QL.túra

Kulturális smörgåsbord Esterházytól Wass Albertig, a gumicsizmától az iPad-ig, a Teletabiktól Sexpírig, a makrofágtól a mikrokontrollerig, miazmás...

Címkék

2000 (20) 2001 (6) 2002 (16) 2003 (164) 2004 (61) 2005 (40) 2006 (31) 2007 (28) 2008 (33) 2009 (175) 2010 (188) 2011 (201) 2012 (86) 2013 (40) 2014 (36) 2015 (26) 2016 (10) adáshiba (91) android (1) animáció (93) cygwin (3) film (410) gezarol (13) hájtek (159) hangoskönyv (32) ipad (17) klip (12) könyv (191) linux (29) színház (169) vers (17) windows (37) zene (111) Címkefelhő

+jegyzések

Most ...

... múlok .osan

bmi_tiny.png


... hallgatom
Szabó Magda: Régimódi történet
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqTmZEqlCRFgojyt52Q2n_qiMTyVlt-zJu-DpbNKVY6OQbBh4u


... olvasom
Alexander Steele (szerk.): Kezdő írók kézikönyve


... (Kik ezek? Kik ezek az embek? Kik ezek?)
profile for TrueY on Stack Exchange, a network of free, community-driven Q&A sites
free counters

[Film] Életrevalók (frissítve)

2012.02.20. 11:00 | TrueY | 369 komment

Címkék: film 2012

(Intouchables)
színes, feliratos, francia vígjáték, 112 perc, 2011 (12)
port.hu: 8,9, IMDb: 8,3 (abszolúte reális!)
en.wikipedia

Mostanában ez a legfelkapottabb francia film. Mármint a franciáknál. A film alapötlete sokat ígér. Szegény ember - gazdag ember, úr - szolga, fehér - fekete, beteg - egészséges ellentét sok-sok humor forrása lehet. Jó és rossz értelemben is. Jelen esetben adott egy nyaktól lefelé teljesen béna, kiszolgáltatott, fehér, gazdag ember, aki egész napos segítőt keres. A fekete, szegény bevándorló csak azért jelentkezik, mert kell az aláírás, hogy nem vették fel erre az állásra sem.

Nem vígjátéknak mondanám, pedig kétségtelenül vicces. Persze az előzmény-filmek sem voltak azok. Nagyon hasonló történet az amerikai Mégis, kinek az élete? (nagy-nagy személyes kedvencem a zseniális Richard Dreyfuss-szal). Ott is hasonló a szitu, de egy kórházban játszódik és ott is van vicces betegápoló fiú.

Egy másik hasonlóan megtörtént eseted feldolgozó francia film a Szkafander és pillangó, amely egy locked-in szindrómás (ez a beteg csak az egyik szemhéjával tudott egy picit pislogni) beteg történetét dolgozza fel. Viszonylag kevés humorral.

Szerintem nagyon jól eltalált film. Sok (ön)iróniával, kis háttérinfóval a párizsi fekete gettóról. Vidámság és mélyen szántás. Élet és bénaság. Szegénység és gazdagság. Kilátástalanság (anyagi) és kilátástalanság (fizikai). Két világ találkozása. Persze nem ennyire sablonos az egész.

Nehéz lehet csak az arccal színészkedni, de a fehér főszereplő (François Cluzet) nagyon jól megoldja. A fekete srác (Omar Sy) is remekül hozza a formát. Nem is feltétlenül a történetért érdemes megnézni a filmet, sokkal inkább a színészetért. Mindenki nagyon benne van a szerepben. Bravúros a játékuk.

Elején egy autós üldözés, majd időben való visszaugrás után visszatérünk a film elejéhez. Ez is rendben van. A zenéje meg zseniális! Kicsit Philip Glass-os klasszikus zene zongorára (tecső#1tecső#2, a számok teljes listája >itt<). Külön is érdemes meghallgatni!

Vannak azért furcsa dolgok. Olyan nagyon sokat nem lehettek együtt (illetve nem derül ki, hogy mennyi időt van alkalmazásban), mégis a fekete srác nagyon kikupálódik Dali művészetéből. Ez picit hiteltelen. Az is furcsa, hogy a feka srác Kool and Gang-et hallgat, de Obamázik. Tehát manapság játszódik, de mégis disco slágerek mennek. Hmmm...

Nagyon érdemes megnézni!

Ápoljuk magunkat minden nap!

A bejegyzés trackback címe:

https://qltura.blog.hu/api/trackback/id/tr133972103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem láttam a filmet. Hanem a címről, Életrevalók, az a film jutott eszembe, amelyiket megint bárhányszor meg lehetne nézni..

Édes november - kemény, de nagyon emberi.
www.youtube.com/watch?v=Tm249Zbv42Y
@knausz: Édes november... zseniális film, nekem is nagyon tetszett.

@TrueY: tetszik amit a filmről írtál, tutira megnézem...
Mondjuk én eleve francia filmbuzi vagyok, nem véletlen, hogy az amcsik minden évben 20-30 filmjüket "átkooperálják".
@NYJetsTD:

Ha megengeded ,és még nincs meg, akkor a francia filmekből a Csak egy csók. Nekem DVD- n is megvan, annyira tetszett.:)

www.port.hu/csak_egy_csok_un_baiser_s_il_vous_plait/pls/fi/films.film_page?i_film_id=93341
@knausz: Gyorsan utána néztem, még nem láttam, de most már akarom. : ) hétvégére megszerzem, majd beszámolok róla. Pont az ilyen filmek tetszenek nekem, érzelem de nem nyálasan, hanem ösztönből, kegyetlenül, szenvedélyesen...
Nem régen néztük meg a Szerelmi bűnöket Ludivine Sagnierrel és Kirstin Scott Thomassal... két nő, hatalom, gyilkos gondolatok hazugan mosolygós szemekkel.... nagyon jó film. Ajánlom.
@knausz: "Édes november"
Nekem az Ősz New Yorkban-ra hasonlít egy kicsit (a trailer alapján). A Ház a tónál viszont nagyon tetszett. ( qltura.blog.hu/2009/03/20/film_haz_a_tonal )

@NYJetsTD: "nem véletlen, hogy az amcsik minden évben 20-30 filmjüket "átkooperálják". "
A Nikitára ki is akadtam! :( Az eredeti zseniális, de az Assassin teljesen ki lett herélve. :(
@NYJetsTD:

"majd beszámolok róla."

Várom. Ígérem, nem csalódsz benne! Vicces, a maga módján még esetlen is és a barátságból lehet-e szerelem? Erre választ ad.

De nem lövöm le a poént! Semmi több belőle. Csak egy csók.:).. ami mindent megváltoztathat.
@TrueY:

"A Ház a tónál viszont nagyon tetszett."

Nekem az egy kicsit vontatott volt. De az Édes november sajnos most aktuális és elmeséltem jópárszor.

Az élet produkálja a filmeket vagy fordítva, nem tudjuk, de az ember biztosan sok tanulságra tesz szert a filmekből és könyvekből.
@knausz: "sok tanulságra tesz szert a filmekből"

Nekem a "Nyolcadik utas" sorozatból az jött át, hogy ha nyálkás tojásokat látunk a földön, akkor nem kell közelmenni! :)

Sokszor ezek a "tanulságok" félre is vezetik az embert... :)

"Nekem az egy kicsit vontatott volt."

Én a vontatott filmeket is szeretem. A Tarkovszkij féle Solarisnál, vagy Stalkernél kevés vontatottabb filmet lehet mondani. Talán a monoszkóp. :) De én azokat is nagyon élvezem!
@TrueY: "Nekem a "Nyolcadik utas" sorozatból az jött át, hogy ha nyálkás tojásokat látunk a földön, akkor nem kell közelmenni! :)"

Látom jártál már kínai étterem konyhájában... : )))

"Én a vontatott filmeket is szeretem."
Nos, akkor a neked való mozi Michael Haneke filmje a REJTÉLY.
Két szuper színész, Juliette Binoche és Daniel Auteuil játszik benne. Rejtélyesen vontatott...
@TrueY:

Sokszor ezek a "tanulságok" félre is vezetik az embert... :)

Az Édes november tanulsága maga az élet. A lány, aki kívül csupa életöröm, míg belül a szörnyű kór áttéteket képez. Új és újabb pasi minden hónapban, aztán a novemberibe szerelmes lesz, de már a végső stádiumban van.

Az én családomban is ilyenformán értékelődött át az élet és elmesélem ezt a történet, úgy, mint igazat, amikor a kezelések már nagyon nehezek.
@NYJetsTD: Vagy Tarr filmjei. :) De megpróbálom majd a Rejtélyt is megnézegetni...

@knausz: "Az Édes november tanulsága maga az élet"
Ezek rész történetek. Persze az ilyen esetekből jó kis romantikus filmeket lehet készíteni. L. Ősz New Yorkban ( qltura.blog.hu/2011/12/01/film_osz_new_yorkban ), vagy a nagy klasszikus, a Love Story ( qltura.blog.hu/2011/07/31/film_love_story ).

A személyes tragédiák persze nagyon megváltoztatják az ember élethez való hozzáállását. Szerencsére a családunkat elkerülték az ilyen sokkok.
@NYJetsTD:
"Látom jártál már kínai étterem konyhájában... : )))"
Ezen most en rohogtem egy jot!!!! :o))))))
De nem kell kimenni a konyhaba, mert az asztalra is ugy hozzak ki!

@TrueY:
"A Tarkovszkij féle Solarisnál, vagy Stalkernél kevés vontatottabb filmet lehet mondani."
Milyen jok is voltak azok a filmek, foleg a Solaris!
Vontatott kategoriaban meg a Volt egyszer egy vadnyugat es a Nagyitas is kedvenc!

@knausz:
"Az élet produkálja a filmeket vagy fordítva, nem tudjuk"
TrueY-nak irtam a Love story-s posztjahoz annak idejen, hogy szegeny Ryan O'neal negyven evvel a film forgatasa utan eppen ugy jart az eletben is, ahogy abban a filmben: korhazban, a karjai kozt halt meg felesege, Farrah Fawcett, akinek vastagbelrakja volt.
@TrueY:

"Persze az ilyen esetekből jó kis romantikus filmeket lehet készíteni. L. Ősz New Yorkban ( "

A filmek és könyvek alapja az élet és célja a tanítás. Még a legromantikusabb filmnek is van mondandója.

@Attilajukkaja:

Szörnyű ez! De éppen ezért jól kell élni, ami szerintem a tartalmat jelenti. Tartalmas filmek, tartalmas könyvek. Nincs idő másra, mert sose tudjuk, meddig tart az élet. A legtöbbet kell kihoznunk belőle.:)
@Attilajukkaja:
"Milyen jok is voltak azok a filmek, foleg a Solaris!"

Nekem sokáig a Solaris volt a kedvencem. De utána megnéztem vagy háromszor a Stalkert és sokkal mélyebb a mondani válója. Főleg, mert az a Piknik a senki földjén című Strugatszki fiérek által írt regényből készült, ami teljesen másról szól.

"Vontatott kategoriaban meg a Volt egyszer egy vadnyugat es a Nagyitas is kedvenc!"

Szerintem ezek nem vontatottak! Legalábbis nekem nem tűt fel. A Solarisban a 20 perces autózás azért tényleg sok. :)

@knausz: "A filmek és könyvek alapja az élet és célja a tanítás."

De mennyire nem! A film és a könyvek célja, hogy megvegyék őket! Azt hiszem Mikszáth (vagy Arany) egy írását elemezgették a lapok, amikor megkérdezték a mestert, hogy mit gondolt az író. Azt válaszolta, hogy "Gondulta a fene!".

"a legromantikusabb filmnek is van mondandója."

Hát persze, hiszen egy történetet mond el. ;)
megvan a film, még nem néztem meg, de - a poszt miatt is - most már sürgősen megtekintem.
valaki említette fentebb a rejtély c. filmet, na, azt én is csak ajánlani tudom!
@TrueY:

"Azt hiszem Mikszáth (vagy Arany) egy írását elemezgették a lapok,.."

Arany János volt. Nekem így mesélték.

"most már sürgősen megtekintem."

:) én pedig a Száll a kakukk fészkére azt tekintem meg, de sürgősen, ha le lehet tölteni valahonnan.
@TrueY:
Erdekes, engem meg a Stalker nem fogott annyira meg! Ezeknel a filmeknel az is nagyon szamit, hogy a nezo eppen milyen lelkiallapotban van, hogy kapja el a film hangulatat.

"Szerintem ezek nem vontatottak!"
Annyira nem, mint a Stalker!

@knausz:
"a Száll a kakukk fészkére azt tekintem meg, de sürgősen"
Eppen most adtak a hetvegen a TV-ben. :o)
@merengo: Sok sikert hozzá! Azután ajánlom a Mégis kinek az élete című filmet Ruchard Dreyfuss-szal főszerepelve.

@knausz: "Arany János volt. Nekem így mesélték."
Nem egyértelmű, mert nehány forrás kétségbe vonja, hogy ő ilyen mondott vón. ;)

"én pedig a Száll a kakukk fészkére azt tekintem meg,"
Nemrég adták a TV-ben. Én gyorsan fel is vettem. Sajnos a tegnapi Körhintáról lemaradtam. :( Pedig már régóta szerettem volna megnézni.

"engem meg a Stalker nem fogott annyira meg"
Pedig ennyire anti sci-fit ritkán lát az ember. Egy két órás film, amiben lényegében csak dumálnak! Zseniálisan van rendezve. Szerintem! És a végén a szobában mik derülnek ki! Az ember nem azt kapja, amit gondol, hogy szeretne, hanem amit a szíve mélyén valóban szeretne. E miatt néhányan öngyilkosok is lesznek. Nekem életem egyik alap sztorija!

"agyon szamit, hogy a nezo eppen milyen lelkiallapotban van,"
Érdekes, hogy nekem lelkiállapottól füddően szoktak tetszeni a filmek. Van, hogy nem nézem meg, mert mondjuk túl nyomasztó (pl. Árvácska), de attól még imádom őket!
@TrueY:
"ajánlom a Mégis kinek az élete című filmet Ruchard Dreyfuss-szal főszerepelve."
Huuu! Az milyen durva volt!

"Nemrég adták a TV-ben."
Megeloztelek!!! (He-he!) En is pont ezt irtam @knausz: -nak.

"Zseniálisan van rendezve. Szerintem! És a végén a szobában mik derülnek ki!"
Azt hiszem, nekem ezt nem sikerult kivarnom. De lehet, hogy ujra meg kellene neznem!

"Érdekes, hogy nekem lelkiállapottól füddően szoktak tetszeni a filmek."
Erdekes. Nekem is. Pont ezt irtam! :o))))
De pontosan ertem, mire gondolsz. Ha egy filozofikus filmet nezek, akkor nekem sajnos nem mindegy, mennyire tudok osszpontositani, mennyi turelmem van kivarni a lenyeget. Ha pedig nincs, akkor megette a fene, hogy ket ora elteltevel mik derulnek ki a szobaban.
@TrueY: @Attilajukkaja:

"Nemrég adták a TV-ben."
Megeloztelek!!! (He-he!) En is pont ezt irtam @knausz: -nak."

Viszont egyikőtök sem szólt! Ami a Száll a kakukk fészkére című filmről még elmondható, hogy talán az egyetlen, mely jobb filmen, mint könyvben (szerintem).

Igaz, A parfümöt nem mertem megnézni filmen. Nem akartam csalódni. Vannak ilyenek is, pedig adták a moziban!
@knausz:
"A parfümöt nem mertem megnézni filmen. Nem akartam csalódni."
En is pont igy vagyok a film-konyv kategoriaval. Ha olvastam, nem nezem meg. Ha megneztem, nem olvasom el,...mert eddig mindig csak csalodasok ertek! Ma mar nem kuszkodom.
@Attilajukkaja:

",...mert eddig mindig csak csalodasok ertek! Ma mar nem kuszkodom."

Nálam van egy kivétel. Jókai Mór: Az aranyember - ez filmen is, könyvben is pont egyformán jó! Nem tudnám eldönteni, melyik jobb. A színészek a rendezők zseniálisat alakítottak és pont olyan élvezetes könyvben.

Vagy csak én vagyok elfogult?
@knausz:
Izlesek es pofonok..
Es bevallom, soha nem olvastam. Az en iskolamban nem ez tartozott a kotelezo olvasmanyok koze. Aztan megneztem a filmet. Innen meg mar tudod...:o)
@Attilajukkaja:

Nálunk sem volt kötelező, de abból kaptam a nevem. Először a filmet láttam matiné keretében, aztán elolvastam a könyvet.

Érdekes élményem, mert a könyv szinte pont ugyanolyan, mint a film és a szereplőket nem képzeltem el, hanem Pécsi Ildikó volt Noémi és kész.:) ennyire.
@knausz:
"abból kaptam a nevem"
Jaj, ez nagyon kedves! De a konyv/film miatt,...vagy csak veletlen egybeeses?
Pecsi Ildiko akkor tenyleg szep menyecske volt!!!

"Nálunk sem volt kötelező"
Bocs, valamiert azt hittem, ez magyar sulikban kotelezo olvasmany (???)
@Attilajukkaja:

A film miatt. Azt látta anyu.:)

"Pecsi Ildiko akkor tenyleg szep menyecske volt!!!"

Hát ezt mondom én is. Mégis a Béres Ilona fogta meg anyámat.:):) Ízlések és pofonok.

Már az általánost sem Magyarországon végezted? Nem muszáj válaszolni, csak nálunk Jókai mintha akkor, de nem biztos, mert nálam Dosztojevszkij is 6. osztályban jött be és Thomas Mann is meg a Zabhegyező is.. nagy olvasó voltam és vagyok.
@knausz:
"A film miatt. Azt látta anyu."
Tovabbra sem tudok mast irni, csak azt, hogy ez nagyon kedves.
Es hogy mekkora nagy szerencsed van, hogy nem az Eszmeraldak es Izaurak koraban szulettel! (Csak vicccc!!!!!!)

"Béres Ilona fogta meg anyámat."
O is szep volt,...de szerintem a karaktere es nem a kinezete hoditotta meg az embert, az anyukadat.
Amugy Beres Ilona ma is egy nagyon szep holgy. Egy zoldsegeshez jarunk. De annak idejen en meg a szinpadon is megcsodalhattam ot.
Szerettem!

"Már az általánost sem Magyarországon végezted?"
Az ovoda elso ket-harom (?) honapjaig juthattam el,...aztan elszarmaztam. Azota idegenszivukent dobogok a hazamert :o)
Viccen kivul, sok evet toltottem kulfoldon, de kozben itthon is. Ezert nem tudom, hogyan is kellene definialnom magamat. A legjobb, ha sehogy. Jott-ment vagyok, de nem senkihazi. Most itthon elek es dolgozom. Talan ez utobbi a legfontosabb. De magyar irodalmat csak akkor olvastam, ha kedvem szottyant ra. Annak idejen, es most is.
@Attilajukkaja:

Nem könnyű ezzel a névvel élni, mert külföldön nincs és idehaza is hol hosszú, hol rövid i- vel írják. Én röviddel használom, ahogyan Jókai áthozta és ahogyan anyakönyveztek.

"de szerintem a karaktere es nem a kinezete hoditotta meg az embert, az anyukadat."

Valószínűleg. Kerestem neked egy képet, amin nagyon hasonlítok rá. Az aranyemberből:
hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Aranyember05.jpg&filetimestamp=20090314164322

"nem tudom, hogyan is kellene definialnom magamat."

Miért kéne? Ez rögtön felmerül. Leveleztem Amerikában, Angliában élő magyarokkal és sehol nem érezték jól magukat. Ez bűntudat is, honvágy is.

A szívünkben hordjuk a magyarságunkat. Milyen nyelven álmodsz? Milyen nyelven szól hozzád az édesanyád, a feleséged, a gyerekeid? Azt hiszem, ezek lényegesek. Ahol a szeretteid, ott a hazád.

József Attila így fogalmaz az Óda mellékdalában: Ahol én fekszem. Az az ágyad.

Szívesen veszem a kultúrával kapcsolatos élményeidet, de ha angol nyelvterületen vagy, most tanulom és fordító szeretnék lenni! Messze állok tőle, de kitűztem célként. Bármilyen élményt, ami közelebb visz ehhez, szívesen fogadok és köszönöm, hogy megosztottad velem a kétségeidet (is).
@Attilajukkaja:

"Most itthon elek es dolgozom. Talan ez utobbi a legfontosabb. De magyar irodalmat csak akkor olvastam, ha kedvem szottyant ra. Annak idejen, es most is. "

A magyar csodálatos nyelv! Elsősorban a versekben érhető tetten a gyönyörűsége.:)

Itthon vagy- e otthon, vagy csak munka ügyben vagy itt, az számít, amit följebb mondtam. És akkor Jó éjt!
@knausz:
"mert külföldön nincs és idehaza is hol hosszú, hol rövid i- vel írják."
Uff. Neked sem lehet konnyu!

"Kerestem neked egy képet, amin nagyon hasonlítok rá."
A kep nagyon szep!!! Gratulalok, ha hasonlitasz az akkori Beres Ilonara. Tenyleg nagyon szep lehetsz!

"Leveleztem Amerikában, Angliában élő magyarokkal és sehol nem érezték jól magukat. Ez bűntudat is, honvágy is. "
Nyilvan nem leveleztel velem. Azok erzik magukat rosszul kulhonban, akik itthon is igy ereznek magukat. Milyen buntudat lehet egy olyan emberben, akit kivetett a hazaja? Vagy aki egyszeruen csak elment nehany evre mashova, ahogy en tettem? Ne dramatizaljuk tul azt, amit nem muszaj.

"ha angol nyelvterületen vagy, most tanulom és fordító szeretnék lenni"
Nem vagyok angol nyelvteruleten. A XII. keruletben vagyok. Amugy harom nyelvbol van olyan szintu vizsgam, amely feljogositana ilyen forditasokra.
Ne haragudj, de nem akartam elmenni ebbe az iranyba. Csak azt akartam mondani, hogy nem olvastam az Arany embert.
Erre nem vagyok kulonosebben buszke,...csak probaltam kimagyarazni a helyzetet. Es meg most is probalom.....
@Attilajukkaja:

"Amugy harom nyelvbol van olyan szintu vizsgam, amely feljogositana ilyen forditasokra.
Ne haragudj, de nem akartam elmenni ebbe az iranyba."

Jó irányba mentél, mert dilemmában vagyunk a Száll a kakukk fészkére című filmmel kapcsolatban. @TrueY: blogtársam azt mondja, hogy szerinte nem jó cím, mert a Cuckoo's Nest az a bolondokháza is. Akkor én hivatkoztam a mondókára és így próbáltuk értelmezni, és ma újra megnézem a filmet, hátha jobb jut ennél eszembe, de kíváncsi lennék az észrevételedre, javaslatodra. Előre köszönöm.:)

"Azok erzik magukat rosszul kulhonban, akik itthon is igy ereznek magukat. Milyen buntudat lehet egy olyan emberben, akit kivetett a hazaja?"

Paranoia is van bennük. Hazajönnek és látják a szegénységet, vagy már onnan kigondolják, pl. Kaliforniából, hogy biztosan a pénze miatt levelez valaki. Ilyenkor szoktam rövidre fogni.

"Nyilvan nem leveleztel velem."

Emlékeznék rá.

"Gratulalok, ha hasonlitasz az akkori Beres Ilonara."

Ez a típusú szépség óriási felelősség és gyakran teher. Mert nem csupán szépség, hanem egyéniség, belülről jön. Ezzel nem lehet elbújni, mindig azt veszi észre az ember, hogy a társaság középpontjában van. Meg kell tanulni kezelni, élni vele és nem visszaélni, lehetőleg jó célokra használni: népszerűsíteni ami népszerűtlen. Még keresem a helyem ebben a tekintetben (is).

"Csak azt akartam mondani, hogy nem olvastam az Arany embert."

Nem probléma. A művek mindig időben találják meg az embert, pont akkor amikor. Nem késtél el! Hozzám Weöres Sándor: Nagyságról formált gondolatai jöttek. Nem előbb, nem később. Mostanában.
kedvencverseink.blogspot.com/2011/09/weores-sandor-nagysag.html
@knausz:
"a Száll a kakukk fészkére című filmmel kapcsolatban. @TrueY: blogtársam azt mondja, hogy szerinte nem jó cím, mert a Cuckoo's Nest az a bolondokháza is"
TrueY jol tudja, de hogy jo-e a forditas, azt nem tudom megitelni, de nekem tetszik. A konyv negyedik reszeben az Indiannak az egyik elektrosokk-terapia utan eszebe jut, hogy a nagymamaja jatek kozben ezt a rigmust enekelte neha:

Ting. Tingle, tingle, tremble toes, she’s a good fisherman, catches hens, puts ‘em inna pens…wire blier, limber lock, three geese inna flock…one flew east, one flew west, one flew over the cuckoo’s nest…O-U-T spells out…goose swoops down and plucks you out.

Ezt azert tudom, mert egyszer magam is utananeztem, engem is erdekelt a film cimenek eredete! :o)
A dolog tele van szimbolikaval. A "she’s a good fisherman" a fonoverre vonatkozik, aki elkapja a tyukokat (betegeket) es racs moge zarja oket. A libak a betegek, aki ide-oda repulnek, az egyik (McMurphy) pedig a kakukk feszke folott, ami ugye nem is letezik. A "plucks out" pedig az Indian, aki a vegen megszokik. De hogy a kakukkfeszek itt most a bolondok hazat szimbolizalja-e, abban nem vagyok biztos. Hogy oszinte legyek en a magyar cimet sem egeszen ertem, hogy mit jelent. Gondolom valami lehetetlenre utal, ebben viszont megfelel az angol verzionak.

"Emlékeznék rá."
Csak viccnek szantam. :o) Illetve azt akartam ezzel mondani, hogy en barhol eltem eddig, mindenhol nagyon jol ereztem magam, ugyhogy biztosan nem panaszkodtam volna neked!

"Ez a típusú szépség óriási felelősség és gyakran teher."
Hat igen. En sokkal szerencsesebb vagyok nalad! Nekem sohasem voltak ilyen gondjaim. :o)))

"Nem késtél el!"
Ez igaz! Sohasem keso elolvasni egy konyvet,...csak miutan lattam a filmet, nem nagyon van kedvem hozza. Az is igaz, hogy baromi regen lattam, tehat lehet, hogy nem csalodnek a konyvben. :o)

"Hozzám Weöres Sándor: Nagyságról formált gondolatai jöttek."
Szep! Amugy ez egy vers?
@Attilajukkaja:

"Hogy oszinte legyek en a magyar cimet sem egeszen ertem, hogy mit jelent. Gondolom valami lehetetlenre utal, ebben viszont megfelel az angol verzionak."

A cím mellett érveltem, főleg a mondóka miatt, amivel a magyarul megjelent könyv indul:

Lúdvérc, libamál,/ Három gúnár kiabál/ Napnyugatnak-támadatnak száll,/ Száll a kakukk fészkére,/ Ki lesz kakukk vesztére?

Tulajdonképpen erre kapunk választ. A kakukk (értelmezésem szerint) McMurphy és aki a vesztére lesz az az ember, akiben legjobban megbízik. Végig nem tudjuk, hogy ki és azt sem tudom, miért. A filmet nagyon régen láttam! Miért tette?

A kakukknak kéne még utánanéznünk, mennyire szabad, milyenek a szokásai és akkor rájöhetünk, miért pont kakukk és miért nem bármilyen más madár.

(Zöld erdőben, sík mezőben sétál egy madár.
Micsoda madár, hej de micsoda madár? – gyerekkori élmény ez a dal.. talán Zelk Zoltán.)

"Hat igen. En sokkal szerencsesebb vagyok nalad! Nekem sohasem voltak ilyen gondjaim. :o)))"

Nem? Viccelsz. Ugyanolyan zárt világ vagy, mint én. Egyikünknek sem könnyebb és soha nem is volt. De lehet, hogy rosszul látom, ha igen készen állok elnézést kérni. (Ha nem így volna, nem értenél ugyanis engem, mert kevesen értenek (eddig senki: túl bonyolult vagyok.)

"Sohasem keso elolvasni egy konyvet,...csak miutan lattam a filmet, nem nagyon van kedvem hozza."

Ha eldöntötted, de mégsem vennéd meg, járok a XII. kerületben, ott a magánklinika, nem kerül semmibe beleejteni a ládádba. Bármit választasz, úgyis mindig a poklot választod- mondja Osho, szóval ilyen szempontból kár ezt ragozni.:)

"Szep! Amugy ez egy vers?"

Sokkal több annál. A műfaját nem tudom. De Weöres Sándor elmondja, mekkorák vagyunk és az életfeladatunkat definiálja benne.
@Attilajukkaja: "Az milyen durva volt!"
Imádom azt a filmet! Sok tingli-tangli filmje van, de ez zseniális. Szerintem.

"De lehet, hogy ujra meg kellene neznem!"
Csak, ha úgy vagy hangolva.! ;)

"Erdekes. Nekem is. Pont ezt irtam!"
Eeegen. Csak én nem EZT akartam írni! :( Szóval lelki állapottól függetlenül tetszenek a filmek, könyvek, képek. Bocs!

@knausz: "Viszont egyikőtök sem szólt! Ami a Száll a kakukk fészkére című filmről még elmondható, hogy talán az egyetlen, mely jobb filmen, mint könyvben (szerintem)."

Kellett volna? ;) Arra kértél, hogy írjak róla.
Viszont nagyon ciki, mert mint nagy kedvenceimet, meg is van DVD-n! Csak el kellett volna mennem a DVD-s polcig és betúrni a mesefilmek mögé! :)

"hogy talán az egyetlen, mely jobb filmen, mint könyvben (szerintem)."
A Szárnyas fejvadász és a Stalker is ilyen. Bár ez utóbbi nehéz ügy, mert a film teljesen másról szól.

Én a Parfümöt nem szerettem filmben, könyvben nem olvastam ( qltura.blog.hu/2009/03/21/film_parfum_egy_gyilkos_tortenete ).

@Attilajukkaja: "En is pont igy vagyok a film-konyv kategoriaval"
Én az amerikai film átdolgozásokkal vagyok így. Egy csomó jó európai filmből mit csináltak? Brühühü...

"azt hittem, ez magyar sulikban kotelezo olvasmany"
Azt hiszem, hogy a Kőszívű ember fiai volt kötelező. Az Aranyember nem. Én csak pár éve láttam az Aranyembert. Tetszett.

"Gratulalok, ha hasonlitasz az akkori Beres Ilonara."
A szépség nagyon szubjektív! Én például mindig az olyan lányokra próbáltam nyomulni, akik a barátaimnak nem nagyon tetszettek.
@knausz:
"Lúdvérc, libamál,/ Három gúnár kiabál/ Napnyugatnak-támadatnak száll,/ Száll a kakukk fészkére,/ Ki lesz kakukk vesztére?"
Latod, a magyar verziot nem ismertem! Koszi.
Azon lehet vitatkozni, hogy az angol verzioban ki az a liba, amely a kakukkfeszek felett szall (magyarban, ki a kakukk). Vannak, akik ugy velekednek, mint te, hogy McMurphy az, masok pedig, hogy az Indian, mert o az, aki nem huz se keletre, se nyugatra, hanem egyenes kiszall a kakukkfeszek folott.
Hogy vegen miert oli meg a baratjat? Mert ugy volt, hogy megszoknek, de a fonover elviteti elotte Jack Nicholson-t, akirol napokig nem tudjak, mi tortent vele. A betegek kozott elterjed, hogy megszokott, hogy mar valahol szabadon el. Aztan egy nap visszahozzak es az Indian megprobalja ravenni, hogy akkor szokjenek meg tenyleg, de meglatja az ures szemeit es a sebeket a homolokan. Lobotomiat vegeztek rajta. Az Indian ugy dont, hogy akkor egyedul szokik meg, de nem hagyja, hogy a tobbiek ilyen allapotban lassak Nicholson-t, illetve hogy igy vegetaljon az elete vegeig, ezert inkabb megfojtja egy kisparnaval. Nem oli meg, hanem eutanaziat alkalmaz. Nagy kulonbseg! Mert a vesztet nem o okozta.

"miért pont kakukk és miért nem bármilyen más madár."
Talan, mert az van a gyerekmondokaban. Talan, mert nincs feszke es ezzel fejezik ki, hogy Nicholson valami lehetetlent akart veghezvinni a dilihazban.

"Egyikünknek sem könnyebb és soha nem is volt."
Persze, persze. Ezt arra irtam, hogy nekem sohasem volt gond elviselnem a szepsegem terhet es felelosseget. En ugyanis elegge atlagos vagyok. :o)

"járok a XII. kerületben, ott a magánklinika, nem kerül semmibe beleejteni a ládádba"
Oh, nagyon szepen koszonom, de valoszinuleg az edesapamnak is megvan. Eloszor tole kerdezem meg.

"A műfaját nem tudom."
Pedig pont arra lettem volna kivancsi. TrueY szerint, ha valami nem rimel, az nem is vers. Szerintem, meg vannak rim nelkuli versek. Csak ezert kerdeztem. :o)
@TrueY:
"Csak, ha úgy vagy hangolva.! ;)"
Csakis!!!!

"Csak én nem EZT akartam írni!"
:o))) Tudom! Ezert irtam utana, hogy ertettem, mire gondoltal.

"Egy csomó jó európai filmből mit csináltak? Brühühü..."
De olyan is van, hogy az amerikai verzio a jobb!

"A szépség nagyon szubjektív!"
De Beres Ilona abban a filmben akkor is szep volt!

"olyan lányokra próbáltam nyomulni, akik a barátaimnak nem nagyon tetszettek"
Hat, ha csak azok maradtak! ;o)))
@Attilajukkaja: "De Beres Ilona abban a filmben akkor is szep volt!"
Sem Béres aszimmetrikus szépsége, se Pécsi Ildikó kicsit hivalkodó bájai nem nyűgöztek le. Nekem Pécsi az Indul a bakterházban tetszett a legjobban, de inkább mint színésznő. No meg a Lindához is nagyon sokat hozzáadtak a Bodrogival előadott kettősükkel! :)

"Hat, ha csak azok maradtak!"
Engem mindig is az ilyen lányok izgattak.
@TrueY:
"Sem Béres aszimmetrikus szépsége, se Pécsi Ildikó kicsit hivalkodó bájai nem nyűgöztek le."
Nem kell, hogy a szepseg mindig lenyugozzon. Teljesen mas karakteru ket no, de abban a filmben mindketto meg fiatal es szep. De lehet, csak azert latom szepnek oket, mert szeretem a jatekukat.
A Lindat mostansag ujra adtak a TV-ben. Volt, hogy beleneztem. De borzaszto volt benne a Gorbe Nora! De a ket oreg tenyleg nagyon aranyos. :o)

"Engem mindig is az ilyen lányok izgattak. "
Tudom, tudom,... a feleseged is olvassa a blogot. ;o)
@TrueY:

"Kellett volna? ;) Arra kértél, hogy írjak róla."

Annyit tudok, hogy én szóltam volna, de nem várhatom el senkitől, hogy úgy cselekedjen, ahogyan én. Sok az én, tudom, dolgozom rajta, hogy kevesebb legyen.

"Azt hiszem, hogy a Kőszívű ember fiai volt kötelező. Az Aranyember nem. Én csak pár éve láttam az Aranyembert. Tetszett."

Így van. Mindig utáltam a kötelezőket és ha volt valami olyan, amiről tudtam, hogy kötelező lesz, azt elolvastam inkább előbb.
A kőszívűt nem, ellenben kellett róla fogalmazást írni. Láttam filmen, elolvastam a hangulatához három oldalt és megírtam ötösre.

"A szépség nagyon szubjektív!"

Az a típusú szépség, amiről @Attilajukkaja: blogtársammal beszélünk, nem szubjektív, hanem kortalan, határtalan és inkább adottság.
Ha megnézel engem: semmi sem hibátlan, semmi sem kifejezetten szép (a hajam, rendben, az tényleg), és akkor valahogy mégis kiadja magát, összeáll olyanná, amire azt mondják szép. Valójában pedig megtévesztés.

"Én a Parfümöt nem szerettem filmben, könyvben nem olvastam ("

Parfümöznék (baromijó könyvben!) és vannak még a kívánságlistámon ilyenek, hogy: Füst Milán: A feleségem története, aztán Virágot Algernonnak, Alma Mahler, Sylvia Plath üvegburája.. vannak.
@Attilajukkaja:

"Latod, a magyar verziot nem ismertem! Koszi."

Szívesen.:) Köszönöm a történetet, nagyon szemléletesen mondod el, közben tölti a videó a filmet, lassan, de biztosan megyek és megnézem.

"En ugyanis elegge atlagos vagyok. :o)"

Régen szerettem volna átlagos lenni, mert borzalmasan nehéz egyéniségnek, de ma már elfogadtam ezt a devianciát.

"Oh, nagyon szepen koszonom, de valoszinuleg az edesapamnak is megvan. Eloszor tole kerdezem meg."

Helyesen döntöttél. Megcáfoltad Osho mestert és sikerült helyretenni, hogy legközelebb hogyan mondjuk el, amit nem úgy akarunk.

Fokozhattam volna különben, figyelj: - Akkor én kiszállok az Audiból és odalépek házad kapujához, aztán belehelyezem egy laza mozdulattal a könyvet, miután vagy mielőtt a magánklinikára érkezem.:):) és valóban így történt volna, de ez nagyon gáz!

"TrueY szerint, ha valami nem rimel, az nem is vers. Szerintem, meg vannak rim nelkuli versek."

Vannak szabad versek. Az első versfordításomat helyezem eléd. Tudom, hogy nincsenek helyén a rímek, hogy nincs ritmusa, de benne az érzés, amit tavaly novemberben Angliában éreztem. Még a Szent Pál katedrális is. Jó, nem tesszük műfordítások közé, de benne minden és versnek mondom.

Flandria földjein

Flandria földjein a keresztek között
pipacsok nőnek libasorban.
Ez jelzi a helyünket
és az égen a pacsirták
még mindig bátran énekelnek.
A fegyverek odalent repülnek
gyér hallgatás között.

Holtak vagyunk.
Röviddel ezelőtt éltünk,
éreztük a hajnalt s láttuk sugározni
a napnyugtát.
Szerettek és szerettünk és most
Flandria földjein fekszünk.

Az ellenséggel civakodásba kezdtünk:
nem sikerül a fáklyát áthajítani a kezünkből neked;
A tiéd lesz feltartva magasan.
Ha megtörik a hited bennünk, ki meghal,
nem fogunk nyugodni.
Bár pipacsok nőnek Flandria földjein.

www.greatwar.co.uk/poems/john-mccrae-in-flanders-fields.htm
@knausz:
"Az a típusú szépség, amiről @Attilajukkaja: blogtársammal beszélünk, nem szubjektív, hanem kortalan, határtalan és inkább adottság."
Es meg igy is szubjektiv! :o)

"Megcáfoltad Osho mestert és sikerült helyretenni, hogy legközelebb hogyan mondjuk el, amit nem úgy akarunk."
Pedig nem akartam senkit sem megcafolni vagy barmit is helyretenni. Nem volt ra szukseg. Azert valaszoltam igy, mert apam irodalom-nyelvesz szakon vegzett hajdanan es az ilyen beallitottsagu emberek konyvtaraval rendelkezik otthon (nem tudom, hany ezer kotetrol beszelunk!). Barmilyen klasszikust, de foleg magyart keresnek, elsokent biztosan hozza fordulnek.

"és valóban így történt volna, de ez nagyon gáz!"
Ha valoban igy tortenne, az miert lenne gaz? Az a gaz, ha valaki lodit!

"Vannak szabad versek."
Szerintem is! :o)))

"nem tesszük műfordítások közé, de benne minden és versnek mondom."
Nem tudom, pontosan mit ereztel Angliaban, de a vers nagyon szep (meltan hires is!), de amit te irtal azt nyersforditasnak nevezik. Es egesz jo! De ket helyen kicsit felreertetted a szoveget. Az elso passzus utolso ket sorat, es az utolso versszak elso kettojet. En valahogy igy forditanam:

Flandria retjein hajlonganak a pipacsok
Egymas mellett sorban, keresztjeink kozott
Minket jelolnek azok, es az egben
Batran dalolva repkednek a pacsirtak
Bar alig hallhatoak itt lenn a fegyverek kozott

Mi vagyunk a holtak, bar par napja meg
Eltunk, szemunk a nap felkeltet es lementet tukrozte
Szerettunk es viszontszerettek minket
Most pedig Flandria foldjeben pihenunk

Folytassatok hat harcunkat az ellenseggel!
Hanyatlo kezunkbol feletek hajitjuk fakjainkat
Eros szoritassal emeljetek a magosba, hogy ne csalodjunk
Mert halotti lelkunk akkor nem nyugodhat
Bar a pipacsok akkor is hajlonganak majd Flandria retjein
@knausz:
Es kimaradt:

"Köszönöm a történetet, nagyon szemléletesen mondod el"
Szivesen, en koszonom a kedves szavakat. De remelem nem lottem le a poent. Azert irtam le, mert azt mondtad, egyszer mar lattad a filmet.

"mert borzalmasan nehéz egyéniségnek"
Dehat mi mindannyian egyenisegek vagyunk!!! :o))
www.youtube.com/watch?v=-33gykQRks4
[TrueY-tol bocsi, hogy mar megint Brian eletevel jovok! ;o) Neki mar a konyoken johet ki.]
@Attilajukkaja:

"Es meg igy is szubjektiv! :o)"

Utána észrevettem magam is, amikor visszaolvastam, de gondoltam, majd úgy marad és nem szól érte senki. Ilyenkor van benne az ember a Weöres Sándor- i nagyság álmában és nem javítja magát, mert azt hiszi, belefér, pedig nem.

Egy javaslat ezzel kapcsolatban: Fogjuk meg akkor a szépséget úgy, hogy ne legyen szubjektív! Menne?:)

"Pedig nem akartam senkit sem megcafolni vagy barmit is helyretenni. Nem volt ra szukseg."

Meglehet, hogy így érzed, de hatékonyabb, amikor az ember tudatosan levagdossa a vadhajtásait. Így látom, így élem meg, a hatékonyabb kommunikáció egyúttal tisztább helyzeteket teremt.

Nem biztos, hogy szerencsés a XII. kerülettel vagy az Audival indítani, tévútra viszi a másik felet, esetleg agresszivitást szül, akkor meg jól nézünk ki!:):)

"apam irodalom-nyelvesz szakon vegzett hajdanan es az ilyen beallitottsagu emberek konyvtaraval rendelkezik otthon (nem tudom, hany ezer kotetrol beszelunk!). Barmilyen klasszikust, de foleg magyart keresnek, elsokent biztosan hozza fordulnek."

Magamról: nagyon szívesen vállalnék, gyakorlattal, gondozónői állást bentlakással. Bérezésem: mindenkori minimálbér, de ingyen is vállalom, ha rugalmas időbeosztással olvashatok bármennyit abban a könyvtárban! (a XII. kerülettel annyi a gondom, hogy a fülem szempontjából magas, sík vidékhez szoktam, de kibírom, Münchent is megszoktam).

"Nem tudom, pontosan mit ereztel Angliaban,.."

November volt. Mindenütt az I. világháborúban meghalt hősökre emlékeztek a pipacsokkal. Megható és felemelő érzés! A Szent Pál Katedrálisban a fehér és arany színek, a letisztult formák, megnyugtattak. Leültem és imádkoztam. Órákig nem csináltam mást, csak imádkoztam. Anyám egészségéért. Néha jött a pap és nagyon egyszerű szöveget mondott, még én is értettem, máskor gyerekek jöttek egyenruhában és körbeülték az oltárt.

Nekem London a Szent Pál Katedrális, a Hyde Park mókusai meg a 6 emeletes könyvesbolt.

"de amit te irtal azt nyersforditasnak nevezik. Es egesz jo!"

Köszönöm. Finomítanám talán a Tiéddel. Egészen nem tudnék megválni a magamétól, mert az én érzéseim. Olyan ez, mint egy dallam. Mindketten kicsit másképpen dúdoljuk, de ugyanaz.

Mindenik embernek a lelkében dal van és a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének, az hallja mások énekét is szépnek. (Babits Mihály)
@Attilajukkaja:

"Azert irtam le, mert azt mondtad, egyszer mar lattad a filmet."

Igen. Régen. Most az első kockákon túl képtelen voltam tovább nézni, annyira hamisnak tűnt most minden. Nem ilyen a zárt osztály! Hirtelen elkezdett idegesíteni a hamisítás. A Good Will Hunting is hemzseg a hibáktól.

Tehát mégiscsak jó, hogy elmondtad a végét. Tönkrevágta McMurphy agyát a kezelés és az Indián megkönyörült rajta. Jól van ez így. Kevesen állnak fel. Az Indiánnak szívós munkával, de sikerült. Legyen ő a kakukk! Hiszen az ő dala a mondóka. Ő volt az igazi rejtély.

"Dehat mi mindannyian egyenisegek vagyunk!!! :o))"

Van egy barátom. Két nyelven tökéletesen fordít, az Eltén végzett, meglehetősen okos. Vettem Angliában egy verseskötetet és elkezdte 'just for you' indíttatással.

Neki kihívás a fordítás (minél nehezebb, annál jobb: Poe, Blake), a rímek, ritmusok helye és pontossága, de nincs benne lélek, nincs benne semmi olyan, amiben megkapaszkodhatnék.

Nem mertem volna megmutatni neki, amit fordítottam.
Ez még a teljes igazsághoz tartozott. Köszönöm.:)
@knausz:
"mert azt hiszi, belefér, pedig nem."
Es muszaj mindig a nagysag almaval inditani? Nekem nem. Almodozni lehet rola,...de igazabol jo, ha megutjuk az atlagot. Nagyon jo!!!!! En aldom a sorsot, hogy atlagossa tett engem. Jarhattam volna rosszabbul is.

"Fogjuk meg akkor a szépséget úgy, hogy ne legyen szubjektív! Menne?:)"
Termeszetesen nem. Errol irt TrueY es jomagam is. En is csak akkor latok szepnek egy not, ha mas is megragad benne, mint a kulcsinye. Talan maskepp fogalmaztuk meg a dolgokat, de szerintem ugyanazt mondjuk.

"a hatékonyabb kommunikáció egyúttal tisztább helyzeteket teremt. "
OK. De en nem eroltetem a hatekonysagot,...csak leirom, amit gondolok. Szerintem ez a legtisztabb.

"Nem biztos, hogy szerencsés a XII. kerülettel vagy az Audival indítani, tévútra viszi a másik felet, esetleg agresszivitást szül, akkor meg jól nézünk ki!:):)"
Hja. Kezdem erteni, honnan indulsz. Kezdem erezni, mire is gondolsz! Tenyleg erzek gondokat a leirtakkal szemben!

"Órákig nem csináltam mást, csak imádkoztam. Anyám egészségéért."
Oh, mar ertem. A Szent Pal Katedralis tenyleg egy gyonyoru hely az ilyen imahoz. Orulhetsz, hogy ott is megfordultal es lelkiekben az anyukaddal lehettel.

"Egészen nem tudnék megválni a magamétól, mert az én érzéseim. "
Persze, persze. Nem is kell. Csak eljatszadoztam a gondolattal, hogy en milyen nyersforditast keszitenek ugyanebbol a versbol. De ne haragudj, a fegyverek odalent akkor sem repulnek!

"Nem ilyen a zárt osztály! Hirtelen elkezdett idegesíteni a hamisítás."
Nem tudhatjuk, hogy ott es akkor milyen volt egy zart osztaly. Remelem, hogy nem ilyen. De ne feledd, hogy ez egy film, vagyis egy muveszi alkotas, amely kb. 90 percben akar elmondani valamit, aminek uzenete van. Picasso, Gaudi es Kurtag is tulfesziti a hurt, hogy szembesitsen a mondandojaval. Meg akar hokkenteni. Dali szetolvado orairol sem mondhatod, hogy jaj, ez nem is nezhet igy ki. Ez nem hamisitas, hanem egy abrazolas. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor a te mufajod a dokumentumfilm. Abban is ragyogo alkotasok vannak. Almasi Tamas az egyik legjobb dokumentarista. Nem csak Magyarorszagon, hanem a vilagon is. Sajnalom, hogy itthon a dokumentumfilmeket nem/sem ertekelik elegge!!!

"Legyen ő a kakukk! Hiszen az ő dala a mondóka. Ő volt az igazi rejtély."
Igen, igen,...de nem o vagott bele a lehetetlenbe. :o)
Talan megsem jo a magyar forditas, mert a kakukkra osszpontosit. Az angol verzio pedig arra, aki a kakukk feszkebe vagy felette probal meg elrepulni. Vagyis aki megprobalja a lehetetlent, de nyilvanvaloan porul jar, mert a kakukknak nincs is feszke. Ugyanakkor az Indian is lehet a kakukk, mert o sem a dilihazba valo, csak neki sikerul tovaszallnia. Erdekes dillema. :o)))

"Nem mertem volna megmutatni neki, amit fordítottam"
Sok hires koltonk forditott olyan nyelvrol verseket, amiket nem is birt. Mit gondolsz, hogyan? Ugy, hogy volt, aki nagyon is ertette az idegen nyelvet es hasonlo nyersforditasokat vegzett, aztan odaadta a koltonek, aki ebbol ujra igazi verset faragott magyar nyelven. Van olyan Villon forditas, amit Illyes Gyula, Jozsef Attila es Faludy Gyorgy is leforditott. Mindannyian maskepp. En mindig erdeklodessel olvasom, ki mit hoz ki egy versboi vagy mas szovegbol, akar nyersforditasbol dolgoznak, akar nem! Jo moka!
@Attilajukkaja: "Teljesen mas karakteru ket no,"
Egen. Ebben egyetértünk. :)

"de abban a filmben mindketto meg fiatal es szep."
Tudom, és egy férfinak minden fiatal nő kell, hogy tetszen. :)

"A Lindat mostansag ujra adtak a TV-ben. Volt, hogy beleneztem. De borzaszto volt benne a Gorbe Nora! De a ket oreg tenyleg nagyon aranyos. :o)"
Hát igen. Szerintem a mellékszerepek vitték el a filmek. Az vicces volt, amikor 50 kg-os Nórika 150 kg-os hegyeket karatéjozott le :)

"Tudom, tudom,... a feleseged is olvassa a blogot. ;o)"
Ahogy Te tévedsz!

"Szerintem is!"
Szerintem az, hogy valaki formába önti a prózát, még nem vers. Persze lehet annak nevezni... :) (értem, hogy miről van szó, de itt a saját álláspontomat gajdolom.)

@knausz: "Mindig utáltam a kötelezőket"
Én nem. Az első könyv, amit elolvastam, az a János Vitéz volt. Kötelező. És rögtön kétszer is elolvastam, annyira tetszett.

"Virágot Algernonnak"
Nekem nagyon bejött a film! Után el is olvastam. Az is jó volt.

"Régen szerettem volna átlagos lenni,"
A feleségem sokat szenvedett ezzel. 180+ cm magas és mindig kilógott a sorból. Most viszont a ruhatárunk teljesen csereszabatos. :) Na jó, én viszonylag ritkábban veszem fel a szoknyáit. De már volt rá precedens! :)

"hogy ne legyen szubjektív! Menne?"
Nem. Ha az lenne, akkor 20 éves gyerek nem venne el 70 éves mamókát. De mégis megteszi. Bár lehet, hogy ez inkább perverzió.

"És akinek szép a lelkében az ének, az hallja mások énekét is szépnek."
Ezzel én vitatkoznék! Az egyensúlyban levő emberek nem bárgyúk! Szerintem.

"Van olyan Villon forditas"
A Haláltánc ballada érdekes, mert azt már századokkal korábban is lefordították a Makkabeus táncza címmel. Teljesen más, mint a Faludy féle! De hát az nem is fordítás, hanem átköltés.
@TrueY:
"és egy férfinak minden fiatal nő kell, hogy tetszen."
Nem kell,...de nem art, ha megis! :o)

"Az vicces volt, amikor 50 kg-os Nórika 150 kg-os hegyeket karatéjozott le"
Ez meg haggyan! Csak kozben ne visitozott volna!

"Ahogy Te tévedsz!"
Dehat szavazott rad a Goldeblogon!!!! Ennyire megbizik benned?? :o)))))

"értem, hogy miről van szó, de itt a saját álláspontomat gajdolom"
En is azt teszem! Ezzel nem billentesz ki! ;o) Ha a prozanak ritmusa, "dallama" van, es a gondolatok zanzasitva, lirai modon vannak megfogalmazva, akkor az rim nelkul is lehet egy vers. Persze csak akkor, ha kulon-kulon sorban irjak oket! :o))))

"De hát az nem is fordítás, hanem átköltés."
Marmint Faludye? Pedig o nem is nyersforditasbol dolgozott. :o) Kulonleges fazon volt az oreg!
@TrueY:

"Az első könyv, amit elolvastam, az a János Vitéz volt. Kötelező. És rögtön kétszer is elolvastam, annyira tetszett."

Nyílt napra mentem be az iskolába, felnőttként a János vitézre. Sokkal többet kaptam, mint bármikor előtte. A gyerekek tempója, egy másfajta tanítási módszer, és ami még: sokkal szélesebb spektrumon mozgott. Mi ebből, korunknál fogva, kimaradtunk. Nagyon élveztem!

"Virágot Algernonnak"

Nem láttam filmen. El sem tudom képzelni, hogyan lehetne feldolgozni! A könyvben, a helyesírásból is láttuk, milyen stádiumban van éppen Charlie Gordon. Ezt leképezni filmre?

"Régen szerettem volna átlagos lenni,"

Olyan átlagos, akinek viszonylag simán megy az élete. Szerető szülőkkel, nyugalomban. Aztán elkezdtem tisztelni a múltamat, mert ha nehezen is, de napra-nap megdolgozom azért, bizonyítom, mi az, amit a magam erejéből és soha, senkire nem támaszkodva, mégis el lehet érni ebben az életben. Messze nem vagyok a végén.

Vannak határaim. Még át kell szelni az Óceánt! Nem könnyű, mert ha borul a hajó, akkor kapaszkodni kell és magam vagyok, akibe mások is szoktak.

"hogy ne legyen szubjektív! Menne?"

Nagyon szeretnék olyan emberekkel találkozni, akik hasonlóak hozzám. Akik a saját erejükből másztak bele és ki rengeteg mindenből és kerültek mindenbe, védőmellény nélkül, aztán pedig nem bánják, hogy így alakult.:)

"És akinek szép a lelkében az ének, az hallja mások énekét is szépnek."

Nagyon lényeges gondolatnak érzem. Amikor a lelkemmel szólítom meg az embereket és ez sikerül, aztán meghallgatom a másik dalát, ami ugyancsak szép, hiszen a lelkéből szól.

"Teljesen más, mint a Faludy féle! De hát az nem is fordítás, hanem átköltés."

Faludy az örök dilemma. Kell-e annyira belemenni? Baudelaire. A dög jutott eszembe. Szabó Lőrinc fordításában. Kell-e nekünk ilyen mélység, hogy eljussunk a magassághoz?
@Attilajukkaja:

"De ne haragudj, a fegyverek odalent akkor sem repulnek!"

Ez volt az a pont, ami óriási gondot okozott nekem és nem tudtam megoldani.

Védekezésképpen: talán elnézed nekem, ha az a két és fél év, melyet az angol nyelv tanulására fordíthattam, ennyire elég most, és akkor majd lehet ebből több.

Mentségemre: kimásoltam a Tiédet és összevetettem a sajátommal. Az alábbi nagyon megfogott:

"Éltünk, szemünk a nap felkeltét es lementét tükrözte
Szerettünk es viszontszerettek minket"

Holtak vagyunk. Amíg éltünk és aztán, amikor már meghaltunk. Nem éreztem ezt az ellentétet ilyen élesen a fordításodban, ugyanakkor fontosnak tartanám.

"Nem tudhatjuk, hogy ott es akkor milyen volt egy zart osztaly. Remelem, hogy nem ilyen. De ne feledd, hogy ez egy film, vagyis egy muveszi alkotas, amely kb. 90 percben akar elmondani valamit, aminek uzenete van."

Valóban. Megjelenik a válaszomban (egy mondatban duplán) a most. De vajon mi a Száll a kakukk fészkére című film üzenete?

"Ez nem hamisitas, hanem egy abrazolas. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor a te mufajod a dokumentumfilm."

Nincs műfajom. Amikor Rilke azt mondja az Archaikus Apolló-torzóban, hogy Másképpen kell élned vagy Változtasd meg élted! – ez jelzés, és minden film, kép, zene, mely az életről szól, abban benne legyen az élet. Ez lényege.

Weöres azt mondja: Minden nagyság kicsiség is. Aztán sorolja, milyen hibákat követünk el folyamatosan, mikkel növeljük és milyen módon az egónkat. Mi az, amit tehetünk, hogy munkánk maradandó és megfogható legyen és ne csupán önmagunk számára, hanem hasznos az egész társadalomnak. Nem túlzás, hiszen megszólít a cipésztől kezdve a művészig – mindenkit. Címével ellentétben nem a Nagyságról szól és mégis.:)

"Talan megsem jo a magyar forditas, mert a kakukkra osszpontosit. Az angol verzio pedig arra, aki a kakukk feszkebe vagy felette probal meg elrepulni. Vagyis aki megprobalja a lehetetlent, de nyilvanvaloan porul jar, mert a kakukknak nincs is feszke. Ugyanakkor az Indian is lehet a kakukk, mert o sem a dilihazba valo, csak neki sikerul tovaszallnia. Erdekes dillema. :o)))"

Érdekes már a kakukk is, hiszen nem egy szociálisan érzékeny madár, hanem pont az ellenkezője: tojásait ide is, oda is rakja és akkor mind más. Nem jó kakukktojásnak lenni, egy olyan társadalomban, mely nem nyitott erre (vagyis az igazi kérdés: hol a helye a kakukknak?). A pszichiátrián mindenki egy-egy kakukktojás különleges múltakkal, de sem jelennel, sem jövővel.

"Nem mertem volna megmutatni neki, amit fordítottam"

Itt a lényege annak, amit mondtam. Számomra ez a lényege. Olyan nő vagyok, aki megkapja a tengerre néző szobát Görögországban 'just for you' és megkapja a világirodalom remekeit 'just for you'. Lassan, de biztosan érzek rá arra, mi az, amit közel engedhetek a szívemhez, mert a belső énemet szólítja meg.

A Te versfordításod ilyen, az övéi pedig kerüljenek a Tökéletes versek és versfordítások avagy jobb vagyok, mint Szabó Lőrinc című kötetbe. Ámen.
@knausz:
"Ez volt az a pont, ami óriási gondot okozott"
Es mostanra mar erted?

The larks, still bravely singing, fly
Scarce heard amid the guns below

Szo szerintti forditasban:

A pacsirtak, tovabbra is batran enekelve, repkednek
Alig hallhatoan lent a fegyverek kozott

A masik ket sor, aminek te pont az ellenkezojet irtad:

Take up our quarrel with the foe:
To you from failing hands we throw...

Vegyetek fel a harcot/harcunkat az ellenseggel (ez egy felszolitas)
nektek/feletek dobjuk elgyengulo/hanyatlo kezunkbol a.....

"talán elnézed nekem, ha az a két és fél év, melyet az angol nyelv tanulására fordíthattam, ennyire elég most"
Mondtam, hogy amugy nagyon jo a forditasod. Nem is tudtam, hogy CSAK ket es fel evrol van szo!!!! Ahhoz kepest kituno. A verseket amugy is eleg nehez forditani, mert gyakran csak gondolatokat, mondat foszlanyokat kozolnek, nem teljes mondatokat. Valoszinuleg ezert nem ertetted meg elsore a "The larks, still bravely singing, fly" strofat.

"Az alábbi nagyon megfogott"
Koszonom! Orulok, hogy volt, ami tetszett benne. :o)

"Nem éreztem ezt az ellentétet ilyen élesen a fordításodban, ugyanakkor fontosnak tartanám."
Lehet, hogy itt jobban ragaszkodtam az eredeti szoveghez, mint kellett volna. A ket nyersforditasbol kellene talan osszegyurni egyet. :o)

"vajon mi a Száll a kakukk fészkére című film üzenete?"
Tenyleg akarod, hogy megirjam, mit gondolok rola, vagy inkabb megnezed ujra a filmet?
Na jo. Ha rakerdeztel, akkor nyilvan valaszt varsz tolem. A despotizmus, a diktatura hatulutoit probalja ecsetelni. A fonover nyilvan visszael a hatalmaval. Az lenne a dolga, hogy segitse a betegek gyogyulasat, de o eppen az ellenkezojet teszi, mert csak igy tudja biztositani az emberek feletti hatalmat. Es ezen meg egy olyan ravasz es joszivu ember sem tud valtoztatni, mint McMurphy. Majdnem kinyirja a fonovert,...de aztan o pusztul bele. De mindig akad egy Indian, aki ha nem is tudja megvaltoztatni a rendszert, de ki tud szokni belole. Neha a suket-nemakent viselkedo ember (tomeg) az aki/amely meglepetesszeruen sikerrel jar. En ezt szurtem le belole, de kivancsi lennek masok velemenyere is! :o)

"minden film, kép, zene, mely az életről szól, abban benne legyen az élet. Ez lényege."
Uff! Ebben a filmben is benne van. Annyira, hogy a fal adja a masikat!!! Azt probaltam mondani az elozo hozzaszolasomban, hogy probalj meg elvonatkoztatni egy mai valodi dilihaz eletetol (mar ha tudod, az milyen), ne ragadj le az ilyen reszleteknel, mert akkor elvesz a mualkotas mondandoja. Csak ennyi.

"Weöres azt mondja: Minden nagyság kicsiség is."
Ebben igaza van, de nekem se idom, se energiam nincs arra, hogy nap, mint nap azzal foglalkozzam, hogy a Nagysagomat fenyesitsem. Szerintem nem ezzel kell foglalkozni, hanem a napi teendokkel. Ha azokat jol latod el, a nagysag majd magatol jon! Es majd nem en leszek az, aki megallapitja, menniyre voltam nagy vagy kicsi. En feleslegesnek latom, hogy ezzel foglalkozzak.

"A pszichiátrián mindenki egy-egy kakukktojás különleges múltakkal, de sem jelennel, sem jövővel."
Ezt igy nem mondanam! En mar jartam pszichiatrian (igaz nem zart osztalyon,....mert az le volt zarva, he-he), de ott semmikepp sem ilyen emberekkel talalkoztam.

"Érdekes már a kakukk is, hiszen nem egy szociálisan érzékeny madár,"
Egyik madar sem az!!!! Ettol miert lenne erdekes eppen a kakukk?

"Nem jó kakukktojásnak lenni, egy olyan társadalomban, mely nem nyitott erre (vagyis az igazi kérdés: hol a helye a kakukknak?)"

A kakukk mas fiokak rovasara nevelkedik fel, fuggetlenul attol, mit akar. Altalaban kiloki a tobbi fiokat a feszekbol, hogy csak ot etessek a szulok. Kimeletlenul kuzd a fennmaradasaert. De a koznyelv a kakukktojast valoban maskent ertelmezi. Neked minden masodik mondatod arrol szol, hogy kakukktojasnak erzed magad. Vagyis masnak. Sajnalom (vagy nem!), ha sokat kellet kuszkodnod az eletben,...de hidd el, hogy mindenki igy van ezzel. Van, aki konyebben indul es utana kuzdi meg a sajat csatait, van, aki eppen ellenkezoleg. Az angol ilyenkor azt mondja: "There's no free lunch!" Igy vagy ugy, de mindenki megfizeti a tanulopenzt! Az elet tanulopanzet.

"Olyan nő vagyok, aki megkapja a tengerre néző szobát Görögországban 'just for you'"
Meg sohasem jartam Gorogben. Biztosan szep! Es en olyan vagyok, aki ilyen esetben biztosan nem a tengerre nezo szobat kapna. De ez nem is nagyon erdekelne, mert napkozben biztosan korbejarnank a szigetet (?) a parommal, jo vendeglokben vacsiznank, es este faradtan dolnenk be az a'gyunkba. Pontosabban a zuhany ala, ahol ugy felspanolnank egymast, hogy eszembe sem jutna kinezni az ablakon. Es reggel sem. Mert tiz ora korul ebrednek es atfordulnek a masik oldalamra. En pedig ilyen vagyok!!! Szamomra ez jelenti a boldogsagot.

"Lassan, de biztosan érzek rá arra, mi az, amit közel engedhetek a szívemhez, mert a belső énemet szólítja meg."
Akkor mar jo uton jarsz ahhoz, hogy teged se erdekeljen, milyen a kilatas a szallodai szobabol. :o)

"A Te versfordításod ilyen, az övéi pedig kerüljenek a Tökéletes versek és versfordítások avagy jobb vagyok, mint Szabó Lőrinc című kötetbe. Ámen."
Jajj. En nem ezt akartam kihozni abbol, amit irtam. Valamivel megbantottalak?
Amugy, Szabo Lorinc a kedvenc magyar koltom. Erre veletlenul ratapintottal. :o)
@Attilajukkaja:

"Azt probaltam mondani az elozo hozzaszolasomban, hogy probalj meg elvonatkoztatni egy mai valodi dilihaz eletetol (mar ha tudod, az milyen), ne ragadj le az ilyen reszleteknel, mert akkor elvesz a mualkotas mondandoja."

Az összes tudásom, ami van, tapasztalatra épülő tudás (empirikus). Az összes élményem, ami van, tapasztalatra épülő élmény. Az, amikor hamisan állítanak be filmben, versben, műalkotásban vagy akár a politikában, közéletben valamit, ha kilóg a lóláb, az onnantól nem hiteles számomra, azzal nem tudok azonosulni.

De ez nem jelenti azt, hogy ne lehetnék elemzője!De ez nem jelenti azt, hogy ne tudnék elvonatkoztatni, belefeledkezni valamibe. Hanem, ami fontos:

Te jól tudod, a költő sose lódit:
az igazat mondd, ne csak a valódit,
a fényt, amelytől világlik agyunk,
hisz egymás nélkül sötétben vagyunk. – írja József Attila.

"En mar jartam pszichiatrian (igaz nem zart osztalyon,....mert az le volt zarva, he-he), de ott .."

Olyan emberekkel találkoztál, amilyeneket a Száll a kakukk fészkére című filmben láttunk?

"Érdekes már a kakukk is, hiszen nem egy szociálisan érzékeny madár,"- írom.
Egyik madar sem az!!!! Ettol miert lenne erdekes eppen a kakukk?"- kérdezed."

Van-e a kakukknak fészke? A tojását, amikor belehelyezi egy másik madár fészkébe, akkor olyan az, mintha intézetbe tenné. Nem lehet, hogy itt a cím megoldása?

Az elmegyógyintézet, mint egy árvaház vagy itt börtön helyett, funkcionál. A kakukk az a madár, aki nem olyan, mint a gólya vagy a fecske. Nulla felelőssége van és antiszociális.

Beilleszkedni nem tud, nem akar. Menekülne. Hajlok, most már egyre rősebben hajlok az Indián felé, mint megoldás.

"De mindig akad egy Indian, aki ha nem is tudja megvaltoztatni a rendszert, de ki tud szokni belole."

Jól mondod. Nem több, csak egy. De az az egy vajon miért képes arra, amikor az összes többi nem?

"Meg sohasem jartam Gorogben. Biztosan szep! Es en olyan vagyok, aki ilyen esetben biztosan nem a tengerre nezo szobat kapna."

Gyönyörű! Én ott szerettem volna látni először a tengert. Csak odamenni és nézni. Reggelente korán keltem és az ablakból csodáltam a felkelő Nap fényét, este a lenyugvóét. Továbbá szeretem a padlizsánt. Görögország nekem a Tenger. 22 órát autóztam, hogy lássam.:)
@Attilajukkaja:

A pacsirtak, tovabbra is batran enekelve, repkednek
Alig hallhatoan lent a fegyverek kozott

" A ket nyersforditasbol kellene talan osszegyurni egyet. :o)"

Az égen a pacsirták még mindig bátran énekelnek.
Bár alig hallhatóak itt lenn a fegyverek között.
@knausz:
"amikor hamisan állítanak be filmben, versben, műalkotásban vagy akár a politikában, közéletben valamit, ha kilóg a lóláb, az onnantól nem hiteles számomra, azzal nem tudok azonosulni."
OK. Ezt megtargyaltuk. De akkor melyik masik film hiteles szamodra? A Sweet November az?

"De ez nem jelenti azt, hogy ne lehetnék elemzője!"
Ez igaz. orommel vennem, ha toled is hallanek valamilyen elemzest a filmrol, mert eddig csak en irtam le a gondolataimat. Te csak a kritikakat!

"írja József Attila"
Szep reszlet egy szep kolto hagyatekabol. Be kar, hogy nemsokara eltavolitjak a szobrat a Duna partjarol!

"Olyan emberekkel találkoztál, amilyeneket a Száll a kakukk fészkére című filmben láttunk?"
Nem. Vagyis honnan tudnam? Mondom, hogy nem jartam a zart osztalyon. Viszont latogattam meg olyat, aki onnan kerult ki. De ez miert fontos?

"A tojását, amikor belehelyezi egy másik madár fészkébe, akkor olyan az, mintha intézetbe tenné. Nem lehet, hogy itt a cím megoldása?"
Nem. Mert nem a tojo kakukkrol van szo. Es nem is a feszekrol. Ez tuti.

"Beilleszkedni nem tud, nem akar. Menekülne. Hajlok, most már egyre rősebben hajlok az Indián felé, mint megoldás."
A kakukk nem menekul, nincs ra oka. De szerintem is az Indian a megoldas, csak o nem a kakukk, hanem aki elszall a kakukk feszke felett! :o)) Ez az eredeti cime a regenynek!

"De az az egy vajon miért képes arra, amikor az összes többi nem?"
Nagyon jo kerdes! Nezd meg a filmet. Valaszt nem kapsz a kerdesedre, de mar a kerdes felvetese is nagyon fontos: miert csak az Indian lazad fel, amikor a tobbiek is kepesek lennenek ra? Ha csak ez az egy kerdes felmerul benned a film utan, akkor mar volt uzenete!!!

"Görögország nekem a Tenger."
Picit talan rokonlelkek vagyunk. A tengert en is imadom,...csak eppen mas orszagokhoz kotom. A lenyeg, hogy nagyon jo dolog lehet tengerparton elni. Nekem egyszer ez is megadatott,....de megis eljottem onnan, mert Magyarorszagon van a helyem. Nem, nem hazafias fellangolasbol mondom ezt, hanem egyszeru csaladi okokbol. Az eletben a nagy donteseket altalaban kis piszlicsare maganeleti megfontolasokbol hozzuk meg. Igy tettem en is. Ugy erzem, helyesen dontottem. Szuleim nem tudtak volna elviselni, ha oreg korukra nem vagyok veluk (nem mondtak, csak tudom). Ahogy engem is megviselt volna, ha szuletesem utan nem veluk toltom el az elkovetkezendo 20 evet.
Ugy erzem, nalad ez maskent tortent.
@knausz:
"Az égen a pacsirták még mindig bátran énekelnek.
Bár alig hallhatóak itt lenn a fegyverek között. "
Jo! Nagyon jo! :o)))
@Attilajukkaja:

"De akkor melyik masik film hiteles szamodra? A Sweet November az?"

Igen. Az Édes november egy hiteles film. Tolsztoj elbeszélése a Mennyi föld kell az embernek? Ez is hiteles, bár nem tudom, készült- e belőle film, de hiteles történet.

"Szep reszlet egy szep kolto hagyatekabol. Be kar, hogy nemsokara eltavolitjak a szobrat a Duna partjarol!"

Aláírásgyűjtésbe lehet fogni az ügy kapcsán, miként tettem én is egy I. világháborús emlékmű felállítása kapcsán hajdanán. A siránkozást nem kenyerem. A tettek mezejére kell lépni!

"Mondom, hogy nem jartam a zart osztalyon. Viszont latogattam meg olyat, aki onnan kerult ki. De ez miert fontos?"

Az utóélete miatt, hogy miképpen boldogult a világban!:) Persze, hogy nem. A lényeg, ahogyan bent élnek a betegek, az hiteles-e a filmben. Nekem vannak ezirányú élményeim, mondtam följebb, empirikus. Hát nem hiteles a film.

"De szerintem is az Indian a megoldas, csak o nem a kakukk, hanem aki elszall a kakukk feszke felett! :o)) Ez az eredeti cime a regenynek!"

Ha mégsem az Indián, még olyasformán is benne vagyok az elvonatkoztatásban, hogy egy, aki elszállt a fészek felett/ a bolondokházából, az McMurphy, mert ő meghalt és így végül átkerült egy másik dimenzióba, vagyis megmenekült.

"miert csak az Indian lazad fel, amikor a tobbiek is kepesek lennenek ra?"

Egyedül az Indián képes rá. Ő van olyan mentális, fizikai állapotban. A többiek valóban súlyos betegek.

"Picit talan rokonlelkek vagyunk. A tengert en is imadom,...csak eppen mas orszagokhoz kotom. A lenyeg, hogy nagyon jo dolog lehet tengerparton elni. Nekem egyszer ez is megadatott,.."

Én is így érzem. Rokonlelkek is, tenger is, de nekem ez hosszabb távon nem adatott meg, hanem az ember sose tudhatja, mit hoz a jövő.

"Ugy erzem, helyesen dontottem."

Nem mindig tudjuk mi helyes és mi nem az. Az én szüleim nem úgy szerettek, nem neveltek, de mégis, amikor gond van, bárminemű, akkor hazamegyek és segítek. De azt nem szeretném, ha az én gyerekeim közül bármelyik hozzám lenne kötve. Mindet szabadnak neveltem!:)

"orommel vennem, ha toled is hallanek valamilyen elemzest a filmrol, mert eddig csak en irtam le a gondolataimat. Te csak a kritikakat!"

Szívesen összeszedem a gondolatainkat vagy írok a filmről, ha ez Neked örömet jelent. Nekem öröm, hogy beszélgetni tudtunk róla. Az is hasonlóság kettőnk között, hogy 20 évesen ennyire érett gondolkodású vagy és nyitott személyiség. Nagyon kíváncsi lennék, milyen pályára készülsz? Bármi lehetnél. Tulajdonképpen bármi, mert tisztán és megkapóan önmagad vagy, szinte olyan, mint én. Magamat látom Benned.:)
@Attilajukkaja:

"Jo! Nagyon jo! :o))) "

Szinte tökéletes.:) fontosabb ennél, hogy így mindkettőnknek tetszik.
@Attilajukkaja:

"Ahogy engem is megviselt volna, ha szuletesem utan nem veluk toltom el az elkovetkezendo 20 evet. "

Elnézésedet kérem, hogy közben a fiamnak néztelek. Késő van. Kegyetlenül pörgős délelőttöm volt agyilag.. és a délutánom is egészen kuszán alakult. Szép éjt!
@Attilajukkaja:

One Flew Over the Cuckoo's Nest

Egyet villant a konyhakés éle. Nem többet és sikoly. Elég legyen. Ne csináljátok tovább! Szorosan fogtam Anyut, a kés lefele már, erőtlenül a konyhakőre hullott. A könyököm becsapta az üvegajtót. Vékonyan szivárgott a vér. Ne tovább! Elég.
Anyám rám nézett. Másodpercek alatt tisztult minden. A gyerek vérzik. Ember, mit tettél? Mit tettünk?
Nem vészes, elmúlik. A fertőtlenítőszer hat és vége.

.. a legegyszerűbb pitagoraszi háromszög oldalai.. na, lány, mondjad! Te tudod? Hármas, tudod? Négyes, nem tudja. Gyere, elmagyarázom! Menjél ki, az apád, beteg! Elmeháborodott.
Nem. Apu, akkor hogyan van a Pitagorasz tétele? A derékszögű háromszög átfogójának négyzete egyenlő a befogók négyzetének összegével. És most ugrik a majom a vízbe!

A kórterem falai hófehérek. Körbenéztem. Sehol egy piszok, ilyesmi. Fehér minden és üres. Itt gyógyítanak? Kit gyógyítanak? Majd elbeszélgetnek veled és elmeséled, hogy mi a bajod magaddal, másokkal. Teszteket töltetnek veled. Anyu mondta, mielőtt csapódott a fémajtó. Kulcsos fémajtó. Ilyen beszélgetős helyeken miért zárják kulcsra az ajtót?

Délidő. A koszt finom. Kérsz madártejet? Igen. Nagyon szeretem. Ezeket a gyógyszereket vegyem be mindet? Bólintott. Szájat tátani. Bevettem volna magamtól is. Ha be kell venni, akkor be kell venni. Biztosan tudja a doktor úr, hogy azt nekem miért. Beszélgetések. Furcsa ábrák a képen. Maga látja, mi van rajta? Madár, felhő, szétmaszatolt hógolyó..? Szerettem volna tudni, mit vár tőlem, de nem várt semmit.

Másnap gyógyszer, harmadnap gyógyszer, negyednap. Aztán rángatózás. Mi történt?
Segítsetek! A fejem nem néz előre, a karom kifordult. Gyógyszer. Be-ven-ni. Persze. Ha a doktor úr azt mondta, akkor biztosan tudja. Mi az az elektrosokk? Mi az, amit kézzel húznak végig az emberen és áramot bocsát ki? Kegyetlenül csíp. Intravénásan adjanak valamit, mert megdöglök. Abból az ibolyaillatúból kérek. Már hozzák.

Délutáni látogatás. Nem hallottam, hogy jöttek. Kábultan nézek. Halkan suttogják: ebből már nem lesz ember! Kiről beszélnek? Menjetek el. Hagyjatok. Meg akarok semmisülni. Nem akarok élni. Mindenki menjen el.
Aztán elmentek, de mintha nem mentek volna el, mert újra jöttek, megint. Milyen érzés selejtnek lenni? Ha feltették volna, kapásból válaszolok, vagy helyettem más. Mindegy.

A sokadik hónap után már nem foglalkoztat, mi van a vasajtón túl, mert ami azon belül van, az is világ. Igaz, másfajta, de valahogyan élhetőbb. A bohócnak valódi krumpliorra, a sofőrnek vezetői engedélye és plusz hozzá kisautói. Vannak emberek, akik bent is Valakik, ők azok, akik kint Valakik voltak. Zárt világ ez, játékszabályokkal, ami kizárólag belül érvényes.

Sajnos nem voltam sohasem annyira olyan állapotban, hogy más lehettem volna, mint aki vagyok és ez némiképp megzavart. A nyugtatók tompaságában is tudtam, hogy innen menni kell. Ez a világ sem véd meg semmitől, mert ez a közösség sem fogad be.

Amint megtapasztalod, hogy más vagy, onnantól fogva változni fogsz, de előtte meghalsz. Egyszer legalább, de inkább többször. Minden iszonyaton magad mész át, majd egyszer vége lesz. Benne van a pakliban, hogy sohasem lesz vége, akkor nem voltál más, te sem voltál különb a krumpliorrú bohócnál.

Ha azonban kilépsz a vasajtón, akkor minden lehetséges. Selejtes szöveg, amikor azt mondják: rajtad múlik! Ez is, az is és minden. De Isten kegyelméről később.
@Attilajukkaja:

ui. Szeretném tudni, hogy az életnek tanulsága van és szeretném hinni, hogy minden okkal történik. De talán nincs ez így, ugyanakkor mégis megeshet, mint a filmeken.
@Attilajukkaja: "Dehat szavazott rad a Goldeblogon!!!!"
Ezt honnan tudod? Elindítom a hangyáimat a kémbaglyod ellen! :)

"Persze csak akkor, ha kulon-kulon sorban irjak oket!"
A Várban egy művész feliratokat pingált a járdára az épületek köré. Akkor az nem lehet vers, mert egyetlen sorban volt! :)

@knausz: "a helyesírásból is láttuk, milyen stádiumban van éppen Charlie Gordon."
Persze. A beszédjéből és a nézéséből.

"mi az, amit a magam erejéből és soha, senkire nem támaszkodva, mégis el lehet érni ebben az életben."
Azt hiszem, hogy itt van egy pont, amiben nem fogunk egyetérteni! Az ember szinte semmit sem tud elérni, ha nem támaszkodik senkire! Csak az a társadalom lehet sikeres, ahol az emberek egymásra támaszkodva sikeresek! Szerintem!

"szeretnék olyan emberekkel találkozni, akik hasonlóak hozzám."
Én olyan emberekkel szeretek eszmét cserélni, akik különböznek tőlem. Sokkal érdekesebb! :)

"De vajon mi a Száll a kakukk fészkére című film üzenete?"
Amit meg tudsz belőle magadnak tartani. Vámos mondta, hogy miután kinyomtatták a regényeit, már saját életet élnek és annyi félét jelentenek, ahányan olvassák. Szerintem ez fontos meglátás.
@Attilajukkaja: "A kakukk mas fiokak rovasara nevelkedik fel, fuggetlenul attol, mit akar."
Ez nem ennyire fekete-fehér. Ott van a gulyajáró madár. Ő is fészekparazita. Viszont bizonyos helyeket a szülők nem akarják kinyírni a kis betolakodót. Egyrészt, mert nem nyírja ki a mostoha testvérkéket, másrészt ahol sok a bögöly, ott az éles csőrű jövevény megvédi a fészket ezektől a rusnya dögöktől. Ahol persze kevés a bögöly, ott a szülők sem ennyire elnézőek!

És persze a kakukk célfaj közötti koevolúciót általában a célfaj nyeri meg, mert hiába utánoz egyre jobban a kakukk mama, a saját tojás felismerés jobban működik. Ilyenkor lehet új célfaj után nézni. :)

No és még ott van a kakukkréce is. :)
@knausz: "A kakukk az a madár, aki nem olyan, mint a gólya vagy a fecske. Nulla felelőssége van és antiszociális."
Ez egy kicsit sommás megállapítás. A kakukk egyfajta stratégiával próbál szaporodni. Ahogy Dawkins mondja: Mi mindannyian a génjeink túlélőgépei vagyunk. Nem kell morális hátteret tulajdonítani ennek. Stratégiák. Másrészt a madarak 100%-ban antiszociális állatok. Az euszociális viselkedés elsősorban a hártyásszárnyúakra jellemző a haplo-diploid ivarmeghatározás miatt. A termeszek kilógnak ebből, mert ők csotány rokonok, mégis nagy társadalmakban élnek. No meg a földi kutyák.
@knausz: "Másrészt a madarak 100%-ban antiszociális állatok."
Ezt korrigálnom kell. Javarészt. A császárpingvin pl. eléggé szociálisnak tűnik. Rá is van kényszerítve... :)
@TrueY:

"Azt hiszem, hogy itt van egy pont, amiben nem fogunk egyetérteni! Az ember szinte semmit sem tud elérni, ha nem támaszkodik senkire! Csak az a társadalom lehet sikeres, ahol az emberek egymásra támaszkodva sikeresek! Szerintem!"

Igen. Magam is így érzem, hogy ez az a pont. Azért főleg erről, amit tudok. Mivel nagyon sok élethelyzetben benne voltam, pont azért, mert EGY tudtam lenni a sok közül, aki a bolondokháza fölé repült, ezért tapasztaltam, hiszen azután a magam erejéből kellett boldogulnom, csak ahogyan én fogalmazok, mínusz nullából indulva.

Az ember fölül tudja múlni önmagát, erőfeszítéssel sikeres lehet és akkor lesz sikeres a társadalom! De ehhez tudnia kell olyannak lenni, aki folyamatosan felülmúlja önmagát, aki mer lázadni, aki átszakítja a korlátokat. Nincs olyan réteg, melyet ne értem volna el, vagy riporterként, vagy más módon. Kevés olyan téma van, mely hidegen hagy.

@Attilajukkaja:

Merj más lenni, mégis önmagad! Mintha mindig kitörni készülnél, de mégis fognak a korlátok. Talán, ha megragadjuk ezt a fonalat. Vedd magad elé Weöres Sándor: Nagyság című munkáját és gondold át! Neked ott van édesapád, aki segíteni tud ebben.

Aztán, ha mégis úgy érzed, hogy repülnöd kell, akkor ne tartson vissza senki és semmi! Csak ennyit szerettem volna mondani, mert ez a beszélgetés abban erősített meg.. miben is? Sok bennünk a közös.:)

Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.
www.youtube.com/watch?v=dX9GTUMh490&feature=related
@knausz:
"Tolsztoj elbeszélése a Mennyi föld kell az embernek? Ez is hiteles, bár nem tudom, készült- e belőle film"
Arra en inkabb azt mondanam, hogy szep es mely. Persze hiteles is. De szamomra a hitelesseg talan egy kicsit mast jelent, mint szamodra. Egy sci-fi vagy mese is lehet hiteles, meg akkor is, ha lehetetlen dolgok vannak benne. Mint mondtam, nekem Dali elfolyo orai is azok. Mert amit kozvetit, annak kell hitelesnek lennie. Doctor House-ban sem azt figyeli az ember, hogy orvosi szempontbol mennyire egzaktak a diagnozisok, vagy mennyi szakmai hulyeseget mondanak benne, mert nem egy ismeretterjeszto dokumentumfilm. A karakterek, az emberi kapcsolatok fontosak abban a sorozatban is, ahogy a Szall a kakukkban... is.

"A siránkozást nem kenyerem. A tettek mezejére kell lépni!"
Nekem pedig a szelmalom harc nem a kenyerem.

"Nekem vannak ezirányú élményeim, mondtam följebb, empirikus."
Ertem. Ha az a leiras, amit 08:35:45-nel olvastam, sajat tapasztalat, akkor huuu! Erdekes olvasmany volt!

"az McMurphy, mert ő meghalt és így végül átkerült egy másik dimenzióba, vagyis megmenekült."
Ez nalam abba a problemaba utkozik, hogy a filmben ketten halnak meg. Egy masik srac is (most nem emlekszem a nevere), aki a kurvaval tolti az ejszakat. Ongyilkos lesz.

"Egyedül az Indián képes rá. Ő van olyan mentális, fizikai állapotban."
Szamomra nem nagyon derul ki, valojaban miert is kerult be az Indian a zart osztalyra. Hogy tenyleg beteg-e. A tobbiekrol tudjuk, hogy azok, es McMurphy-rol is tudjuk, hogy egyaltalan nem az. A lazadashoz nem fontos a fizikai ero, csak a szabadulashoz volt fontos. A megfelelo mentalis allapot viszont tenyleg szukseges hozza. A film/konyv azt is uzeni, hogy sok mindenkit meg lehet felemliteni, sok mindenkivel el lehet igy, vagy ugy banni, de mindig akad egy, akinek sikerul kitornie ebbol.

"az ember sose tudhatja, mit hoz a jövő."
Kivanom neked, hogy elhess nehany evet tengerparti varosban/faluban! :o)
Van olyan ismerosom, aki a Mecsekbol jott Budapestre. Ot a hegyek hianya nyomasztja.

"nem szeretném, ha az én gyerekeim közül bármelyik hozzám lenne kötve. Mindet szabadnak neveltem!"
Engem is ugy neveltek, megis nagyon kotodom hozzajuk. Mert kotottseg es kotodes kozott oriasi a kulonbseg!

"Szívesen összeszedem a gondolatainkat vagy írok a filmről, ha ez Neked örömet jelent."
Azt! Kivancsian varom.

"20 évesen ennyire érett gondolkodású vagy és nyitott személyiség"
Bocsanat, ha felreertheto voltam!!! Azt irtam, hogy szuletesem utan kb. 20 (valojaban 21) evet toltottem kozvetlenul a szuleimmel. A tobbi 20+ evet pedig mar masok mellett. :o)
Nyitott szemelyiseg nem most lettem,...de a gondolkodasom folyamatosan ert-eretgetett,...es meg mindig nem ert be.

"Bármi lehetnél. Tulajdonképpen bármi"
Tulajdonkeppen az is lettem. :o)

"Magamat látom Benned."
Oh, ez nagyon megtiszteloen hangzik, meg akkor is, ha nem vagyok mar fiatal. Es meg van valami, amit tisztazni szeretnek.

"Elnézésedet kérem, hogy közben a fiamnak néztelek"
Nem tudom, pontosan miert kersz elnezest,....de en nem vagyok fiu. Tudom, hogy a nick-em hulyen hangzik es megteveszto is lehet, de valojaban Jukka vagyok, akit egy Attila nevu srac nevezett el igy. Remelem, nem okoztam tul nagy csalodast azzal, hogy nem egy 20 eves kockahas vagyok, hanem egy meglett, enyhen tulsulyos noszemely. :o)

"szeretném hinni, hogy minden okkal történik"
En ebben biztos vagyok!!! Mert ha valami veletlenul tortenik meg velunk, abbol is tanulunk. Igy utolag adjuk meg az okot.
@knausz: "Az összes tudásom, ami van, tapasztalatra épülő tudás (empirikus)"

Ezt azért nem hiszem el! Tényleg megnézted, hogy a Föld gömbölyű? ;)

"hiszen azután a magam erejéből kellett boldogulnom"
Ok, akkor kicsit bővebben... Mondj egyetlen dolgot, amit Te saját "erődből" meg tudsz oldani! Valami egyszerűt!

"De ehhez tudnia kell olyannak lenni, aki folyamatosan felülmúlja önmagát, aki mer lázadni"
Ezzel nem értek egyet! Az ilyen társadalom széthullik. Az a társadalom működik jól, ahol a többség csinálja a dolgát és támogatja azt a pár embert, aki képes arra, hogy másként lássa a dolgokat, mint a többség. Legyen az művész, vagy kutató.

"Szamomra nem nagyon derul ki, valojaban miert is kerult be az Indian a zart osztalyra."
Pedig ez viszonylag egyszerű. Ő másmilyen. Ezért bezárták.
@knausz:
"Merj más lenni, mégis önmagad! Mintha mindig kitörni készülnél, de mégis fognak a korlátok. "
Ez nagyon szepen hangzik! Nekem pont az volt a szexepilem es egyben a bajom is, hogy probaltam mas lenni. Mert hogy en is voltam 20 eves, es akkor is pont ilyen beallitottsagu ember voltam, mint most. A ferjem egykor erdekes dolgot mondott: o mindig probalt beolvadni az atlagba, semmibe sem kitunni, a hatterben maradni. Megis ot tartom atlagon felulinek, nem magamat. Nem azon mulik, hogy ki mennyire akar mas lenni. Eleg ha onmagad vagy. Sot! Ez az erenyek egyik legnagyobbika. Szerintem.

"Sok bennünk a közös."
Ez kedvesen hangzik,...de nem tudom. Mindig talalsz valakit, akivel egy temaban kozos nevezore jutsz. En nem hamarkodnam el ezt a kijelentest, barmennyire is jol esne igent mondani ra. Nem igazan ismerlek.
@TrueY:
Most rohannom kell, de olvastalak es valaszolok is majd! Kis turelmet kerek. Most csak ezt:

"Ő másmilyen. Ezért bezárták."
Hja. Ez egy kezenfekvo valasz lenne,...de akkor a dilihaz tele lett volna indianokkal. :o))
Ugyanakkor elfogadom a valaszodat: a "nema" indian nem olyan gyakori!
@Attilajukkaja: "a "nema" indian nem olyan gyakori!"
Ha jól emlékszem, akkor ő nem néma, csak nem beszél.

"de akkor a dilihaz tele lett volna indianokkal."
Egy "rossz" társadalomban tele is van!
@Attilajukkaja:

"Nem tudom, pontosan miert kersz elnezest,....de en nem vagyok fiu."

Nem? Akkor elnézést kérek, mert a lányomnak néztelek (egy fiam, két lányom van - válaszék adott).

"Remelem, nem okoztam tul nagy csalodast azzal, hogy nem egy 20 eves kockahas vagyok, hanem egy meglett, enyhen tulsulyos noszemely. :o)"

De. Az ilyen nekem csalódást szokott okozni. A 20 éves kockahas is, meg az is, ahogyan felvezeted a női minőséget. Még ugyanabban a József Attila versben, melyet tegnap idéztem:

Arról van szó, ha te szólsz, ne lohadjunk,
de mi férfiak férfiak maradjunk
és nők a nők - szabadok, kedvesek
- s mind ember, mert az egyre kevesebb...

"Nekem pedig a szelmalom harc nem a kenyerem."

Attól függ, mit nevezünk szélmalomharcnak. A szobor, melyet felállítottak, az létező, és az én érdemem is, hiszen sok-sok embert megszólítottam, amikor aláírást kértem, támogatást az ügyemhez.
www.panoramio.com/photo/61702930

Ha Neked nem gond, hogy József Attila szobrát lebontják, akkor minek említetted?

Különben ráhibáztál. József Attila a legkedvesebb költőm és csak mostanában értem a verseit igazán. Kit anya szült az mind csalódik végül..- mondja, és amikor a saját kamaszlányomat nevelem (illetve nevelném) felemerül, hogy bizony nem könnyű és az én anyámnak beletörött a bicskája, ha nem találok ki új s újabb technikákat, nem fog működni a tízparancsolat.

"Engem is ugy neveltek, megis nagyon kotodom hozzajuk. Mert kotottseg es kotodes kozott oriasi a kulonbseg!"

Állandó dilemmában vagyok, mert túl sok és túl jó programokkal csalogat a Civil Akadémia. Konfliktusok a szülő-gyermek kapcsolatban címmel kaptam hírlevelet, de ezúttal úgy látom, mégsem előadás lesz, hanem könyveket ajánlanak.

Mert a serdülő ellenérzése, az a hatalmas belső vágy, hogy ne irányítsa őt belülrõl a szülő, mindennapi dolgokban jelenik meg. Rengeteg látszólagos apróság van, amit alig bír elviselni, de higgyék el: ő kifejezetten keresi ezeket az idegesítõ dolgokat.

Ebben a konfliktusban ugyanis az a csodálatos, hogy borzasztóan fontos a gyerek számára. Erre a konfliktusra szükség van, mert nem tud megoldódni, ha nincs. A továbbvezetett, valódi identitáson alapuló élet valójában ennek a konfliktusnak a megoldására épül. De hogyan oldjunk meg egy olyan konfliktust, amelyik nem jelenik meg...?

Az erős emocionális kötést ugyanis csak nagyon durva, kemény krízissel és küzdelemmel lehet lebontani."- írja Dr. Ranschburg Jenő.

"Tolsztoj elbeszélése a Mennyi föld kell az embernek? Ez is hiteles, bár nem tudom, készült- e belőle film"- írom.
Arra en inkabb azt mondanam, hogy szep es mely. Persze hiteles is.- feleled."

Nekem a szép és mély még kevés élménynek. Mitől hiteles számodra ez a történet?

"Egy sci-fi vagy mese is lehet hiteles, meg akkor is, ha lehetetlen dolgok vannak benne. Mint mondtam, nekem Dali elfolyo orai is azok. Mert amit kozvetit, annak kell hitelesnek lennie."

Mitől más ez a fajta hitelesség? Csak attól, mert művészi valami, még nem biztos, hogy hiteles is egyben. Munkámat használni lehessen, ne szájtátva csodálni.- mondja Weöres.

"Doctor House-ban sem azt figyeli az ember, hogy orvosi szempontbol mennyire egzaktak a diagnozisok, vagy mennyi szakmai hulyeseget mondanak benne, mert nem egy ismeretterjeszto dokumentumfilm."

Hidd el, kii is cikizik az orvosok, nyilván ők értenek hozzá. Ha hülyeség, akkor hol hiteles? Mekkora az értéke? Miről beszélünk?

"Ertem. Ha az a leiras, amit 08:35:45-nel olvastam, sajat tapasztalat, akkor huuu! Erdekes olvasmany volt!"

Borzalmas történet volt, átnyúlóan a jelenbe, nyilván bennem a hiba, én fogtam meg gyengén. Igyekszem, csak ennyit tudok mondani, át fogom hozni valahogyan. Így nem ment.

"Mert ha valami veletlenul tortenik meg velunk, abbol is tanulunk. Igy utolag adjuk meg az okot."

Így igaz. A lényeg, amikor már átlátom, ez ezért, az amazért történik velem.

"Szamomra nem nagyon derul ki, valojaban miert is kerult be az Indian a zart osztalyra. Hogy tenyleg beteg-e."

Talán úgy került oda, mint én a pszichiátriára és csak annyi kellett, hogy McMurphy megmutassa számára a lehetőségeit?

"A lazadashoz nem fontos a fizikai ero, csak a szabadulashoz volt fontos."

A talpraálláshoz nagyon sok fizikai erő kell. Felállsz, összecsuklasz, felállsz, hátrabuksz.

" A megfelelo mentalis allapot viszont tenyleg szukseges hozza. A film/konyv azt is uzeni, hogy sok mindenkit meg lehet felemliteni, sok mindenkivel el lehet igy, vagy ugy banni, de mindig akad egy, akinek sikerul kitornie ebbol."

Nagy kérdés még mindig: miért pont ő? Miért nem McMurphy?

"Kivanom neked, hogy elhess nehany evet tengerparti varosban/faluban! :o)"

Köszönöm.:) Váltást tervezek az életemben. Ha ez beleférne, egy ilyen.. tágítom a határaimat, ezen dolgozom.
Eszméletlen mi folyik itt. Repkednek a kérdések-válaszok, én meg iszogatva a kávémat, kényelmesen hátradőlve a fotelben olvasgatom ezt a remek diskurzust.

@Attilajukkaja: "Nekem pont az volt a szexepilem es egyben a bajom is, hogy probaltam mas lenni."
Volt? Még most is az...

@knausz: "Az is hasonlóság kettőnk között, hogy 20 évesen ennyire érett gondolkodású vagy és nyitott személyiség. Nagyon kíváncsi lennék, milyen pályára készülsz? Bármi lehetnél. Tulajdonképpen bármi, mert tisztán és megkapóan önmagad vagy, szinte olyan, mint én. Magamat látom Benned.:) "

Most hogy ezt tisztáztátok, már oké a dolog, de amikor olvastam, akkorákat röhögtem, kösz. Persze tévedések mindig előfordulnak, de amilyen kis mocsok vagyok, inkább nem írtam helyesbítést, vártam, mennyi idő alatt teszitek helyre ezt a korosztály dolgot. Viszont, most már kíváncsian várom, ennek fényében hogyan fogalmazod át ezeket a gondolatokat..
@TrueY:

"Ezt azért nem hiszem el! Tényleg megnézted, hogy a Föld gömbölyű? ;)"

Azt megnézte A kishercegben a csillagász. Nekem külön nem volt feladatom.

"Mondj egyetlen dolgot, amit Te saját "erődből" meg tudsz oldani! Valami egyszerűt!"

Két dolog van, amit nem tudok megoldani: a fülbevalóm kivevése- és berakása és a függöny leszedése és felrakása. Ezekhez mindig segítség kellett.

pl. bevásárolok a boltban, elmegyek a fodrászhoz, kozmetikushoz.. mennek nekem a dolgok!

"Az a társadalom működik jól, ahol a többség csinálja a dolgát és támogatja azt a pár embert, aki képes arra, hogy másként lássa a dolgokat, mint a többség."

Hol és hogyan nevelődik ki az a pár ember, akit a többség majd támogat? (ill. támogatni tud)

"Szamomra nem nagyon derul ki, valojaban miert is kerult be az Indian a zart osztalyra."
Pedig ez viszonylag egyszerű. Ő másmilyen. Ezért bezárták. – írod."

Mitől másmilyen? Egyszerű megfogalmazni a másmilyenséget?

Ahogy minduntalan elhatározom hogy más leszek nem tudom milyen más csak nem ilyen de már tudom hogy nem leszek más.- írja Petri György.
@NYJetsTD:

"Eszméletlen mi folyik itt. Repkednek a kérdések-válaszok, én meg iszogatva a kávémat, kényelmesen hátradőlve a fotelben olvasgatom ezt a remek diskurzust. "

Ezt nevezem én konstruktív hozzáállásnak.

"Persze tévedések mindig előfordulnak, de amilyen kis mocsok vagyok, inkább nem írtam helyesbítést, vártam, .."

Meg ezt is annak hívom.

Kedves Blogtársam!

Ha ott vannak a megoldások, miért fukarkodunk? Miért várjuk a készet? Lehet, hogy már régen megoldottuk volna, ha szólsz.:)
@knausz:@NYJetsTD: @TrueY:
Jajjj! Olvaslak benneteket, de annyira nincs idom most valaszolni. Dolgozom. Ilyenkor "utalom" a munkamat. :o)))
@knausz:
Hu de szep is lenne, ha @NYJetsTD: blogtarsunk megoldana a vilag osszes gondjat! :o)))
Kedves Knausz! Kerlek ne vard el tolunk, hogy olyan valaszokkal szolgaljunk, amit magad sem tudnal megadni magadnak/masnak. Itt nem a bolcsek kovet keressuk, hanem csak eldiskuralunk az elet apro-csepro dolgairol. Es ez minket mar igy is boldogga tesz. (Engem biztosan!)

"Ezt nevezem én konstruktív hozzáállásnak."
Nem ismered a szoban forgo embert, se a szarkasztikus hozzaallasat a dolgokhoz. Maris velemenyt alkotsz rola! Pedig ha megnyerned magadnak, talan o tudna leginkabb hozzaszolni ahhoz, amire vagysz az onmegvalositas temajaban.
O biztosan nem az a fajta, aki a keszet varja. No, no, no!!!
Nekem ez a velemenyem.
Ekhamarkodottan itelsz....
@knausz:
Elhamarkodottan..... Bocsi.
@Attilajukkaja:

"Nem ismered a szoban forgo embert, se a szarkasztikus hozzaallasat a dolgokhoz. Maris velemenyt alkotsz rola! Pedig ha megnyerned magadnak,"

Megnyerni? Szeretek vesztes helyzetből indulni és aztán megnyerni. Már nem taktikázom, kimondom, amit gondolok.

Voltak stratégia feladatok, melyeket megoldottam. Ma másképpen közelítek. Más eszközökhöz nyúlok. Tisztán és őszintén hívom, ha van mondandója, akkor elmondja, ha nem akkor nem. Jeleztem a szándékot, vevő vagyok, és nem eladó.
@knausz:
"Az ilyen nekem csalódást szokott okozni. A 20 éves kockahas is, meg az is, ahogyan felvezeted a női minőséget. "
Ahogyan felvezetem a noi minoseget? En semmilyen modon nem vezetek fel semmit! A noi minoseget pedig plane nem!!! Mert nincs ra szukseg. Engem itt elfogadnak olyannak, amilyen vagyok. Nonek, kozepkorunak, atlagosnak. Nem eroltetik, hogy tobbnek mutatkozzak, mint amilyen vagyok. Ha nem igy lenne, nem ragaszkodnek ennyire a bloghoz! Elmennek mashova. Orulok, ha csipp-csupp ugyek gyanant belelathatok egy olyan ember vilagaba, aki szamomra szimpatikus. Ezaltal o is belelat az enyembe,....Elbeszelgetunk. TrueY nem foglalkozott ennyit azzal, hogy no vagyok-e vagy ferfi. Persze tudja, hogy no vagyok, de nem ez alapjan itel meg. Azt hiszem. :o)
Ha szamodra nem szimpatikus az, ahogy beirok, az persze okozhat csalodast,..., de ha a nemi hovatartozasom okoz gondot, azon nem tudok segiteni.

"Szeretek vesztes helyzetből indulni és aztán megnyerni."
Onfeju es nagyon ramenos lehetsz. Minden megnyilatkozasod erre utal. Ez bizonyos helyzetekben nagy elony,...de en biztosan nem biznam rad az idos szuleim apolasat. Errol meg lennenek gondolataim,...de talan megsem !

"vevő vagyok, és nem eladó. "
En nem igy erzem. Meg nincs meg benned az az alazat, ami egy iyen vevo-elado kapcsolathoz szukseges!
A duh viszont megvan. En igy erzem. De ha rosszul erzem, majd korrigalsz.
@knausz: "Ezt nevezem én konstruktív hozzáállásnak."
Ha most ara gondolsz, hogy a reggeli kávé nélkül nem ütöm le a betűket, akkor igen. Sosem volt még jó vége, egyszer kihagytam, ki is tört a taxis sztrájk. A második kávé nélküli napkezdetnél a romániai forradalom. A harmadiknál megsemmisült a World Trade Center. Merek én már kávé nélkül konstruktív lenni? : )

"Szeretek vesztes helyzetből indulni és aztán megnyerni. Már nem taktikázom, kimondom, amit gondolok."
Dehogy vagy vesztes. Érdeklődéssel olvasom, mit írsz. Csak olyan elhamarkodottan ítéltél az elején, gondoltam várakozó álláspontra helyezkedem.

" Lehet, hogy már régen megoldottuk volna, ha szólsz.:)"
Hol marad az élvezet? Mondtam hogy mocsok vagyok... : )))

@Attilajukkaja:
"O biztosan nem az a fajta, aki a keszet varja. No, no, no!!!"
Mit iszol? A vendégem vagy...
@Attilajukkaja:

"A duh viszont megvan. En igy erzem. De ha rosszul erzem, majd korrigalsz."

Jól érzed. Elolvastam Török Gábor írását és a tehetetlen düh eluralkodott rajtam, megint. Ott, ez nem tűnik fel, mondom higgadtan, de elkeserítő, ami van.

"Levittem a kutyát, és ez úgy helyrebillentett, pláne, hogy esik az eső, az megnyugtató."

Központi kérdés volt a politika, a rendezvények, ez az egész ámítás és számítás (nem részemről), de legalább átláttam valamelyest. Az ember végül homokos, vizes síkra ér – mondja József Attila, és igaza van.

"Onfeju es nagyon ramenos lehetsz. Minden megnyilatkozasod erre utal. Ez bizonyos helyzetekben nagy elony,..."

Igen. Amikor karriert épít az ember, óriási előny. A napi kommunikációban időmegtakarítás. Elmondom három mondatban, mit akarok és megértik. Nem bonyolítom túl.

",...de en biztosan nem biznam rad az idos szuleim apolasat. Errol meg lennenek gondolataim,...de talan megsem !"

A gondolatok kevesek. A tények mesélnek. A körzetem nyugalma. Az, hogy jó beosztással, a legnagyobb jóindulattal láttam el alkalmasint 10-12 embert, nem egyet, és mellette bármikor be lehetett osztani hétvégére és szerették, amikor mentem. Az idős emberek tele vannak bölcsességgel, ezt nem munkának, hanem hivatásként éltem meg.

A riporteri is egy ilyen volt. Kötetlenül beszélgethettem olyan emberekkel, akiket partnerül választottam. Csak alázatos ember tud jó riporter lenni.

"egy meglett, enyhen tulsulyos noszemely. :o)"

Nekem az a véleményem erről, hogy az ember szeresse és óvja a testét. Ez a lélek lakhelye. Ha nagyon úgy akarnám mondani, mondhatnám: a lélek temploma. De úgy is: elővezeti az embert és úgy is, hogy nem mindegy társadalmi szempontból, mennyi megy egészségügyre.
@NYJetsTD:

"Dehogy vagy vesztes. Érdeklődéssel olvasom, mit írsz."

El sem tudod képzelni, mennyit nevettem, amikor beírtál, én meg vissza.

Alapból. Nem teszek túl sok mosolypofát, mert kivárom, mi van a túloldalon. Érti-e valaki, amit írok. Úgy érti-e?

A várakozó helyzet egy jó pozíció. Túl gyorsan döntök, túl elhamarkodottan. Az igaz, hogy eddig nem tévedtem, de könyörület sem volt a döntéseimben. Ezen változtatnék.

De a mód, hogy valakinek, csak azért, hogy bírjon, behízelegjem magam, ez sose volt kenyerem. Sose. Sok blogtársammal találkoztam személyesen is. Nem volt más kép és tudom már, úgy nagyjából, ki van a gép túloldalán. Felmérem.:)
@Attilajukkaja:

A kutyát én vittem le, elnézést, véletlenül idézőjelbe került!

Ma estére még van fordításom, jól elmaradtam a hallgatással is. Holnap behozom magam. Szoktam néha mondani a blogtársaknak:

- Ha túl sokat láttok írni, rúgjatok ki, mert valamikor a dolgaimat is meg kell csinálnom.

Kérdést válasz nélkül nem szívesen hagyok. Ez, valamiképpen rögzült az idők folyamán. Leghelyesebb talán, ha a politikát pihentetem. Röviden megírom a véleményem és nem folytatok róla párbeszédet, nem ragozom.
@knausz: "Sok blogtársammal találkoztam személyesen is. Nem volt más kép és tudom már, úgy nagyjából, ki van a gép túloldalán. Felmérem.:)"
Ez Jukkánál már bejött... : )))

"Az igaz, hogy eddig nem tévedtem, de könyörület sem volt a döntéseimben."
B@sszus, azt hittem én vagyok a kemény csávó TrueY ql.túrájában, erre egy nő le akar taszítani...

"Amikor karriert épít az ember, óriási előny. A napi kommunikációban időmegtakarítás. Elmondom három mondatban, mit akarok és megértik."
Na mondjuk ezzel száz százalékban egyetértek. Ha dolgozom, én is ezt teszem. A magánéletben nem szerencsés, túl rideggé és ezáltal szárazzá tesz. De ha kommunikációban nem is, gondoltatban azért lerendezem a dolgokat röviden ott is...
@NYJetsTD:

"Ez Jukkánál már bejött... : )))"

Találkoztatok? Vagy az, hogy jól fölmértem.:)

"B@sszus, azt hittem én vagyok a kemény csávó TrueY ql.túrájában, erre egy nő le akar taszítani..."

Nem volt annyira lehetőségem megélni, hogy akkor nő. Erősnek lenni és dönteni a dolgokban. Az én gyönge női mivoltom, na elmondom, mert mostanában élem ki magam:

Levittem a kutyát és belefeledkeztem a nézésbe, mert a fák ágain csillogtak a hópelyhek. Nekem ilyenre még időm sem volt, erőm sem, hogy megéljem. Csodaszép ám!

A férfiakkal pedig vigyázni kell. Blogtársak közül három volt, akivel találkoztam, a többiek nők. Az utcán is szépen megyek a magam útján. Semmi kísértés.

"A magánéletben nem szerencsés, túl rideggé és ezáltal szárazzá tesz. De ha kommunikációban nem is, gondoltatban azért lerendezem a dolgokat röviden ott is..."

Tuti helyem a szauna. Befészkelem magam, mint a kakukk és ott lelazítok, elpihenek. Az emberek mindemellett valami miatt szívesen szólítanak meg és mondják a dolgaikat. Van, hogy lemegyek a kutyával és nem érek vissza.
@knausz: @NYJetsTD: @Attilajukkaja: Bocs, ha nem válaszolok mindenkinek mindenre, de kicsit elszaladt veletek a ló és meg lemaradtam, mint a borrava-ló. :) De azért mégis...

@knausz:
"Mert a serdülő ellenérzése, az a hatalmas belső vágy, hogy ne irányítsa őt belülrõl a szülő, mindennapi dolgokban jelenik meg."
A serdülő kor nem véletlen konfliktusos! Direkt van így! Ilyenkor a gyereknek fontos, hogy elszakadjon, hiszen már ivarérett és még fiatal is. El tudna kezdeni szaporodni, ami genetikailag sikeressé teheti. De közben a kultúra megváltozott és pölö nem a genetikai, hanem a memetikai sikerekre vágyunk. De a gyerek biológiája még nem tud erről. :)

"A lényeg, amikor már átlátom, ez ezért, az amazért történik velem."
A dolgok nem ezért, vagy azért történnek, hanem mert ott vagy. Véletlen szerűen. Persze vannak örök győztesek és pech vogel-ek. De ez is belefér a statisztikába.

"Nekem külön nem volt feladatom."
Ez így ellentmondás! Korábban meg azt írtad, hogy minden tapasztalatod empirikus. Szóval akkor mégsem! Pedig már reménykedtem, hogy Te közelről láttál quark-gluon plazmát! :)

"pl. bevásárolok a boltban, elmegyek a fodrászhoz, kozmetikushoz.. mennek nekem a dolgok!"
Kéretik komolyan venni a kérdést! Ezeket mind nem tudod egyedül megcsinálni, mert a boltban ott van az eladó, a fodrásznál sem magad nyirakszol, a kozmetikusnál meg pláne nem. Szóval mi az amit saját erődből meg tudsz oldani? Olyan dolog érdekelne, ahol nem áll mögötted a társadalom!

"Hol és hogyan nevelődik ki az a pár ember, akit a többség majd támogat?"
Jó iskolákban, jó tanárok által. Meg persze a család. A többség meg azzal támogatja, hogy megtermeli azt a pénzt, amiből fenn lehet tartani a jó iskolákat.

"Mitől másmilyen? Egyszerű megfogalmazni a másmilyenséget?"
Például nem beszél. Nem fogad el parancsokat. Ez sokszor elég.

"Ezt nevezem én konstruktív hozzáállásnak."
Nem kell minden hozzászólásnak "konstruktívnak" lennie. NYJetTD-t a szépségéért szeretjük! ;) Ez egy belterjes anarcho-szindikalista közösség. Minden héten más gyakorolja a végrehajtó hatalmat! :) Most én! ;)

"Ha ott vannak a megoldások, miért fukarkodunk? Miért várjuk a készet?"
Vannak írók és vannak nézők. NYJetTD most néző. Ő ezt adja hozzá a blog-hoz. Ez sem kevés!

@NYJetsTD: "kényelmesen hátradőlve a fotelben"
Így könnyű! Én pl. este úgy bealudtam a lányom altatásakor, hogy mire felébredtem már ma volt. :)
@Attilajukkaja: "Ilyenkor "utalom" a munkamat."

Beatrice: "életed csak rohanás, hajsza a pénz után"
www.youtube.com/watch?v=ojRJRbeI_Z4

"Itt nem a bolcsek kovet keressuk,"
Nono! Csak a magad nevében beszélj! Én pölö a bölcsek kövét keresem! ;) De már meg is van. Csak úgy hívják, hogy szinkron-ciklotron! ;)

@knausz: Felsorakozok @Attilajukkaja: véleménye mellé. Virágozzék minden virág. Ha egy hozzászólás nem tetszik, akkor az figyelmen kívül hagyandó. Beszélgetünk. Régimódian, ráérősen, Vámososan. ;) @NYJetsTD: -et pedig meghagyjuk olyannak, amilyen. ;) Mindenkit magáért szeretünk. Csak engem szabad szidni! ;)
@knausz: "Az ember végül homokos, vizes síkra ér"
Ezt ajánlom meghallgatásra: www.youtube.com/watch?v=f6Av0D8HUzs Nagyon szép! Latinovits szaval benne.

"- Ha túl sokat láttok írni, rúgjatok ki, mert valamikor a dolgaimat is meg kell csinálnom."
Nyugodtan írj! Ha valamire nem válaszolok, akkor éppen nem tudok mit mondani. Ilyen is előferdül... :) De csak ritkán. Erre @Attilajukkaja: tudna mit mondani... ;)

@NYJetsTD: "B@sszus, azt hittem én vagyok a kemény csávó TrueY ql.túrájában"
Ja, Te meg a hangyáid! ;) Haggyálógvavászka! ;)
@TrueY:
"Ezt honnan tudod? Elindítom a hangyáimat a kémbaglyod ellen!"
En gyujtottem es nyitogattam a Goldenblog szavazatos boritekokat! A nyalmintakat pedig analizaltam es a nyal-adatbank alapjan azonositottam be mindenkit! A tied is koztuk volt, nem csak a felesegede!!! ;o))))

"Akkor az nem lehet vers, mert egyetlen sorban volt! :)"
Pontosan! Miert? En nem hozhatok szabalyokat, csak te?

"Én olyan emberekkel szeretek eszmét cserélni, akik különböznek tőlem."
En meg ilyennel is, olyannal is. Attol fugg, hogy eppen mire van szuksegem! :o)

"Tényleg megnézted, hogy a Föld gömbölyű?"
Miert? Gombolyu? Nekem azt mondtak, hogy nem egeszen!

"Ez nem ennyire fekete-fehér. Ott van a gulyajáró madár. Ő is fészekparazita."
Nem azt irtam, hogy CSAK a kakukk nevelkedik mas fiokak karara. Persze, hogy lehetnek/vannak mas parazita madarak is, de ettol meg a kakukk az marad!
Feketen-feheren.

"A császárpingvin pl. eléggé szociálisnak tűnik. Rá is van kényszerítve... "
Szegenykek nagyon ra vannak! Lattad a filmet?
De mas madarak is szeretnek csapatban jarkalni. Foleg, ha koltoznek. De pl. maganyos flamingot se nagyon lat az ember a termeszetben! Max kerti flamingot. :o)
www.dazzlelace.com/decorations/yard-flamingo.jpg

"Ha jól emlékszem, akkor ő nem néma, csak nem beszél."
Ezert tettem a "nemat" idezojelbe!!!! ;o)

"Egy "rossz" társadalomban tele is van!"
Szerintem az nem a dilihaz, hanem egy masik zart osztaly!!! :o)))

"A dolgok nem ezért, vagy azért történnek, hanem mert ott vagy. Véletlen szerűen."
Nalam neha kifejezetten azert tortennek! A vajas kenyerem meg soha nem kenodott meg veletlenszeruen. Az is igaz, hogy eppen ott voltam!

"NYJetTD-t a szépségéért szeretjük! ;)"
Ezt abszolut ala tudom tamasztani!!!!

"Ez egy belterjes anarcho-szindikalista közösség. Minden héten más gyakorolja a végrehajtó hatalmat! :) Most én! ;)"
:o))))) Vegre! Hajtasz.

"Én pölö a bölcsek kövét keresem! ;) De már meg is van. Csak úgy hívják, hogy szinkron-ciklotron!"
Oszt aranyat szarbol tudsz-e mar csinalni vele??? :o)

"Erre @Attilajukkaja: tudna mit mondani... ;)"
Tudok: arra meg nem volt pelda, hogy te valamire ne tudtal volna valaszolni!!!

"Csak engem szabad szidni! ;)"
Es a kormanyt? Meg azt sem?

@NYJetsTD:
"Ez Jukkánál már bejött... : )))"
:o)))))))))

"inkább nem írtam helyesbítést, vártam, mennyi idő alatt teszitek helyre ezt a korosztály dolgot"
Kosssssz, haver! Amugy azonnal helyre tettem, ahogy elolvastam. Nem arulok zsakbamacskat!!!!

"Volt? Még most is az..."
Egyem a zuzadat!!! :o)) Nem is vagy annyira mocsok! ;o)

"Mit iszol? A vendégem vagy..."
Attol fugg: elotte vagy utana? :o)))))
@Attilajukkaja: "A nyalmintakat pedig analizaltam"
Das Leben der Anderen? :)
qltura.blog.hu/2011/05/03/film_a_masok_elete

"En nem hozhatok szabalyokat, csak te?"
Na látod! Kezded kapisgálni! :)

"nem egeszen"
Legyen neked geoid. :)

"Nem azt irtam, hogy CSAK"
Bocs, de a válaszom nem erről szólott! Hanem arról, hogy nem feltétlen rossz a kakukk az áldozatnak.

"Lattad a filmet?"
Egen. Szerintem +6ó.

"Szerintem az nem a dilihaz,"
Dede. A Kádár korszak idején a politikai foglyok egy részét diliházba zárták.

"A vajas kenyerem meg soha nem kenodott meg veletlenszeruen."
Ezt nem fogadom el! Mivel még nem vártál végtelen ideig, ezért nem tekinthető releváns megfigyelésnek! ;)

"Oszt aranyat szarbol tudsz-e mar csinalni vele?"
Hát hogy a fenébe' ne! Csak piszok drága! ;)

"Es a kormanyt? Meg azt sem?"
Azt a VéleményVezéren szidd! :) Nem kellenek a különböző oldali trollok! Be kellene vezetnem a moderálást, amit nem szeretnék.

"Egyem a zuzadat!"
A gasztroszex az egy másik blog! El vagytok tévedve! ;)
@knausz:
Gondolkodtam rajta, de tovabbra sem ertem, hogyan vezettem en fel a noi minosegemet. Mi az, ami ennyire zavar benne? Kerlek fejtsd ki egy kicsit jobban, hogy miert okoztam akkora csalodast.

"A szobor, melyet felállítottak, az létező, és az én érdemem is, hiszen sok-sok embert megszólítottam, amikor aláírást kértem, támogatást az ügyemhez."
Nem tudom, mi kellett ahhoz, hogy azt a szobrot felallitsak, de gratulalok hozza. Lehet, hogy azt en sem tartottam volna szelmalomharcnak. De Jozsef Attila szobra egy teljesen mas teszta. Azt biztosan nem lehetne megmenteni! Ahogyan nem lehetett a magannyugdij penztarakat vagy a Malevet sem. Ez egy politikai dontes volt. Es ha alairasgyujtesbe kezdenenek az emberek, akkor is keresztul viszi ez a hatalom a tervet. Valoszinuleg azzal ervelnenek, hogy a melygarazs epitese vagy valami mas ok miatt kell onnan eltavolitani.

"Ha Neked nem gond, hogy József Attila szobrát lebontják, akkor minek említetted?"
Erre meg mibol kovetkeztettel? Abbol, hogy azt irtam, sajnalom, hogy elkerul a szobor a helyerol? Merthogy ezt irtam!!!! Sajnalom es azt is, hogy nem tudok tenni ellene semmit!

"Az erős emocionális kötést ugyanis csak nagyon durva, kemény krízissel és küzdelemmel lehet lebontani."- írja Dr. Ranschburg Jenő."
Nem tudom, en le akarom-e bontani az eros emocionalis kotest. Mindig is nagyon onallo gyerek voltam. Tudod, az a tipus, aki mar kicsinek sem akarta, hogy az utcan fogjak a kezet. :o) 21 voltam, amikor elvegeztem az egyetemet es azonnal onallo lakasba is koltoztem. A donteseimben sohasem engedtem, hogy beleszoljanak, de a szuleimet nagyon szeretem es a mai napig igen jo a kapcsolatunk. Kotodom hozzajuk es ezt egy cseppet sem banom!

"Nekem a szép és mély még kevés élménynek. Mitől hiteles számodra ez a történet?"
Mint irtam, a mondandoja az. Es nekem nem keves, ha valami szep es mely is. Sot! Mar az is eleg, ha valami csak egyszeruen szep.

"Mitől más ez a fajta hitelesség? Csak attól, mert művészi valami, még nem biztos, hogy hiteles is egyben."
Megint csak ismetelni tudom onmagam: amit kozvetit, az hiteles. Dali orai tenylegesen nem folyhatnak el, mert nem folyekonyak,...de az ido mulasa az. A kifejezesi forma csak egy eszkoz, a lenyeg, hogy mit akar uzenni vele a muvesz (festo, zeneszerzo vagy filmrendezo). Szerintem a Szall a kakukknal sem kellene leragadni ott, hogy most a zart osztaly a 70-es evek USA-jaban pontosan ilyen volt-e vagy sem, mert a film nem errol szol, csak eppen ott jatszodik

"Munkámat használni lehessen, ne szájtátva csodálni.- mondja Weöres."
Attol fugg, mit ertett hasznalat alatt. Ami a lelket nemesiti vagy tanit, az mar hasznos!

"Hidd el, kii is cikizik az orvosok, nyilván ők értenek hozzá. Ha hülyeség, akkor hol hiteles? Mekkora az értéke? Miről beszélünk?"
En is ki szoktam cikizni, de csak jokat somolygok rajta. Nem zavar, mert tudom, hogy a TV nezot nem az erdekli, hogy valoban meg lehet-e allapitani mikrposzkop alatt egy vermintarol, hogy HIV fertozott-e valaki vagy sem, hanem az, hogy hogyan jonnek ra az orvosok, mi baja a betegnek, hogy alakulnak a konfliktusok az orvosok kozott, osszejon-e Cuddy-nak az orokbefogadas, stb. Mert a sorozat nem egy orvosi oktatofilm. Ha az lenne, akkor nagyon is zavarnanak ezek a reszletek! House es a tobbi szereplo karaktere, az emberi kapcsolatok, a nehez elethelyzetek azok, amelyek hitelesek benne, a tobbi csak korites. Errol beszelek.

"Borzalmas történet volt, átnyúlóan a jelenbe, nyilván bennem a hiba, én fogtam meg gyengén. Igyekszem, csak ennyit tudok mondani, át fogom hozni valahogyan. Így nem ment."
Miert gondolod, hogy nem ment? Nem mondom, hogy minden reszlet vilagos benne, de attol meg atjott!

"Talán úgy került oda, mint én a pszichiátriára és csak annyi kellett, hogy McMurphy megmutassa számára a lehetőségeit?"
Ehhez pontosan tudnom kellene, hogy te hogyan kerultel be, de az Indian nem volt az a kiborulos fajta! :o) Es igen, kellett neki egy lokes ahhoz, hogy kitorjon a dilihazbol.

"A talpraálláshoz nagyon sok fizikai erő kell. Felállsz, összecsuklasz, felállsz, hátrabuksz."
En a lelki talpraallasrol beszeltem, ahhoz pedig csak lelki ero szukseges!

"Nagy kérdés még mindig: miért pont ő? Miért nem McMurphy?"
Abban mi lett volna a plane?

"Köszönöm.:) Váltást tervezek az életemben. Ha ez beleférne, egy ilyen.. tágítom a határaimat, ezen dolgozom."
Sok sikert hozza!

"Nem volt annyira lehetőségem megélni, hogy akkor nő. Erősnek lenni és dönteni a dolgokban. Az én gyönge női mivoltom, na elmondom, mert mostanában élem ki magam"
Ezt nem egeszen ertem. Attol lesz valaki noies, ha gyenge? Vagy ha van ideje eszrevenni maga korul a szepet?

"A férfiakkal pedig vigyázni kell. Blogtársak közül három volt, akivel találkoztam, a többiek nők. Az utcán is szépen megyek a magam útján. Semmi kísértés."
Atya eg! Miert kell veluk vigyazni? Mit csinalnak? Jobb, ha idoben megtudom! Es semmi, de semmi kisertes?

"Van, hogy lemegyek a kutyával és nem érek vissza."
Na latod, ez tenyleg gaz!! :o))))
@TrueY: "NYJetsTD: -et pedig meghagyjuk olyannak, amilyen. ;"
Köszönöm doktor úr! A fehér hátulkötős kabátot is leveszi?

A gasztroszex az egy másik blog! El vagytok tévedve! ;)
Tudod! Rossz gruppen nincs, csak ha kihagynak belőle... : )

"NYJetTD-t a szépségéért szeretjük! ;)"
Köszönöm. Nehéz teher ez nekem.... : )))

@Attilajukkaja: "Attol fugg: elotte vagy utana? :o)))))"
Közben... : )))

"Kosssssz, haver! Amugy azonnal helyre tettem, ahogy elolvastam. Nem arulok zsakbamacskat!!!!"
Végre újra húszéves lehettél. Hát hagynám szétrombolni ezt a szép napot? : )))

@knausz:
"Az emberek mindemellett valami miatt szívesen szólítanak meg és mondják a dolgaikat. Van, hogy lemegyek a kutyával és nem érek vissza."
Ez a miniszoknya, mély dekoltázs, kutyasétáltatás macskakövön project. Persze hogy bejön... : )))
@TrueY:
"Das Leben der Anderen? :)"
Ja, ja! :o))))

"Na látod! Kezded kapisgálni! :)"
Na jo, ez a het a tied, de aztan mi jovunk!!!

"Legyen neked geoid. :)"
:o)))))

"nem feltétlen rossz a kakukk az áldozatnak."
Szerintem meg az! Baromi szar lehet, ha kiloknek a feszkedbol! A kakukkfioka pedig genetikailag van kodolva arra, hogyezt megtegye.

"Egen. Szerintem +6ó."
Nagyon! Es nagyon jol is lett megcsinalva.

"Dede. A Kádár korszak idején a politikai foglyok egy részét diliházba zárták."
Ja, akkor felreertettelek. Azt hittem masokra gondolsz indianok alatt.

"Ezt nem fogadom el! Mivel még nem vártál végtelen ideig, ezért nem tekinthető releváns megfigyelésnek! ;)"
Azt irtam, hogy MEG soha. Es ez igaz. Viszont akkor azt is hozzateszem, hogy nem veletlenszeruen pedig mar sokszor megkenodott! :o)

"Hát hogy a fenébe' ne! Csak piszok drága! ;)"
:o))))) Nem baj, a japanok majd csinalnak egy olyan ici-pici ciklotront, ami majd olco lesz!

"Azt a VéleményVezéren szidd! :) Nem kellenek a különböző oldali trollok! Be kellene vezetnem a moderálást, amit nem szeretnék."
De en mindenhol szeretem szidni! Es akkor sajat, berletes trolljaid lennenek! Na?

"A gasztroszex az egy másik blog! El vagytok tévedve! ;"
Nem azt mondtad, hogy ebbe az iranyba is szeretnel elmenni? Azt a szoljankas posztot, meg mar lattam egy honapja. Veletlenul!!!! De tenyleg!
@Attilajukkaja: Úgy látom, hogy belejöttél az írásba!

"Az erős emocionális kötést ugyanis csak nagyon durva, kemény krízissel és küzdelemmel lehet lebontani."- írja Dr. Ranschburg Jenő."
Erős kötödés nélküli élet nem igazi élet. Szerintem!

"En is ki szoktam cikizni,"
Én annak a srácnak, aki a magyar feliratot készíti írtam egyszer, mert a "depleted uranium"-ra a "kiégett uránium"-ot használta a "szegényített urán" helyett. Mecsoda különbség! Orvos a srác és atomfizikában nem volt büfé! :)

"Miert kell veluk vigyazni? Mit csinalnak?"
Mert rád küldik a harci hangyáikat, ha beszó'sz nekik! ;)

@NYJetsTD: "A fehér hátulkötős kabátot is leveszi?"
Nono, azért annyira nem sietünk! Szépen, sorjában! :)

"Közben..."
Helyette? ;)

Van itt egy komoly kérdés, amin nem tudok átvergődni. Tegnap az látogatási statisztikám hirtelen megugrott. Persze Ti is szépen kommenteltetek, de az nem magyarázza meg, hogy 350 oldal letöltés volt. Van ötletetek, hogy miért ugrott meg ennyire az oldal letöltés? Egy komment beírása (szerintem) 2 találatot jelent (egyet, amikor elolvasod, egyet, amikor elküldöd). Arra gondolok, hogy a kommentelés valahol megjelenik és arra is kattintanak a szegény áldozatok. De ennek nincs értelme. :) Ötlet? A látogató szám is 100 fölé nőtt, de ezt sem értem. Az IP címetek nem változhat ilyen sűrűn.
@NYJetsTD:
"Köszönöm. Nehéz teher ez nekem..."
Plussz felelosseg is! :o)

"Közben... : )))"
Akkor olyat innek, ami nem lotyog ki! :o))))

"Végre újra húszéves lehettél. Hát hagynám szétrombolni ezt a szép napot? : )))"
Ah, mar elsore sem volt olyan jo 20 evesnek lenni! Kellene ujra a fenenek! ;o)
@TrueY: Szerintem csak annyi történt, hogy mivel eladtad a négyes számú páttagkönyvet is, többet olvassuk mi is, esetleg ezáltal mások is. Sokszor egy-egy blogot egyes emberek aktivitásának követésével találnak meg, szokj hozzá, hogy a poros földútból előbb-utóbb sztráda lesz.
De ha tényleg komoly kutatást akarsz, nézz utána, nem-e a szépségem miatt történik ez az egész. Legyek a ql.tra blog arca? : )))
@TrueY:
"Úgy látom, hogy belejöttél az írásba!"
Te pedig az olvasasba! :o) Sok volt a bepotolni valom!

"Erős kötödés nélküli élet nem igazi élet. Szerintem!"
Egyetertek. A kotodes is kotottsegekkel jar, de az egy edes teher!

"Én annak a srácnak, aki a magyar feliratot készíti írtam egyszer"
A leiterjakabra? Szeretem azt a blogot, de meg sohasem irtam be nekik. Nekem az tetszett nagyon, amikor Julia Child-ot Julia gyermekeinek forditottak egy filmben. :o))

"Mert rád küldik a harci hangyáikat, ha beszó'sz nekik!"
:o)))))))

"Helyette? ;)"
Ez is jo!!!!! :o)))

"Arra gondolok, hogy a kommentelés valahol megjelenik és arra is kattintanak a szegény áldozatok."
Milyen aldozatok????
"Az IP címetek nem változhat ilyen sűrűn."
:o)))) Amugy passz. :o/
@Attilajukkaja: "Akkor olyat innek, ami nem lotyog ki! :o))))"
Hadd lötyögjön, úgyis cserélni kell ágyneműt... : )))

"Ah, mar elsore sem volt olyan jo 20 evesnek lenni! Kellene ujra a fenenek! ;o)"
Ja, nekem is inkább két húszéves kellene... : )))
@NYJetsTD:
"nézz utána, nem-e a szépségem miatt történik ez az egész."
Hat biztosan nem az en bundabugyim miatt! ;o)
@NYJetsTD:
"Hadd lötyögjön, úgyis cserélni kell ágyneműt... : )))"
Nem vagyok en az a pazarlo tipus! Szeretem az egeszet lenyelni! :o))))

"Ja, nekem is inkább két húszéves kellene... : )))"
Akkor nyugodtan teletoltheted a poharamat! Latom mar, nem fog kilotyogni. ;o)
@Attilajukkaja:

"Ezt nem egeszen ertem. Attol lesz valaki noies, ha gyenge? Vagy ha van ideje eszrevenni maga korul a szepet?"

Azt gondolom, a női szerep és a férfi szerep tisztázásra vár.:)

Mindenekelőtt és fölötte: Nőnek lenni jó. Azt kifejezzük a ruhánkkal a frizuránkkal, a lényünkkel és tulajdonképpen az anyaságunkkal is. Azt mondom: ez utóbbiban maximálisan megéltem, de sajnos vagy nem, végül mindkettőt.

Az erősség, ahogyan az ember mutatkozik, az nincs jelen akkor, ha nem gyűri sorra maga alá a partnereket egy nő. Ez benne kell legyen a kelléktárban. Te a férfi és én a nő (itt nem konkrétan, de érted!).

"Kerlek fejtsd ki egy kicsit jobban, hogy miert okoztam akkora csalodast."

Azért azt látjuk, hogy a soknál több kérdés merül fel párhuzamosan is, a beszélgetésünkben és többnek gondolom mindet, mint végigsuhanni rajta. Mind-mind hatalmas fejezete az életünknek. A nőiesség akkor, amit kiragadtam, mint szelete ennek:

Figyelni a férfiak jelzésére, észrevenni egy-egy bókot és minden pillantást, azoknak örülni. Viszonozni is akár mosollyal. Múltkor egy pasas, vadidegen, amikor az utcán kortyoltam egyet a flakonból, szólt így: - Tán megszomjazott, kezitcsókolom! Erre legalább:- Igen és szép jó napot kívánok! Így.

Az ember merjen mosolyogni, merjen viszonozni úgy, hogy ettől nem borul össze a világ. Ha milliónyi a bók, akkor milliónyi legyen a mosoly!:)

A szépség, mely körbevesz minket, az lehet a természet, de a női szépség ugyanúgy. Amikor mi nők, ezzel hozzájárulhatunk egy élhetőbb élethez, akkor ezt tegyük is meg! Erre szólít fel József Attila is bennünket feljebb idézett részlétében a versnek.

Férfi az férfi. Nő az nő. Mindkettő ember. Legyenek meg a minőségi különbségek napjainkban ugyanúgy, mint nagyanyáink korában. Ezzel feministák vitatkoznak, de több ez annál, mint amiről az ő vitájuk szól. Sokkal-sokkal több.
@NYJetsTD:

"Az emberek mindemellett valami miatt szívesen szólítanak meg és mondják a dolgaikat. Van, hogy lemegyek a kutyával és nem érek vissza."- írom
Ez a miniszoknya, mély dekoltázs, kutyasétáltatás macskakövön project. Persze hogy bejön... : )))- írod"

Félreértettük egymást, mert nem a kihívásról beszéltem, hanem az egyéniség sugárzásáról ebben a vonatkozásban.

Már régóta nem veszek fel pl. miniszoknyát. Azért egy nő negyvenen felül még ha megtehetné se öltözzön úgy, mint húsz éves korában. Szerintem más hatást kelt. A férfiban is. Az üzenetértéke más.

"Ja, nekem is inkább két húszéves kellene... : ))) "

Ugye, hogy vicc. Mire kellene? Ebben a kérdésben a válasz is benne foglaltatik.
@TrueY:

"Ötlet? A látogató szám is 100 fölé nőtt, de ezt sem értem. Az IP címetek nem változhat ilyen sűrűn."

Múltkor említettem, hogy az azért gond, amikor ennyien látogatják a blogot és "várják a készet", szóval volna talán véleményük és nem teszik hozzá.
@TrueY:

"Azt a VéleményVezéren szidd! :) "

Ott aztán szidhatja, hallod, ott jól meghallják!:)

Először nem vettem észre, hogy CSAK újságírók szólhatnak hozzá és akkor simán hozzászóltam és nem jelent meg!

Persze a sok amatőrnek a hozzászólása ott van, akik közel sem értik, mi is a politika lényege, ők ott vannak.

Nyugodtan fikázhatjuk őket, mert felelhetnek ide, ők nem tehetnék meg ugyanezt, mert mi nem írhatunk oda. Micsoda demokrácia az ott! Miféle hozzáállás?- kérdezem.
@knausz:
Ezt mind ertem, csak a kerdesemre nam kaptam valaszt. Annak idejen ezt irtad nekem arra, hogy remelem, nem okoztam csalodast azzal, hogy nem egy fiatal ferfival, hanem egy nalad idosebb novel tarsalogtal eddig: "Az ilyen nekem csalódást szokott okozni. A 20 éves kockahas is, meg az is, ahogyan felvezeted a női minőséget."
Nem tudom, a 20 eves kockahas miert okoz neked csalodast, de azon tulleptem. Viszont hogy miert zavart, ahogyan felvezettem a noi minoseget (mar ez a kifejezes is nagyon furcsa!), azt tovabbra is szeretnem tudni. Csak elmondtam, hogy nem vagyok se fiatal, se ferfi, se karcsu. Mi ebben az olyan borzaszto????

"Azért azt látjuk, hogy a soknál több kérdés merül fel párhuzamosan is, a beszélgetésünkben és többnek gondolom mindet, mint végigsuhanni rajta."
Akkor ne suhanj! Ugy erzed en olyan suhanos vagyok?

"Legyenek meg a minőségi különbségek napjainkban ugyanúgy, mint nagyanyáink korában."
Szerintem meg mindenki eljen ugy, ahogyan neki tetszik. Ha neked a nagyanyaink kora volt szimpatikus, akkor elj ugy! De kotelezove ne tegyuk!

"Mire kellene? Ebben a kérdésben a válasz is benne foglaltatik. "
Azt hiszem, az egyik takaritani kellene neki! A masikat nem tudom. :o))))
@Attilajukkaja:
Bocsanat, kozben rajottem. Az egyik arra kellenne neki, hogy segitsen osszepiszkitani a lakast, a masik pedig arra, hogy kitakaritsa! Ez utobbit ugy hivjak, hogy takaritono. Es szerintem nem vicc!
@knausz:
Ah, mar megint magamnak valaszoltam veletlenul! Az elobbit termeszetesen neked irtam.
@Attilajukkaja:

"Csak elmondtam, hogy nem vagyok se fiatal, se ferfi, se karcsu. Mi ebben az olyan borzaszto????"

Az, hogy valami miatt szükségesnek tartottad tisztázni. Szeretném megkérdezni:- Miért?

"Azért azt látjuk, hogy a soknál több kérdés merül fel párhuzamosan is, a beszélgetésünkben és többnek gondolom mindet, mint végigsuhanni rajta."- mondom.

Akkor ne suhanj! Ugy erzed en olyan suhanos vagyok?- feleled.

Ha visszanézel, milliónyi szálon futottunk és akkor ezzel együtt suhantunk is át. A mélysége, hogy akkor azt jól átbeszéljük és ne sikkadjon el a lényeg, ez szerintem fontos. Engem zavarnak a megválaszolatlan kérdések. Mind-mind ott tornyusul és ragadtam ki most már belőle tényleg csak egyet.

"Szerintem meg mindenki eljen ugy, ahogyan neki tetszik. Ha neked a nagyanyaink kora volt szimpatikus, akkor elj ugy! De kotelezove ne tegyuk!"

Nem én vagyok, aki kötelezővé tenné pl. a szavazást is, én nem vagyok ilyen, de: a nemek közötti különbség és annak definiálása fontos. És akkor még nem beszéltünk a homoszexuális és biszexuális társainkról, mert arra is nyitott volnék, hogy őróluk beszéljünk!

"Azt hiszem, az egyik takaritani kellene neki! A masikat nem tudom. :o))))"

Ha komolyabban tekintünk erre, napjainkban tabuk dőlnek ám! 20 éves a 60 évessel, ami megint nem probléma és tényleg érdemes volna erről is beszélni, miért alakult így, merre mutat.
@NYJetsTD:

"Ja, nekem is inkább két húszéves kellene... : ))) "

Viccnek szántad vagy nem viccnek az mindegy.

1. Miért gondolod, hogy jobb egy 20-as?

2. Mit kezdenél egy 20 éves nővel?
@knausz:
"Az, hogy valami miatt szükségesnek tartottad tisztázni. Szeretném megkérdezni:- Miért?"
Jaaaaa! Hat erre nagyon konnyu valaszolni. Mert azt kezdted ecsetelni, hogy ahhoz kepest, hogy 20 eves vagyok, milyen nyitott es megfontolt fiu vagyok, vagy valami hasonlo. Szerinted az lett volna a tisztesseges, ha rabolintok, vagyis felrevezetlek, es hagyom, hogy a tobbiek jot szorakozzanak rajtad??

"Engem zavarnak a megválaszolatlan kérdések. Mind-mind ott tornyusul és ragadtam ki most már belőle tényleg csak egyet."
Hol tornyosul?????? Ezt az egyet is csak most kerdezted, miutan EN kezdtem el feszegetni a dolgot. Egyfojtaban azt irod, hogy milyen egyenesen meg szoktad mondani a dolgokat, milyen jol megert mindenki 3 mondtabol is, most meg ugy kellett kihuzni beloled, hogy mi is az a kerdes. Mert ez az egy kerdesed bizony sehol sem tornyosult!

"a nemek közötti különbség és annak definiálása fontos."
Jo, akkor maskepp fogalmazok: te definiald a magad modjan, en pedig a magam modjan teszem. Szivesen meghallgatom a te verziodat, de en mar most elarulom neked, hogy nagyon nem szeretnem olyan noi szerepben latni magamat, mint amilyen a nagymamame volt!

" És akkor még nem beszéltünk a homoszexuális és biszexuális társainkról,"
Es meg mennyi mindenrol nem beszeltunk, amiota beneztel ide! Rengeteg mindenrol viszont igen.

"mert arra is nyitott volnék, hogy őróluk beszéljünk!"
Tessek, parancsolj! Beszeljunk roluk.

"napjainkban tabuk dőlnek ám! 20 éves a 60 évessel"
Ezzel nem ertek egyet, mert szerintem ez mar eleg regota igy megy! Erdekes, VIII. Henrik sem oreg noket vett felesegul soha! :o)
@NYJetsTD:
Most en dolok hatra kenyelmesen a fotelban es vigyorogva varom, mit lepsz!! :o))))
@Attilajukkaja:

"Erdekes, VIII. Henrik sem oreg noket vett felesegul soha! :o)"

VIII. Henrik valóban egy érdekes eset. Több időt érdemel, mint átsuhanni rajta. A maga korában, de a mi korunkban is férfiideál. Magas, sportos és gavallér.

Az ilyen férfiaknak belefér, igényük a bombázó, mint napjainkban is a macsó típusnak.

De VIII. Henrikről azért tudnunk kell, hogy gyereket szeretett volna (akkor még nem éltem én, ez volt a gondja őneki is), és azt a nőt kereste folyton, aki majd gyereket tud szül.

Végül megtalálta az egyik felesége személyében, az egyetlen nő volt, akit imádott, aztán ez a nő belehalt a szülésbe, de megszülte az áhított gyermeket!

VIII. Henrik személyes tragédiája ez a szerelem és aztán ebbe szinte belepusztult. Elhízott, hanyagolta a sportot és hát sok a palotájában az olyan kép, ahová odakerült az az egyetlen nő, akit szeretett.

Ha őróla más kép él Magyarországon, ez a történelem oktatás hibája, de hát beszéltünk most róla és oszlatjuk a félreértéseket.
@knausz:
"Az ilyen férfiaknak belefér, igényük a bombázó, mint napjainkban is a macsó típusnak."
Az ilyen ferfiaknak? Marmint a "magas, sportos és gavallér" ferfiakra gondolsz? Belefer? A kis kopcosoknek pedig nem fer bele? :o)))) Ilyen egyszeru lenne?

"azt a nőt kereste folyton, aki majd gyereket tud szül."
Pontositanek: fiut! Ugyanis mar az elso es a masodik felesege is szult neki egy-egy gyereket.

"az egyetlen nő, akit szeretett."
Lehet, hogy szivbol tenyleg csak ot szerette, mert amugy eleg sok nonek csapta a szelet a felesegei mellett!

"Ha őróla más kép él Magyarországon, ez a történelem oktatás hibája, de hát beszéltünk most róla és oszlatjuk a félreértéseket."
Fogalmam sincs, itthon milyen kep el rola es hogyan oktatjak a szemelyet az iskolakban, de miert gondolod, hogy felreertesek vannak korulotte, amiket el kell oszlatnod? En csak azt mondtam, hogy koszvenyes oregkent sem vett el hozza korban illo not. De mar az elso sem volt teljesen hozza illo, mert 9 evvel oregebb volt nala, hiszen a sajat batyja ozvegye volt!
@Attilajukkaja:

"En csak azt mondtam, hogy koszvenyes oregkent sem vett el hozza korban illo not."

Köszvényes örgeként, ahogyan fogalmazol, csupán társalkodónőre vágyott, igazából semmi sem érdekelte.

A magyar történelemben a feleései olyan nagyon érdekes témának tűnt, az oktatásban, hogy feltupírozzuk. Az egyéb érdemeiről pedig nem beszélünk. Haladó szellemű, haladó gondolkodású ember volt.

Csodálatos az óra, mely a palota bejáratánál van, talán a kapu fölött és az egyik legpontosabb órája őneki volt. Ha rosszul tudom, javíts ki, de még az állatövi jegyeket is megmutatja.:)
@knausz:
"csupán társalkodónőre vágyott, igazából semmi sem érdekelte"
Ha jol tudom, az utolso harom hazzasaga tisztan politikai indittatasbol kotettek.

"Haladó szellemű, haladó gondolkodású ember volt."
Ugyes, skrupulusok nelkuli politikus, ugyannakor kegyetlen es hatalomvagyo ember. Igaz, eppen ezert tudott jo kiraly is lenni.

Erre az orara gondolsz?
www.hrp.org.uk/Assets/Clock%20%28asset%29_2.jpg
@Attilajukkaja:

"Ha jol tudom, az utolso harom hazzasaga tisztan politikai indittatasbol kotettek."

"A herceg idegenkedett a cölibátustól és az örök szüzességtől. Ám a róla élő képpel ellentétben Henriknek viszonylag kevés nővel volt házasságon kívüli kapcsolata.

Henrik ízig-vérig reneszánsz ember volt. Dalokat és verseket szerzett, szerette a kockajátékot, a bajvívást, a vadászatot, és a teniszt."

Itt több őróla, és keresem az órát, nem olyan volt! Bár, amit láttam, nyilván nem az eredeti, mert közben ott többször leégett minden.

Most Erzsébet királynő kiváltságosai kapnak szállást ott, idős korukban. Egy néni gyertyánál olvasott, hát simán majdnem felgyújtotta a palotát ismét. Szerencsére nagyobb baj nem lett.

hu.wikipedia.org/wiki/VIII._Henrik_angol_kir%C3%A1ly
@knausz:
Aha! Tenyleg nagyon szep. Sohasem jartam a palotajaban. Sajnos.
@knausz:
"Ám a róla élő képpel ellentétben Henriknek viszonylag kevés nővel volt házasságon kívüli kapcsolata."
Nem tudom, mi az a viszonylag keves, de nalam mar az 5 is sok. :o)
@Attilajukkaja:

"Nem tudom, mi az a viszonylag keves, de nalam mar az 5 is sok. :o)"

Nekem csak a vőlegényeim száma, akik eljegyeztek 3. De akkor ebbe nem mennék most bele.:)

"Aha! Tenyleg nagyon szep. Sohasem jartam a palotajaban. Sajnos."

Anglia gyönyörű! Készültem rá nagyon. Minden angol órámra egy-két látnivalóról írtam angolul és tudtam, mi lesz ott, mi az, ami úgy körülbelül. De ennél jóval többet kaptam!

Élményeket, tartalmat, belevegyültem a sokszínű embertömegbe, próbáltam kommunikálni, jegyzeteltem, de rendkívül készségesek voltak mindenütt.

Ott is otthon éreztem magam. 2. otthonom – így, mert Magyarországot barangoltam be először. Angliát még messze nem, de érdemes volt rákészülni.:)
@TrueY:

"Nyugodtan írj! Ha valamire nem válaszolok, akkor éppen nem tudok mit mondani. Ilyen is előferdül... :) De csak ritkán. "

Köszönöm.:) az ember mindig tud mondani valamit. Nekem jó technikám van, mert amikor nem, akkor azonnal kérdezek.

Jó éjt kívánok a blogtársaknak!
@knausz:
"Nekem csak a vőlegényeim száma, akik eljegyeztek 3"
Azert a volegenyek szama nem teljesen ugyanaz, mint a hazassagtoresek szama!

"Anglia gyönyörű!"
En csak Londonban dolgoztam honapokig, az pedig nem Anglia. Igaz, Kent-ben laktam, de az nem volt egy nagy szam.

"Ott is otthon éreztem magam."
Nekem is szep emlekeim vannak rola! :o)
Neked is joccakat!
@knausz: "Viccnek szántad vagy nem viccnek az mindegy."

Ja, így könnyű. Ez olyan falhoz állítós, van rajtad, nincs rajtad sapka érvelés. De ha mégis akarod:

"1. Miért gondolod, hogy jobb egy 20-as?"
Van amiben egy 20-as jobb, van amiben egy negyvenes. Hol itt a gond?" De a legjobb a 26...

"2. Mit kezdenél egy 20 éves nővel?"
Mit kezd ő velem... ? : )

@Attilajukkaja: "Most en dolok hatra kenyelmesen a fotelban es vigyorogva varom, mit lepsz!! :o))))"
Méltó társam lettél genyaságból : )))
@NYJetsTD:
"Méltó társam lettél genyaságból"
Mert On megerdemli! :o)
@Attilajukkaja:

"Igaz, Kent-ben laktam, de az nem volt egy nagy szam."

Voltam Tiszaszőllősön nemrégiben. A család elment fürdeni Debrecenbe, én pedig sétálgattam a környéken a kutyával. Beszélgettem az emberekkel, miből tudnak megélni, és milyennek látják a magyar vidék jövőjét? Nem így tettem fel a kérdést, de ez volt a lényege.

"Minden hely, ahová eljutunk, azért nagy szám, mert eljuthattunk oda és érezhettük a légkörét, tapinthattuk a valóságot. "

Drávapiski is egy nagy szám nekem. Cigánylakta falu és egyik volt blogtársam ott a polgármester, helyben találkoztunk. Minta falu és azért minta, mert olyan a vezetője, egy hús-vér, belevaló, konzervatív-liberális ember. Értékes beszélgetéseket folytattunk.

"Nekem is szep emlekeim vannak rola! :o)"

Várom a szép emlékeket Kent- ről.:) Nem jártam még ott.

"Azert a volegenyek szama nem teljesen ugyanaz, mint a hazassagtoresek szama!"

Pár hét választott el az esküvőtől minket, már minden vendéget meghívtunk és aztán mondta le az első vőlegényem. Ha olyan életrajzi könyv készül rólam, mint VIII. Henrikről, akkor ő is, mint férj szerepel benne majd, aztán volt egy nagy szerelmem. Ő megkérte a kezem, de nem- et mondtam. Őt nem soroltam a férjek számához és akkor így rendben van ez.

Házasságtörés nem volt! Részemről legalábbis. Akkor ezt még.:) Hűséges típus vagyok.
@Attilajukkaja:

"Minden hely, ahová eljutunk, azért nagy szám, mert eljuthattunk oda és érezhettük a légkörét, tapinthattuk a valóságot. "

Ezt én írtam, véletlenül került idézőjelbe! Nem Te írtad, mert inkább az ellenzőjét írtad. Elnézést!
@NYJetsTD:

"De ha mégis akarod:"

Csak szerettem volna.:)

"Van amiben egy 20-as jobb, van amiben egy negyvenes."

Miben jobb egy 20- as, mint egy 40- es? Miben jobb a 40- es a 20-asnál? Mindegy melyik kérdésre válaszolsz, bármelyikre, amelyikre szeretnél.

"Mit kezd ő velem... ? : )"

Nagyon jó fölvetés. Mit kezdenek egymással azok az emberek, akiknek más a múltjuk, más dolgokat éltek meg és akár más lehet a jövőjük.

Meglehet, hogy csupán a jelenre koncentrálnak?
@Attilajukkaja: "Ah, mar elsore sem volt olyan jo 20 evesnek lenni!"
Nem tudom, hogy meséltem-e, de amikor megszületett a lányom, sokat aludt közöttünk. Ilyenkor mondtam baráti társaságban, hogy életem nagy álma valósult meg, mert két nővel vagyok egy ágyban és az átlag életkor 17 év. :) Erre egyik anyuka azt válaszolta, hogy akkor ő három pasival. :) Az átlag életkorról nem szólt, de szerintem 12 lehetett. :)

"A leiterjakabra?"
Nem. A feliratban ott volt az emil címe. Ez házi fordítás volt. Én is csináltam egy időben. Vicces volt és sokat tanultam.

"Julia Child-ot Julia gyermekeinek"
Az egyes számon kívül van itt más gond is?

@NYJetsTD: "a poros földútból előbb-utóbb sztráda lesz."
Nem akarok triviális lenni, de attól mentsen meg a jó Istenke titeket! :)

@knausz: Erre a felvetésemre még nem válaszoltál, pedig érdekelne:
<<"pl. bevásárolok a boltban, elmegyek a fodrászhoz, kozmetikushoz.. mennek nekem a dolgok!"
Kéretik komolyan venni a kérdést! Ezeket mind nem tudod egyedül megcsinálni, mert a boltban ott van az eladó, a fodrásznál sem magad nyirakszol, a kozmetikusnál meg pláne nem. Szóval mi az amit saját erődből meg tudsz oldani? Olyan dolog érdekelne, ahol nem áll mögötted a társadalom!>>

"Miért gondolod, hogy jobb egy 20-as?"
Az az érdekes, hogy engem mindig a nálam idősebb nők érdekeltek. Valahol 30 évesen értem utol magamat. :)

"Először nem vettem észre, hogy CSAK újságírók szólhatnak hozzá és akkor simán hozzászóltam és nem jelent meg!"
Én is meg szoktam jelenni. Én akkor most újságíró vagyok??? ;)

"Miben jobb egy 20- as, mint egy 40- es?"
Alapvetően a férfiak a 16-osra vannak beállva, mert sokkal nagyobb a szaporodási előnye az egészséges 16 évesnek, mint a 40-esnek. Tiszta etológia.
@TrueY:

"Erre a felvetésemre még nem válaszoltál, pedig érdekelne:
<<"pl. bevásárolok a boltban, elmegyek a fodrászhoz, kozmetikushoz.. mennek nekem a dolgok!" ()Olyan dolog érdekelne, ahol nem áll mögötted a társadalom!>>"

- A kislányom nem bírta volna az iskolát, ha nem én tanítom az első három évben. Hazajött és ahogy az iskolában tanították, azt félretettük, és elmondtam úgy, ahogyan megértette.

- A férjem karrierjét felépítettem. Az én koncepcióm szerint csinálta a dolgokat és ez vitte őt sikerre.

- A blogtársadalomban, az internet világában, bárhol jártam, próbáltam kiépíteni egy normális, emberi kommunikációt.

- Az angol nyelv tanulásában egyéni ötletekkel fokozom és tudatosan reklámozom az autodidakta tanulási módot.

Minden, ami belőlem jön, szellemi termék, az nem olyan, mely mögött a társadalom áll.
@knausz: Esküszöm, én nagyon birom az önmenedzselést, a karrierizmust, de most már légyszíves csak egy dologra koncentrálj, építs egy űrhajót.... Negyven-ötven év a Marsig majd ugyanennyi vissza, nekem pont elég hogy kipihenjem az írásaidat...
@TrueY: "Nem akarok triviális lenni, de attól mentsen meg a jó Istenke titeket! :)"
Én meg azt hittem ez a véső cél... De miért minket kell majd ettől megmenteni?
@knausz: "- A kislányom nem bírta volna az iskolát, ha nem én tanítom az első három évben."

Ha porba rajzolni tanítod, akkor jó válasz lenne. Minden más ismét egy társadalom által összegyűjtött tudás átadása. Tehát nem önerő!

"- A férjem karrierjét felépítettem. Az én koncepcióm szerint csinálta a dolgokat és ez vitte őt sikerre."

Egy karriert egy vállalatnál, vagy egy vállalkozásban lehet felépíteni. Ezek mind egy társadalom termékei! "Egyedül nem megy!"

"- A blogtársadalomban, az internet világában, bárhol jártam, próbáltam kiépíteni egy normális, emberi kommunikációt."

Ismét nem egyedül, hanem másokkal kommunikáltál! Arról ne is beszéljünk, hogy hány százezer ember kell ahhoz, hogy az internet infrastruktúráját fenntartsa! Ez sem jó válasz!

"- Az angol nyelv tanulásában egyéni ötletekkel fokozom és tudatosan reklámozom az autodidakta tanulási módot."

Az angol nyelvet sem te találtad ki! Könyvekből, innen-onnan megtanultad. Tehát kihasználtad, hogy a társadalom lehetővé tette a könyv nyomtatást, TV-t, egyebeket.

"Minden, ami belőlem jön, szellemi termék, az nem olyan, mely mögött a társadalom áll. "

Ebben nagyon tévedsz! Te (minden ember) a társadalom terméke! Eddig semmit sem tudtál mondani, amit te egyes egyedül csináltál!

Kicsit segíttek! Egy lakatlan szigeten állsz meztelenül. Nincsenek hajóroncsok, mint Robinsonnak. Nincs balta, ásó. Csak két kar, két láb. Mit tudnál megcsinálni? Mennyi ideig maradnál életben?

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az emberek nem akkor sikeresek, ha saját erejükből megcsinálnak valamit, hanem akkor, ha jól, hatékonyan használják fel azokat az erőforrásokat, amit a többi ember (társadalom) a számukra elérhetővé tesz. Az összes olyan ember, aki azt állítja, hogy saját erejéből ért el valamit, igazából csak ügyesen használta a többi ember által előállított tárgyakat, szolgáltatásokat.

@NYJetsTD: "nekem pont elég hogy kipihenjem az írásaidat..."
Te meg nyalogasd a hangyáidat! Szólok Jukkának, és rád küldi a kémbaglyát! :)

"Én meg azt hittem ez a véső cél"
Én nem szeretném főállásban ezt csinálni. Ti 3 is annyi megjegyzést írtok, hogy alig győzőm a válaszolást. Most ha lenne 100 kommentező, akkor biztosan nem folynék bele. :)
@TrueY:

"Csak két kar, két láb. Mit tudnál megcsinálni? Mennyi ideig maradnál életben?"

Akkor gondban lennék, mert hiányozna a fodrászom meg a kozmetikusom.:)

Részben egyetértek Veled, de nem becsülném le a szellemi erőfeszítéseket, új ötleteket.

Akár, ha nézzük az autóipart, BMW Weltben is jártam tavaly nyáron, ha nem volnának az ötletek, ezek az autók nem születnének meg. Hatalmas elmék új csodái. Abban igazad van, hogy kivitelezni szükség van a társadalom összefogására.
@NYJetsTD:

"Negyven-ötven év a Marsig majd ugyanennyi vissza, nekem pont elég hogy kipihenjem az írásaidat... "

Megyek a Holdra..
www.youtube.com/watch?v=mZWNAZdL0hQ
@knausz: "Akkor gondban lennék"
Erről van szó. Egy "csordától" elválasztott ember nagyon gyorsan mindenféle pszichés problémákat szed össze, majd jönnek a betegségek és a dezintegráció. :)

"de nem becsülném le a szellemi erőfeszítéseket,"
Igazad is van! De ezek mind csakis a társadalmon belül értelmezhetők! A BMW ismét rossz példa a Te részedről, mert ehhez egy nagyon komolyan szervezett társadalom kell, amelyik ilyet létre tud hozni. Iszonyat csapatjáték. Te pedig a független egyén által létrehozott dologról beszélsz. Ilyen manapság már nem nagyon van. Talán a tavaszi réten a leszakított virágokból font koszorú ilyen. Azután slussz...

"Megyek a Holdra.."
Én mégiscsak a Marsot ajánlanám! :) Milyen szép ott a tavasz!
www.youtube.com/watch?v=yjiGH9QNiU0
@TrueY:

"A BMW ismét rossz példa a Te részedről, mert ehhez egy nagyon komolyan szervezett társadalom kell, amelyik ilyet létre tud hozni."

Maradjunk a lakatlan szigeten és nézzünk egy mérnököt, aki korábban tervezett BMW- t. Ugyanez az ember feltalálná-e magát adott esetben a lakatlan szigeten?

Bízom az egyéni ember képességében. Abban, hogy a kivételes emberek mind előrébb tudják vinni a világot! Még van Benned ellenállás, de látom a vezető mérnököt, aki nem 100, hanem 1000 embernek mondja meg, miképpen építse ki a túlélési stratégiáit.:)

"Talán a tavaszi réten a leszakított virágokból font koszorú ilyen."

De magam a tavaszi réten mint a leszakított koszorú, olyan vagyok, még a fülbevalómat sem tudom berakni egyedül. Jól látod! Ettől vagyok másmilyen. Engem nem lehet szocializálni.
www.youtube.com/watch?v=ANEVhrbQJ-E
@TrueY:
"Ilyenkor mondtam baráti társaságban, hogy életem nagy álma valósult meg, mert két nővel vagyok egy ágyban és az átlag életkor 17 év. :)"
Ez aranyos! :o)
Neha en is beengedtem az a'gyamba a szuleimet. En nem szerettem kulonosebben befekudni kozejuk. Nagymamamnal viszont csak egy francia a'gy volt a tisztaszobaban, es abban en aludtam. Ha meglatogattak a szuleim, akkor kenytelenek voltunk egyutt aludni. Ezert ok koltoztek be az en a'gyamba, nem en az ovekebe! De engedtem nekik. Vegul is eleg kozeli rokonok! :o))

""Julia Child-ot Julia gyermekeinek"
Az egyes számon kívül van itt más gond is?"
Valoszinuleg valami olyan szoveg volt, hogy "Julia Child's coockbook..." vagy ilyesmi. Igy aztan meg a tobbes szam is stimmel! :o))))))

"Az az érdekes, hogy engem mindig a nálam idősebb nők érdekeltek. Valahol 30 évesen értem utol magamat. "
Engem is! De ez azert eleg szokvanyos az ujszulotteknel! En azert egy kicsit korabban ertem utol magamat, mint 30! ;o)

"Ha porba rajzolni tanítod, akkor jó válasz lenne."
:o))))) Szerintem meg azt sem lehet egyedul csinalni. Kell hozza egy gyerek,...amit megint nem lehet egyedul csinalni!!!

"Te meg nyalogasd a hangyáidat! Szólok Jukkának, és rád küldi a kémbaglyát! :)"
jelentem, a bagoly azota mar vissza is jott!

"Ti 3 is annyi megjegyzést írtok, hogy alig győzőm a válaszolást. Most ha lenne 100 kommentező, akkor biztosan nem folynék bele. :)"
Ajajaj! Letszamleepites lesz ebbol!!!! 0_o

@NYJetsTD:
"építs egy űrhajót"
:o))))))))) Lehet, hogy a mienk - a tied es az enyem, - hamarabb elkeszul. TrueY mar az utolso simitasokat vegzi rajta! ;o)
@Attilajukkaja:

":o))))))))) Lehet, hogy a mienk - a tied es az enyem, - hamarabb elkeszul. TrueY mar az utolso simitasokat vegzi rajta! ;o)"

Ne gondold, hogy ennyire ostoba! Egy illúzió miatt nem fog űrhajót építeni. Anélkül is tudja, mi lényeges és mi nem.

Szerintem a szabadság sokkal inkább valami olyasmit jelent, hogy a tetteim későbbi következményei alapján eldönthetem, hogy azt tegyem, ami a legtöbb érzelmi haszonnal és/vagy legkevesebb károkozással jár. Azt hiszem ez a demokrácia lényege és ez persze rögtön korlátokat is jelent.

Számomra a filmek nem a "fontos" dolgokról szólnak. Nekem a fontos dolog a családom. A filmeket, könyveket, színdarabokat, zenéket az agyam stimulálása végett nézem.

www.youtube.com/watch?v=yAYrEBbSzvE
@knausz:
"Várom a szép emlékeket Kent- ről.:) "
Azok utan, hogy azt irtam, nem volt egy nagy szam? Na jo!
Kent nagyon szep lehet, de en ott csak laktam. Latni csak azt lattam belole, ami a sinek mellett huzodott. Londonban dolgoztam, de a skot barataim/kollegaim ha'za Ashfordban volt. Naluk sajat szobat kaptam furdoszobaval, kifogastalan ellatassal (olyan vacsoraval, amilyet szeretek), teljesen ingyen (ennyit a nalunk elo skot sztereotiparol!! He-he.). Igaz, hogy Ashfordbol a munkahelyemig 60 merfoldet kellet megtennem minden nap, de az nem volt tobb 70 percnel egy iranyba (haztol hazig)!!!! Ez azert nagyon jo ido, mert en Budapesten is el tudok tomegkozlekedni ennyit, csak sokkal rovidebb tavolsagot teszek meg, sokkal kenyelmetlenebb es koszosabb korulmenyek kozott. Ha kilometerekben szamolom, akkor meg dragabban is!!!! Reggelente beultunk a kollegammal a kocsijaba, ami nekem rendszerint ne'mi stresszt okozott (a balrahajtas miatt folyton nyomtam a lathatatlan feket es halalfelelmem volt az anyos ulesen!), majd 5 perc kocsikazas utan letette a kocsit az erre kijelolt parkoloban es felszalltunk a vonatra, ami pontosan jott es eppen a munkahelyunknel volt egy allomasa. A legtobb idomet a munkahelyemen vagy a londoni erdekessegek latogatasaval toltottem. London imadnivalo!!!! Es munka utan mindig a kocsmaban kotottem ki. Nem azert, mert akkora alkoholista lennek, hanem mert ott zajlik a tarsasagi elet. Kozben persze meg is ittam/ittunk egy-ket barna sort, de tetszett, hogy az emberek fontosnak talaljak ezt a tipusu lazitast mielott hazamennek. Mar aki megteheti! (Nem kotelezo, mint a japanoknal.)
Aztan meglatogattak a csaladot a skot nagyszulok, mivel 3 kiskoru is lakott velunk. Fuuu! Az o akcentusuk igazi kihivas volt. Addig is talalkoztam olyanokkal, akik szerintem oheberul beszeltek, nem angolul, de ezek a nagyon kedves emberek meg cudarabbul probara tettek szineszi kepessegeimet.
Viszont egyik hetvegen elmentunk kirandulni a gyerekekkel, kisvasutozni. Akkor lattam is valamit Kentbol. Mit mondjak rola? Itt is el tudnek elni nehany evig. :o)
Azert irtam, hogy szamomra Kent nem volt egy nagy durranas, mert nem is ismerem. A vonat ablakabol sok komloultetvenyt, sorfozdet es golfpalyat lattam.
Londonba viszont beleszerelmesedtem. De ezt nem kell komolyan venni, mert tobb varossal is igy jartam. :o)))
@knausz:
" Ne gondold, hogy ennyire ostoba!"
Nem is tudom. Az eddigi megnyilvanulasai alapjan en eleg ostobacskanak, egysikunak es humortalannak ismertem meg TrueY-t. Nem is tudom, miert alazom le magam hosszu honapok ota azzal, hogy nap, mint nap kommentelek hozza. Csak azert jarok ide, hogy elmondjam, milyen sokat kellene tanulnia meg fizikabol, matematikabol, informatikabol es genetikabol. Tud valamit a srac, de egy atlagos nyolckereshez viszonyitva is keves! Ah, sok gondom van vele. Hidd el, nekem sem konnyu!
Szerintem ezt a hozzaszolasomat ki is fogja moderalni. Mert nagyon kegyetlen egy emberke! Neha-neha beenged a blogjara minket, vagy egy ujsagirot, de amugy eleg nehez vele.
Ezert aztan gyorsan olvasd el a bejegyzesemet. Nem, nem azert, mert TrueY lecsap, hanem mert en nem irok ilyet tobbe soha a budos eletben!

@TrueY:
Bocs! Eloszor es utoljara. Eskuszom!!!!
@Attilajukkaja:

"Londonba viszont beleszerelmesedtem."

Észre sem vettem és úgy. Mindig kerestem a helyet, hol tudnék élni, ezt először Magyarországon belül és aztán szépen kiléptem innen. Túl sok helyen még nem voltam, jöhetne Róma (egy világ maga Róma), Párizs (megér egy misét), bármi, akármi, de folyton úgy érzem, mintha nekem vissza kéne mennem Londonba.

Elnézésedet kérem, hogy most nem írok hosszabban, azért lesznek, akik ennek örülni fognak @NYJetsTD: !, szóval megértem a beleszerelmesedést. Csak ennyi. Meg még: nálam nem szokott előfordulni. Ez. Egy hely, ahol a sok-sok kellemetlen körülmény ellenére otthon éreztem magam.

"Nem is tudom. Az eddigi megnyilvanulasai alapjan en eleg ostobacskanak, egysikunak es humortalannak ismertem meg TrueY-t."

Annyi ebből az igazság, hogy a versek értelmezésével gondja van. Beírom most már én is akkor a panaszomat. Így kerek. Nem érti a verset. Annyira pedig még nem ismerem, hogy a többit, amit megemlítettél, azt alátámasszam.
@Attilajukkaja:

"Csak azert jarok ide, hogy elmondjam, milyen sokat kellene tanulnia meg fizikabol, matematikabol, informatikabol es genetikabol."

Én pedig majd magyarból korrepetálom, amikor időm engedi.:)
@knausz:
Wow. Ettol most eldobtam az agyam!!! Ezek utan barmit is irok vagy valaszolok, kerlek, vedd figyelembe, hogy nagyon probalkozom! Foleg a humorral. Latom, nem mindig jon be.
Az urhajoban TrueY most parnazza ki az ulesemet!!! Orulok neki, hogy nem fapadossal lo ki! Rendes ember. Az aranyeremet is figyelembe veszi. Dehat az arany nagy ertek, nem igazz?

"Túl sok helyen még nem voltam"
Ezt ugy ertsem, hogy csak Angliaban voltal? Ugye?

"Én pedig majd magyarból korrepetálom"
Joooo! Egyetertek vele! En csak tudom, mirol beszelek....Szakerto vagyok ebben is! :o))))))
@TrueY: @NYJetsTD: Mostmar tenyleg igerem!!!!!
Ne haragudjayok. Igerem, ilyet soha tobbe nem teszek!! Soha, SOHA!
@knausz: "Ugyanez az ember feltalálná-e magát adott esetben a lakatlan szigeten?"
Mindenféle szerszám nélkül nehezen! Egy bennszülött valszeg jobb sansszal indulna. Ismeri az ehető növényeket. Pl. Meg mit kell enni megfázás esetén. Én max. fél évet adnék a mérnöknek.

"a kivételes emberek mind előrébb tudják vinni a világot"
Persze! De ehhez kell az a 3 millió, aki semmi különöset nem tesz, "csak" dolgozik. Utána meg elmegy sörözni és VV-t néz.

"Engem nem lehet szocializálni."
Buszon leköpöd a másikat, vagy mi? ;)

"Egy illúzió miatt nem fog űrhajót építeni."
Ó, dehogynem! Űrhajót csak is illúzió miatt építenék! ;)

"Szerintem a szabadság sokkal inkább valami olyasmit jelent,"
Kicsit félrevezető lehet Jukkának, hogy az utolsó 2 fejezetet idézőjel nélkül tetted be. Az az én szövegem volt... :)

@Attilajukkaja: "a tobbes szam is stimmel!"
Akkor szabad a gazda. Mi volt itt a leiterjakab?

"TrueY mar az utolso simitasokat vegzi rajta!"
Én már készen is voltam. De este ellopták! Valami kis zöld manók jártak a kertben. :)
@Attilajukkaja: "Hidd el, nekem sem konnyu!"
No és engem már meg sem akarnak ölni? Bástya elvtárs sz*rt ér? ;)
Jót kuncogtam a kommenteden! ;)

"Eloszor es utoljara"
Én bírom a kritikát! Csak nem szeretem! :)

"Igerem, ilyet soha tobbe nem teszek!!"
Csak nyugodtam! Különben is az már az utolsó utáni volt! ;)

@knausz: "Nem érti a verset."
Köszönöm a kritikát! Igen, ezzel egyet kell értenem! Nem szeretek verset olvasni, mert "átfutnak" rajtam a versek. Viszont tanulni szeretem őket.
Mentségemül legyen mondva, hogy nem is óhajtom megérteni, túlanalizálni a verseket, regényeket. Egy föstmény vagy szép, vagy nem. Nem érdekel a festő ecsetkezelése. :)
@Attilajukkaja:

"Dehat az arany nagy ertek, nem igazz?"

Nem tudom, mert nem ismerem a pénz értékét és így az aranyéval is gondom van.

"Ezt ugy ertsem, hogy csak Angliaban voltal? Ugye?"

Magyarországot bejártam, Anglia, Ausztria, Németország és Görögország, Szlovákia, Bulgária érintőlegesen volt csak meg. Nem vagyok nagy utazó, inkább belső tájakon utazom, a lélek ösvényein. (Te vagy az újságíró, hogy annyi kérdésed van?)

"Én pedig majd magyarból korrepetálom" - vetem fel.
Joooo! Egyetertek vele! En csak tudom, mirol beszelek....Szakerto vagyok ebben is! :o))))))- feleled."

Ha értesz hozzá, akkor legjobb, ha Te magyarázod a magyart is.

www.youtube.com/watch?v=p4FAReheGrw&feature=related
@knausz: @Attilajukkaja: "Én pedig majd magyarból korrepetálom"
Mondjuk én szívesen venném, ha a problemákat megírnátok, mert jobb lenne, ha kiírtogatnám a hUbákat!
@TrueY:

"Én max. fél évet adnék a mérnöknek."

Ha 15 évet kibír, utána már csak kicsit kell koordinálni, hogy a halat mindig a kunyhóba hozza.

"Persze! De ehhez kell az a 3 millió, aki semmi különöset nem tesz, "csak" dolgozik. Utána meg elmegy sörözni és VV-t néz."

Nem vitatom. Vitattam valahol?

"Buszon leköpöd a másikat, vagy mi? ;)"

Inkább nem buszozom. Ez azért többről szól, az én szocializációm. A szabadságomat nem lehet megvonni. Aki ezt megpróbálja ő elveszít, mert olyasvalamit vesz el tőlem, amitől egyedi vagyok (én vagyok én: a lényegem).

Persze a pszichológiából tudjuk: Minden ember egy egyedi és megismételhetetlen, amit ehhez hozzátennék: mindenki másban.

"Ó, dehogynem! Űrhajót csak is illúzió miatt építenék! ;)"

Én is.

"Kicsit félrevezető lehet Jukkának, hogy az utolsó 2 fejezetet idézőjel nélkül tetted be. Az az én szövegem volt... :)"

Ugyanazt vagy hasonlót gondolok a személyes szabadságomról és a család fontosságáról.
@TrueY:

"Mentségemül legyen mondva, hogy nem is óhajtom megérteni, túlanalizálni a verseket, regényeket. Egy föstmény vagy szép, vagy nem. Nem érdekel a festő ecsetkezelése. :)"

Ezzel pont így vagyok, egyébként elveszne a mű lényege, de annyit azért jó tudni, amikor egy vers, illetve az a kettő nem az öregségről, hanem a szerelemről szól.

Már vénülő kezemmel fogom meg a kezedet.. őrizem a szemedet.. ősi vad, kit rettenet űz, érkeztem meg hozzád s várok riadtan veled. Ez nem a vénségről szól, hanem a megérkezés csodája, a várakozásé és még a szerelemé is.

A John Anderson az korábbról indul, mert .. hajad koromsötét volt.. és tovább mutat. Ráncos ma homlokod. Ez a pár végigélte az életet, együtt és szerelemben.

Mindkettő gyönyörű. Amikor meglátok egy idős párt kézenfogva, harmóniában, az nekem John Anderson. Olyankor valami különös érzés tölti el a szívemet.

De nyugodtan mellérakhatom .. ősi vad, kit rettenet űz érkeztem meg hozzád, s várok riadtan veled – fordulatot, mert hiszen ebben is csodát fogott a költő és szerelmet, csak később talált rá és másképpen éli meg.

www.youtube.com/watch?v=HhHCj-xlFbk&feature=related
@TrueY:
"No és engem már meg sem akarnak ölni? Bástya elvtárs sz*rt ér? ;)
Jót kuncogtam a kommenteden! ;)"
:o))) Koszi!!! De csak 99,99%-ban voltam biztos a dolgomban. Orulok, hogy mostanra ez mar 100% lehet!!!!

"Én bírom a kritikát! Csak nem szeretem! :)"
Mondom. Letszamleepites lesz ebbol ! Mar kezdem is osszepakolni a kaves szettemet. A tobbi raer.

""átfutnak" rajtam a versek'
Ja. Felettem is mindig csak atsuhansz,...pedig mar nem bannam, ha neha belem is melyednel! :o))))

"jobb lenne, ha kiírtogatnám a hUbákat"
Te tudod, hogyan allok a magyar helyesirassal! ;o/ Ebben en vagyok a leggyengebb. Az eluteseim szama pedig annyi, hogy dagonyazni lehetne bennuk. Ha kell, meg papirt is szerzek rola! Ergo, en egy kisebbseg vagyok a blogon, ezert aztan jogaim vannak. Ha azokkal visszaelsz, neked annyi!!!!
Nem, nem fenyegetlek. Csak ugy irom!!!! :o)

"Igerem, ilyet soha tobbe nem teszek!!"
Csak nyugodtam! Különben is az már az utolsó utáni volt! ;)
@TrueY:
Az utolso ket sor csak mementokent maradt benne az elozo hozzaszolasomban. :o)))
@TrueY:
"Én max. fél évet adnék a mérnöknek."
Szerintem, aki kihuz egy fel evet, annak jo eselye van a tovabbiakra nezve. En pl. azonnal szornyethalnek szegyenemben, ha meztelenul allnek egy lakatlan szigeten!!! :o)))
@Attilajukkaja:

"En pl. azonnal szornyethalnek szegyenemben, ha meztelenul allnek egy lakatlan szigeten!!! :o))) "

Pedig ez a természetes állapota az embernek. A ruha csak rá van adva és mint tudjuk: nem a ruha teszi az embert!:)
@knausz:
"Pedig ez a természetes állapota az embernek."
Van Ciponek (Republic cipojenek) egy szep dala, amelyben a lany meztelenul lepked a fuben: www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=lh7xxrgWgvk
Ez egy koncertfelvetel, a minosege is olyan. Az eloadot valamilyen Attilanak hivjak. De az o szemelye lenyegtelen....;o)
@Attilajukkaja: Hol is hallottam én ezt a nevet, hol is hallottam... ? : )))
@NYJetsTD:
"Hol is hallottam én ezt a nevet"
Nem tudom!!! [belepirul] :o)))))
Nem er ilyen nyiltan leloni a poenokat!!!!!!
@NYJetsTD:
Cipoje amugy barkinek lehet, nem?
@Attilajukkaja: nagyon szép a belepirulásod.. gyakoroltál rá?
@Attilajukkaja: Na jó, akkor elküldöm azt ahol engem is láthasz énekelni... pont a kép mögött állok...

www.youtube.com/watch?v=F8rtxZKciaM&feature=related
@NYJetsTD:
Azt hiszem, most lenne 60 eves. MP.....:o/

"gyakoroltál rá?"
Gondolod, hogy kellene? Hogy a jovoben egyre tobbszor lesz szuksegem ra?
@Attilajukkaja: @NYJetsTD:

Szenzációs énekes! Szeretnék csatlakozni egy dallal:

Hogyha én lennék a fény a bánatok útján..
www.youtube.com/watch?v=Yp4gxblINHg&feature=fvwrel
@Attilajukkaja:

Örülök, hogy tetszik:) Ma szinte egész nap ebben a dalban fürödtem. Megírom a legújabb poszthoz, bár még nagyon friss az élmény, de ég és föld közötti.
@knausz: "Ha 15 évet kibír, "
Egyedül mivel fogna halat? Beinná a foszfátos-arzénes vizet, meg a varázsgombát és megfázna. Plusz az egyedüllét, teljes izoláció. Belehalna jó gyorsan.

"de annyit azért jó tudni, amikor egy vers, illetve az a kettő nem az öregségről, hanem a szerelemről szól."
De nem akármilyen szerelemről. Ez nem a mindent elsöprő érzés, hanem Ady esetében egy menedék, Burns esetén pedig az együtt megöregedés szerelme.

"a megérkezés csodája, a várakozásé és még a szerelemé is."
Megérkezés? Inkább menekülés! Várakozás? Inkább lemondás. Lehet, hogy nem ugyanazt a verset olvastunk? :)

@Attilajukkaja: "pedig mar nem bannam, ha neha belem is melyednel! "
Most akkor mi van @NYJetsTD:-vel? Őt dobtad? ;)

"En pl. azonnal szornyethalnek szegyenemben, ha meztelenul allnek egy lakatlan szigeten!!!"
Tök egyedül? Mit szégyenlenél? Ha persze megjelenne egy atomtengeralattjárónyi kiéhezett tengerész, akkor már lenne szitu. :)
@knausz: "nem a ruha teszi az embert!:) "
Bocs, de erről egy vicc jut eszembe...
"Ruhat és Buhat megy a sivatagban. Melyik a kannibál?
A Buhat! Mert nem a Ruhat eszi az embert..." :)

A leni dalt neked is küldöm! VIcces, hogy ezt írtad. "bár még nagyon friss az élmény, de ég és föld közötti." Totál véletlenül pont ez a lemez címe!

@NYJetsTD: Nagyot csalódtam! Azt hittem, hogy komolyan a kép mögött állsz! Szét is kaptam a laptop monitorját, de csak mindenféle csippek voltak ott! Ezt még megkeserülöd!

Viszont ha már a koncertekről van szó! Én tényleg szereplek a Kft. Ég és Föld albumán! A Napkirály című számban!
www.youtube.com/watch?v=YlZ3wmis3h4
A borítón meg is említenek: "Köszönet a Közgáz klub közönségének". Mi üvöltöttük fel, hogy "Éljen a Napkirály!". Vagy 500-ad magammal. :) A sok lírai szám után bocs ezért! ;)
@knausz: Ha már Máté Péter... Nekem nem nagyon jön be ez a stílus, bár a zsenialitását értékelem. Nekem ez a feldolgozás tetszett a legjobban. Véletlenül láttam a TV-ben és nagyon megrázó. Szerintem.

www.youtube.com/watch?v=kKipO35zaPw

Még arra is emléxem, hogy Rózsagyuri úgy konferálta fel, hogy ő egy balett táncos, aki megsérült és nem tudni, hogy valaha is fog tudni táncolni.
@TrueY:

"Plusz az egyedüllét, teljes izoláció. Belehalna jó gyorsan."

Robinzon is kibírta. Ezt én egészen könnyen tudom vizionálni. Attól függ, milyen a sziget, annak függvényében mi található ott. Fogyasztásra alkalmas és építkezére.

(Vinnék magammal valakit, úgy képzeltem, ha már így belemerültem, és akkor 1 kikötésem van: NE mérnök legyen! Nincs az a bölcs, aki háromszor ugyanabba a folyóba lép!)

"Ady esetében egy menedék, Burns esetén pedig az együtt megöregedés szerelme."

Túl egyszerű volna! Ady esetében a menedék, de a remény is a fiatal nő szerelmében, mindenképpen egy megérkezés. Burns versét is árnyalhatnánk, mert ez inkább olyan, mint a duál-társak. Az Igazi Szerelem. Ami együtt indult, még fiatalon, és együtt viszik a sírba. Komplexebb mindkét vers, mint azt egyszerűsíted (szerintem). Amikor árnyaljuk, akkor látunk bele a színeibe.

Máté Péternek nagyon szép hangja van. Örökzöld. A stílusa is. Holnap meghallgatom a dalt.
@knausz: "Robinzon is kibírta."
Ad1. Robinson nem volt egyedül. L. Péntek.
Ad2. Robinson nem volt eszköztelen, mert a hajóról sok mindent megmentett.
A példád nem jó!

"de a remény is a fiatal nő szerelmében"
Szerintem a vers nem szól a reményről. Inkább beletörődésé ("Nem tudom miért és meddig maradok meg még neked...")
@TrueY:
"Most akkor mi van @NYJetsTD:-vel? Őt dobtad? ;)"
Ahogy szoktak mondani, orulok, hogy felhoztad a temat.
Nyilvan neked is feltunt, milyen jol elvagyok a blogodon. Akar egyedul is, mert neha sokat kell varnom, hogy valaszolj (ez nem kritika, csak eszrevetel). Ugy erzem, ketten is egesz jol elvagyunk, de amikor NYJetsTD becsatlakozik, akkor minosegi valtozas tortenik. Nem tudom, ez neked tetszik-e vagy sem, de a te beirasaid is sokkal lajtosabbak, vidamabbak lesznek. Es annyira jo partner vagy a hulyesekedesben, hogy az ember onkentelenul is arra gondol, hogy valahol te is igenyled az ilyesmit. Neha. Nem hinnem, hogy csak tetteted az egeszet. A humort nem lehet tettetni!
Nem. Eszem agaban sincs dobni NY baratunkat, se senkit. :o)
Nekem tetszik ez a harmas felallas, ami remelhetoleg meg bovul majd. De ugy erzem, hogy erre meg varnunk kell!
Nekem itt es most is te vagy a No. 1. Efelol ne legyenek letsegeid!!!!

""En pl. azonnal szornyethalnek szegyenemben, ha meztelenul allnek egy lakatlan szigeten!!!"
Tök egyedül? Mit szégyenlenél? "
Orulok, hogy volt aki, aki megertette a helyzet komikumat, abszurd jelleget.!!! Gratula. Koszonom!
@Attilajukkaja: "mert neha sokat kell varnom, hogy valaszolj"
Hát igen. Ez főleg hétvégén van, amikor a gyerkőcök lefárasztanak a nap végére. ;)

"de a te beirasaid is sokkal lajtosabbak, vidamabbak lesznek."
Hát igen. Vele ritkán szoktam genetikáról beszélgetni. :) Ez a Jekyll és Hyde izé lakik bennem! :)

"csak tetteted az egeszet."
Te tettetett tettek tettese! Te tetted-e tettetett tettet? ;)

"is te vagy a No. 1"
Na tessék! Már megint Geszti! ;)
www.youtube.com/watch?v=3Y04a5Yahy0
Megható, de kicsit frusztrál is az elvárás. ;)
@TrueY:
"Ez főleg hétvégén van"
Nalam is elofordul. Ez tok termeszetes!!! Mondtam, hogy nem kritika!

"Ez a Jekyll és Hyde izé lakik bennem! :)"
Mindannyiunkban. :o)))
De en sem vagyok egy spiller genetikabol. Ez nem az a hely, ahol szakmai tovabbkepzest kapsz. Amit tudok, azt persze megbeszelem veled, de nyilvan te sem azert irsz posztokat, hogy felkszulj egy PhD disszertaciora!

"Te tettetett tettek tettese! Te tetted-e tettetett tettet? ;)"
:o)))) Ez jo!!!! A valaszom, hogy NEM! :o)))) Csak azt tettetem, amit elvarsz tolem. A tettetes nem egy szegyen, hanem egy strategia.
A sok e-e-e-bol tudod, mi jut eszembe? Romhanyi teve'je. Az annyira csucs, hogy be is linkelem!!! :o)))
grin.hu/mindburp/rimhanyo/teve.html
Tudom, hogy ismered, megis jol esik ujra es ujra elolvasni!!!!

"Megható, de kicsit frusztrál is az elvárás. ;) "
Milyen elvaras?
De ha van ilyen, akkor szorongjal is emiatt! Rettegj es erezd, hogy a markunkban vagy! :o))))))
De a hatterben azert azt is erezd, hogy en pl. nagyon kedvellek,...de ezt mar egyszer megirtam neked. Es ha nem irtam volna meg, akkor is illene tudnod. Ez volt az utolso alkalom, hogy ezt nyiltan leirtam. Nem vagyok hive az ilyen erzelgos omlengeseknek. Uff!!!
@Attilajukkaja: "Mondtam, hogy nem kritika!"
De azért szabad magyarázkodni, tantónénikérem? ;)

"Mindannyiunkban"
Benned is egy rusnya szakállas Hyde lakozik? Nem mondod! ;)

"De en sem vagyok egy spiller genetikabol."
Mint ahogy én sem. De érdekel a dolog!

"te sem azert irsz posztokat, hogy felkszulj egy PhD disszertaciora!"
Bloglással nem lehet PhD-t szerezni? És csak most szólsz? :)

"A sok e-e-e-bol tudod, mi jut eszembe? Romhanyi teve'je."
Látszik, hogy más kultúrkörben mozgunk. Nekem egy másik Romhányi mű jutott eszembe!
www.youtube.com/watch?v=xwQh8RjsTN8
13:00-tól indul "e mese rengeteg fene egyeddel"
"- Meleg eledelt nekem, nejem!
- Kerek csemege, edd meg! ..." :)

"Rettegj es erezd, hogy a markunkban vagy!"
Te, a kémbagollyal, NYJets meg a hangyáival! Én majd felsorakoztatom az öngyilkos bodobácsaimat! :)

"de ezt mar egyszer megirtam"
Csak egy szó: Ponyvaregény... :)
@TrueY: Jukka kémbaglyáról lemaradtam, kérek telefonos segítséget...
@NYJetsTD: Mert mindenféle férc blogokon hajkurászod az olvasóimat! :) Irigy kutya! Majd Jukkaja elmeséli, hogyan tervezi kinyírni a harcihangyáidat! ;)
@TrueY: "Mert mindenféle férc blogokon hajkurászod az olvasóimat! :) Irigy kutya!"
Naná. Nincs kegyelem. Török gyerek megvágta, magyar gyerek gyógyítja. Bár nem az én fejemhez tették a pisztolyt... : )))
De elismerem, jól kígyóztál át köztünk...
Diplomatának kellett volna menned.... Mr. Samsonite... : )
@NYJetsTD: "nem az én fejemhez tették a pisztolyt"
Az enyémhez sem! ;) Szerencsére.

Az az igazság, hogy a Te megjegyzésed sem tetszett, de az övé alulmúlta még azt is. :( Nem hirdetnék győztest.

"Mr. Samsonite"
Ezt nem értem... Kicsit megvilágítanád?
@TrueY: @NYJetsTD:

Egyet mondok: azért kibeszélni nem kell, mert mint mondtam: olvasom a blogot, ha nem is írok.
@Attilajukkaja:

"De a hatterben azert azt is erezd, hogy en pl. nagyon kedvellek,..."

Én is téged. Ezt a fickót, a profi versfordítót elirányítottam magamtól. Nem ő lesz a befutó és az, hogy ezt átláttam, ezt Neked köszönhetem (köszönöm!) és azt is szeretném elmondani, minden nagyképűség nélkül vagy azzal együtt:

Az embereket rövidebb idő alatt is kiismerem. Már a kérdéseikből is. Pasikkal gáz, mert ők bedobják a csalit és akkor nem tudom eldönteni, mit akar. Többnyire gyereket akarnak, még mindig. Ebben látnak fantáziát. Meglepődök rajta, mert jobban, mint a szexet! Rá van írva a képemre az anyaszerep.
@TrueY: Az az igazság, hogy a Te megjegyzésed sem tetszett, de az övé alulmúlta még azt is. :(
Nincs az a szint ahova nem tudok leereszkedni...De itt az előzmények is sokat nyomtak a latba.
Tudom, hogy te nem örülsz ennek a partalan és felesleges vitának, ezért nem is szennyeztem be vele a ql.túrát.
De! Van nálam egy pont, amit ha az etikai egoizmus már túl lép, akkor odacsapok. Most ez történt. A blogtér elbírta, a vitát lezártuk, azt gondolom nincs értelme tovább feszegetni a témát. Ha újra ezt olvasom, ugyanúgy lefogom csapni. Nem azért mert tökös pasi vagyok, hanem mert tényleg úgy gondolom.
Láthatod, ha egy blogbejegyzéseddel nem értek egyet, például szavazás, akkor elvitatkozgatunk, érvelgetünk, senkit sem szeretnénk legyőzni, sőt szerintem meggyőzni sem. Inkább egy témát több aspektusból közelítünk meg. Tanulunk a másiktól. Vagy nem. Jól van ez így. Én talán többször elviccelek témákat, de minek mindig konstruktívnak lenni? Azt hiszem knausz ezt nem értette meg. Remélem azért sikerül neki. Mindegy, a szakadékból már csak felfele vezet út...

"Mr. Samsonite"
Ezt nem értem... Kicsit megvilágítanád?

A Dumb és Dumber-ben keresték a nőt, akinek a táskája náluk maradt... Így sem?
@TrueY: @Attilajukkaja: @NYJetsTD:

Szép álmokat kívánok a Blogtársaknak!:)

(Azt ne gondoljátok, hogy nem mulattam fentebb és olykor tényleg nem röhögtem agyon magam. Tudjátok kicsoda Zéta? Nem tudjátok. A láthatatlan ember előszavában. Már most én sem nyitom ki a könyvet.. megyek aludni.)
@NYJetsTD:

"Láthatod, ha egy blogbejegyzéseddel nem értek egyet, például szavazás, akkor elvitatkozgatunk, érvelgetünk, senkit sem szeretnénk legyőzni, sőt szerintem meggyőzni sem. "

Azzal én sem értettem egyet, csak nem ide fejtettem ki.

"Én talán többször elviccelek témákat, de minek mindig konstruktívnak lenni? Azt hiszem knausz ezt nem értette meg. "

A humorra vevő vagyok. Nagyon is kell. Nem ezért jöttem vissza.

Hanem most lefekszem, mert holnap délelőtt jelenésem lesz és ki kell pihennem a mai nap megrázkódtatásait. Jó éjt!:)
@NYJetsTD:

Látom a számlálón, hogy ketten vagyunk és nincs egy Jó éjt se.. szép! Mindegy. Már az is jó, hogy itt lehetek.

Mentem.
@NYJetsTD:

Elnézést! Türelmetlen voltam.

Jó éjt!
@knausz: "Egyet mondok: azért kibeszélni nem kell, mert mint mondtam: olvasom a blogot, ha nem is írok."
Ezen jót kuncogtam! Miután jól kibeszéltük a csapatot egy másik blogon... :)

"Látom a számlálón, hogy ketten vagyunk"
Ugye milyen jó, hogy beletettem? Cián alapon sárga betűk, mi? ;)

@NYJetsTD: "Nincs az a szint ahova nem tudok leereszkedni..."
Orfeusz az alvilágban? Avagy "az ember útjának felén egy nagy sötétlő erdőbe jutottam, mivel az igaz utat nem lelém". (Bakker, ezt is elkezdtem megtanulni, de esélytelen. :))

"Tudom, hogy te nem örülsz ennek a parttalan és felesleges vitának"
Nem a felesleges vitával van a gond. Sőt néha szeretem is. De a stílus, elvtársak! A stílus! :(

"etikai egoizmus"
Ez tetszett! Felírom! ;)

"akkor odacsapok."
Hova is? A neccen bármit lehet és az emberek bármit meg is tesznek. Mivel nem látod a másik felet, nem is tudod pontosan a szándékait. Lehet, hogy direkt provokál és közben jót kuncog magában, hogy kiborulsz. Ezért nem megyek bele soha az alpári adok-kapokba. Magam is meglepődtem, de pár beszóló kifejezetten megköszönte. Én ezt tanultam. :)

"Ha újra ezt olvasom, ugyanúgy lefogom csapni."
Én meg újra szólni fogok ezért! :)

"Inkább egy témát több aspektusból közelítünk meg. Tanulunk a másiktól."
Ezzel egyet értek. De nagyon!

"Azt hiszem knausz ezt nem értette meg."
Nem lehet tudni. De lehet, hogy tényleg nem. És akkor mi van? Azt szeretném kérni, hogy ilyenkor inkább ne válaszolj! Előre is kösz! Jó magam e szerint korrigálok! ;)

"A Dumb és Dumber-ben keresték a nőt,"
Moziban láttam a filmet anno. De nekem a hátam borsódzik a taknyos-fosós poénoktól! Jim Carrynek annyi jó filmje van, de ez pocsék. Szerintem! Nekem egyetlen vicc tetszett. A legvégén, amikor futnak a busz után. Az viszont zseniális. Könnyesre röhögtem magam rajta! :)

@knausz: @NYJetsTD:

"Jó éjt."
Na végre! Köszönöm nektek!
Zisz is a bigining of a bjútiful frendsip! :)
www.youtube.com/watch?v=5kiNJcDG4E0
(Na jó, a filmből kiderül, hogy nem a francia csendőr mondja, ahogy azt én gondoltam. Elszúrtam! Becs, illetve Bocs!)
@TrueY:
"De azért szabad magyarázkodni, tantónénikérem? ;)"
Ha leordithatom erte a fejed, akkor csak nyugodtan! :o))))

"Benned is egy rusnya szakállas Hyde lakozik? Nem mondod! ;)"
De nekem jol all!!!!! Szeretem a szakallt. Meg a szakallat is. :o)

"Mint ahogy én sem. De érdekel a dolog!"
Van olyan dolog, ami teged nem erdekel? :o))))

"Bloglással nem lehet PhD-t szerezni? És csak most szólsz? :)"
Nem bizony! Csak Ctrl+C es Ctrl+V-vel. ;o)

"Látszik, hogy más kultúrkörben mozgunk. Nekem egy másik Romhányi mű jutott eszembe!"
Ez nagyon jo!!! Koszi! :o)))) "Allj meg, sik huligan!" :o)))))
Tiszta Mekk mester!
De az a Mate Peteres link is nagyon jo!

"Te, a kémbagollyal, NYJets meg a hangyáival! Én majd felsorakoztatom az öngyilkos bodobácsaimat! :)"
Megtalaltam oket! :o)))
allatiosszeeskuvesek.freeblog.hu/archives/2005/02/10/443705/

"Csak egy szó: Ponyvaregény... :) "
Ezt mar a multkor sem ertettem! :o/

@NYJetsTD:
"Jukka kémbaglyáról lemaradtam, kérek telefonos segítséget... "
Ah, semmi, semmi. Csak mar itt is lebuktam. TrueY is rajott, hogy valojaban egy kem vagyok. (TrueY-nak magyarazatkent: egyszer valahol NYJetsTD mar elkeresztelt Jukka Harinak.) :o)

"Majd Jukkaja elmeséli, hogyan tervezi kinyírni a harcihangyáidat! ;)"
TrueY csak viccel. En egy hangyanak sem tudnek artani!!!
@TrueY:
"Ugye milyen jó, hogy beletettem? Cián alapon sárga betűk, mi?"
Nahat! En ezt eszre sem vettem!!!!!

"Zisz is a bigining of a bjútiful frendsip! :) "
:o))))))) (...de akkor mar "zisz iz e" es "e bjutiful"). Az mekkora egy film volt!!!!
@TrueY: "Orfeusz az alvilágban?"
Vagy Vizi E. Szilveszter egy Fekete Pákó koncerten...

"De a stílus, elvtársak! A stílus! :( "
De most hogy megkaptam a pártutasítást, jelentem sokkal könnyebben magamévá teszem az elvárásokat... ; )
Nem lesz több feketevágás...

"és közben jót kuncog magában, hogy kiborulsz."
Ne aggódj miattam, a blogtérben még senki sem tudta megmozgatni a vérnyomásomat. Ellenben az asszony... : )

"Én meg újra szólni fogok ezért! :)"
Én meg újra megmagyarázom... : P

"Azt szeretném kérni, hogy ilyenkor inkább ne válaszolj! "
Megígérem, a te blogodban nem fogok... de csak itt nem.

"Na végre! Köszönöm nektek!"
Mi sem természetesebb, elvégre kultúremberek vagyunk vagy mi a fasz...

Lentescunt tempore curae.

A Dumb és Dumber...
Jó, nem egy Oscar-díjas alkotás, de nem vészes.

- Honnan jöttél?
- Ausztria...
-Ó, a kenguruk földje... : )
@Attilajukkaja: "Nahat! En ezt eszre sem vettem!!!!!"

Eddig én sem. Miljen ravasszzzz...

"Nem bizony! Csak Ctrl+C es Ctrl+V-vel. ;o)"
..és mindezt három hónapig tart bebizonyítani...
@TrueY:
Kozben eszembe jutott a Ponyvaregenyes bemondas! A szopos. :o)

@NYJetsTD:
"elvégre kultúremberek vagyunk vagy mi a fasz..."
:o)))))

"..és mindezt három hónapig tart bebizonyítani..."
????? Miert, bebizonyitottak?
Ezt a Bokros fele plagiumot viszont nem ertem. Mitol plagizalas az, ha nem talaljak a panamaiak a nyilvantartasukban?
@Attilajukkaja:
"Kozben eszembe jutott a Ponyvaregenyes bemondas!"
Késő! Belinkeltem! ;)

"Ezt a Bokros fele plagiumot viszont nem ertem. Mitol plagizalas az, ha nem talaljak a panamaiak a nyilvantartasukban?"

Állítólag 1 év alatt tanult meg olyan szinten spanyolul, hogy szakirodalmat olvas és Ph.D.-t ír. És a disszertációban 40 könyv van felsorolva. A nyelvtanulás mellett még 9 naponta egy szakkönyvet is elolvasott. Engem azért érdekelne a dolog...
"????? Miert, bebizonyitottak?"
Még nem dölt el, hogy mit mondjanak a közvéleménynek. Nincs jó megoldás. Ha azt mondják nem volt pálgium : ) akkor azt már senki sem hiszi el, ha igen, mit kezdjenek szegény Nemzet Tollával? Valaki szopni fog, csak ez a biztos... és nem a ponyvaregényben...

"Ezt a Bokros fele plagiumot viszont nem ertem. Mitol plagizalas az, ha nem talaljak a panamaiak a nyilvantartasukban?"
A "JESZ" kiabálja ezt a dolgot, úgy hogy semmi bizonyítékuk sincs, nem voltak Panamában stb. stb.
Ja, hogy az MDF-ben Bokros volt az ellenfelük? Így már érthető : )

Most mennem kell, még dumcsizunk erről...
@TrueY:

"Miután jól kibeszéltük a csapatot egy másik blogon... :)"

Prognosztizáltam, hogy jönni fognak és borulunk. Majd nézd csak meg!:)

"Ugye milyen jó, hogy beletettem? Cián alapon sárga betűk, mi? ;)"

Tudod, hogy zavar a nyilvánosság. Volt ezzel valami célod?

"(Bakker, ezt is elkezdtem megtanulni, de esélytelen. :))"

Múltkor már szerettem volna mondani: nem tudom a verseket elejétől végéig. Hanem mondjuk ülünk egymással szembe és beszélgetünk, akkor tudok versekben szólni, mert jön innen is onnan is és lehet versekben beszélgetni. Az milyen unalmas, amikor valaki csak szaval!

"Én meg újra szólni fogok ezért! :)"

Erről az egyensúlyozásról beszéltem, hogy nagyon jó, amikor egy blogban megvan. Koordináció, ha ragoznánk. Amikor ismerjük a többieket, mint a blogtársaimat ismerem Török Gábornál, akkor meg tudom szólítani és úgy, hogy neki ne fájjon. De lehet, hogy nem és akkor újra nekiindulok, mert meg szeretném szólítani.

"Na végre! Köszönöm nektek!"

Ha hiszed, ha nem: Miattad tettük. Mindketten. Olyan ember vagy, aki az utolsó kommentelő társáért is megdolgozik. Hát akkor miért ne lenne legalább 3?:)
@TrueY: Pákó...
Add ide a didit...

"Engem azért érdekelne a dolog..."
Majd csinálnak egy vizsgáló bizottságot két milliárdért, akik kimennek három hónapra tanulmányozni az esetet...

Na most már tényleg lépek...
@NYJetsTD:

Ne aggódj miattam, a blogtérben még senki sem tudta megmozgatni a vérnyomásomat. Ellenben az asszony... : )

Lentescunt tempore curae. Ezt kikerestem: Házi nyúlra nem lövünk! Alapszabály.

@Attilajukkaja:

"Csak egy szó: Ponyvaregény... :) "- írja
Ezt mar a multkor sem ertettem! :o/- írod"

Írom: Ketten vagyunk a nemértésben. De én kaptam egy linket hozzá!:)
@NYJetsTD:

"Na most már tényleg lépek... "

Én is inkognitóban vagyok itt. Közben megyek.:)
@TrueY:

"Ugye milyen jó, hogy beletettem? Cián alapon sárga betűk, mi? ;)"

Nagy kár, hogy nem írja ki, mikor, kik vannak itt, pláne, ha pont ketten.:)
@TrueY:
"Csak tudnám, hogy ki olvas az"....
Ez az elso olyan beirasod, amit nem dijazok! :o[
@Attilajukkaja: "Ha leordithatom erte a fejed, akkor csak nyugodtan!"
Engem mindig lehet szidni! Vagy Sidney? ;)

"Meg a szakallat is."
Mi a szak állat? Ez valami tudós kutya? ;)

"Van olyan dolog, ami teged nem erdekel?"
Nem szeretem a focit! ;) És a sört...

"Ez nagyon jo!"
Kedvencem. Már egy éve készül a cikk róla. :)

"De az a Mate Peteres link is nagyon jo!"
Hihetetlen jó a srác! Sajnos nem találtam adatot, hogy mi lett vele.

"Nahat! En ezt eszre sem vettem!!!!!"
És most már zászlócskák is vannak! :)

"En egy hangyanak sem tudnek artani!"
No de ezek harci hangyák! ;)

"(...de akkor mar "zisz iz e" es "e bjutiful"). Az mekkora egy film volt!!!! "
Igaz. Legyen zisz is ö bigining of ö bjútufil frendsip! Az 'ú'-ból nem engedek! Amúgy sem jól tudtam. Nem a francia a csendőr mondja, szóval az egész tárgytalan! ;)

"Ezt mar a multkor sem ertettem! :o/"
Ezt már annyiszor belinkeltem! Biztos neked is! Csak megint nem eméxel! :) Vigyázat! A nyugalom megzavarását okozó szófordulatok is elhangzanak! ;)
www.youtube.com/watch?v=CsAr0EHGoc8

@NYJetsTD: "Vagy Vizi E. Szilveszter egy Fekete Pákó koncerten..."
Te melyik vagy a két szellemi gigász közül? ;)

"elvégre kultúremberek vagyunk"
Jaja, b*+! :)

Latin idézetekkel, meg ne gyere, meg guglizhatom ki őket! Szegény Horatius meg forog a zsírjában! :)

"Jó, nem egy Oscar-díjas alkotás,"
Hát ebben egyetértünk. Nálam a 10-es skálán 1 körül mozog. De ha már volt szó róla, akkor beidézem a kedvenc jelenetemet (1. az 1 közül).
www.youtube.com/watch?v=sLB-uMPj27s
@Attilajukkaja: "Ez az elso olyan beirasod, amit nem dijazok! :o[ "
Bocs, bocs! Nem gondoltam, hogy probléma... Kimoderáltam! Elnézést!
@NYJetsTD: "A "JESZ" kiabálja ezt a dolgot,"
Tényleg! Nem tudtam mi az a JESZ! De most már igen! No bakker, ez mekkora gáz! ;)

"Add ide a didit..."
Igen, ez tényleg te vagy és nem egy robot! Rád ismerek! ;)

"Majd csinálnak egy vizsgáló bizottságot két milliárdért,"
A repjegy már a zsebemben. MALÉVval megyünk. Most csinálják a jegyhez a légitársaságot! ;)

@knausz: "Prognosztizáltam, hogy jönni fognak és borulunk. Majd nézd csak meg!"
Ezt nem értem.

"Tudod, hogy zavar a nyilvánosság. Volt ezzel valami célod?"
Bevallom semmi. Más blog-okon láttam és gondoltam megnézem, hogyan lehet ilyet csinálni. Ha nem tetszik, kiszedem!

"Az milyen unalmas, amikor valaki csak szaval!"
Nekem meg kell tanulnom egy verset, hogy élvezni tudjam. Nem tudom, miért van ez így...

"Amikor ismerjük a többieket,"
A necc túl személytelen, hogy valóban ismerni lehessen valakit. Szerintem. Eljópofizunk, de a távolság nagy marad...

"utolsó kommentelő társáért is megdolgozik"
Ez azért túlzás, de nem szeretem a másik "felesleges" ekézését. Már ha jól használom ezt a kifejezést, amit mostanában hallottam. :)

"Házi nyúlra nem lövünk!"
Van ennek folytatása is! "... csak ha támad!" ;)
@knausz: "Én is inkognitóban vagyok itt. Közben megyek."
A végén még kiderül, hogy Te vagy mind a három kommentező. Az szép teljesítmény lenne! :)

Ebből egy jó kis tévéjátékot lehetne csinálni az m1-re 2 mrd Ft-ért. Kösz az 5letet! :) Olyan lehetne, mint a Csörgess meg! ( qltura.blog.hu/2011/04/20/szinhaz_csorgess_meg ), csak ez a blogolásról... :)
@TrueY:
"Kimoderáltam!"
Koszonom. Akkor nem lenne gond, ha a tobbiek is kiirnak. Nem szegyellem a munkahelyemet, csak igy picit furan erzem most magam.
Az az intezet amugy is megszunt mar!

"Mi a szak állat? Ez valami tudós kutya? ;)"
Ja, ja. Nekem is megtetszett ez a szo! :o)

"Nem szeretem a focit! ;) És a sört..."
En szeretem. A jo focit es a jo sort. Kedvencem a jo sotet sor, de a szuretlen buzasort is szivesen megiszom. A pilseni fajtat en sem kedvelem.

"No de ezek harci hangyák!"
De remelem, nem szarnyasok! Mert akkor el sem tudnek eloluk repulni! :o)

"Nem a francia a csendőr mondja, szóval az egész tárgytalan!"
Ezt mar elsore sem ertettem. Azt hittem magyarul mondod, nem franciaul.

"Késő! Belinkeltem! ;)"
De en mar elobb beirtam, hogy eszembe jutott. Tehat er!

"Állítólag 1 év alatt tanult meg olyan szinten spanyolul, hogy szakirodalmat olvas és Ph.D.-t ír."
En rovidebb ido alatt. Es? Nem egesz negy honap mulva szobeliztem dialektikus materializmusbol ugy, hogy abszolut nulla nyelvtudassal indultam. Na jo, biztosan nem volt tokeletes a spanyolom, de otost kaptam a vizsgan! Irott szoveget nem nehez ertelmezni, foleg, ha az szakszoveg es az ember mar tud pl. angolul. Es az sem biztos, hogy Bokros elotte nem tanult mar spanyolul. De hogy most tud, az tuti!

"És a disszertációban 40 könyv van felsorolva. A nyelvtanulás mellett még 9 naponta egy szakkönyvet is elolvasott. Engem azért érdekelne a dolog... "
Persze, vizsgaljak csak ki! Viszont egy szakkonyvet nem biztos, hogy az ember a-tol z-ig olvas el. Eleg, ha csak az erdeklodesenek megfelelo reszt, fejezetet olvassa el. Es ki mondta, hogy nyelvtanulas mellett tette ezt? En pl. a szakirodalom olvasasa altal tanultam a nyelvet. Azt hiszem osszesen harom lecket vettem az elejen, hogy megertsem az alapokat, onnantol pedig eleg volt tanulni az egyetemen, illetve hajnalig logni/bulizni a spanyol ajku evfolyamtarsakkal.

Kozben megneztem az oneletrajzat. A panamai osztondijnak feltetele volt a magas foku spanyol nyelvtudas! (A fenebe! Hiaba vertem itt a mellem, hogy en milyen ugyi voltam!!!) A panamai osztondijat 1976-ban kapta meg, diplomajat 1978-ban, a doktorijat pedig 80-ban vedte. Vagyis boven volt ideje elolvasni akar 40 konyvet is!
@Attilajukkaja: "Koszonom. Akkor nem lenne gond, ha a tobbiek is kiirnak."
Nem fogod elhinni, de nem tudtam, hogy a tied! A gugli analytics a kliens IP címe alapján készít egy listát. Abban látom, hogy egy adott szerverről hányan jönnek (nem a kliens IP címét látom, hanem annak a gateway szervernek a címét, ami a neccen lóg). Az esetek többségében valamely internet szolgáltató (UPC, T-Home, MonorTel, stb). De van pár "érdekes" cím. Én az első ilyet írtam be. Meg voltam győződve, hogy Te külföldről jössz. Bocs, beletrafáltam! :( Nem volt szándékos!

"En szeretem. A jo focit es a jo sort."
Én semmilyen alkoholt nem iszom. Nem szeretem az ízét. Pedig szinte mindent végigpróbáltam.

"Ezt mar elsore sem ertettem. Azt hittem magyarul mondod, nem franciaul."
A "Zisz iz" tipikus francia-angol kiejtés. sok-sok évig dolgoztam francia környezetben. Nagyon vicces a kiejtésük.

"En rovidebb ido alatt. Es? Nem egesz negy honap mulva szobeliztem dialektikus materializmusbol ugy, hogy abszolut nulla nyelvtudassal indultam."
Gratulálok! Nekem nagyon rossz a nyelvérzékem. Sajnos. Én csak a sajtóban előforduló híreket szajkózom. Kubában szóbeliztél? :) A D.M.-ből gondolom... :)

"Na jo, biztosan nem volt tokeletes a spanyolom, de otost kaptam a vizsgan!"
De ugye nem spanyolból, hanem D.M.-ből? :)

"Es az sem biztos, hogy Bokros elotte nem tanult mar spanyolul."
Állítólag nem tudott.

"De hogy most tud, az tuti!"
Igen, a parlament előtt is spanyolul válaszolt. Hányan érthették? :)

"Persze, vizsgaljak csak ki!"
Én is így gondolom. Már volt egy vizsgálat és azon átment. :)

"Viszont egy szakkonyvet nem biztos, hogy az ember a-tol z-ig olvas el."
Ez igaz. Én minden könyvet a-cettig (sic) elolvasok, de tényleg nem kötelező.

"A panamai osztondijnak feltetele volt a magas foku spanyol nyelvtudas!"
Azt mondták, hogy ez nem volt meg. Majd kiderül. Vagy ez sem... :(
@TrueY:
"Meg voltam győződve, hogy Te külföldről jössz."
Miert???? Meg azt is megirtam neked, hogy a XII. kerben lakom es ott szoktam rokakat is latni. Na meg ott a terkep is! Vagy azt mar utana tetted fel?

"Bocs, beletrafáltam!"
Meg voltam rola gyozodve, hogy latod honnan irok! Meg kulonben is. Szerinted harmunk kozul melyikunkre illik ra leginkabb az a cim?

"Én semmilyen alkoholt nem iszom. Nem szeretem az ízét."
Alkoholmentes sor?

"A "Zisz iz" tipikus francia-angol kiejtés. sok-sok évig dolgoztam francia környezetben. Nagyon vicces a kiejtésük."
En is dolgoztam franciakkal. Meg egy csomo mas nacioval is. Ezek alapjan vitatom, hogy tipikus francia kiejtes lenne! Es allitom, sok magyar is ziszizezik!

"Gratulálok! Nekem nagyon rossz a nyelvérzékem."
Ha ra vagy kenyszritve, akkor megtanulod!!!! Nincs mese. Azert megneztem volna, Jordaniaban hogyan mutogattad volna el a pincernek a falafelt!! :o)

"Kubában szóbeliztél? :) A D.M.-ből gondolom... :)"
Igen. A DM lehetett volna Nicaraguaban vagy Venezuelaban is. :o) Vagy barhol mashol, ahol filozofiat tanitanak. Azt hittem a clandestino-bol jottel ra.

"De ugye nem spanyolból, hanem D.M.-ből? :)"
Mivel spanyolul soha nem tanultam hivatalosan, ezert abbol nem is vizsgaztam, :o))))

"Állítólag nem tudott."
Ki allitja?

"Igen, a parlament előtt is spanyolul válaszolt. Hányan érthették? :)"
Igen, en is igy hallottam. Es igen. Jo kerdes, hogy a Parlamentben ulok kozul hanyan beszelnek kulfoldiul, es milyen nyelveket?

"Én is így gondolom. Már volt egy vizsgálat és azon átment. :)"
Igen, mar nem eloszor probalnak rajta fogast talalni.

"Ez igaz. Én minden könyvet a-cettig (sic) elolvasok, de tényleg nem kötelező."
En nem. Foleg, ha valamit celiranyosan keresek.

"Azt mondták, hogy ez nem volt meg. Majd kiderül. Vagy ez sem... :( "
A Rigo utcaban kell lennie valami dokumentumnak. De a legkonnyebb bekerni a papirt magatol Bokrostol es megnezni, hogy eredeti-e. De en azt hallottam, hogy nem a nyelvvizsga papirjat hiamyoljak, hanem azt, hogy a panamai egyetemen nincs dokumentalva rola semmi.
@Attilajukkaja: "Miert????"
Mittudomén... Ez volt a fejemben.

"Na meg ott a terkep is!"
Milyen térkép? Ja, a zászlók? Azt csak ma tettem fel. De leszedhetem. :)

"Meg voltam rola gyozodve, hogy latod honnan irok!"
Nem. Ezt azért a gugli megtartja magának! :)

"Meg kulonben is. Szerinted harmunk kozul melyikunkre illik ra leginkabb az a cim?"
600+ szerverről jönnek a találatok. Ha csak 3 lenne, akkor könnyű lenne kisakkozni! :)

"Alkoholmentes sor?"
Sem. Málnaszörp, Sió almalé. :)

"Es allitom, sok magyar is ziszizezik!"
Ezt eddig nem vettem észre.

"Jordaniaban hogyan mutogattad volna el a pincernek a falafelt!!"
Ez könnyű! Arba falafel menfadlak! :) a gyengébbek kedvéért magyarul: 4 falafel, szilvuplé! :) )

"Igen. A DM lehetett volna Nicaraguaban vagy Venezuelaban is."
Erre is ráhibáztam. :) A feleségem is kubai spanyolt beszélt. Neki kubai volt a tanára.

"Azt hittem a clandestino-bol jottel ra."
Nem képzelsz egy kicsit sokat rólam? ;)

"Ki allitja?"
Azt írja az újság...

"Igen, en is igy hallottam. Es igen. Jo kerdes, hogy a Parlamentben ulok kozul hanyan beszelnek kulfoldiul, es milyen nyelveket?"
Szerintem a többség a magyar is csak enyhe alapfokon beszéli! :)

"hanem azt, hogy a panamai egyetemen nincs dokumentalva rola semmi."
Igen, ezzel el is lesznek egy darabig. :)

"Ezt lattad mar?"
Láttam. Egyre szánalmasabb. :(
@TrueY:
"Milyen térkép? Ja, a zászlók? Azt csak ma tettem fel."
En meg ma is tobbszor beirtam mar!

"De leszedhetem. :)"
Engem nem zavar!

"Nem. Ezt azért a gugli megtartja magának! :)"
OK.

"600+ szerverről jönnek a találatok. Ha csak 3 lenne, akkor könnyű lenne kisakkozni! :)"
Aha. Ertem.

"Ezt eddig nem vettem észre."
Igen, a legtobb tenyleg diszizezik. Nagyon keves nacio tudja jol kimondani az angol th-t. Foleg a german nyelvbol jovoknek sikerul. Ugy ertem, azok kozul szinte mindegyik jol ejti, mig nalunk csak elvetve akad ilyen.

"Ez könnyű! Arba falafel menfadlak! :) a gyengébbek kedvéért magyarul: 4 falafel, szilvuplé! :) )"
De azt irtad, hogy kezzel-labbal keszultel elmutogatni! Arra lennek kivancsi! :o)))

"Erre is ráhibáztam. :) A feleségem is kubai spanyolt beszélt. Neki kubai volt a tanára."
Ho-ho! Az klassz! Aki a kubai spanyolt megerti, az minden spanyol nyelvjarast megert! ;o)
Amugy nagyon beletrafalos vagy ma! Latom, elirigyelted a baglyomat es te is beszereztel egyet!

"Nem képzelsz egy kicsit sokat rólam? ;)"
Nem, mert akkor jartal arrafele, amikor a blog gazdaja rakerdezett, hogy mit kerestem en 17 evesen Havannaban. Erre valaszoltam, hogy beiratkoztam az egyetemre. Es ehhez meg a posztot sem kellett elolvasnod, mert a valaszom ott volt oldalt a kis fulecskeben. ;o)

"Azt írja az újság..."
Ja, akkor biztosan igaz!

"Szerintem a többség a magyar is csak enyhe alapfokon beszéli! :)"
:o)))))) Amugy is jobban tenne egyik-masik, ha hallgatna!

"Igen, ezzel el is lesznek egy darabig. :)"
Szerintem a panamai titkosszolgalatnal vannak Bokros papirjai, azok meg nem adjak ki. Legfeljebb, ha Torgyan keri meg oket nagyon szepen!
De meg mindig nem ertem, hogy a papirok hianyaban mi a plagium? Hogy mas valaki irta meg helyette?

"Láttam. Egyre szánalmasabb. :( "
Ugyis az lesz a vege, hogy ez igy szabalyos es punktum!
@TrueY:
"600+ szerverről jönnek a találatok. Ha csak 3 lenne, akkor könnyű lenne kisakkozni! :)"
Pontosabban megsem ertem. Nem napi szinten latod ezeket? Vagy azt akarod mondani, hogy napi 600+ latogatod van????
@Attilajukkaja: Szerintem te Panamából írsz, csak távkapcsolatot létesítettél egy magyarországi géppel... a panamai kém... : )
Jukkosz Espia Espeso-né...

"Ezt lattad mar?"
Láttam. Egyre szánalmasabb. :(

Sőt, ez inkább most már kivéreztetés. De őszintén szólva megérdemli. Ő akart motor lenni...
@NYJetsTD:
"a panamai kém... : )"
Legfeljebb panamazo kem lehetnek! ;o)

"Jukkosz Espia Espeso-né..."
Jukkoooooosz? Nem vagyok en gorog! Akkor mar inkabb Yucalina. :o)))))

"Ő akart motor lenni... "
Akkor mar berughatna valaki, hogy huzhassa a csikot!
@TrueY:
""Házi nyúlra nem lövünk!"
Van ennek folytatása is! "... csak ha támad!" ;)"
A felelmetes terelonyulrol hallottal mar?
www.youtube.com/watch?v=qeuL5IGimCQ
@Attilajukkaja: Komoly pénzet tennék rá, hogy szeptemberben már nem ő lesz a Nemzet Golyóstolla és Másolópapírja...
de nem teszek... itt már minden megtörtént és az ellenkezője is...
@NYJetsTD:
"szeptemberben már nem ő lesz"
Miert? Mi lesz szeptemberben?
@Attilajukkaja: "Miert? Mi lesz szeptemberben?"
Előtte a fontos. Nyári uborka szezon. Szép csendben el lehet tűntetni...
Két barát beszélget:
-Azt hiszem, hogy a feleségemnek szeretője van!
-Mégis miből gondolod?
-5 évet éltünk itt, majd kiutaztunk Olaszba 3 évre, azután Amerikában laktunk 2 évet és aztán pedig Franciában.
-És mi köze ennek a hűtlenséghez?
-Mindenütt ugyanaz a postás!
@NYJetsTD:
"Szép csendben el lehet tűntetni... "
Gondolod, hogy elmegy nyaralni es kozben sutyiban lecserelik a zarakat a Sandor palotaban? :o))))

"Mindenütt ugyanaz a postás!"
:o)))) Nem tudom, hogy jon ide, de aranyos!
@TrueY:

"Prognosztizáltam, hogy jönni fognak és borulunk. Majd nézd csak meg!"
Ezt nem értem."

A roma blogban is így volt – írtam Neked. Kerültek bennünket sokáig, aztán beborították a szennyest. De mi arra már készültünk lelkileg, legalábbis én, hogy nem ússzuk meg.

"Ha nem tetszik, kiszedem!"

Ez a Te blogod, nekem volt több, először a romákhoz csatlakoztam, később saját is, sokfelé, elég nagy népszerűséggel futottam, de belefáradtam és más utakra tértem, szóval: a Te blogod, a Te döntésed. Engem nem zavar, legközelebb nem figyelek oda.

"Nekem meg kell tanulnom egy verset, hogy élvezni tudjam. Nem tudom, miért van ez így..."

Másmilyenek vagyunk, tán azért. Nem föltétlenül baj.

"Házi nyúlra nem lövünk!"
Van ennek folytatása is! "... csak ha támad!" ;)

Csak nem támad az a házi nyúl, nem vad nyúl, hogy támadjon!!:):)
Jól egyedül maradtam..
@TrueY:
""Es allitom, sok magyar is ziszizezik!"
Ezt eddig nem vettem észre."
Hallgasd meg Matolcsyt 2:08-nal, hogy mondja a szamszingot! :o)
index.hu/video/2012/03/06/orban_harom_csataja/
@NYJetsTD:

"Komoly pénzet tennék rá, hogy szeptemberben már nem ő lesz a Nemzet Golyóstolla és Másolópapírja..."

Török Gábor is ezt mondja. Szerintem nem változik semmi. Marad a köztársasági elnök.

Hanem Budapest polgármestere lehet, hogy Rogán lesz, ha így teper. Furcsa nekem ez.
@Attilajukkaja: "
"Nagyon keves nacio tudja jol kimondani az angol th-t. Foleg a german nyelvbol jovoknek sikerul."
Nekik könnyű! Az angol egy német nyelvjárás. :)

"De azt irtad, hogy kezzel-labbal keszultel elmutogatni! Arra lennek kivancsi!"
A falafelt nem kell mutogatni. A négyet pedig a hüvelykujjam behajtásával idéztem volna elő. Egy falafel árusnál szerintem egyértelmű, hogy mit szeretnék... :)

"Az klassz! Aki a kubai spanyolt megerti, az minden spanyol nyelvjarast megert!"
Meg az olaszt is nagyrészt. :)

"Amugy nagyon beletrafalos vagy ma! Latom, elirigyelted a baglyomat es te is beszereztel egyet!"
Valami van a levegőben! Talán varázs gomba. :)

"Nem, mert akkor jartal arrafele, amikor a blog gazdaja rakerdezett, hogy mit kerestem en 17 evesen Havannaban."
Tudod, hogy én nem olvasok, csak írok! :)

"Ja, akkor biztosan igaz!"
Azt nem mondom. De nem zörög a paraszt, ha leáll a zetor... :)

"Amugy is jobban tenne egyik-masik, ha hallgatna!"
És nem nyomkodna össze-vissza! :)

"De meg mindig nem ertem, hogy a papirok hianyaban mi a plagium?"
Az, hogy nem is ő írta, mert nem tudhatott spanyolul. Erre épít a JESZ.

"Ugyis az lesz a vege, hogy ez igy szabalyos es punktum!"
Én sem hiszem, hogy bevallják, hogy plágium. Visszavonják a doktorit és Idegen Tollak törzsfőnök illedelmesen lemondana. Ez nem Németország, hanem a következménynélküliség hazája. :(

"Pontosabban megsem ertem. Nem napi szinten latod ezeket? Vagy azt akarod mondani, hogy napi 600+ latogatod van????"
Nem. Az utolsó 30 napra készít statisztikát a gugli, de a blog.hu saját statisztikája is mutat napra lebontott grafikonokat. Persze beállítható bármekkora időintervallumra. De most egy kicsit össze van zavarva minden, mert knausz kollegina belépésével felborult a statisztika. :) Amit nem értek! Napi szintem eddig 40-50 látogatóm volt (persze voltak nagyobb csúcsok, de viszonylag ritkán). Ennek kb. negyede visszatérő versenyző. :) Ez most napi 70-80-re ment fel. A látogatások száma ennél nagyobb. Az oldal letöltések száma meg nap 300-400 köré emelkedett. Amit nem értek! Úgy tűnik, mintha sokan úgy olvasnák a blog-okat, hogy megnézik egy kommentező miket olvas és utána mennek.
Az látszik, hogy ha aktívan kommenteztek, akkor drasztikusan növekedik a látogatók és még drasztikusabban az oldal letöltések száma.
Amit még nem értek, hogy azt is látom, hogy a gugliban mire keresve kapják vissza az oldalamat. Az utóbbi időben egy csomó olyan keresés volt, hogy "qltúra miazmás". Eddig csak elvétve láttam ilyet, de most ez a legtöbbet keresett kifejezés. Hmmm...
@Attilajukkaja: "Gondolod, hogy elmegy nyaralni es kozben sutyiban lecserelik a zarakat a Sandor palotaban?"
:)

@NYJetsTD: :) Nekem a feleségem gyanús
www.youtube.com/watch?v=1tR3tyCmS-8
Sajnos a Csal a feleségem kabarét nem találtam.
@knausz: "Engem nem zavar,"
Ok, maradnak a kütyük! ;)

"Másmilyenek vagyunk,"
"- Ti mindannyian egyéniségek vagytok!
- MI MINDANNYIAN EGYÉNISÉGEK VAGYUNK!" :)

"Szerintem nem változik semmi."ű
Én is erre tippelek. Egyre kevesebb az a dolog, amit komolyan lehet venni. Ezzel persze aláássák a "polgári értékrendet", ami még ki sem tudott alakulni. Ilyen az, amikor a politikusok rövid távra játszanak. :)

@Attilajukkaja: "hogy mondja a szamszingot"
Szépen, nyíltan. Számszing... De ez nem "zisz iz" ;)
@TrueY:
"Nekik könnyű! Az angol egy német nyelvjárás. :)"
Germannak mondjuk, de igen, az! :o) Es megsem olyan konnyu nekik sem, csak nagyon koran kezdik a tanitasat. A nemetek (ahogy a magyarok is) pl. eleg nehezen ejtik ki rendesen a w hangjat.

"Egy falafel árusnál szerintem egyértelmű, hogy mit szeretnék... :)"
Ja, hogy Jordaniaban ilyen is van?

"Meg az olaszt is nagyrészt. :)"
Abszolut!

"Tudod, hogy én nem olvasok, csak írok! :)
"Hogy a fenebe ne tudnam? :o) Ezert hangsulyoztam ki, hogy meg a posztot sem kellett elolvasnod!!!!

"Azt nem mondom. De nem zörög a paraszt, ha leáll a zetor... :)"
Majd kiderul, hogy az a zetor tud mast is, vagy csak nagy a hangja! ;o)

"Az, hogy nem is ő írta, mert nem tudhatott spanyolul. Erre épít a JESZ."
Igen, vegul en is erre jutottam. Marmint, hogy a plagium szonak ezt az ertelemzeset hasznaljak itt.

"Ez nem Németország, hanem a következménynélküliség hazája. :("
Egyesek szamara!!!

"Nem. Az utolsó 30 napra készít statisztikát a gugli"
Aha.

"Úgy tűnik, mintha sokan úgy olvasnák a blog-okat, hogy megnézik egy kommentező miket olvas és utána mennek.
Az látszik, hogy ha aktívan kommenteztek, akkor drasztikusan növekedik a látogatók és még drasztikusabban az oldal letöltések száma."
Az en szemelyem BIZTOSAN nem olyan fontos, hogy barki is ekkora erdeklodessel kovesse a kommentjeimet. NYJetsTD-rol nem tudok nyilatkozni, de Knausz tenyleg dicsekedett valahol, hogy ahol o megjelenik, azon a blogon megugrik az aktivitas. Igaz, nem azt mondta, hogy a kommentelok szama!!!! Hm.

"azt is látom, hogy a gugliban mire keresve kapják vissza az oldalamat. Az utóbbi időben egy csomó olyan keresés volt, hogy "qltúra miazmás". Eddig csak elvétve láttam ilyet, de most ez a legtöbbet keresett kifejezés. Hmmm..."
Ohom. Egyetertek: hm.

"MI MINDANNYIAN EGYÉNISÉGEK VAGYUNK!"
Nem er!!! Ezt en szoktam mindig emlegetni/belinkelni!!! :o))))

"Szépen, nyíltan. Számszing... De ez nem "zisz iz""
Miert nem? A th hang kiejteserol beszeltem. Te mirol?
@TrueY:
Na, kikerestem. Ezt irtad: "Megpróbáltam arabul rendelni és meglepetésemre nem kellett a B tervhez (kézzel-lábbal) nyúlnom."
Ha egy arus csak falafelt arul, akkor miert lepodsz meg azon, hogy nem kell kezzel-labbal elmutogatnod, mit kersz?? :o))))
A kerdesem eredetileg az volt, mi volt a B terv??? De igy mar nem aktualis.
@TrueY: @NYJetsTD:
"Nekem a feleségem gyanús"
De mindent meg tud magyarazni...
Egy jopofa IKEA reklam! :o)
www.youtube.com/watch?v=09ThzESqNC0
@Attilajukkaja: @TrueY: Az IKEA reklám nagyon jó, majd én is alkalmazom... : )))

A komment követés lehet szerintem a ludas. Mivel rólatok nem tudom követenek-e, ezért csak a saját példáimat tudom sorolni.
Az elmúlt egy hónapban négy levelet is kaptam a postafiókomba, ami ismerkedésre hív és kettőt amely blogbejegyzés írására.

A kommentelésnél pedig kifejezetten látom, sokan arra törekednek, hogy olyan emberek írásaira reagáljanak, akinek véleményével egyetértenek. Majd ezeket követik más blogokba is. Most hogy ez jó vagy nem, a téma tárgyában mellékes.

TrueY-nál nehezebb a dolog. A belterjesség miatt (bocs) de én is kivártam pár napot mire beírtam. Mivel elötte TrueY-val váltottam pár szót Csurkáról és színházról más blogokban, ezért könnyebben ment a tagfelvétel. De azt is látom, ez a színes világ (hol egy kultúra, hol egy számítástechnika) nem mindenkit tud megragadni. Mondjuk ezt nem bánom. Amit viszont néha én is hiányolok, a napi élet megjelenítése, mint például a szavazási ötlet. Nem is a politika, hanem az emberi természet, az anyagiak vagy éppen az aktualitás miatt.

Szóval sok helyről összejöhet ez a látogatottság, de szerintem a kéz legfőbb ok, a TrueY kommenteléseinél megjelenő blogcíme, illetve az aktivitásunk, balhéink vagy éppen kedvességünk más lapokon.

Én a saját honlapomon általában napi rendszerességel böngészem a látogatottságot. Sőt, néha még azt is átfutom és rákattantok, honnan és vajon mi okból kerestek rám. De például megrendelést sem fogadok el, ha nem látom az IP címet. Mostanában nagy divat lett az IP cím elrejtő program...
@TrueY:
"Számszing... De ez nem "zisz iz""
Na jo, akkor maskepp fogalmazok. Szerinted aki ilyen szepen es tisztan mondja a szamszinget, az hogy mondja a zisz izt? ;o)

Most viszont raneztem a statisztikaidra. Meg en is latok benne olyan dolgokat, amire az angol azt mondana, hogy "something fishy is going on here"!!!!! :o/
@NYJetsTD:
"Az elmúlt egy hónapban négy levelet is kaptam a postafiókomba, ami ismerkedésre hív és kettőt amely blogbejegyzés írására."
Az egyik a negy kozul en voltam, de valaszra sem meltattal, te galad! :o)))

"Majd ezeket követik más blogokba is."
De ekkora ugrast szerintem azok sem tesznek ki!!

"a kéz legfőbb ok, a TrueY kommenteléseinél megjelenő blogcíme, illetve az aktivitásunk, balhéink vagy éppen kedvességünk más lapokon."
Nem akarok senkit sem megserteni, de szerintem nem. Mert miert eppen most, az utobi napokban ugrott meg ennyire a statisztikaja 5 vagy 6 orszagbol is? Ilyen hirtelen!

"ez a színes világ (hol egy kultúra, hol egy számítástechnika) nem mindenkit tud megragadni"
Engem sem ragad meg minden poszt, de meg igy is tobb van annal, ami viszont igen. Nem is kommentelek be, csak bizonyos posztokhoz.

"én is hiányolok, a napi élet megjelenítése"
Arra ott van egy rahedli mas blog. Persze en is szivesen olvasom azokat es az ilyen jellegu posztokat itt is,...de azt mar TrueY donti el, milyen jellegu blogot akar epiteni maganak. :o)
Te sem, en sem, de meg TrueY sem csak ide jarunk netezgetni, de en eppen azert kedvelem a blogjat, mert ahogy te is megjegyezted az elejen, a nyugalom, beszelgetes egy kis szigete. Altalaban. En pl. gyakran latogatok gasztroblogokat is, mert szeretek ilyesmirol olvasgatni, de nem varom el TrueY-tol, hogy fozzon a sajat blogjan. :o))))
Most, hogy belegondolok, mindkettotokkel a Vilagevon talalkoztam eloszor!!! ;o)
@Attilajukkaja: "A nemetek (ahogy a magyarok is) pl. eleg nehezen ejtik ki rendesen a w hangjat."
A Kék angyalban ( qltura.blog.hu/2011/02/09/film_a_kek_angyal ) pl. az angoltanár tanítja a "The"-t. És ő is azt mondja, hogy "zö". :)

"Ja, hogy Jordaniaban ilyen is van?"
Mé' ne lenne? ;)

"meg a posztot sem kellett elolvasnod"
Nem csak posztot nem olvasok, de a kommenteket sem! :)

"Igaz, nem azt mondta, hogy a kommentelok szama!!"
A kommentelők száma nem változott. Kb. 4-en vagyunk. Néha egy-egy más témában, de nem jellemző. Igazából nem a klikk számra megyek, mert nincs pénzem belőle. Csak van egy jelenség, amit nem értek.
Az nyilvánvaló, hogy amikor én is elkezdtem másokat kommentezni, akkor emelkedett némileg a látogatottságom. De ha engem kommentelnek, akkor nem értem. Gondolom kiszűri a statisztika, ha ugyanarról az IP-ről jön valaki. Szóval az oldal letöltések számának növekedését még értem, de az sem nőne ennyikre csak a kommentezések miatt. Szóval nem értem...

"Ezt en szoktam mindig emlegetni/belinkelni!"
Mert mi is egyéniségek vagyunk! :)

"A th hang kiejteserol beszeltem. Te mirol?"
De ő sz-nek ejti és nem z-nek. Vagy nem jól figyelek?

"Egy jopofa IKEA reklam!"
Neked biztos nem volt IKEA bútorod! Az lapra szerelt! ;) Oda nem fért volna be a postás! Viszont ez valami adónak a reklámja, nem IKEA... ;)

"aki ilyen szepen es tisztan mondja a szamszinget, az hogy mondja a zisz izt?"
Disz iz. IMHO.

"something fishy is going on here"
Eztet nem értem. Már az emotikont sem. Mire gondolsz?

"utobi napokban ugrott meg ennyire a statisztikaja 5 vagy 6 orszagbol is?"
Ez mindig is volt. A gugli szeirnt talán csak a déli sarkról nem volt még találatom. :)

"de nem varom el TrueY-tol, hogy fozzon a sajat blogjan."
Pedig beígértem és lesz is két főzős cikk! A recept már megvan, fotót csináltam, csak lektoráltatnom kell a feleségemmel, mert nem szeretnék nagy blődséget írni... :)

@NYJetsTD: "Az elmúlt egy hónapban négy levelet is kaptam a postafiókomba, ami ismerkedésre hív és kettőt amely blogbejegyzés írására."
Ezt hogy csinálod? Taníccs, mester! Engem senki nem hív ismerkedni! :) De még cikk írásra sem kértek fel. :)

"Majd ezeket követik más blogokba is."
Ezt nem gondoltam volna! De most legalább tanultam!
Azért furcsa, mert nekem főleg olyanok válaszolnak, akik nem értenek egyet velem. :)

"Amit viszont néha én is hiányolok, a napi élet megjelenítése, mint például a szavazási ötlet."
Köszi a megjegyzést! Vettem, de azt hiszem, hogy nem szeretnék "én blog"-ot csinálni. Már a címe okán sem. :) Egyébként az adáshiba ilyen tag. Oda teszem az izéket. A péntekire készüljetek, durva lesz! ;)

"szerintem a kéz legfőbb ok"
Miért pont a kéz? Ez most jó, vagy rossz? Tök véletlenül találtam, amikor avatart kerestem magamnak. ;)
@TrueY:
"pl. az angoltanár tanítja a "The"-t. És ő is azt mondja, hogy "zö". :)"
:o))))

""Ja, hogy Jordaniaban ilyen is van?"
Mé' ne lenne? ;)"
Mert eddig mindenhol csak olyan utcai arust lattam, ahol falafel IS volt, de CSAK falafelest meg nem lattam.

"Nem csak posztot nem olvasok, de a kommenteket sem! :)"
Hu, de bekemenyitettel! Legkozelebb az lesz, hogy azt sem tudod, miket irsz be masok blogjara! :o))))

"A kommentelők száma nem változott. Kb. 4-en vagyunk."
Eszrevettem!

"Néha egy-egy más témában, de nem jellemző."
Ezt is.

"Igazából nem a klikk számra megyek, mert nincs pénzem belőle. Csak van egy jelenség, amit nem értek."
Es ezt is.

"Az nyilvánvaló, hogy amikor én is elkezdtem másokat kommentezni, akkor emelkedett némileg a látogatottságom. De ha engem kommentelnek, akkor nem értem."
Ertem, hogy mit nem ertesz!

"Gondolom kiszűri a statisztika, ha ugyanarról az IP-ről jön valaki."
Nyilvan!

"Szóval az oldal letöltések számának növekedését még értem, de az sem nőne ennyikre csak a kommentezések miatt. Szóval nem értem..."
Ertem! Ezert gyanus a dolog!!!

"Mert mi is egyéniségek vagyunk! :)"
:o)))))

"De ő sz-nek ejti és nem z-nek. Vagy nem jól figyelek?"
A Matolcsy? O igen, mert ott a th inkabb esszes, mint zes zongeju. A lenyeg, hogy mindket hangot ugyanazzal a technikaval kell kepezni: nyelvet a fogak koze dugni es ugy mondani zet vagy esszet. Erre nem kepesek sokan, mert az o anyanyelvukben nincs ilyen, nem jon automatikusan. Azon lepodnek meg, ha Matolcsy igy mondana a szamszing-et, a zisz iz-t pedig jol.

"Neked biztos nem volt IKEA bútorod! Az lapra szerelt! ;)"
O, dehogynem! :o))) Azokban is van kicsi, meg nagyobb meretu!

"Viszont ez valami adónak a reklámja, nem IKEA... ;"
Majd megnezem ujra. De nem hiszem, hogy ugy kevesbe lesz poenos! ;o)

"Disz iz. IMHO."
Az a szamszinget szamtingnek mondana!

"Eztet nem értem. Már az emotikont sem. Mire gondolsz?"
Az emotikon olyan szajelhuzos akart lenni. Tudod mit jelent angolul a fishy? Valami budoset, ami buzlik. Magyarul, nekem itt gyanus valami!

"Ez mindig is volt. A gugli szeirnt talán csak a déli sarkról nem volt még találatom. :)"
OK. Nem tudtam, hogy Svajcbol es az USA-bol is vannak rendszeres olvasoid, de a letoltesek szamarol azt mondtad, hogy csak az utobbi napokban, hetekben ugrott meg ennyire. Ez meg mindig all, nem igaz?

"Pedig beígértem és lesz is két főzős cikk! A recept már megvan, fotót csináltam, csak lektoráltatnom kell a feleségemmel, mert nem szeretnék nagy blődséget írni... :)"
Orommel varom, ...de akkor sem varom el.

"A péntekire készüljetek, durva lesz! ;)"
Fuuuuuu! Alig birom kivarni! :o))))

"Tök véletlenül találtam, amikor avatart kerestem magamnak."
Jot somolyogtam magamban, amikor a legutobbi VV bejatszasokban lattam ugyanezt a kezet nagyban a villa falan! :o))))) Na, gondoltam, TrueY mar oda is betette a labat.
Amugy en azt sem tudom, hogy mit jelent a nick-ed.
@TrueY:
"ez valami adónak a reklámja"
Megneztem, valoban a Canal+ csatorna/szolgaltato reklamja, csak valamiert a cimebe irtak bele, hogy IKEA idea. Gondolom, a lapraszerelt szekreny miatt! :o)
@TrueY:

"- MI MINDANNYIAN EGYÉNISÉGEK VAGYUNK!" :)"

Rendkívül fontos ezt tudatosítani magunkban. Egyúttal tisztázni a saját értékeinket. Tovább pedig: mire vagyok képes és mi az, amit meg tudok és meg szeretnék mutatni magamból.

@Attilajukkaja:

"Az en szemelyem BIZTOSAN nem olyan fontos, hogy barki is ekkora erdeklodessel kovesse a kommentjeimet."

Engedd meg, hogy erre azt mondjam: mindenki, aki meri vállalni igazi énjét, ő érdekes lesz, pontosan azért, mert mi mindannyian egyéniségek vagyunk.

Az egyetlen kérdés: mi az, amit megmutatnál magadból? Melyek azok a dolgok, amiket felvállalnál / ill. bevállalnál?

Török Gábor blogjában IS csupa egyéniség van. Tudom, kit és miért lehet becsülni. Van, aki rendkívül jó családapa, van aki kiváló orvos és ember, van, aki kutyatartó és honvédő, van, aki természetgyógyászattal foglalkozik, de tegnap még az is kiderült róla, hogy jelentek meg írásai.

Vannak, akik jobban a szívemhez nőttek, de mindenkit megkedveltem. Így, neten át. Egy blogtársammal találkoztam személyesen is, novemberben, Budapesten, pont ugyanolyan, mint itt a blogon, eltöltöttünk két órát egy kávézóban. Többekkel telefonon is beszélgetek vagy sms-ben érhetjük el egymást és e-mail-ben.

Az internet nagy találmány, ha okosan használja az ember, tudatosan. Árnyaltabbá teszi a világunkat és nem szűkíti, hanem tágítja azt.
@NYJetsTD:

"A kommentelésnél pedig kifejezetten látom, sokan arra törekednek, hogy olyan emberek írásaira reagáljanak, akinek véleményével egyetértenek."

Rám az ellenkezője igaz. Oda megyek inkább, ahol árnyalhatom a képet pl. ilyen volt legutóbb egy Kertész Ákos kanadai költözésével kapcsolatos bejegyzés. Ott többen azért elküldtek melegebb éghajlatra, de volt olyan gondolat, melyért érdemes volt odamenni és már megérte a vitához csatlakozni:

"Az egész ügy irracionalitásba csapott át. Megoldás talán az volna, hogy egy holokauszt-túlélővel szemben több toleranciát tanusitanánk. Még akkor is, ha tapasztalataink, nézeteink - na és pártpreferenciáink- szöges ellentétben állnak."

Merthogy feltettem a kérdést, mi volna itt a megoldás, ha valaki mondana erre valamit és megjött ez a válasz. És éreztem, tudom, hogy ez az igazi válasz. A tolerancia.
@knausz:
Koszonom a hasznos tanacsokat. Majd megprobalom tudatositani magamban, hogy en is egy szemelyiseg vagyok! Eddig erre meg nem is gondoltam. Az internetet is tudatosabban, ontudatosabban fogom hasznalni. Azt hiszem, holnaptol teljesen megvaltozik majd az eletem. Koszonom!
@Attilajukkaja:
Bocsanat, egyeniseget akartam irni, nem szemelyiseget! :o)
@Attilajukkaja:

"Majd megprobalom tudatositani magamban, hogy en is egy szemelyiseg vagyok!"

Jól van. Akkor ezen az úton és így tovább! Mi, a blogtársaid figyelünk erre a tavaszi kibontakozásra. Ma vettem egy cserepes virágot, mire az utolsó bimbó is virággá sarjad, itt újabb egyéniség épül.:)

Ma megint beszólt nekem egy pasas, pedig még nem voltam tavaszi öltözetben, azt mondta:- Te milyen szép vagy! Nem reagáltam, mert azért ez már nekem is provokatív, de amikor elhaladt, azért elmosolyodtam, tudom, hogy a kinézetemre már kampányt lehet építeni és fogok is, tervezem.

Még nem pontosan világos, hogyan, de a rák megelőzésével kapcsolatos kampányban szeretnék részt venni, ehhez adom az arcom, a személyem, illetve ezért tettem már lépéseket.:) és ötletelek ezen tudatosan.
@Attilajukkaja:

Nem tudom, mivel foglalkozol, de mivel Angliában éltél, azért komoly tudás birtokában vagy. Olvastam egy történetet, abban a gondozónő több évet Angliában töltött, és amikor hazajött, akkor idősek napköziotthonában szervezett csoportos angolt néniknek, bácsiknak, akik ezt rendkívül élvezték és a gondozónő is megkapóan beszélt erről (olykor meghatódott).

Nagyon szimpatikus számomra Szalai Nóra munkája, amit az autodidakta angolért tesz és bizonyítja, hogy egyedül is, de amikor ővele csináljuk, azzal is sikereket érhetünk el. Rendkívül színes lapot ad ki hónapról-hónapra, fókuszban a világ eseményei, egy-egy nagyváros bemutatása, a tudományok, az állatvilág, a főzés..stb.. és a felkészítés is alap- közép- és felsőfokú nyelvvizsgára. www.5percangol.hu innen tölthető le a magazin mellé hanganyag.

@TrueY:

Egy javaslattal szeretnék élni feléd. Mi volna, ha szeretné ezt blogtársunk, hogy rendszeresen jelentkezzék egy-egy angol nyelvű ismertetővel és magyarázattal hozzá (téma és minden más ötlet legyen az övé!). Ha kell, még érvelnék emellett, de hasznos volna mindannyiunknak és azoknak, akik még ebbe a blogba látogatnak.

Mit gondolsz? Mit gondoltok?

Nem az a kérdés ugyanis, miért jönnek ide és hányan, mert ha egy, csupán egyetlen ember tartalmat visz innen, már megérte.:)
Party animal. Rate-race. És akkor DJ! Őrület ám!

Megyek, mert még maradt fordítanivalóm és holnap órám lesz. A titkok kertjéből, ha pár oldalt sikerül, azt most megcsinálom.

Ez 3- as szintű könyv, viszonylag könnyen megy, de nem szeretnék a 4- est átugorva az 5- ösre, mert akkor kimarad a nyelvtan, amit egy-egy könyv gyakoroltat.

Hanem. Panaszoltam már a Török blogon is, ott szinte mindenki beszél angolul, valamilyen szinten, hogy most rátértem a szlengre és ezt megszeretni, hát komoly erőfeszítést igényel.

Szóval most megyek, mert dolgom van.:)
@knausz:
"Akkor ezen az úton és így tovább!"
Teljes gozzel elore!

"Mi, a blogtársaid figyelünk erre a tavaszi kibontakozásra."
Ez nagyon megnugtat! Koszonom!

"Nem reagáltam, mert azért ez már nekem is provokatív, de amikor elhaladt, azért elmosolyodtam"
Oh, ez igazan klassz sztori volt! :o)

"a rák megelőzésével kapcsolatos kampányban szeretnék részt venni"
Hat igen. A roma kerdes es a rak tarsadalmunk ket legfontosabb problemaja. Elkel benne a segitseged!

"mivel Angliában éltél, azért komoly tudás birtokában vagy"
Ah, dehogy. Nyelvtanulas celjabol mentem ki es kozben mezogazdasagi munkat vegeztem: narancsot szureteltem. Nem volt konnyu munka, de kozben megfigyelhettem a narancs szaporodasi ciklusat, genetikajat. Sokat tanultam belole.

"hogy rendszeresen jelentkezzék egy-egy angol nyelvű ismertetővel és magyarázattal hozzá"
Nem tudom, hogy itt ram gondoltal-e vagy NYJetsTD-re, de szerintem nagyon jo otlet. TrueY is imadni fogja! Elsore rogton irnek is egy kis esszet a narancsligetek rejtelyes vilagarol. Mar alig varom!
@Attilajukkaja:

"Elsore rogton irnek is egy kis esszet a narancsligetek rejtelyes vilagarol. Mar alig varom!"

Ez aztán az eredeti téma! Ez igen!:) Én szeretném, ha írnál, de közben azért a mi szintünket (az enyémet teljesen) ha figyelembe vennéd, az jó lenne.

Rat- race. Így helyesen, még a végén mások is rosszul tanulják meg. De nem tudom, mit jelent, mert még a nagyszótárban sem volt benne! Sport azt látom a képen.

A fiam mezőgazdász mérnök lesz. Harmadéves az egyetemen. Mégis akkor inkább ővele azonosítanálak, továbbra is, ha nem bánod.:) Az összes növényt ismeri, nemzetközi versenyen benne volt az első 4- ben. Tyúkokat nevelne leginkább, de olyan bonyolult nekem olykor, pedig az én fiam.:)
@knausz:
"közben azért a mi szintünket (az enyémet teljesen) ha figyelembe vennéd, az jó lenne."
Ez csak termeszetes. De hidd el a narancsligetek szaporodasanak olyan fulledt erotikaja van ott helyben, hogy azt mindenkinek latnia kellene egyszer. A genetikajukrol nem is beszelve. Fantasztikus dolog nem konyvekbol, szaraz szakanyagbol tanulni meg, hanem ott helyben, kozvetlenul a fak alatt, gyakorlatilag a gyumolcstol!

A rat-race egy kicsit a magyar mokuskerek kifejezesre hajaz. Amikor az allat nagy energiakat fektet be, es megsem jut elobbre. A patkany is igy probal le-fol szaladgalni a ketreceben, megsem tud kiszabadulni. A sportban nem tudom, hogy hasznaljak-e.

"Tyúkokat nevelne leginkább"
Az nem is hulyeseg. Es mivel kezdene? Tyukokkal vagy inkabb tojasokkal?
@knausz:
Jaj, el is felejtettem jo tanulast, utana pedig jo ejszakat kivanni neked.
Bevallom, kicsit aggaszt, mi lesz, ha TrueY nem nekem adja meg a lehetoseget az elso ilyen angol nyelvu posztra, hanem NYJetsTD-nek? Akkor nem elsozhetek, annak pedig nem orulnek. Jo lenne, ha dumalnal TrueY-jal errol a kis problemarol!! Nem nagy dolog, de nekem sokat szamitana. Gondolom, erted!
@Attilajukkaja: (bakker! jó hosszan válaszoltam, de sikerült elbaltáznom. Most kezdhetem újra...)

"Mert eddig mindenhol csak olyan utcai arust lattam, ahol falafel IS volt, de CSAK falafelest meg nem lattam."

Ez egy kis étterem volt, aminek volt utcára néző portálja. Azt hiszem ott csak falafelt lehetett venni. Egyébként az eladónak nagyon európai feje volt! Inkább egyetem tanárnak gondoltam volna, mint falafel árusnak. Szimpi, mosolygós feje volt.

"Legkozelebb az lesz, hogy azt sem tudod, miket irsz be masok blogjara!"
Ezt eddig sem tudtam. Az okokat már kifejtettem. :)

"Azokban is van kicsi, meg nagyobb meretu!"
Értem, de lapra szerelt! Nem fér be a csávó a dobozba! :)

"nem hiszem, hogy ugy kevesbe lesz poenos!"
A poén jó, csak nem lehet IKEA! :)

"Az a szamszinget szamtingnek mondana!"
Igazi magyar számszingnek mondja! Szép nyílt á-val. Ahogy én is! :)

"Magyarul, nekem itt gyanus valami!"
Az emotikon alapján nem viccnek gondoltad. Szóval összeesküvésre gyanaxol?

"Nem tudtam, hogy Svajcbol es az USA-bol is vannak rendszeres olvasoid,"

Szerintem ők csak véletlenül jutnak el hozzám. Pl. pár speciális IT-s keresés révén. Vagy pl. valaki svájci cégnél dolgozik és a belső hálóról svájcon keresztül jut ki az internetre. A brazilra meg azt gondolom, hogy esetlen IP elrejtő szerveren keresztül jöhet.

"de a letoltesek szamarol azt mondtad, hogy csak az utobbi napokban, hetekben ugrott meg ennyire. Ez meg mindig all, nem igaz?"
Egészen pontosan feb. 28-án. Akkor közel 500 oldalmegtekintés volt, a szokásos 130 helyett. Eddig ez lett a legkommentezettebb cikk, ezért megnéztem itt hogyan alakult a fogalom. Az látszik, hogy knausz szaktársnő feb. 20-án kezdett kommentezni (Szóval visszaszívom, nem (csak) ő a ludas a dologban. :) ) De akkor meg pláne nem értem. Viszont szombaton visszaesett 200-ra, és azóta folyamatosan nő megint. Tegnap 400 volt. Misztikus. Főleg, ha összevetjük a teljesen egyedi látogatók számával, ami 60-70 körül változik és szép egyenletes (alig ugrál). Azt hiszem ezt nem fogom megérteni... :)

"Orommel varom, ...de akkor sem varom el."
Rendelésre nem dolgozom! Bár már volt két felkérésem Könyveket kellett volna olvasnom, de olyan könyvek voltak, amik nem érdekelnek. Így udvariasan visszautasítottam a felkérést. Minden esetre nagyon meglepődtem, amikor megkerestek.

"Fuuuuuu! Alig birom kivarni!"
Biosz témájú... :)

"Jot somolyogtam magamban, amikor a legutobbi VV bejatszasokban lattam ugyanezt a kezet nagyban a villa falan! :o))))) Na, gondoltam, TrueY mar oda is betette a labat."
:))) Egy régi barátom (aki lány) azon nevetett, hogy ő is ezt a logot használta. Csak az enyém jobb kéz, az övé meg bal. :)

"Amugy en azt sem tudom, hogy mit jelent a nick-ed."
Kicsit segítek: Mondd ki angolul és keress hozzá egy magyar szót! :)
@knausz: "Rendkívül fontos ezt tudatosítani magunkban. Egyúttal tisztázni a saját értékeinket. Tovább pedig: mire vagyok képes és mi az, amit meg tudok és meg szeretnék mutatni magamból."

E szerint Te nem láttad a Brian élete című filmet! :)

"de tegnap még az is kiderült róla, hogy jelentek meg írásai."
Ez nálam is megvan! Sőt TV-ben és rádióban is szerepeltem! :)

"legutóbb egy Kertész Ákos kanadai költözésével kapcsolatos bejegyzés."
Arra én is jártam. Annyi anyázást kaptam, hogy még mindig nem értem a válaszok végére... :)

"Mi volna, ha szeretné ezt blogtársunk, hogy rendszeresen jelentkezzék egy-egy angol nyelvű ismertetővel és magyarázattal hozzá"

Bocs, de nem értem. Miért nem indít egy saját blog-ot? Főleg angolul! Nem egy puszta széli blog-ba kellene cikkeznie, hanem egy angol nyelvűbe (guglinak van saját blog motorja). Másrészt nem szeretném feladni a teljes belterjességet. Egy embert, akit nem is ismerek, nem tudom, hogy mit fog csinálni nem szívesen engednék fel. Van pár közeli barátom, akit szívesen felengednék, ha pl. fotózásról írna. Sőt pár cikket is közöltem tőlük (pl. olyan filmekről, amiket akkor sem néznék meg, ha fizetnének érte. :) )

@Attilajukkaja: "Azt hiszem, holnaptol teljesen megvaltozik majd az eletem."
Hát, ránk is férne! :)
@Attilajukkaja: "narancsot szureteltem"
Ez komoly??? Angliában??? Hol van annyi nap? Ja, dél anglia! ;)

"Elsore rogton irnek is egy kis esszet a narancsligetek rejtelyes vilagarol. Mar alig varom!"
Jöhet! Beposztolom, istenuccse! ;)
De jól érzem és aztat, hogy némi felhangok gyüledeznek tebenned. Ez eddig nem volt! Nekem tetszik (de tényleg)! ;) A varjúizmus (bár lehet, hogy egy másik tarkafarkú madár... :) ) még hiányzott a blog-ról. ;)

@knausz: "Rat-race mert még a nagyszótárban sem volt benne!"
Én taposómalomnak fordítanám. A mindennapi robot. Egy rock számban hallottam, de nem jut eszembe, hogy hol...

@Attilajukkaja:
"rat-race egy kicsit a magyar mokuskerek kifejezesre hajaz."
Na, ez a megoldás a tuti! Kösz!

"A sportban nem tudom, hogy hasznaljak-e."
Ha az eredeti értelmét vesszük. Időtöltés, szórakozás. Lehet patkányokra fogadni.

"kicsit aggaszt, mi lesz, ha TrueY nem nekem adja meg a lehetoseget az elso ilyen angol nyelvu posztra,"
Ok! Tiéd a lehetőség! Vagy majd kalapács alá kerül! A Vaterán elárverezem! Kösz az 5letet! :)
@Attilajukkaja:

"Fantasztikus dolog nem konyvekbol, szaraz szakanyagbol tanulni meg, hanem ott helyben, kozvetlenul a fak alatt, gyakorlatilag a gyumolcstol!"

Vannak emberek (some people), akik nem jutnak el a narancsfákig soha (never), őnekik ha elmesélnéd, az egy lépés volna, feléjük. Persze nem muszáj, ha nem akarod.

"Bevallom, kicsit aggaszt, mi lesz, ha TrueY nem nekem adja meg a lehetoseget az elso ilyen angol nyelvu posztra, hanem NYJetsTD-nek?"

Az ötlet az enyém, Téged javasoltalak, nem mást. Erre lehet mondani igent és akkor a dolog elindul a narancsfákkal.

"A sportban nem tudom, hogy hasznaljak-e."

Rat-race. Őrület ám, hogy nekem most ilyen elvont dolgokat kell tanulnom! Láthatóan más sem érti, aki ott él. Mert akik ide járnak nézelődni, látom a zászlóból, vannak ilyenek, nos kisegíthetnének bennünket. A patkányig megvan, de szerintem ahhoz semmi köze! Gondolom, mint laikus, nem mint állat- és sportszakértő. Belátható.
@TrueY:

"De jól érzem és aztat, hogy némi felhangok gyüledeznek tebenned. Ez eddig nem volt!"

Szeretnél-e tőlem egy vallomást kapni? Szoktam ilyet. Vannak kirohanásaim, de általában tartom magam. Volt egy pont, hogy csaptam volna, de még mielőtt beírtál, mert érzem én is a felhangot, de aztán úgy voltam vele, maradni szeretnék és pont azért, hogy maradjunk hárman.

"E szerint Te nem láttad a Brian élete című filmet! :)"

A mérnökök kedvence. Ők többször megnézik. Tapasztalatból tudom. Én csak azt a kis részt láttam, amit videón linkeltél nekem. Elég is volt, úgy érzem, elég.

"Ez nálam is megvan! Sőt TV-ben és rádióban is szerepeltem! :)"

Jól van – jól van. Énszerintem kár hencegni, felvágni vele! Én is tudnék mondani olyanokat.. az ember maradjon szerény! Ez lényeges.:)

"Bocs, de nem értem. Miért nem indít egy saját blog-ot? Főleg angolul! Nem egy puszta széli blog-ba kellene cikkeznie, hanem egy angol nyelvűbe (guglinak van saját blog motorja)."

Följebb mondta @Attilajukkaja: kommenttársam, hogy annyira nem tud angolul. Arra gondoltam: itt a lehetőség és bátran kipróbálhatná magát + adna a látogatóknak egy többletet pl. nekem.

Rat-race. Ha senki nem mondja meg, legkésőbb holnap 10- kor megtudom a tanáromtól. Eddig kibírtam, most ez az éjszaka már nem oszt, nem szoroz. Négyzetre sem emel. Nyugodtan kivárom.
@Attilajukkaja:

"Hat igen. A roma kerdes es a rak tarsadalmunk ket legfontosabb problemaja. Elkel benne a segitseged!"

Van itt egy másik ügy is, amit fontosnak gondolok és támogatom:

"Magyarországon ma minden ötödik nőt érint a családon belüli erőszak valamilyen formája, legyen az fizikai bántalmazás, lelki kiszolgáltatottság vagy anyagi fenyegetettség.

Az Országos Választási Bizottság hitelesítette azt a népi kezdeményezést, melynek célja, hogy a Parlament napirendre tűzze a családon belüli erőszak önálló törvényi tényállássá nyilvánításának kérdését. 50 ezer aláírásnak kell összegyűlnie, hogy ez a cél teljesüljön.

Az Avon világszerte kapható adománygyűjtő termékei a nők végtelen lehetőségeit szimbolizálják. A karkötő és a nyaklánc eladásából származó haszonból az Avon a nők elleni erőszak leküzdését támogatja. "

Az első képen látható karkötőt hordom mindig. Görögországban voltam, amikor először éreztem, hogy akár a világot is össze lehet fogni, ha van egy ilyen cég, mert pontosan ugyanolyan táskát viselünk és az erőszak ellen egyforma karkötővel bizonyítjuk, hogy fellép(t)ünk.

Az embereknek tetszenek a dolgaim. Ez tény. Bármi van rajtam, az úgy bejön (de szép, honnan van, hol vetted) és akkor kigondoltam: támogassuk a nőket, akiket erőszak ér!

www.avonanokert.hu/eroszak-ellen/adomanygyujto-termekek/

Én is úgy vásárolom a terméket, nem vagyok érintett a forgalmazásban, egyszerűen követendőnek tartom és felkaroltam az ügyet. Azóta lényegesen többen viselik, mióta hordom. De gyönyörű-szép ám! Minden gyöngy más rajta és amikor rásüt a Nap, akkor ezernyi színben ragyog.:)
@Attilajukkaja:

"Jaj, el is felejtettem jo tanulast, utana pedig jo ejszakat kivanni neked."

Még beírtam a Török blogba is. Az a főhadiszállásom:) és most megyek aludni.

Szép álmokat kívánok a blogtársaknak!
@NYJetsTD:

Mi ketten vagyunk itt most is?
@NYJetsTD:

Nem Te voltál. Aki volt, szó nélkül elment..
@TrueY:
"Ez egy kis étterem volt, aminek volt utcára néző portálja. Azt hiszem ott csak falafelt lehetett venni. Egyébként az eladónak nagyon európai feje volt! Inkább egyetem tanárnak gondoltam volna, mint falafel árusnak. Szimpi, mosolygós feje volt."
Szimpi fej = egyetemi tanar? :o))))))

"Ezt eddig sem tudtam. Az okokat már kifejtettem. :)"
A valaszodat mar ugyis boritekoltam!!! ;o)

"Értem, de lapra szerelt! Nem fér be a csávó a dobozba! :)"
Ja! Erre nem gondoltam! He-he. Ugy latszik, a ferj sem tudta, hogy ez IKEA reklamnak indult. :o)))

"Igazi magyar számszingnek mondja! Szép nyílt á-val. Ahogy én is! :)"
Es a zisziz-t? Disziz-nek? Mi lenne, ha holnaptol kezdve kidugnad a nyelved, amikor mondod? Tudom, magyarok szamara kicsit komikusnak tunik, de az angolok is ezt teszik!!!!

"Az emotikon alapján nem viccnek gondoltad. Szóval összeesküvésre gyanaxol?"
Nem kenyerem az osszeeskuves elmeletek gyartasa. Nem vagyok jo benne,...de most valami gyanus.

"De akkor meg pláne nem értem. Viszont szombaton visszaesett 200-ra, és azóta folyamatosan nő megint. Tegnap 400 volt. Misztikus. Főleg, ha összevetjük a teljesen egyedi látogatók számával, ami 60-70 körül változik és szép egyenletes (alig ugrál). Azt hiszem ezt nem fogom megérteni... :)"
Hm.

"Rendelésre nem dolgozom!"
Helyedben en sem tennem. Eppen ezt mondtam. Kedveskedni persze lehet valakinek, de mindenkinek ugysem lehet megfelelni. Ez abszurdum.

"Minden esetre nagyon meglepődtem, amikor megkerestek."
Na latod! Akkor mar teged is felkertek irasra, nem csak NYJetsTD-t!

"Biosz témájú... :)"
Nem baj. :o)

"Kicsit segítek: Mondd ki angolul és keress hozzá egy magyar szót! :)"
Kinlodtam vele, de nem ment. Feladtam es megkerdeztem a paromat. Azt mondta, hogy van olyan magyar szo, hogy truvaj. En ezt meg eletemben nem hallottam! Rakerestem, es tenyleg!!! :o)
Hogy mik vannak!!! :o))))

"Angliában??? Hol van annyi nap? Ja, dél anglia! ;)"
Hat igen. Ez a franya globalis felmelegedes! :o)

"De jól érzem és aztat, hogy némi felhangok gyüledeznek tebenned. Ez eddig nem volt! Nekem tetszik (de tényleg)! ;) "
Bennem????

"A varjúizmus (bár lehet, hogy egy másik tarkafarkú madár... :) ) még hiányzott a blog-ról. ;)"
Nekem nincs is farkam!!!! Amugy latszik, hogy te is Csanyi Vilmos es Konrad Lorenz csecsein nevelkedtel! :o)))))

""rat-race egy kicsit a magyar mokuskerek kifejezesre hajaz."
Na, ez a megoldás a tuti! Kösz!"
Allat-allat. Orulok, hogy tetszik! Kar, hogy Knausz egyik forditast sem fogadta el. Se az enyemet, se a tiedet. Na mindegy, mi valaszoltunk a kerdesere.

""A sportban nem tudom, hogy hasznaljak-e."
Ha az eredeti értelmét vesszük. Időtöltés, szórakozás. Lehet patkányokra fogadni."
Ezzel eredetileg azt akartam mondani, hogy 99.99%, hogy a sportban nem hasznaljak ezt a kifejezest!!! Amugy, egeszen veletlenul, patkanyokban elegge otthon vagyok, mert nagy rajongojuk vagyok. Annak idejen Angliaban es az USA-ban valoban lehetett fogadni patkanyokra. Kutyak ellen. Sok patkany vs. egy kutya. Ne tudd meg! Ma ilyen mar nincsen, regen betiltottak.
Ajanlott irodalom: www.amazon.com/Rats-Observations-History-Unwanted-Inhabitants/dp/1582343853
(Nekem termeszetesen megvan! ;o) )
"Ok! Tiéd a lehetőség! Vagy majd kalapács alá kerül! A Vaterán elárverezem! Kösz az 5letet! :)"
Mar elore latom, ahogy agyba-fobe licitalnak ra a jelentkezok!!! :o)))))
Ez pedig egy nyugodalmas-jo-ejszakat kep mindenkinek!
s3-ec.buzzfed.com/static/imagebuzz/terminal01/2009/2/6/14/rat-with-a-teddy-bear-16026-1233948665-3.jpg
@Attilajukkaja:

"Ez pedig egy nyugodalmas-jo-ejszakat kep mindenkinek!"

Azt a szőrmókos pofáját, de aranyos!:)

"Kar, hogy Knausz egyik forditast sem fogadta el. Se az enyemet, se a tiedet."

Hajlok a mókuskerékre, mint rat-race. De nincs benne logika! A sport kikapcsolódás, de akkor a patkány miért egyenlő a mókussal?

Jól van. Előpakolok az angolomhoz. Az írást pedig nem erőltetem. Csak (látod mennyire nem!) óriási gesztusnak tartom, amikor valaki megosztja másokkal, amit ők nem tudnak és pont az érdekességeket és ami még: mindenkivel többek vagyunk.

Elindulnak az egyes emberek és viszik magukkal a többieket, ezt szépen megfogalmaztam a Török blogban. Továbbá, bár itt korai még, de találkozóra invitálom a blogtársakat az én Margitszigetemre ..
@knausz:
"Azt a szőrmókos pofáját, de aranyos!:)"
Amugy tenyleg aranyosak. Na nem a csatorna patkanyok, hanem a "kulturalt" peldanyok. Es nagyon okosak is!

"Hajlok a mókuskerékre, mint rat-race. De nincs benne logika! A sport kikapcsolódás, de akkor a patkány miért egyenlő a mókussal?"
Ajaj! Akkor ugorgyunk neki meg egyszer. A patkany nem egyenlo a mokussal, de a mokuskerek egyenlo a rat-race (patkany futkosas) kifejezessel. Miert? Mert ugyanaz az eredmenye. Sok futkosassal sehova sem jutsz el. A mokus egy kerekben fut, de vegul ugyanott marad. A patkany a ketreceben futkos le-fol, keresi a kiutat, de nem talalja. Most probalj meg elvonatkoztatni a mokustol vagy a patkanytol. A kifejezes lenyege, hogy sok energiabefektetessel egyik sem er el semmit. Ha csak nem fitness mokusrol van szo. :o) (Bocsi. Ez utobbit felejtsd el, nem akarlak megzavarni felesleges idegen szavakkal.) Mindket kifejezest a faraszto es frusztralo tevekenysegre hasznaljak. Itt van a kutya elasva! Vagyis a mokus,...patkany,...mittomen mar milyen allat!
Nem tudom, mibol asszocialtal a sportra? Talan a race szobol, amit foleg sportfutamokra hasznalnak? Arra is. Vagy egy futo alakot abrazolo rajzocskabol? Hat igen, mindket allat komoly edzesen megy keresztul, amivel semmit nem er el. Erre csak azt tudom mondani, amit minden nyelvtanar szokott mondani: ne szo szerint fordits, mert az nagyon felrevezeto lehet! A szavak kiszotarozasa meg nem eleg. Ennyi nyelvismerettel meg nem erdemes belevagni olyan komplikalt dolgokba, mint versek nyersforditasa.
Mondok egy peldat. Ha egy angol megprobalna szo szerint leforditani a magyar "megbokrosodott lo" kifejezest, azt egy anglofon (angolul beszelo ember) sem ertene meg, mert egy bokrot kepzelne a lo fejere/hatara. Pedig abszolut nem errol van szo. A DJ sem azt jelenti, hogy valaki tenylegesen raul egy gorog diszkoszra! Gondolom, erted ezt a parhuzamot.

"Csak (látod mennyire nem!) óriási gesztusnak tartom, amikor valaki megosztja másokkal, amit ők nem tudnak"
Haaaat! Eddig meg sok ertelme nem volt. Az biztos.
A "látod mennyire nem" beirasod pedig elegge ketertelmu.

"mindenkivel többek vagyunk."
Persze. Ebben egyetertunk. Szimpla szamtan.

"itt korai még, de találkozóra invitálom a blogtársakat az én Margitszigetemre .."
Annyira korai, hogy fuuuuu...!!!
@Attilajukkaja:

"A patkany nem egyenlo a mokussal,"

Mondom én! Nem egyenlő vele és ez az ami megzavart.

"Most probalj meg elvonatkoztatni a mokustol vagy a patkanytol. A kifejezes lenyege, hogy sok energiabefektetessel egyik sem er el semmit."

Most próbáljunk meg elvonatkoztatni a mókustól és a patkánytól. Azok az emberek, akik úgymond mintegy mókuskerékben élik az életüket, napra-nap, és elfelejtenek abból kiszállni, az nem azt jelenti, hogy különben a sok energiabefektetéssel nem érnek el semmit, csupán annyit, hogy nem tudják meg végül, mi az, amit életnek hívunk.

"Ha csak nem fitness mokusrol van szo. :o)"

Ott valóban más az ábra, mert ő már kilépett a mókuskerékből, hiszen elkezdett sportolni és jutunk el a lényeghez: bizony olykor muszáj kilépni a mókuskerékből és fitnesz mókusokká kell válnunk, vagyis sportolni, természetjárni, relaxálni is szükséges.

"Nem tudom, mibol asszocialtal a sportra? Talan a race szobol, amit foleg sportfutamokra hasznalnak? Arra is. Vagy egy futo alakot abrazolo rajzocskabol?"

Emberek, akik sportolnak egy képen, viszik a csónakot és húzzak fel a vitorlát!

"Ha egy angol megprobalna szo szerint leforditani a magyar "megbokrosodott lo" kifejezest, azt egy anglofon (angolul beszelo ember) sem ertene meg, mert egy bokrot kepzelne a lo fejere/hatara."

Vannak idiómák, ezeket érdemes tanulgatni, hogyan mondja ugyanazt az angol, mint a magyar és beépíteni a készletünkbe.

"A "látod mennyire nem" beirasod pedig elegge ketertelmu."

Itt azt jelenti, amikor egyértelműen még mindig amellett érvelek, hogy gyere elő néha egy-egy bejegyzéssel, melyet az olvasóknak (pl. nekem) szánsz.

"mindenkivel többek vagyunk."- írom
Persze. Ebben egyetertunk. Szimpla szamtan.- írod

Nem. Amikor az ember alázatos lesz pl. a nyelvtanításban, akkor sokkal többé válik, mint csupán ha a számtan szabályai szerint nézzük.

rat-race = mókuskerék, ez most már száz százalék. Egy a kérdés: meddig forgunk benne körkörösen? A döntés mindig rajtunk áll.:)
@Attilajukkaja:

1. two-horse race – where there are only two choices- olyan helyzet, amikor igazából csak két választás van.

2. one-horse race – a certainty – tuti biztos dolog.

Ez utóbbi, amit én javasoltam, mert egy tuti biztos dolog, vagyis one-horse race, amikor az ember:

3. to get off your high horse..
@knausz: "Láthatóan más sem érti, aki ott él."
Kb. félperc guglizás után ezt találtam:
en.wikipedia.org/wiki/Rat_race
Szóval Jukkaja okfejtése hibátlan és a mókuskerék a tuti megoldás. Második helyen végzetem én a "taposómalommal", ami szerintem jó, de kissé avitt megoldás.
@Attilajukkaja: "Szimpi fej = egyetemi tanar?"
Tudom stréberül hangzik, de én imádtam az egyetemet, a professzorokkal együtt. A mellékes tárgyakat rühelltem csak (pl. munkavédelem, honvédelmi ismeretek).

"Ja! Erre nem gondoltam! He-he."
Hüh... Megdolgoztam érte! ;)

"Mi lenne, ha holnaptol kezdve kidugnad a nyelved,"
Az olyan erkölcstelen! :)

"...de most valami gyanus."
Szerintem meg csak nem értettük meg, hogyan működnek az emberek a blog térben.

"Kinlodtam vele, de nem ment. Feladtam es megkerdeztem a paromat. Azt mondta, hogy van olyan magyar szo, hogy truvaj. En ezt meg eletemben nem hallottam! Rakerestem, es tenyleg!!!"
Pedig viszonylag használatos franszüa eredetű szó. Inkább a "nem egy nagy truváj" szólásban lehet tetten érni. :)

"Bennem????"
Aha...

"Amugy latszik, hogy te is Csanyi Vilmos es Konrad Lorenz csecsein nevelkedtel!"
Ja. Nem tagadom, sőt!

"Amugy, egeszen veletlenul, patkanyokban elegge otthon vagyok, mert nagy rajongojuk vagyok."
Én is. Meg az egereknek. :) Anno, amikor norvég cégnél dolgoztam nem aratottam osztatlan sikert, amikor megkérdeztem, hogyan is hívják a vándor patkányt tudósilag (Rattus norvegicus). :)

"Annak idejen Angliaban es az USA-ban valoban lehetett fogadni patkanyokra. Kutyak ellen."
Brrr.... Ezt nem is olvasom! :(

"Mar elore latom, ahogy agyba-fobe licitalnak ra a jelentkezok!!!"
Majd osztozunk! :)

"Ez pedig egy nyugodalmas-jo-ejszakat kep mindenkinek!"
Viszont!
qltura.blog.hu/2011/07/15/film_elvitte_a_viz
@knausz:
"rat-race = mókuskerék, ez most már száz százalék."
Koszonjuk szepen!!! Szerintem maradjunk ennyibben. En most mar ketudtam a havi uttoro joselekedetemet!!!
@knausz:
"En most mar ketudtam a havi uttoro joselekedetemet!!! "
Ez igazabol ugy hangzik, hogy "En most mar letudtam a havi uttoro jocselekedetemet!!! " :o)
@TrueY:
"Tudom stréberül hangzik, de én imádtam az egyetemet, a professzorokkal együtt."
Ezzel semmi gond. Velem is megesett hasonlo. De amikor egy falafel arus azert szimpi, mert olyan professzor feje van, azon mar hadd vigadjak egy jot!!! :o)))

""Ja! Erre nem gondoltam! He-he."
Hüh... Megdolgoztam érte! ;)"
Jol van, nnnna! Hulye voltam es kesz! Nem eloszor es nem utoljrara esett meg velem. Igyekszem mindig buszkeseggel viselni az ilyet. :o))))

""Mi lenne, ha holnaptol kezdve kidugnad a nyelved,"
Az olyan erkölcstelen! :)"
Igazad van. Ha mas abbahagyja az eletviiteli tanacsadasokat, en sem mondok ilyeneket.
...De attol meg nyugodtan dugd ki! :o))))

"Szerintem meg csak nem értettük meg, hogyan működnek az emberek a blog térben."
Ja, ja. Biztosan neked van igazad. Nekem csak a veletlen egybeesesek gyanusak. De nem szoltam!!!

"Pedig viszonylag használatos franszüa eredetű szó. Inkább a "nem egy nagy truváj" szólásban lehet tetten érni. :)"
Ebbol is latszik, mennyire egysiku a muveltsegem. Van meg mit tanulnom!!!

"Ja. Nem tagadom, sőt!"
A "varjuizmus" nagyon tetszett!!! :o)))
Ezeket a csecseket en sem tagadnam. Ahogy mondod: soooot!

"Meg az egereknek."
Bocsi, de az egereket nem kedvelem. Tudom, hogy ugy neznek ki, mint egy kisebb patkany, de eg es fold a ket faj.

"Anno, amikor norvég cégnél dolgoztam nem aratottam osztatlan sikert, amikor megkérdeztem, hogyan is hívják a vándor patkányt tudósilag (Rattus norvegicus). :)"
Uh, en egy konferencia galaestjen (Lillehammerben , Norvegiabam) kerdeztem ra a norveg szervezojenel, hogy akkor hogy is van ez a dolog a delfimneszarlassal? Hm.
Szerinted meghivtak a kovetkezo konferenciara?

"Brrr.... Ezt nem is olvasom! :("
Helyedben em sem tennem.
@TrueY:
Meg egy dolog, amit a helyedben nem neznek meg, az a delfinek es mas cetek lemeszarlasanak unnepe Daniaban, illetve Norvegiaban. (plussz 58-as karika, ha letezne ilyen!!!!)
www.youtube.com/watch?v=bgUJQBCtHhg
Ennel durvabban az ember szerintem csak az emberrel kepes elbanni.
@TrueY:

"Szóval Jukkaja okfejtése hibátlan és a mókuskerék a tuti megoldás. Második helyen végzetem én a "taposómalommal", ami szerintem jó, de kissé avitt megoldás. "

"Many believe that long work hours, unpaid overtime, stressful jobs, time spent commuting, less time for family life and/or friends life, has led to a generally unhappier workforce/population unable to enjoy the benefits of increased economic prosperity and a higher standard of living.

The increased image of work as a "rat race" in modern times has led many to question their own attitudes to work and seek a better alternative; a more harmonious Work-life balance."

A lapot most láttam, ennek függvényében úgy érzem, az én érvelésem, amelyik a megoldás a rat-race ügyet illetően. A létért való küzdelem mellett képtelen élvezni az ember magát az életet. Így meg kell találnia a munka-élet egyensúlyát.

@Attilajukkaja:

"En most mar ketudtam a havi uttoro joselekedetemet!!! "
Ez igazabol ugy hangzik, hogy "En most mar letudtam a havi uttoro jocselekedetemet!!! " :o)"

Jól van. Nem fogom erőltetni tovább. Ennyi fért bele nekem.

Az életem táguló körökben élem,
a dolgokon túlra törőn.
A legvégsőt talán soha el nem érem,
de ráadom minden erőm.

Isten az Őstorony, körötte folyton
kerengek századok százaival.
S még nem tudom, mi vagyok: szélvihar, sólyom,
vagy egy hatalmas dal.

(Rainer Maria Rilke)
@Attilajukkaja: "A patkany a ketreceben futkos le-fol, keresi a kiutat, de nem talalja."
Inkább labirintusban. Azt hiszem onnan jön a rat-race kifejezés, hogy a bihaviourizmus alkonyán ilyen kísérletekkel próbálták az állatok intelligenciáját mérni. És hát a patkány elég jó ebben. De ahogy az etológus mondaná, nem véletlen, mert évmilliók óta ilyen feladatokat kell megoldania.

"Persze. Ebben egyetertunk. Szimpla szamtan."
Nem egészen! Csoporttudat. :) Vagy ahogy meg szokták fogalmazni a csapat több, mint az őt alkotó tagok összessége.

"De nem szoltam!!!"
Ha rágyüssz valamire, azé csak szójjá! :)

"Van meg mit tanulnom!!!"
Jó pap holtig tanul. És kinek a pap, kinek a paplan! :)

"Szerinted meghivtak a kovetkezo konferenciara?"
Nem csak a bálnákat gyilkolásszák? Delfineket is? A genyók!

"Ennel durvabban az ember szerintem csak az emberrel kepes elbanni."
Nem néztem meg a linket, mert nagyon el tudok ilyeneken szomorodni. Tegnap láttam egy filmet. Amerikában (USA) kutyaviadalokra úgy képzik a kutyákat, hogy betesznek egyet, aminek bekötik a száját. Az állatvédelmisek betörtek egy ilyen helyre. Azóta nem tudok napirendre térni felette. :(

Egyszer láttam, hogyan "csinálják" a cápauszonyt. Kifogják a cápát, azon frissiben levágják az uszonyát és visszadobják. :( Óh, basszus! :(

@knausz: "A lapot most láttam, ennek függvényében úgy érzem, az én érvelésem, amelyik a megoldás a rat-race ügyet illetően."

Igen, pont erre mondják, hogy "belefásult a napi rutnba", vagy a mókuskerékbe, vagy a taposómalomba.
@TrueY:

"..ilyen kísérletekkel próbálták az állatok intelligenciáját mérni. És hát a patkány elég jó ebben."

Daniel Keyes: Virágot Algernonnak - ez kitűnő példa erre a könyvek, filmek világából.
@knausz:
"Virágot Algernonnak "
Az egy eger volt.
Mit akarsz ebbol kihozni?
@TrueY:
"Nem néztem meg a linket, mert nagyon el tudok ilyeneken szomorodni."
Ugyis megnezed! Es nem fogsz tole elszomorkodni!!!! Nagyon mast fogsz erezni. En legalabbis nagyon mast ereztem!
Nagyon mast!!!
@knausz: "Daniel Keyes: Virágot Algernonnak - ez kitűnő példa erre a könyvek, filmek világából."
Szerintem a könyvnek csak nagyon érintőlegesen van köze ahhoz, amiről beszéltünk. És ahogy Jukkaja elmondta volt Algernon egér. Volt. De én őket is nagyon bírom.

@Attilajukkaja: "Ugyis megnezed!"
De nem, nem és nem! :)
"(plussz 58-as karika, ha letezne ilyen!!!!)"
Ez egy kicsit rettent... ;)
@TrueY:
"Ez egy kicsit rettent"
Akkor megse nezd meg! ;o)
@TrueY:
Az egy aranyos film volt!
@Attilajukkaja: "Az egy aranyos film volt!"
Vagy inkább 3! ;)
@TrueY:
"Vagy inkább 3!"
Az nekem mindegy! ;o)
Ezt a rat-race temahoz kuldom: Kato egere. :o)
www.youtube.com/watch?v=A4hzCcFikm0
@Attilajukkaja: Jó neked, hogy mind1 a 3! :) Akkor viszont a 2-t nekem adhatod! Majd eladom a Vaterán!

Jössz itt egy robotegérrel, amikor Knausz leszúrtad, hogy az nem patkány! Egy robotegér az patkányabb? ;)
@TrueY:
"Majd eladom a Vaterán!"
Mert mindig csak a penz, a penz!!! ;o)

"Egy robotegér az patkányabb?"
Nem, de cukibb, mint egy szoros eger. Igazabol csak neked akartam kedveskedni vele. Ugy gondoltam, biztosan tetszeni fog. :o)
Ha patkanyos vidit akartam volna, akkor ezt linkelem be:
www.youtube.com/watch?v=6xZFELCEgKg

@NYJetsTD:
Fuuuu! Ezt olvastam. Tiszta Verne Gyula! *-*
@NYJetsTD: Milyen lesz majd, amikor ledöglik a gép az árok alján? Mit fognak küldeni érte? :)

@Attilajukkaja: "Mert mindig csak a penz, a penz!!"
Money makes the world go round... ;)

"Nem, de cukibb, mint egy szoros eger"
Mi ez a diszkrimináció??? Az egerek nevében kikérem magamnak! :)

"Ugy gondoltam, biztosan tetszeni fog"
Tényleg jópofa. Én ilyenekből szeretnék majd eccer phd-zni. Vagy fénymásológépekből... :)

"Ha patkanyos vidit akartam volna, akkor ezt linkelem be:"
Ez nagyon jó volt, köszi!

"Fuuuu! Ezt olvastam"
Ez nem a Föld középpontjába megy, hanem csak a Marianna árok aljára. :) Van pár ezer km. különbség. :)
@TrueY: No problemo... kimennek a föld másik oldalán... : )
@Attilajukkaja: Ezt a Jules gyereket nagyon kedveltem fiatal koromban, szinte az összes könyve megvolt. Sőt, kifejezettem csíptem a sci-fi regényeket is, Nemerétől-Asimovig....
@Attilajukkaja: Jut eszembe, olvastátok
Edwin A. Abbott-tól a Síkföldet? Gyerekként szinte sokkolóan izgalmas volt....
@NYJetsTD: Az egy másik 6000 km. 12 km helyett 12 000 km az nem csak egy pici számítási hiba! :)

Én nem tudtam egyetlen Verne regényt sem elolvasni. Pedig a sci-fit nagyon szerettem. Valami sokszögekről van benne szó. :)

Nekem megvan a Síköld. Nem nyűgözött le. De Mézga Aladár Lepénybolygója sokkal inkább megfogott! :) De Jukkának már beidéztem. Igaz az eszperente miatt... :)
@TrueY: "Az egy másik 6000 km. 12 km helyett 12 000 km az nem csak egy pici számítási hiba! :)"

Majd télen mennek. Olyankor a dolgok összehúzodnak, így rövidebb utat kell megtenniük... : )
Mi itt a gond, nem értelek? ; )
@NYJetsTD: Az a gond, hogy hiába húzódik össze a Főd egyik féltekén, a másikon meg tágul! Nem spórolsz meg semmit!

Te foglalkozz a focival, mert a fizikához nem értesz! :)
@TrueY:
"Mit fognak küldeni érte?"
Van ahonnan nincs visszaut. Ez benne az izgi!

"Az egerek nevében kikérem magamnak!"
Az eger egy kis buta opportunista. Raadasul nagyon budos a vizelete. Nem cuki!

"Vagy fénymásológépekből... "
Az nagyon lassan fog kikecmeregni egy ilyen labirintusbol!!!! :o)))

"Ez nagyon jó volt, köszi!"
Ugye milyen rafkos kis dog? :o)))) Egy eger mikor engedne meg ilyet maganak?

"Van pár ezer km. különbség."
Nem baj, en mar ebben a "csonakban" is osszeszarnam magam felelmemben!!!

@NYJetsTD:
"kifejezettem csíptem a sci-fi regényeket"
En sajnos nem vagyok egy sci-fi rajongo. Idegesitenek. De Verne es Merle vizionalasait szerettem!

"olvastátok Edwin A. Abbott-tól a Síkföldet?
En nem. En tinikent a Bun es bunhodesen ragtam le a kormeimet!!! De tenyleg. :o)

"Majd télen mennek. Olyankor a dolgok összehúzodnak, így rövidebb utat kell megtenniük."
:o))))))

"hiába húzódik össze a Főd egyik féltekén, a másikon meg tágul!"
Tenyleg, mert ott meg nyar van!!! Ez nagyon jo! :o))))
@TrueY: @Attilajukkaja: Majd lassan mennek, hogy addigra ott is újra tél legyen... : )))
Olyan vagyok mint egy poilitikus, faszságokat beszélek, de jól kígyózom... : P
@NYJetsTD:
"Majd lassan mennek, hogy addigra ott is újra tél legyen."
Nem joooooo! Mert addigra mar a masik felteke melegszik fel ujra. Vagyis a Fold kozeppontja ide-oda csuszkal, de az odaig tarto ut nem rovidul le. :o))))

"Olyan vagyok mint egy poilitikus, faszságokat beszélek, de jól kígyózom."
A lenyeg, hogy hany emberrel tudod elhitetni azt, amit mondasz! En siman beveszem a dolgot, mert ugye eleve felnezek rad,...de van egy 1/3, akinel tobbet kell majd pedaloznod! ;o)
@Attilajukkaja: "Van ahonnan nincs visszaut. Ez benne az izgi!"
Öngyilok rulez? :)

"Az eger egy kis buta opportunista. Raadasul nagyon budos a vizelete. Nem cuki!"
Bakker! Én is pont ilyen vagyok! Most akkor mi van?

"Egy eger mikor engedne meg ilyet maganak?"
Attól függ, hogy mekkora a macska! :)

"Nem baj, en mar ebben a "csonakban" is osszeszarnam magam felelmemben!!!"
Én csak akkor, amikor az első repedések elkezdenek kialakulni az üveggömbön. :) De azt hiszem onnan már nem sok időm lenne!

"En sajnos nem vagyok egy sci-fi rajongo."
Az Asimov Alapítványa, Lem Legyőzhetetlenje vagy Zsoldos Péter regényei azért elég jók. No meg a Szárnyas fejvadász, mint kultfilm!

"Tenyleg, mert ott meg nyar van!"
Kicsit belassultál, nem! Tartsd a tempót, mert lemaradsz! :)

@NYJetsTD: "Majd lassan mennek, hogy addigra ott is újra tél legyen."
Akkor miért nem mennek gyalog? ;)

"Olyan vagyok mint egy poilitikus,"
NYJetsTD for prezident! :) Csak hogyan kell majd kórusban üvölteni, hogy "nyújorkdzsetstédé monnyonle!"?
@TrueY:
"Öngyilok rulez?"
Ha nincs szerencseje az embernek, akkor igen!

"Én is pont ilyen vagyok! Most akkor mi van?"
Ne vizelj oda mindenhova! :o)))

"Attól függ, hogy mekkora a macska!"
A macska mindig nagyobb. Itt az ontudatos fellepes az, ami szamit. De ebben a temaban nem en vagyok itt a legfobb szakerto! Khmmm.

"csak akkor, amikor az első repedések elkezdenek kialakulni az üveggömbön"
En meg idegessegemben az uveggomb falan dobolnek egyfolytaban!
www.youtube.com/watch?v=Pt-lhJwrfU4

"No meg a Szárnyas fejvadász, mint kultfilm!"
Sajnalom. :o[

"Kicsit belassultál, nem! Tartsd a tempót, mert lemaradsz!"
Keptelenseg veletek tartani a tempot!!!!! Feladom! :o))))
@Attilajukkaja: "Ne vizelj oda mindenhova!"
Mi vagyok én? Egy kőbezárt lélek? ;)
www.youtube.com/watch?v=EMf9vkgM2mQ

"A macska mindig nagyobb."
És mi van a kisebb macskákkal? ;)

"Itt az ontudatos fellepes az, ami szamit."
Ez nálam sincs meg. Én öntudattalanul lépek fel! :)

"Sajnalom."
Mit? Nem láttad, vagy nem tetszett?

"Feladom!"
www.youtube.com/watch?v=iM41PsJno1A
@TrueY:
"Egy kőbezárt lélek? ;)"
:o))) Szerintem ez volt Markos-Nadas legnagyobb dobasa. Nem gondolod? Meg ma is rongyosra rohogom magam ezen a felvetelen!

"És mi van a kisebb macskákkal? ;)"
Ne eroltesd! Olyan nincs. A patkany nem vetheto ossze az egerrel. Nekem volt mindketto. Tudom, mirol beszelek. Egy idoben a Rat and Mouse Club of America aktiv tagja is voltam. Mondom, hogy nem hadovazok. :o)))

"Én öntudattalanul lépek fel!"
Fordulj hasznos tanacsokert egy masik kommentelonkhoz, ...ne hozzank! Mi is ontudatlanul irjuk azt, amit. Sajnaljuk is magunkat!

"Mit?"
Hogy nem vagyok sci-fi rajongo. Se Rejto Jenoe, se a francia filmeke, se az indianos konyveke,...meg mittomen meg mie nem. Tenyleg sajnalom, mert az ilyen temaban abszolut nem vagyok partner. De lehet, hogy ez igy van a leheto legjobban? :o))
Viszont nagy LGT rajongo vagyok!!! :o)
@TrueY: "NYJetsTD for prezident! :) Csak hogyan kell majd kórusban üvölteni, hogy "nyújorkdzsetstédé monnyonle!"?"

Sose fogják... féláron lesz a sör, a cigi, a nyugdíjakat megemelem 10%-al, demagóg baromságokat öklendezek reggeltől estig, szídom az ellenzéket, szídom a külföldet, szeretem a focit, másolok pár diplomát, kaya ibrahim lesz a tanácsadóm, nokiás dobozban veszem fel a fizetésem, rettegnek majd tőlem a csontvázak.... meg van már a recept. Azután mielőtt nagyon rám égne a dolog, menedéket kérek pár milliárdért a Seychelles-szigeteken...
Úgyhogy ezennel megalakítom a pÁRTATLAN Pártot! De a diktátor csak én lehetek...
@Attilajukkaja: "Szerintem ez volt Markos-Nadas legnagyobb dobasa."
Az egyik legjobb ez volt. Hallottam tőlük egy Hacsek és Sajót is. Az is zseniális volt. De nekem a Kristóf Bálint balladája is nagyon tetszik. www.youtube.com/watch?v=aHXgDoCW55A

"Rat and Mouse Club of America"
Ilyen is van? Összecsúnyázom magam! :)

A feleségem sem szerettem a sci-fi filmeket, de 10+ év alatt sokat javult a helyzet. :)

"Viszont nagy LGT rajongo vagyok!"
Én is. Bár én inkább Omegás gyerek vagyok. :)
@NYJetsTD: "Úgyhogy ezennel megalakítom a pÁRTATLAN Pártot! De a diktátor csak én lehetek."

Lehetek a barátod??? ;)
@TrueY: Kegyelmességem határtalan, persze hogy lehetsz... de majd egyszer kérek tőled valamit...most pedig csókold meg a kezemen a gyűrűt és menj fiam, szedd be a védelmi kommenteket...
Enyém a 300. komment!!! : P : ))))
@TrueY:
"nekem a Kristóf Bálint balladája is nagyon tetszik"
Az is jo, de a hugyos Jozsi bacsit az sem ubereli nalam! :o)))

"Összecsúnyázom magam!"
Ajaj! Meg sajat havi lapjuk is volt. Sokaig elofizetett ra nekem a parom. Ezt kaptam szulinapi ajandekkent! :o)

"10+ év alatt sokat javult a helyzet."
Nalunk nem. Annyi mas jo dolog van ezen a vilagon, amit szeretek, hogy a parom, aki imadja ezt a mufajt, nem eroltette a dolgot. Masokkal nezte a Star Wars-t vagy a Harry Pottert, nem velem.

"én inkább Omegás gyerek vagyok."
Oh, az a regi Omega, Presserrel, Zorannal. Az igen!!! :o)
Gyongyhaju lany a Tizezer lepes c. albumukrol:
én inkább Omegás gyerek vagyok.

"Lehetek a barátod???"
De csak a No. 2!!! :o)))) Az elso hely mar foglalt!!!

@NYJetsTD:
"Enyém a 300. komment!!!"
Jesszum pepi! Ennyit osszefecsegtel?? ;o)

"De a diktátor csak én lehetek"
Akarod, hogy megszavazzunk? Modern idokben ez igy elegans! Persze nem kotelezo, csak ha akarod, Uram! A kampanykoltsegeket csak add nyugodtan nekem, majd en atutalom az afrikai kisnyugdijasokat mento alapitvanynak. :o)))
@Attilajukkaja: Jól van kislány, tied az első hely, persze ezért meg kell még dolgoznod... : )))

Te leszel a pénztáros és a kielégítő parancsnokság vezetője, TrueY-é a logisztika és a szavazat manipulálás.

Dopeman lesz a himnuszunk szerzője (na bazzeg), énekli Uhrin Benedek....
@NYJetsTD:
"ezért meg kell még dolgoznod... "
Rendben! Csak ne a munkaba valo visszavezetesrol szoljon a dolog! Minden mast vallalok! ;o)

"a pénztáros és a kielégítő parancsnokság vezetője"
A gyorsreagalasu keszenletie? A honvedelemmel, vagyis a katonakkal is nekem kell majd foglalkoznom? Rendben. Menni fog!

"TrueY-é a logisztika és a szavazat manipulálás"
Mi az, hogy "szavazat manipulálás" ?????

"Dopeman lesz a himnuszunk szerzője (na bazzeg), énekli Uhrin Benedek"
:o))) Es ha Benedek ba' kidolne, a Korda Gyuri-Klarika paros. :o)
@Attilajukkaja: "Mi az, hogy "szavazat manipulálás" ?????"
Nem bízok semmit a véletlenre. Megelégszem a 99,9%-os választási sikerrel...

Találtam egy zseniális gif-et, legalább két perces, de szuper:

anyulontul.blog.hu/2012/03/14/ferfiak_636
@TrueY:
Elneztem a dolgot, igy akartam irni:

Gyongyhaju lany a Tizezer lepes c. albumukrol:
www.youtube.com/watch?v=CGt-rTDkMcM
@Attilajukkaja:
"Megelégszem a 99,9%-os választási sikerrel..."
Ahhoz nem manipulalni kellene, hanem egyszeruen csak loni,....ahogy a gif-ben is. :o)
Amugy tenyleg nagyon aranyos! :o))))))
@NYJetsTD:
Asszem, kisse szetszort vagyok ma, mert rohangalok ide-oda. Az elobbi kommentet nem magamnak szantam! :o/
@NYJetsTD: "szedd be a védelmi kommenteket... "
Ha csicskáztatás kezdődik, akkor inkább én leszek a belső ellenzék! :)

"Enyém a 300. komment!!!"
Gratulálok! ;)
(Az milyen egy trágya film volt. Mármint a 300.)

@Attilajukkaja:
"Meg sajat havi lapjuk is volt."
Én ezt csak a L'art pour l'art együttesről és a Kft-ről tudtam. :) Mondjuk nem havi, de viszonylag rendszeres.

"Oh, az a regi Omega"
Ha már... Nekem ezek a kedvenceim:
Omega: www.youtube.com/watch?v=t4jlBWHk4UA
LGT: www.youtube.com/watch?v=bVCoeOUZu2k
Mennyire jó, progresszív rock számok! :) A szólókat érdemes figyuzni!

"Az elso hely mar foglalt!"
Átadom, én kiszállok! Azt hittem, hogy simán dől a lé, de itt dolgozni kell! ;)

"Es ha Benedek ba' kidolne, a Korda Gyuri-Klarika paros."
Azért nem egy kategória! ;)
@NYJetsTD: "Találtam egy zseniális gif-et"
Jó a gif, de én inkább másik pártot alapítok! Fehér Babákat a Budik Falára! Miért feketék azok a babák! Micsoda diszkrimináció! ;)

@Attilajukkaja: A Gyongyhaju lany nekem is nagy kedvencem, de a Nem tudom a neved a best!
@NYJetsTD: @TrueY:
Nem tudom melyikotok volt az, de felszolitom a tettest, hogy azonnal hivja vissza a harci hangyait, amit ket napja kuldott ram! Nem akarok fenyegetozni, de ha nem teszi meg, annak komoly kovetkezmenyei lesznek!!! Akkor aztan tenyleg lebontom a magam kore huzott falakat es onmagamat adom! Ezt itt ugye senki nem akarja??? :o!
www.thehorrordome.com/images/products/display/GiantRatLG.jpg
@Attilajukkaja: Harci hangyái NYJetsTD-nek vannak! Én pókban utazom! :)

@NYJetsTD: "Fehér Babákat a Budik Falára!"
Ja, Cseh Tamás Fehér Babák takarodóját megteszem párt CD-nek! :)
@TrueY:
"Mondjuk nem havi, de viszonylag rendszeres."
Nekem is van havi es viszonylag rendszeres, de en ezt nem szoktam nyilvanossaagra hozni! (Bocsi, bocsi,...de ezt nem tudtam kihagyni. ;o) )

"Nekem ezek a kedvenceim"
Mindjart meghallgatom!

"Átadom, én kiszállok!"
Nem maaaaa! Csak add at szepen az elso helyet, de ne szallj ki. Ugy francot sem er az egesz,

"Azt hittem, hogy simán dől a lé, de itt dolgozni kell! ;)"
Ja, ja. En is ezert irtam, hogy csak a munka vilagaba ne akarjanak visszavezetni, kiulonben mindent vallalok! ;o)
De szerintem ez a "munka" nem lesz olyan veszes!

"Azért nem egy kategória! "
Valoban nem! Kordaek tudnak enekelni. Nem is rosszul. De en mindket tarsasagot imadom! ;o)

"a Nem tudom a neved a best"
Nekem nincs best. Mindegyik zsenialis!!! Ha en szel lehetnek, Regi csibeszek, Petroleum lampa, Tizezer lepes, stb. Hat igen. /Sohaj/ Regen minden mas, minden jobb volt, Vanya Vanyandtovics!! :o)
@TrueY:
"Én pókban utazom!"
Multkor meg sajat hangyakkal fenyegetoztel! A pokoktol kulonben sem felek. Foleg a vizipokoktol nem! :o)
Otthon kaszas pokokbol van nehany. Nem szoktam bantani oket, csak a hasznalaton kivuli haloikat takaritom ossze.

"Cseh Tamás Fehér Babák takarodóját megteszem párt CD-nek!"
Istenem, az is mekkora egy klasszikus: "csak tiz ev mulva ne ez a dal legyen..."
www.youtube.com/watch?v=scfwaVqTEnI
@Attilajukkaja: "de ezt nem tudtam kihagyni"
Akkor szólj Laár Andrásnak! :)

"Ugy francot sem er az egesz,"
Én saját pártot akarok, amiben én vagyok a tótumfaktum! :)

"Kordaek tudnak enekelni"
Egy céges bulin nyomták és nagyon jó arcok voltak. Még én is élveztem. Pedig a Mamamaria nem az én világom. :)

"Vanya Vanyandtovics!"
Vanyadt Vanyatovics Vinyov... ;) Szólj a Doktor Doktorovics Doktorovnak... :)

"Otthon kaszas pokokbol van nehany."
Olyan nekünk is van. Olyan 10 cm-es darabok. Meg pár sportpók. Ők nem tudom, hogy milyen fajtájúak, de esténként szokta a szőnyegen átsétálni.

"Istenem, az is mekkora egy klasszikus:"
Nekem a Mélyrepülés és a Nyugati Pályaudvar a kedvenc CD-m. Erről a lemezről a Fegyverszünet.
www.youtube.com/watch?v=gD814oJcSAw
Egyébként
qltura.blog.hu/2009/08/19/zene_cseh_tamas_osszes
@TrueY:
"Akkor szólj Laár Andrásnak!"
Azert sem! Ehelyett meg egyszer elnezest kerek! :o)))

"Én saját pártot akarok, amiben én vagyok a tótumfaktum!"
Meg meg sem alakult az a szerencsetlen part, mar is szethuztok? Akkor kenytelen leszek en is huzni. Szet. Vagyis el.
Amugy szerintem nem olyan nyero pozicio a totumfaktume. A masodik embere sokkal jobb lehet!!! Mit gondolsz?

"a Mamamaria nem az én világom. "
Neeeeem? ???
De tenyleg tudnak enekelni. Es ha meg szimpik is, az egy bonusz pont!

"Vanyadt Vanyatovics"
Igen, rosszul irtam, nem Vanya, hanem Vanyadt. Kozben megneztem. ;o)
"Mar a szelek sem a regiek!" Oriasi volt! :o)))))

Sportpok??? :o)))
Mi nem engedjuk a pokjainkat a szonyegen flangalni. A mieink csak ritkan tevednek el,...de akkor nagyon. Hal' Istennek nem csiposek, ...de mi azert csipjuk oket.

Nekem Cseh Tamastol sincs kedvencem. Harmat talalhatsz, miert nem. :o/
@Attilajukkaja: "Meg meg sem alakult az a szerencsetlen part, mar is szethuztok?"
Igaz magyar emberek vagyunk, vagy nem? :)

"Mit gondolsz?"
Én szeretnék a transzparenseken mosolyogni! :) A második embert minden jobb pártban kivégzik! :)

"Mar a szelek sem a regiek!"
Alacsonyan szállnak a narodnyikok, eső lesz! :)
No és a 3 nővér paródia?
www.youtube.com/watch?v=9UyCyZno8Lk

"Mi nem engedjuk a pokjainkat a szonyegen flangalni."
Nálunk demokrácia van. A pókoknak is. :)

"Harmat talalhatsz, miert nem."
No és miért nem?
@TrueY:
"Igaz magyar emberek vagyunk, vagy nem? :)"
Igaz.
Magyar emberek vagyunk.
Vagy nem. (?)

"A második embert minden jobb pártban kivégzik! :)"
Akkor mi legyunk balosok!!! Vagy kozepso utasok. A kozepso utas a Halal!
Nem. Ez megsem jo szlogen. :o/

"No és a 3 nővér paródia?
http://www.youtube.com/watch?v=9UyCyZno8Lk"
Imadtam benne mindharmukat,...de foleg a Markust!! :o))

"Nálunk demokrácia van. A pókoknak is. :)"
Nalunk is demokracia van, de csak akire rabolintok!

"No és miért nem?"
Miert nincs Cseh Tamas kedvencem? Mert mindegyik az!!!! Nem tudnek valasztani. Keptelenseg!!!! Nagyon kedveltem a munkassagat. Emberileg nem tartottam akkorara, mert nagyon zuros volt, de amikor kiallt egy gitarral a szinpadra, akkor teljesen el tudott varazsolni. Nem egyszer es nem ketszer. :o)
@Attilajukkaja: "Akkor mi legyunk balosok"
Le legyen már csak ezért a két kezem bal és másik bal! :)

"Imadtam benne mindharmukat,."
Hihetetlen, hogy az első vastapsukat akkor kapják, amikor megfordulnak. :) Ki rendezhette és ki írhatta a jelenetet?

"Nagyon kedveltem a munkassagat."
No de azért csak van, ami jobban tetszik és ami kevésbé...
@TrueY:
"Le legyen már csak ezért a két kezem bal és másik bal! :)"
Eloszor is, ket kez jobb, mint harom! (Orwell utan szabadon.)
Masodszorra, ha minden jobb part kivegzi a masodik emberet, akkor en inkabb leszek balllllos! Vagy harmadik ember....Meg gondolkozom a probleman.
Viszont amit a multkor a Foditogepre irtal marc. 15.-evel kapcsolatban, az nagyon tetszett! Nagyon ott volt, illetve nagyon igy erzek jomagam is. A stilusod is kifogastalan volt. Buszke voltam arra, hogy a "baratod lehetek". :o)
Es NYJetsTD "baratja", akinek a hozzaszolasaival szinten nagyon egyet tudok erteni. O kisse karcosabban szokott fogalmazni (akarcsak jomagam), de abszolut egyet tudok erteni az alapnezeteivel.
Egyszoval ne legyunk se jobbosak, se balllosak, csak tartsuk szemunk elott, hogy gyermekeinknek milyen Magyarorszagot akarunk hatrahagyni.
Teljen minden napunk ebben a gondolatkorben! :o)

"Hihetetlen, hogy az első vastapsukat akkor kapják, amikor megfordulnak."
Te is eszrevetted? :o)
Akkoriban ez meg szokvanyos volt. Szinhazban is. Csak belepett egy Major Tamas vagy egy Gobbi Hilda, es mar tapsolt a kozonseg.

"Ki rendezhette és ki írhatta a jelenetet?"
Nem tudom. Es meg ezer ilyen szamrol sem tudom. Miert erdekel, hogy ki irta?

"No de azért csak van, ami jobban tetszik és ami kevésbé."
Annak idejen volt. De ahogy multak az evek, egyre inkabb megertettem azokat a dalokat is, amelyeket az elejen nem. Ezek utan is maradtak kimagasloan szivenuto dalok, de mar nem rangsorolnam oket. Mert rajottem, hogy azon is mulik, egy dal milyen lelkiallapotban talal ram (akarcsak a konyvek). Neha egyik, maskor masik dalat talalom telitalalatnak. Nehany dal megertesehez viszont egyszeruen csak be kellet, hogy nojjon a fejem lagya.
Ettol, persze, meg most is vannak kedvenceim tole! :o)
@NYJetsTD:

"Úgyhogy ezennel megalakítom a pÁRTATLAN Pártot! De a diktátor csak én lehetek... "

Nem képzelsz Te sokat magadról kicsikét?
@Attilajukkaja:

"Miert nincs Cseh Tamas kedvencem? Mert mindegyik az!!!! Nem tudnek valasztani. "

Ez az enyém és most már az apámé is:
www.youtube.com/watch?v=negb509DEoE
@knausz:
Oh, ez gyonyoru.
Es egyszer az apame is lesz. :o/
Olyan nehez megbekelni az elmulassal!
@knausz: Leveletmegkaptuk.stop.arendszeraruloitkivégezzuk.stop.dolgosnepunkgyoznifog.jamaicaajamaicaiaké.stop.afeketeautoelindultonert.stop.
@Attilajukkaja: "Eloszor is, ket kez jobb, mint harom!"
Négy láb jó, két láb rossz! :) A három nekem nem jött ki! :)

"Masodszorra, ha minden jobb part kivegzi a masodik emberet, akkor en inkabb leszek balllllos!"
Úgy látom, hogy még egy szó, amit lenyúltak. Nem jobbos, hanem jobb. A jó középfoka. Vagy középfóka! :) (na ezt hogy szóviccelted volna ékezet nélkül? :) )

"Vagy harmadik ember....Meg gondolkozom a probleman."
Tiszta LMP. Lehet harmadik ember. :)

"Viszont amit a multkor a Foditogepre irtal marc. 15.-evel kapcsolatban, az nagyon tetszett!"
Huh! Tudod, hogy fogalmam sincs, hogy hová írogatok... A legutóbbi hosszú válaszomra gondolsz, amit a kedves (magukat) jobboldalinak mondó acsarkodóknak írtam?

"Nagyon ott volt, illetve nagyon igy erzek jomagam is. A stilusod is kifogastalan volt."
Jómagam is meglepődök, hogy néha még azok is megköszönik a stílusom, akik előtte jó beszóltak. Igyekszem odafigyelni, hogy mit és hogyan írok. Főleg, hogy ne sértsen közvetlenül másokat. Egy kis szarkazmus, cinizmus persze belefér. :)

"Buszke voltam arra, hogy a "baratod lehetek". :o)"
Az ilyenekkel nem tudok mit kezdeni. De ezt már megbeszéltük. :) És csak a szokásos linkekre tudok hivatkozni! :)

"Es NYJetsTD "baratja", akinek a hozzaszolasaival szinten nagyon egyet tudok erteni. O kisse karcosabban szokott fogalmazni (akarcsak jomagam), de abszolut egyet tudok erteni az alapnezeteivel."
Igen, azt hiszem, hogy van pár ember, aki nem párszimpátia, hanem erkölcsi, morális értékek mentén írogat. Azt hiszem, hogy Ti is ilyenek vagytok és jómagam is szeretnék ilyennek tűnni.

"Egyszoval ne legyunk se jobbosak, se balllosak,"
Szerintem pedig legyünk jobbosak, vagy balosak, de ne ez legyen a fő ismérv, hanem, hogy ...

"csak tartsuk szemunk elott, hogy gyermekeinknek milyen Magyarorszagot akarunk hatrahagyni."
Szerintem ez a lényeg. Jómagam sem tudtam volna szebben... ;)

"Te is eszrevetted? :o)"
Naná!

"Akkoriban ez meg szokvanyos volt. Szinhazban is. Csak belepett egy Major Tamas vagy egy Gobbi Hilda, es mar tapsolt a kozonseg."
Pár éve a Vígben néztünk egy feledhető darabot. De nagyon megható volt, hogy amikor Bárdi György belépett a színpadra, akkor hatalmas tapsot kapott. Pedig csak megjelent és nem is volt főszerep. Vagy egyszer az Erkelben Melis György. Szintén csak kis szerepben. Nagy pillanatok ezek!

"Nem tudom. Es meg ezer ilyen szamrol sem tudom. Miert erdekel, hogy ki irta?"
Mert jó. :)

"Ettol, persze, meg most is vannak kedvenceim tole! :o)"
Mi pl. erre esküdtünk:
www.youtube.com/watch?v=PMmdvPIw7L0

Másik nagy kedvencem:
www.youtube.com/watch?v=Y1XYME24O3Y
@knausz: "Nem képzelsz Te sokat magadról kicsikét? "
Szerintem is sokat képzel magáról! Örülök, hogy Te is kiszúrtad! Én már ki is szakadtam a pártjából és sajátot alapítottam! ;)

"Ez az enyém és most már az apámé is:"
Vicces, mert mi erre esküdtünk. :)

@Attilajukkaja: "Olyan nehez megbekelni az elmulassal!"
De hát ez nem is az elmúlásról szól... Szerintem.

@NYJetsTD: Kegyetlen vagy! De én sem vagyok ám puhából! :)
@Attilajukkaja:

"Olyan nehez megbekelni az elmulassal!"

Vannak szép halálok. Ezt mondtam a minap.

Amikor a nagymamám haldoklott, akkor körülötte voltunk és csendesen szólt a mise, világított a kisház-mécses, égett a gyertya. Jött a rokonság és elköszönt. A nagypapám ugyanígy halt meg. Békésen, családi körben. Méltósággal.

Ezt fel lehet dolgozni, mert nincsenek kérdések. Az ember születik és meghal a természet rendje szerint. József Attila halála olyan, amivel nem lehet megbékélni. Talán sohasem.
@TrueY:

"Mi pl. erre esküdtünk:"

Érdekes, hogy ugyanaz a dal mennyire mást idéz!

Van, akiben a hallgatás csöndje az egyetértés, másokban amikor a lélek kommunikál.
@NYJetsTD:

Üzenetet.vettem.stop.felmentősereg.elindult.stop.vezetőt.választottunk.stop.az.idő.most.nem.alkalmas.a.háborúra.stop, de.kezünkben.a.mindentudás.stop.
@knausz: Békésen, családi körben."
Ehhez csak annyit tannék hozzá, hogy jómagam is így szeretnék meghalni.Majd ha eljön az időm.

"Az ember születik és meghal a természet rendje szerint."
A kislányom szokott a halálról kérdezni. Azt szoktam neki mondani, hogy fontos a halál, mert ha nem lenne, akkor nem lennének olyan aranyos kislányok sem, mint ő.
@knausz: @NYJetsTD:
Interkontinentális ballisztikus rendszereket elhárító interkontinentális ballisztikus rakétarendszerek aktiválva! Reszkessetek! :)

Egyébként meg @Attilajukkaja: -nak:
www.youtube.com/watch?v=iKolAQ3NHGg
;)
@Attilajukkaja: Bocs,
www.youtube.com/watch?v=iKolAQ3NHGg
Taavirati stiilus 5:40-toeoel. :)
@TrueY:

"Békésen, családi körben."

Nekem nehéz örökséget hagyott az apám. Pont olyan, mint én. Ugyanaz a kortalan arc, ugyanaz a megnemértett ember, aki folyton könyveket olvas és másmilyen, mint a többi. Érdekes ez! Reál tárgyakból volt erős, én humánból, mégis mi ketten egyformák vagyunk.

Csak annyit mondtam a gyerekeknek, amikor meghalok, hamvassznak el és szórjanak szét valahol, ha lehet, a tengerbe, mert aki szabad, azt holtában se nyomassza a föld.
@knausz: Nekem a családomban mindenki mérnök. Ez egyszerűsíti a felállást. :)

Ez a szóratás nekem is szimpatikus, de nekem inkább helytakarékossági okokból. Nem költök hozzá más ideológiát. ;)
@TrueY:

"Nekem a családomban mindenki mérnök."

Egy szót se többet erről!:):):)
@NYJetsTD:

Alábbi felvetéseidet, engedelmeddel, áthoztam a Török blogból, mert nem kaptál rá választ és mert engem is foglalkoztat.

"Ha arra gondolsz, hogy lehetőség szerint minden blogban meg kell mutatnod hozzáértésedet, sokszínűségedet, karrier vágyadat, akkor tényleg idegen tőlünk."

Tanulnom kell. Elsősorban ez a feladatom. Nem okosabbnak lenni, hanem keresni az okosabbak társaságát és utánajárni, még hozzágondolni, színesíteni, tágítani a látókörömet.

"Remegsz a vágytól, hogy végre valaki felfedezzen, felkaroljon."

Folyamatosan kapok ajánlatokat. Elsősorban újságírói megkeresések vannak. Felfedezett már médiaszakember (országosan ismert rádiós, tévés) és lapkiadó is. Mindig elutasító választ adtam. Még nem érzem, hogy hol a helyem. Újságíró már voltam. Sokkal komplexebb dologra is képes lehetnék, de nem tudom, mi van bennem még.

A való életben hatok az emberekre. Egy-egy nagy rendezvényen is, amikor felszólalok. Érdekli az embereket, amit mondani akarok. Volt, hogy előretolt a tömeg (Bayer Zsolt egy előadásán, az én véleményem érdekelte az embereket.)

"Csak közben nem veszed észre, hogy rossz oldalát tartod a mágnesnek feléjük."

Ezt a mondatodat nem értem. De örömmel venném, ha segítenél nekem. Bármivel tudsz, ami pozitív irányban hat rám. Köszönöm.:)
@knausz: "Egy szót se többet erről!:):):) "
Nem bűn az! De megvan a bűnhődés! :)

"Elsősorban ez a feladatom. Nem okosabbnak lenni, hanem keresni az okosabbak társaságát és utánajárni, még hozzágondolni, színesíteni, tágítani a látókörömet."

Valahol hallottam: Minden erőnkkel támogassuk, akik keresik az igazságot! Én meneküljünk azoktól, akik megtalálták! Sajnos manapság nagyon sok ember megtalálta az igazságot, aminek a nevében szabadságharcot. :(

Az nyilvánvaló, hogy Te valami mást képviselsz, amit mi hárman. Persze fogalmazhatnám fordítva is. :) Ez - szerintem - nem baj, csak néha tényleg furcsa olvasni. :)
@TrueY:

"Nem bűn az! De megvan a bűnhődés! :)"

A minimum. A toleranciám sem végtelen.:)

"Sajnos manapság nagyon sok ember megtalálta az igazságot, aminek a nevében szabadságharcot. :("

Én keresem. Nagy útkereső vagyok.:) Tudod.

"Az nyilvánvaló, hogy Te valami mást képviselsz, amit mi hárman. Persze fogalmazhatnám fordítva is. :) Ez - szerintem - nem baj, csak néha tényleg furcsa olvasni. :)"

Mert szerinted én már képviselek is?

www.youtube.com/watch?v=D_gUyiqZb_c&feature=related
@knausz: "A toleranciám sem végtelen"
Igen, ezt látom! :)

"Mert szerinted én már képviselek is?"
Mint mindannyian. Van aki többé és van aki kevésbé. De képet azt visel. Talán a vasálarcos férfi kivétel. :)
@TrueY:
"Négy láb jó, két láb rossz! :) A három nekem nem jött ki! :)"
Ezt irtad: "Le legyen már csak ezért a két kezem bal és másik bal!" Ket kez + a masik = 3 kez. :o))) Egyertelmu!

"Úgy látom, hogy még egy szó, amit lenyúltak. Nem jobbos, hanem jobb."
Ugye? :o/

"A jó középfoka. Vagy középfóka! :) (na ezt hogy szóviccelted volna ékezet nélkül? :) )"
Ahogy szoktam: kozepfoka vagy kozepfo'ka? :o)

"Tiszta LMP. Lehet harmadik ember. :)"
Jol latod, eppen valami teljesen masban latnam a kiutat,...ha latnam.

"Huh! Tudod, hogy fogalmam sincs, hogy hová írogatok... "
Ezzel nem buszkelkednek ennyit. Egyszer-ketszer jo poen, de hosszutavon mar nem vicces.

"A legutóbbi hosszú válaszomra gondolsz, amit a kedves (magukat) jobboldalinak mondó acsarkodóknak írtam?"
Igen. Jol tudod, hogy arra. Es meg annak a kreten Neil Armstrongnak (aki folyamatosan valtoztatja a nick irasat, miutan kitiltottak innen vagy onnan) is valaszoltal, akit en mar evek ota csak levegonek nezek. Neki is ugyesen valaszoltal. Buszke voltam rad!

"Jómagam is meglepődök, hogy néha még azok is megköszönik a stílusom, akik előtte jó beszóltak. Igyekszem odafigyelni, hogy mit és hogyan írok."
Ez nagyon tiszteletre melto. En is igyekszem igy irni. Regebben meg elszakadt a cerna, de ma mar, ha el is szakad, igyekszem kerulni a felesleg konfrontaciokat. Mas eszkozokhoz probalok folyamodni.
Regebben en is rendszeres latogatoja voltam a politikai blogoknak. Most is az vagyok, de mara mar benott a fejem lagya es csak olvasom oket. Igy latom meg neha, miket irtok be. Azert nem kommentelek, mert nalam sokkal ertelmesebb emberek sokkal jobban megirjak azt, amit gondolok. Manapsag ritka, hogy egy ilyen blogra irjak be.

"Az ilyenekkel nem tudok mit kezdeni. De ezt már megbeszéltük. :) És csak a szokásos linkekre tudok hivatkozni!"
Igen a linkre mostantol hatarozottan emlekszem! :o)
De ha nem tudsz mit kezdeni egy oromteli dicserettel, akkor adok egy tippet: egyszeruen mondd azt, hogy orulok, hogy orulsz.
Ha a megjegyzesemet hizelgesnek vetted, az ram nezve kicsit serto lenne. Egyszeruen oszinte voltam. Arra gondoltam, hogy amikor eloszor beirtam neked a Love Story-s posztodra (amit eszre sem vettel, mert annyi kommentelod volt!!!), akkor meg fogalmam sem volt arrol, ki es mifele vagy. Ugyanez igaz NYJetsTD-re is. Aztan a hosszu hetek folyaman kiderult, hogy valahol konvergal a vilagnezetunk is. Nem egyforma (nem is lehet!!!), de az ertekrendunk valahol nagyon hasonlo. Ennek orultem. Amikor azt irom, hogy orulok, hogy a "baratotok" lehetek, akkor magam is dicserem, nem csak titeket.
Szerintem ezzel mar te is tudsz, mit kezdeni!

"Igen, azt hiszem, hogy van pár ember, aki nem párszimpátia, hanem erkölcsi, morális értékek mentén írogat. Azt hiszem, hogy Ti is ilyenek vagytok és jómagam is szeretnék ilyennek tűnni."
Ez jol esett. En is igy erzek.

"Szerintem ez a lényeg. Jómagam sem tudtam volna szebben... ;)"
Koszonom. Ennel kedvesebbet meg sohasem irtal nekem! :o)

"Vagy egyszer az Erkelben Melis György. Szintén csak kis szerepben. Nagy pillanatok ezek!"
Ja. Kar, hogy leszoktam a szinhazrol.

"Ettol, persze, meg most is vannak kedvenceim tole!"
Koszonom a dalokat. A te kedvenceid az en kedvenceim is,....de nincs egy olyan szama, amit kedvencnek tudnek kihozni.
Nem menne!
@Attilajukkaja: "Ezt irtad: "Le legyen már csak ezért a két kezem bal és másik bal!" Ket kez + a masik = 3 kez. :o))) Egyertelmu!"
Félre vagyok értve! Nem 2 + 1, hanem bal és jobb helyett lenne bal és másik bal. Azért, hogy ne kelljen jobbnak hívni egyiket sem. :)

"Ahogy szoktam: kozepfoka vagy kozepfo'ka?"
Repülő ékezet! Milyen ravasz! :)

"Ezzel nem buszkelkednek ennyit."
Ez ténymegállapítás. Szerintem Te magadból indulsz ki. Nekem alapvetően mások az indítékaim. De most már Te is beletekinthetsz, hogy működik-e, mert a zászlókra kattintva látható, hogy mennyien néznek egy nap. Tegnal pl. beletenyereltem valamibe, mert 100 fölötti lett ma a látogatószámom. Csak tudnám, hogy miért?

"Igen. Jol tudod, hogy arra."
Tegnap 10-15 kommentet írtam és nem néztem, hogy hová. Tudom, hogy ez bűn, de hát így működök. Veszek Izlandról vulkáni hamut és majd megszórom a fejemet... :)

"Es meg annak a kreten Neil Armstrongnak"
Nem tudható, hogy ki áll a nick mögött. Lehet, hogy egy tök normális ember, csak abban éli ki magát, hogy másokat cikizzen. Te felidegesíted magad, ő pedig jól szórakozik.

"Buszke voltam rad!" - jól esik, de nincs miért... :)

"Regebben meg elszakadt a cerna, de ma mar, ha el is szakad,"
Én ilyenkor inkább várok egy napot és csak akkor válaszolok. :)

"Regebben en is rendszeres latogatoja voltam a politikai blogoknak."
Én úgy választok, hogy az index.hu jobb oldalán melyik az első 3 blog. :) Egyébként sokat tanulok magamról is. Beleolvasok a cikkbe és egy mondatra válaszolok. Bár azt olvastam, hogy érdemes válaszolni, mert a megszólított érdeklődőbb. Megpróbálom ezt is... ;)

"Most is az vagyok, de mara mar benott a fejem lagya es csak olvasom oket."
Én inkább HVG-t olvasok.

"egyszeruen mondd azt, hogy orulok, hogy orulsz."
Ezt szoktam mondani. De ezt már neked is írtam párszor. Újítani kellene. :)

"Ha a megjegyzesemet hizelgesnek vetted, az ram nezve kicsit serto lenne."
Nem hiszem, hogy van okod hízelkedni. De én megszoktam, hogy a jól elvégzett munka a saját maga dicsérete. Én mindig túltanultam magam a vizsgákra. Mert szeretek tanulni. Mondjuk 4 féléves tárgy szigorlatára este 8 és reggel 7 óra között készültem fel. Hibátlan lett. :)

"(amit eszre sem vettel, mert annyi kommentelod volt!!!),"
Na tessék! Hányszor fogom én ezt megkapni még? :) Inkább még növelem a hamu megrendelést.

" akkor magam is dicserem, nem csak titeket."
Szerénység Virág elvtárs, szerénység. Ha valamit szeretek magamban az a szerénység! :)

"Szerintem ezzel mar te is tudsz, mit kezdeni!"
Nem igazán. :) Szerintem inkább beszélgessünk, abban jobb vagyok. :)

"Ez jol esett. En is igy erzek."
Ezen vajh miért nem lepődtem meg! :)

"Ennel kedvesebbet meg sohasem irtal nekem!"
Örülök, hogy örülsz! ;)

"Nem menne!"
Hmmm... Furcsa, mert én mindig tudok rangsorolni... ;)
@NYJetsTD: Tessék! Ennyit tudsz te! Nem kell a kultúra, mi? ;)

Bezzeg direkt neked csináltam egy posztot és arra meg egyet sem kommenteztél semmit! :)
@TrueY:
"Félre vagyok értve! Nem 2 + 1, hanem bal és jobb helyett lenne bal és másik bal. Azért, hogy ne kelljen jobbnak hívni egyiket sem. :)"
He-he!!!! De igy nincs benne poen! ;o)

"Repülő ékezet! Milyen ravasz! :)"
A lenyeg, hogy mukodik. Eddig is rendszeresen hasznaltam, de csak akkor, ha muszaj volt.

"Nekem alapvetően mások az indítékaim."
Igen, ezt mar tobbszor elmondtad. En inkab olvasok, mint irok, te pedig inkabb irsz, es - allitolag - nem nagyon olvasol. De hogy azt sem tudod, hova irsz, az megiscsak furi.

"Tegnal pl. beletenyereltem valamibe, mert 100 fölötti lett ma a látogatószámom. Csak tudnám, hogy miért?"
Hm. Megint, micsoda veletlen egybeeses.

"Nem tudható, hogy ki áll a nick mögött. Lehet, hogy egy tök normális ember, csak abban éli ki magát, hogy másokat cikizzen."
Az biztos, hogy jol szorakozhat, mert hosszu evek ota nyomja ugyaneben a stilusban. Senki es semmi nem zokkentheti ki. De tok normalis akkor sem lehet, ha egyszer ilyen aberralt modon eli ki magat!

""Buszke voltam rad!" - jól esik, de nincs miért... :)"
Na ugye? Nem is volt olyan nehez valami szereny, de elfogado valaszt kicsikarnod magadbol? :o)

"Én ilyenkor inkább várok egy napot és csak akkor válaszolok."
En meg mar nem is valaszolok.

"Bár azt olvastam, hogy érdemes válaszolni, mert a megszólított érdeklődőbb. Megpróbálom ezt is... ;)"
Ez biztosan igy van! En is azert figyeltem fel rad, mert annak idejen valaszoltal nekem.

"Én inkább HVG-t olvasok."
En meg nem csak HVG-t olvasok!

"Nem hiszem, hogy van okod hízelkedni."
Egy kis hizelges sohasem art! Nem tudni, mikor jon jol! :o)))

"De én megszoktam, hogy a jól elvégzett munka a saját maga dicsérete."
Jaj, ez mekkora duma ma'!!!! :o)
En meg megszoktam, hogy mindenkinek jol esik, ha megdicserik, es hogy egy dicseret sokkal nevelobb/pozitivabb hatasu lehet, mint tiz leszuras. Nem mintha itt barkit is nevelni szeretnek, de ez is egy jo kis kozhely, nem?

"Én mindig túltanultam magam a vizsgákra. Mert szeretek tanulni. Mondjuk 4 féléves tárgy szigorlatára este 8 és reggel 7 óra között készültem fel. Hibátlan lett. :)"
En is szeretek tanulni, de vizsgazni nem. De en is jo vizsgazo voltam. Van, aki a stressz hatasara begorcsol es azt sem tudja elmondani, amit valojaban tud. En az a tipus vagyok, akinek az adrenalin olyan rejtett dolgokat is elohoz az agyabol, amirol nem is tudta, hogy ott lapul. Hosszu tavon persze az elso tipus a biztosabb tudas, de vizsgazni en tudtam jobban. Ez alkati kerdes. A masik, hogyha egy hetem volt felkeszulni a vizsgara, abbol hatot elbuliztam, az utolso nap pedig intenziv tanulas, akar hajnalig. Sot, az ejszakak voltak a legproduktivabbak. Nem mondom, hogy nem probaltam ezen valtoztatni, de ha elso nap leultem a konyv ele, rendszeresen elkalandoztak a gondolataim. Ilyenkor keszultek el vegul is a legjobb rajzaim, mert mindenre jobban tudtam koncentralni, mint a tanulasra. :o) A vegen azzal vigasztaltam magam, hogy a vizsgaanyag alapjai valahol mar ugyis le voltak rakodva a szurkeallomany egyik redojeben, a felkeszulessel csak elo kellett oket hozni. A vizsgaidoszak nem tanulasra valo! :o)

"Na tessék! Hányszor fogom én ezt megkapni még? :) Inkább még növelem a hamu megrendelést."
Ne viccelj! Ez egy akkora adu asz a kezemben, amit hulye lennek kiengedni!! :o)))) Ennyi energiat fektetsz be abba, hogy valaki a blogodra tevedjen, es amikor ez megtortenik, eszre sem veszed!! :o))))) Ugy kellett utanad futnom es hatulrol, lihegve megveregetnem a valladat, hogy heee', itt vagyok. Hagyd a fenebe azt a hamut, mert meg az izlandiak sem tudnak annyit exportalni, hogy en ezt hajlando legyek elfelejteni! :o)))

"" akkor magam is dicserem, nem csak titeket."
Szerénység Virág elvtárs, szerénység. Ha valamit szeretek magamban az a szerénység! :)"
Pedig ez olyan koltoien hangzott! Nekem tetszett.

"Szerintem inkább beszélgessünk, abban jobb vagyok. :)'
Miert? Eddig mit csinaltunk?

""Ez jol esett. En is igy erzek."
Ezen vajh miért nem lepődtem meg! :)"
Pedig itt most nem is magamat dicsertem, hanem egyszeruen csak orultem, hogy egyetertunk. Nem is vartam, hogy meglepodj!

"Örülök, hogy örülsz! ;)"
Ugye, hogy nem is volt olyan nehez? De nem akarok kekeckedni. Kitargyaltuk a temat. Ezen tul majd visszafogottabban fogalmazok.

"Hmmm... Furcsa, mert én mindig tudok rangsorolni... ;) "
Rangsorolni asszem en is tudok, de neha csak halmazokban megy. Vagyis van egy szivemnek kedves, meg kedvesebb, legkedvesebb halmaz. Hogy a halmazon belul melyik dal a nyero, az eppen a hangulatomon vagy valami mason mulik. Ezert nincs No. 1.

"direkt neked csináltam egy posztot"
Na tessek! En itt edzesben tartom a nyalo izmaimat, es megis NYJetsTD kap egy posztot? Hat igazsag ez?

@NYJetsTD:
"Ne csak nekem fájjon... : )))"
Szerintem a vege a legaranyosabb!!! :o)
@Attilajukkaja:
"nem nagyon olvasol." - csak futólag.
"De hogy azt sem tudod, hova irsz, az megiscsak furi." - Pedig így van. Rábökök az első három linkre és írom, ami először eszembe jut. Többnyire. :)

"Megint, micsoda veletlen egybeeses."
Azt hiszem, hogy az volt a húzó ügy, hogy egy sci-fi listára betoltam a Pandorum nevű német filmet. Mivel német sci-fivel az Orion űrhajó óta nem találkozhattunk, ezért (gondolom) sokakat érdekelt az ügy. :)

"De tok normalis akkor sem lehet, ha egyszer ilyen aberralt modon eli ki magat!"
Japán gyárigazgatók, meg tinilányok használt bugyijait gyűjtik. Az jobb. :) Akkor inkább kommentezzen. ;)

"Nem is volt olyan nehez"
De. :)

"Ez biztosan igy van! En is azert figyeltem fel rad, mert annak idejen valaszoltal nekem."
És ezt csak most mondod! Bakter! Akkor stratégiát váltok! :)

"En meg nem csak HVG-t olvasok!"
Én sem. Meg Élet és Tudományt. :)

"Egy kis hizelges sohasem art! Nem tudni, mikor jon jol!"
Nem hinném, hogy állami stallumot tudnák kiutalni. :)

"Jaj, ez mekkora duma ma'!"
Pedig igaz. Erre mondják manapság, hogy flow állapotba kerül valaki. Nekem ez könnyen megy.

"En meg megszoktam, hogy mindenkinek jol esik, ha megdicserik,"
Lehet, hogy nálunk nem volt akkora divat a családban. Triviális volt, hogy vörös diplomám lesz. :)

"En is szeretek tanulni, de vizsgazni nem."
Pedig legendás vizsgáim voltak! Volt olyan, hogy a végzés után pár évvel megállított valaki az utcán és megköszönte, hogy utánam vizsgázhatott. :) Mit mondjak, meglepődtem. ;)

"En az a tipus vagyok, akinek az adrenalin olyan rejtett dolgokat is elohoz az agyabol, amirol nem is tudta, hogy ott lapul."
Nekem ehhez még adrenalin sem kell :)

"egy hetem volt felkeszulni a vizsgara, abbol hatot elbuliztam,"
Ditto! Csak nem buliztam, hanem moziba jártam és olvastam. :)

"az utolso nap pedig intenziv tanulas, akar hajnalig."
Ugyanígy, Matek szigorlat előtt hajnali 6-jor vettem észre, hogy a 64., utolsó tétel nincs meg a jegyzeteim között. Szerintem melyiket húztam. :)

"Sot, az ejszakak voltak a legproduktivabbak."
Tipikus bagoly! :)

"A vizsgaidoszak nem tanulasra valo!"
Tartom! Bár a legdurvább az volt, amikor a féléves feladatot 3 nap alatt csináltam meg. Egyfolytában. :)

"Ennyi energiat fektetsz be abba, hogy valaki a blogodra tevedjen, es amikor ez megtortenik, eszre sem veszed!"
Az hittem, hogy valami lábfetisiszta perverz... :) Ki jár arra, ahol még a madár is csak HÉV-vel jár...

"az izlandiak sem tudnak annyit exportalni, hogy en ezt hajlando legyek elfelejteni!"
Hát akkor nem fogok őket kihúzni a válságból! :)

"a halmazon belul melyik dal a nyero, az eppen a hangulatomon vagy valami mason mulik."
Nekem vannak abszolút nyerteseim! Omega: Nem tudom..., LGT: Kotta nélkül, After Crying: A gadarai megszállott. És még jópár. Ezeket bárhányszor meg tudom hallgatni.

"En itt edzesben tartom a nyalo izmaimat, es megis NYJetsTD kap egy posztot? Hat igazsag ez?"
Ki mondta, hogy van igazság? Kitalálod, hogy melyik az a poszt? ;)

"Szerintem a vege a legaranyosabb!!!"
Pákóhoz képest jó volt. Bár Király Linda és Vikidál himnusza sem volt kutya...
@TrueY:
"Pedig így van. Rábökök az első három linkre és írom, ami először eszembe jut. Többnyire. :)"
Ezt ertem. De meg sem nezed, mire boktel?

"Azt hiszem, hogy az volt a húzó ügy, hogy egy sci-fi listára betoltam a Pandorum nevű német filmet. Mivel német sci-fivel az Orion űrhajó óta nem találkozhattunk, ezért (gondolom) sokakat érdekelt az ügy. :)"
Aha. Ez lehet.

"Japán gyárigazgatók, meg tinilányok használt bugyijait gyűjtik. Az jobb. :) Akkor inkább kommentezzen. ;)"
Attol fugg, hogyan gyujtik be azokat a bugyikat. Amugy egyik tevekenyseget sem tartom normalisnak!

""Nem is volt olyan nehez"
De. :)"
:o)))))

"És ezt csak most mondod! Bakter! Akkor stratégiát váltok! :)"
De szenya vagy! :o))))
Kulonben meg azert vagyok meg mindig itt, mert ha nehezen is vettelek ra, de azota is folyamatosan valaszolgatsz nekem! ;o)

"Én sem. Meg Élet és Tudományt. :)"
En meg masok blogjait is. :o)

"Nem hinném, hogy állami stallumot tudnák kiutalni. :)"
Nem baj. Biztos, ami biztos! Egy kis hizelges semmibe nem kerul. ;o)

"Pedig igaz. Erre mondják manapság, hogy flow állapotba kerül valaki. Nekem ez könnyen megy."
Ezt most nem ertem. A jol vegzett munka miatt?

"Lehet, hogy nálunk nem volt akkora divat a családban. Triviális volt, hogy vörös diplomám lesz. :)"
Az nalunk is, de attol meg megdicsertek! :o)

"Pedig legendás vizsgáim voltak! Volt olyan, hogy a végzés után pár évvel megállított valaki az utcán és megköszönte, hogy utánam vizsgázhatott. :) Mit mondjak, meglepődtem. ;)"
De miert? Mert annyira jo voltal, vagy mert annyira rossz? :o)))

"Nekem ehhez még adrenalin sem kell :)"
:o)))) Hanem mi?

"Ditto! Csak nem buliztam, hanem moziba jártam és olvastam."
Mindegy. Az is buli a tanulashoz kepest! Mint mondtam, volt, hogy en is inkabb rajzoltam vagy mas kezmuveskedtem.

"Ugyanígy, Matek szigorlat előtt hajnali 6-jor vettem észre, hogy a 64., utolsó tétel nincs meg a jegyzeteim között. Szerintem melyiket húztam. :)"
Ne ma'! :o))) Asszem nalam csak egyszer volt, hogy 50 tetelbol nem tanultam meg egyet. Lesz, ami lesz alapon. De az direkt volt, mert utaltam a temat. A Calvin ciklus volt (fotoszintezis). Brrrr! De nekem makom volt!

"Tipikus bagoly! :)"
Valoban! :o)

"Tartom! Bár a legdurvább az volt, amikor a féléves feladatot 3 nap alatt csináltam meg. Egyfolytában. :)"
Muszaki rajz? Folyamat abra? Esetleg termelesi folyamate?

"Az hittem, hogy valami lábfetisiszta perverz... :) Ki jár arra, ahol még a madár is csak HÉV-vel jár..."
Az oroszok! Az volt a baj, hogy nem oroszul irtam be. :o))))

"Hát akkor nem fogok őket kihúzni a válságból! :)"
:o)))) Azert most az izlandiak helyeben sem szivesen lennek! Jol cserben/hamuban hagytad oket!

"Nekem vannak abszolút nyerteseim! Omega: Nem tudom..., LGT: Kotta nélkül, After Crying: A gadarai megszállott. És még jópár. Ezeket bárhányszor meg tudom hallgatni."
OK. Ugyes vagy!
En meg ugy vagyok, hogy pl. az LGT-tol neha a Kek asszony, maskor meg az Ulok a jardan, vagy a Neked irom a dalt. Vagy a Mienk itt a ter. Vagy...., szoval erted.

"Ki mondta, hogy van igazság?"
Mostmar nincs!

"Kitalálod, hogy melyik az a poszt? ;)"
Nem. Valami francia filmes? Telefonos segitseget kerek!!!!

"Pákóhoz képest jó volt. Bár Király Linda és Vikidál himnusza sem volt kutya... "
De a vegen olyan ari, ahogy bemondja, hogy "elbasztam". :o)))
Vikidal legalabb a szoveget tudta....
Amugy picit csodalkozom Pako akcentusan, mert Nigeria angol gyarmat volt. Nem ertem, miert nem ejt ki bizonyos hangokat. A szo elejen elhagyott h hang inkabb a latin nyelvekre jellemzo (franciak, olaszok, spanyolok, portugalok), az o"-t es az u"-t pedig leginkabb a szlavok nem tudjak kimondani. Az a hangot viszont tokeletesen ejti! Igaz, nem tudom, otthon milyen nyelvet beszel(t). Lehet, hogy abbol fakad ez a fura akcentus.
@Attilajukkaja: "Ezt ertem. De meg sem nezed, mire boktel?"
Nem. Mi lenne benne a kihívás? :)

"Attol fugg, hogyan gyujtik be azokat a bugyikat."
Lehet venni nylon tasakban. ;)

"Kulonben meg azert vagyok meg mindig itt, mert ha nehezen is vettelek ra, de azota is folyamatosan valaszolgatsz nekem!"
Azóta nem is írok cikkeket! ;)

"En meg masok blogjait is."
Elég nekem a sajátom is! ;)

"Ezt most nem ertem. A jol vegzett munka miatt?"
Közben.

"De miert? Mert annyira jo voltal, vagy mert annyira rossz?"
Mert nem tudták, hogy én nem abból vizsgázok az ismétlő vizsga időszakban, mint ők. Matek volt mind a kettő, csak alternatív tárgy, amire hárman jártunk. :)

"Hanem mi?" - Kis idő, meg elmélyedés.

"De nekem makom volt!"
Én is ötöst kaptam, mert 2 tétel volt és a másikat elég meggyőzően tudtam. ;)

"Muszaki rajz? Folyamat abra? Esetleg termelesi folyamate?"
Előbbi. :) Sok számítással.

"Nem. Valami francia filmes? Telefonos segitseget kerek!!!!"
Angol: Csak semmi szexet, kérem... :)

"Az a hangot viszont tokeletesen ejti!"
Igen, ez tényleg furi... :)
@TrueY:
Bocs, de a web-tv-n eppen a magyarok prezentacioja kezdodik nemsokara a brusszeli Bocuse d'or eloselejtezojen.
www.bocusedor.com/web-tv

De este majd valaszolok!
@Attilajukkaja: "Bocs, de a web-tv-n eppen a"
Te miket nézel! Véres hurkát az ítészeknek! Jó kis fehér kenyérrel és koviubival! :) Nyammm! ;)
@TrueY:
Szeretem a gasztro dolgokat es egy ilyen verseny van olyan izgi, mint a Forma-1! :o))
@TrueY:
Nnnnnna! Fel hatkor ert veget a kozvetites, igy jol elqrtam a delutanomat munkahelyi tevezessel. :o)) Biztosan tudod (hiszen olvasott ember vagy, he-he!), hogy a Bocuse d'Or a leghiresebb szakacsverseny, es most Brusszelben 20 europai csapat indult, amelybol a lyoni dontobe csak 12 jut tovabb. Minket Szell Tamas kepviselt, az Onyx etterem sefje, amely iden masodszor is elnyerte azt a bizonyos Michelin csillagot!!! Neki szurkoltunk. Fantasztikus verseny volt, fantasztikus kajakkal. Ma az elso tiz csapat fozott, holnap a masodik, igy meg varni kell az eredmenyre.

"Véres hurkát az ítészeknek! Jó kis fehér kenyérrel és koviubival!"
Ebbol a koviubit barmikor bevallalnam jomagam is!!! Csak ugy magaban. Nyaron, hidegen. Nyimmm!

"Lehet venni nylon tasakban. ;)"
Mar nem vagyok tini, de lenne nehany ertekes, erlelt darabom eladasra! "Csak komoly gyujtoknek" jeligere! :o)))) Fuj, de undorito vagyok!

"Azóta nem is írok cikkeket! ;)"
Legalabb van eselyed kozolni az elfekvoket. Biztosan tele van veluk a fiokod! ;o)

"Elég nekem a sajátom is! ;)"
Irigyellek! :o)

"Közben."
Kozben? Es ezt jelenti a flow? :o!

"Mert nem tudták, hogy én nem abból vizsgázok az ismétlő vizsga időszakban, mint ők. Matek volt mind a kettő, csak alternatív tárgy, amire hárman jártunk. :)"
Streber!

"Kis idő, meg elmélyedés."
Arra nekem akkoriban nem volt idom! :o) Maradt az adrenalin!

"Én is ötöst kaptam, mert 2 tétel volt és a másikat elég meggyőzően tudtam. ;)"
Nekem meg meggyozo dekoltazsom volt! ;o)

"Előbbi. :) Sok számítással."
Legalabb egyszer en is eltalaltam valamit!!!

"Angol: Csak semmi szexet, kérem... :)"
NYJetsTD-nek mi koze az angolokhoz?? :o))))

"Igen, ez tényleg furi... :)"
Nekem inkabb a tobbi furi, amit nem tud.
@Attilajukkaja: "Bocuse d'Or a leghiresebb szakacsverseny"
Nem tudtam, de ezt mindenképpen meg kell hallgatnod! Zseniális!
www.youtube.com/watch?v=0kH1GVbOubk

"Nyaron, hidegen."
Gyerekkoromban a nyári foci után hazafelé menet mindig bementünk a zöldségeshez koviubit enni! Hordóból adta. :)

"Biztosan tele van veluk a fiokod!"
Olyan 70 megkezdett van. :)

"Es ezt jelenti a flow?"
A flow az, amikor annyira ráhangolódsz arra, amit csinálsz, hogy szinte semmit sem veszel észre magad körül. Suhansz. Jó érzés! :)

"Streber!"
Hát az soha nem voltam. Gimiben még meg is buktam... :)
@TrueY:
"ezt mindenképpen meg kell hallgatnod!"
Bocs, de ezt kivulrol fujom! :o))))

"a nyári foci után hazafelé menet mindig bementünk a zöldségeshez koviubit enni! Hordóból adta."
Nalunk turnusokban, 5 literes uvegekben keszult, az aktualis adag pedig behutve vart a frigoban. Ugy jartunk ra, mint a mai gyerekek a Colara! :o)

"Olyan 70 megkezdett van. :)"
Tudtam, hogy nem beszelek a vak vilagaba!!! :o))))

"szinte semmit sem veszel észre magad körül. Suhansz. Jó érzés! :)"
Aha, mar ertem! De en ilyet mar nagyon regen nem ereztem. :o/

"Gimiben még meg is buktam... "
Hulye streber! :o))))))
@Attilajukkaja: "Bocs, de ezt kivulrol fujom!"
Ez annyira zseniális! ;)

"De en ilyet mar nagyon regen nem ereztem."
Én könnyen kerülök ilyen állapotba. Csak ritkán, mert ehhez odafigyelés kell. De olvasás, programozás, vagy poszt írás közben is el lehet érni. Akkor piszok gyorsan megy minden. :)

"Hulye streber!"
Az orosz enyhítő körülmény? ;)
@TrueY:
"Ez annyira zseniális!"
Az. Es megvan ennek a komuves valtozata is! :o)

"Akkor piszok gyorsan megy minden."
Ismerem az erzest,...csak mar regen volt benne reszem. :o/

"Az orosz enyhítő körülmény?
Nalam nem nagyon,....de egye fene, elfogadom. :o))))
@Attilajukkaja: "Es megvan ennek a komuves valtozata is!"
Aha! Günter Spackl, Németország. Csemballó és kandalló művész.
@TrueY: ééééééééééssssss végre megnéztem! : )

Tényleg jó film. Szórakoztató és elgondolkodtató is volt egyben. A szereplő válogatás egészen rendkívüli, mint általában a francia filmekben. Minden karakter ott van a helyén, az érzelmeket pedig nem túljátszott mimikával hanem finom eleganciával adják át. A feka srác amikor borbélyt játszik a gazdáján, hatalmas poén...
Már legalább két hónapja nálam van a knausz ajánlotta film, ideje annak is neki látnom...
@NYJetsTD: Gratula!

Én inkább aranyosnak, mint elgondolkodtatónak mondanám. A Mégis kinek az élete? sokkal elgondolkodtatóbb ebben a kategóriában.

A feka srác zseniális! Hihetetlenül jól játszik. Meg a fehér muki is. Egy színésznek nem lehet könnyű csak a az arcával játszani.

Melyik az a film?
@TrueY: A Csak egy csók.

Tegnap láttam a Prometheus-t 3D-ben.
A történet nagy részét nem rakták össze rendesen, másrészt négy-öt másik fantasztikus mozi már elsütött elemeit dolgozták újra, de egy sci-fi rajongónak, mint én, még így is tetszik. 10 pontból mondjuk 5. De főként az elképesztő technikai megoldások miatt.
@NYJetsTD: Az asszonnyal már terveztük megnézni, de jót még nem hallottam róla. A technika miatt nem nézném meg. Inkább az első hármat. :)

Engem nehéz a technikával lenyűgözni. A történetre megyek. :)
@TrueY: A történet szálai nincsennek elvarrva, ezért tovább gondolásra alkalmas. Döntsön a feleséged. Bár...nem akarok családi konfliktust, vidd be inkább egy új horrora, Csernobilban játszódik, nekünk az a következő... : )
@NYJetsTD: Majd megnézem 2D-ben számítógépről. :) Az legalább angolul van... :)
A mozik meg majd tönkre mennek....??? : )))

Angolul minek nézel filmet?
Azt meg nem tudtad, hogy minden külföldi színész tud magyarul? Sőt, Michael Douglas hangja például tökre hasonlít a Dörner Györgyére, a Woody Allené meg a Kern Andriséra... mecsoda mázli... : )))
@NYJetsTD: A mozik nem mennek tönkre, mert egyébként szeretek moziba menni. Most főleg a lányommal teszem. Bár egyre nehezebb, mert minden 3D-s. :(

Angolul a nyelvtanulás miatt jó. A Ház doktorban Kulka pl. idegesített. De Kern jobb, mint Woody Allen. :)
@TrueY: Nem emlékszem már mikor , de valahol írtad, hogy még kicsi a lányod. Bizony én sem engedném 10 éves kor előtt ezeket a 3D filmeket megnézni. Még nincs elég eltelt idő a kezdetek óta, milyen hatással van a szemre, agyra, illetve milyen eséllyel hozz ki esetleg epilepsziás rohamot.

Olvastam a múltkor a Halász Juditos bejegyzésed. Nagyon tetszik, hogy ennyire foglalkozol a lurkó szellemi fejlődésével.

Annyira sajnálom azokat a szegény gyerkőcöket, akik Győzike show-n nőnek fel... Milyen útravalóval kezdenek neki a felnőtt életnek?
@NYJetsTD: Viszonylag pici még (5 körül), de megpróbáltam a 3D-t. 10 perc után vette le a szemüveget, mert nagy volt rá.

"epilepsziás rohamot"
Annyira nem volt akciódús... :)

"Győzike show-n nőnek fel"
Szerintem van annál rosszabb is. De én a felnőtteket is sajnálom, akik ilyeneket néznek... :)
Hát hello, TrueY olvtárs! És kösz az invitálást ...

(És melletted persze üdv az e klubban társalkodóknak is)

Bár ezen posztod témája más, de ha pl. a Rejtős szösszenések közepette mondjuk nem tudod, mi az a "kopra", üsd fel mondjuk az angol Wikipédiát, majd írd be a keresőjébe a "Copra" szót, és lesz meglepi ... :) (a magyart most nem néztem, de azt is próbálhatod)

Tudod, a tudás dús tárházai immár nem csak az ódon könyvtárak mélyiben porosodnak, egy ideje. A többi egyelőre ismeretlen dologhoz pedig szintén hasonló eljárás javallott. Egyelőre ennyi, majd szólok ha tételezésem akad.
PS: én mondjuk tudtam, mi az, de nem akartam direkte okoskodni, hisz csak vendég volnék ... :)
@ekszvájzed: Örülök, hogy valaki erre téved, ahol még a madár is csak BKV-val jár... :)

Beírtam a gugliba, hogy copra és kiadta magyarul, hogy kopra. Így mindjárt más! ;) A sztaki is pont ezt mondja. Irány az iPad szótáraira... A Dictionary szerint a kókusz szárított húsa, miután az olajat kisajtolták belőle. Így már más! Köszi!

Hidd el, sokszor a necc sem segít. :)
@ekszvájzed: Köszi! Javítottam, kiegészítettem a Megkerült církáló bejegyzést. természetesen forrásmegjelöléssel! Nehogy beleköss a törzsanyagba! ;)
süti beállítások módosítása