QL.túra

Kulturális smörgåsbord Esterházytól Wass Albertig, a gumicsizmától az iPad-ig, a Teletabiktól Sexpírig, a makrofágtól a mikrokontrollerig, miazmás...

Címkék

2000 (20) 2001 (6) 2002 (16) 2003 (164) 2004 (61) 2005 (40) 2006 (31) 2007 (28) 2008 (33) 2009 (175) 2010 (188) 2011 (201) 2012 (86) 2013 (40) 2014 (36) 2015 (26) 2016 (10) adáshiba (91) android (1) animáció (93) cygwin (3) film (410) gezarol (13) hájtek (159) hangoskönyv (32) ipad (17) klip (12) könyv (191) linux (29) színház (169) vers (17) windows (37) zene (111) Címkefelhő

+jegyzések

Most ...

... múlok .osan

bmi_tiny.png


... hallgatom
Szabó Magda: Régimódi történet
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqTmZEqlCRFgojyt52Q2n_qiMTyVlt-zJu-DpbNKVY6OQbBh4u


... olvasom
Alexander Steele (szerk.): Kezdő írók kézikönyve


... (Kik ezek? Kik ezek az embek? Kik ezek?)
profile for TrueY on Stack Exchange, a network of free, community-driven Q&A sites
free counters

[Adáshiba] Hotel Marina Port, Balatonkenese

2012.12.11. 11:00 | TrueY | Szólj hozzá!

Címkék: 2012 adáshiba

hotelmarinaport.hu

****

Többször is jártam már ebben a négy csillagos a szállodában. Kellemes hely és viszonylag közel van Budapesthez és az autópályához is, így nem kell az északi parti dugókban ácsorogni. Bár az utóbbi időben igyekszünk vasárnap lefelé menni és szombaton felfelé, elkerülendő a csúcsforgalmat. Érdekes megfigyelni, ahogy az évek során fokozatosan átalakul a hotel profilja. Egyre kevesebb a konferencia terem és egyre több a bababarát megoldás. Amikor ott voltunk, akkor is éppen barkácsoltak valamit az egyik teremben. Kíváncsian várom, hogy mi lesz belőle.

Az átalakulás folyamatos. A külső játszóteret gumiszőnyeggel fedték és nagyon jó ötlet a nád tetővel fedett homokozó is. Kis probléma, hogy nem teljesen zárt a tóparti füves rész. A vitorlás sólya felé ki tud sétálni a gyerek, ahol a hajók nagyon vonzzák őket. Így viszont mindig figyelni kell, hogy merre bóklásznak. Ezzel kezdhetnének valamit.

A profilváltás miatt az is jó, hogy sok gyerek van, így az első vacsora után minden klapec találhat magának megfelelő barátot, akivel másnap már lehet játszani.

Van belső gyerek medence is, ami a déli órákban nagyon előnyös. Sajnos most valami miatt hideg volt a víz, én legalábbis fáztam. Van játszó szoba, ahol mindig vigyáz a gyerekekre valaki (gondolom a környékbeli gimis lányok). Meglepetésemre a játékok nem hiányosak, nem leamortizáltak. Persze egy-egy darab hiányzik, de nem zavaró! Az elmúlt 2 évben az egyik konferencia termet átalakították és így lett egy csúszdás, mászókás szoba is. Ez különösen nagyon jó, mert egyszerre több gyereken is rajta tarthatjuk a szemünket esélyt adva a párunknak, hogy pihenjen egy kicsit.

Korrekt a szoba. Nem hatalmas, de a két pótágy kényelmesen elfért. Van légkondi, bár nem nagyon kellett használni, mert a függönyökkel jól lehet árnyékolni. TV van, de nem kapcsoltuk be. Viszont van WiFi a szobákban. Legalábbis az első emeleten.

A szállodában levő étterem mellett van még egy nádfedeles csárda (ami inkább bisztró) és egy beach bár. És a fedett uszodában is ihatunk és ehetünk egy jégkrémet. Jó, hogy a szobaszámra lehet íratni mindent. A kaja korrekt, de semmi extra. Mivel a szálloda nem túlméretezett, ezért nincs nagy tömeg a vacsinál és a reggelinél. Általában kedves a személyzet. A takarító nénik meg különösen.

Szerencsénkre jó idő volt és a Balaton vize is jól felmelegedett. Kicsit agyagos a talaj és sok a kagyló. A gyerekekkel hatalmas mennyiséget lehetett gyűjteni. Délután meg jókat lehet játszani a játszótéren. Ki sem mentünk egy hétig a szállodából.

Talán a legnagyobb probléma, hogy hiányoznak a fák a strandról. Vannak napernyők, de ha egy kis szél fúj, akkor azok használhatatlanokká lesznek. Ültethetnének pár fűzfát, mert pár éven belül nagyon jó árnyékot adnának. A másik kihagyott lehetőség, hogy hiányzik a több szállodánál is látott homokos part. Ehhez a part vonalát meg kellene törni és némi homokot kellene odavinni. De ami késik, nem múlik...

Én nagyon tudom ajánlani!

Szeleburdi vakáció, minden nap!

A bejegyzés trackback címe:

https://qltura.blog.hu/api/trackback/id/tr584720721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása