeretnék felsülni NYJetsTD-nél... Szóval én próbálkozom, amint ez látszik. Nagyjából jó a trajektória és a cél a 25-ös BMI, ami a vacsi adag csökkentésével elérhetőnek tűnik. Persze itt is jól láthatóan működik a jujuj-dejó effektus. Ha beindul a fogyás, akkor az ember kienged és azonnal le is áll a dolog. Ezért kissé lépcsős lesz a görbe. Persze azt sem szeretném, ha túlzottan alá kerülnék.

De ne hallgassuk el a negatívumokat sem. A sport nélküli fogyás naaaagy hátránya a randa zsír-mell erősödése. A kihízott bőrünk nem tudja lekövetni, hogy kifogyunk alóla és szottyad, de azért szerencsére vannak ebben is tartalékok.

A BMI kiszámításához kell a magasság is. Újra mértem magam. Nagy meglepetésemre 2,5 centit csökkentem 20 év alatt. Kb. akkor mértek utoljára. Reggel, ágyból kipattanva ez 1 cm-rel több. Persze ennek is sok oka lehet. Vagy tényleg összementem (gondolom a gerincem porckorongjai lapulnak jobban), vagy a használt centi nem kóser. Vagy mindkettő. Majd keresek egy hitelesített centit, mert a coll-stock nem biztos, hogy az.

folyt.köv...

Álljunk csökkenő pályára, minden nap!

A bejegyzés trackback címe:

https://qltura.blog.hu/api/trackback/id/tr685432906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sok sikert hozzá!
Ezt már akartam mutatni:
www.fourmilab.ch/hackdiet/
@nk: Ez nagyon király! Köszi! Azt hiszem, hogy ismét feltaláltam a meleg vizet (ahogy az ángélusok mondanák), vagy a spanyol viaszt, fakereket stb. ! :) De nálam egyelőre beválik... És már csak 430 nap van hátra a célig. :)
süti beállítások módosítása